Wie ben ik?

| wie | profiel | cidanka | studio tal | muziek | schrijven | websites | contact |

wie ben ik?
Mijn naam is Antal Adriaanse. Ik woon en werk in Made. Single. Geen kinderen. Geen huisdieren. Hardloper, geen doodloper.

hier en nu
Het gevoel was er al een tijdje en deze zomer werd het vrij plots concreet: tijd voor nieuwe avonturen. Dus toen ik werd benaderd door een recruiter van de Louwman Group en vervolgens gebeld werd door de managing director van Landport (onderdeel van de Louwman Group), was het snel beslist: op 1 augustus 2023 ben ik aan de slag gegaan als Communicatiemedewerker Energy Storage bij Landport Energy. En dat was een goede beslissing.

Daarmee kwam er na 35 jaar ook een einde aan mijn fulltime ondernemerschap. Het is niet het einde van Studio Tal; voor een aantal klanten blijf ik actief en/of beschikbaar. Van andere klanten heb ik afscheid genomen.

profiel
Ik ben een generalist. Ik weet wat ik kan en wat ik beter aan anderen over kan laten. Ik ben zelfstandig, flexibel en pragmatisch ingesteld. Ik pas me snel aan. Ik denk voor ik doe. Door mijn ervaring als ondernemer heb ik geleerd hoe te handelen in goede en minder goede tijden. En als eigen baas ben ik gewend de handen uit de mouwen te steken. Ik schakel snel en zal een goed onderbouwde mening of analyse geven. Ik kijk analytisch en systematisch naar organisaties en processen. Ik kan gesprekken met zowel de accountant als de jongste bediende voeren. Ik beschik over een brede algemene kennis en belangstelling.

professioneel
Check mijn LinkedIn.

contact
Hieronder lees je wat ik zoal gedaan heb, professioneel en privé. Onvolledig natuurlijk, maar ach…

Meer weten? Neem contact met me op.

Antal Adriaanse

cidanka | adriaanse assemblage
Na zo’n 25 jaar als zelfstandig ondernemer met een productiebedrijf in de assemblage- en verpakkingsbranche werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2013 de bedrijfsactiviteiten van mijn bedrijf Cidanka | Adriaanse Assemblage beëindigd en de ‘activa’ verkocht. Het was mooi geweest. Tijd voor nieuwe uitdagingen.

studio tal internetdiensten
Een van die nieuwe uitdagingen was het verder uitbouwen van de activiteiten van Studio Tal. Ik richt me met name op internetdiensten en communicatieadvies (ontwikkeling, bouw, beheer van websites, webshops en social media, tekstschrijven, advisering/consultancy en dat soort zaken). Inmiddels dus niet meer fulltime, zoals je hierboven kunt lezen.

keneally
In 1997 kwam ik in contact met Mike Keneally, een Amerikaanse gitarist/componist, bekend van o.a. Frank Zappa, Steve Vai en Joe Satriani. Vrij snel daarna heb ik een fansite opgezet, die uitmondde in de Mike Keneally Tour Chronology, waar informatie over alle optredens van Keneally wordt bijgehouden. Sinds 2014 run ik ook Mike’s eigen website keneally.com.

muziek
Sinds mijn dertiende speel ik gitaar. Eerst klassiek, daarna ook pop/rock. Ik kan mijn weg vinden in de meeste stijlen, zowel solo- als slaggitaar. Daarnaast ben ik een solide bassist. Ik zing (koortjes). Ik schrijf liedjes (tekst en muziek), arrangeer muziek, en heb mijn eigen homestudio.

Ik heb in verschillende bands gespeeld, waaronder The Deal (1987-1991), The Hatch (1991-1995), Spine (1995-1998), In ‘t Wild (2000-2008) en Yoe Teek Mie In De Meeling (1999-nu). En sinds een tijdje treed ik af en toe op met de Beatles-coverband The Nowhere Boys. Ook leuk.

Met In ‘t Wild heb ik drie albums gemaakt, grotendeels geproduceerd door Rick de Leeuw, uitgebracht door Munich Records. Veel bereikt, meer dan gehoopt, meer dan gedacht. Timing, ambitie en de gunfactor, daar draait het om voor bandjes zoals het onze. En talent. Misschien had er meer in gezeten. Maar we hebben er ook het maximale uitgehaald. Een mooi palmares.

Een recent studio project is De Testpiloten. Het album “Morgen” kwam in 2011 uit. Na een periode van rust en andere zaken verscheen in mei 2017 een nieuwe EP getiteld “Dichtbij”. Inmiddels zijn de rust en andere zaken wedergekeerd.

In december 2013 verscheen “Tegels”, mijn eerste solo EP. Een tweede EP, “Gisteren”, volgde in 2015 en “One”, een EP met Engelstalige liedjes, in 2016.

In 2017 heb ik een schrijf- en studiosabbatical (sic) ingelast, zonder einddatum. Het gaf flink wat rust. Het begint wel weer een beetje te kriebelen.

schrijven
Ik schrijf. Hier, daar, in het Nederlands, in het Engels, zinnig, onzinnig, gedichtjes, songs. Ik ben geen verhalenverteller, maar kan wel vrij goed (en kernachtig) feiten en gebeurtenissen beschrijven. Ik kan emoties in woorden omzetten. Ik maak onleesbare teksten leesbaar. En ik word steeds beter in het schrijven van zakelijke, commerciële teksten.

websites
Begin jaren negentig kocht ik een modem en ontdekte ik via bulletin boards en De Digitale Stad het internet. In 1996 ging ik definitief online en vrij snel daarna zette ik mijn eerste websites op. Tegenwoordig worden die activiteiten uitgevoerd onder de naam Studio Tal Internetdiensten.

vs.04/2024