Wie

| wie | profiel | cidanka | adriaanse assemblage | studio tal | muziek | schrijven | websites | contact |

Antal Adriaanse

Wie ben ik? Mijn naam is Antal Adriaanse. Ik woon en werk in Made (NB, NL). Single. Geen kinderen. Geen huisdieren.

profiel
Mail me voor mijn CV. En bekijk mijn profiel op LinkedIn.

cidanka | adriaanse assemblage
Na zo’n 25 jaar als zelfstandig ondernemer met een productiebedrijf in de assemblage- en verpakkingsbranche werkzaam te zijn geweest, heb ik in 2013 de bedrijfsactiviteiten van mijn bedrijf Cidanka | Adriaanse Assemblage beëindigd en de ‘activa’ verkocht. Het was mooi geweest. Tijd voor nieuwe uitdagingen.

studio tal internetdiensten
Een van die nieuwe uitdagingen was het verder uitbouwen van de activiteiten van Studio Tal. Ik richt me met name op internetdiensten (ontwikkeling, bouw, beheer van websites, webshops en social media, tekstschrijven, advisering/consultancy en dat soort zaken). Meer informatie vind je op de site van Studio Tal Internetdiensten.

muziek
Sinds mijn dertiende speel ik gitaar. Eerst klassiek, daarna ook pop/rock. Ik kan mijn weg vinden in de meeste stijlen, zowel solo- als slaggitaar. Daarnaast ben ik een solide bassist. Ik schrijf liedjes (tekst en muziek), arrangeer muziek, en heb mijn eigen homestudio. Lees over mijn sabbatical.

Ik heb in verschillende bands gespeeld, waaronder The Deal (1987-1991), The Hatch (1991-1995), Spine (1995-1998), In ‘t Wild (2000-2008) en Yoe Teek Mie In De Meeling (1999-nu). En sinds een tijdje speel ik af en toe mee met Beatles-coverband The Nowhere Boys.

Met In ‘t Wild heb ik drie albums gemaakt, grotendeels geproduceerd door Rick de Leeuw, uitgebracht door Munich Records. Veel bereikt, meer dan gehoopt, meer dan gedacht. Timing, ambitie en de gunfactor, daar draait het om voor bandjes zoals het onze. En talent. Terugkijkend had er misschien meer in gezeten. Maar we hebben er ook het maximale uitgehaald. Een mooi palmares.

Een recent studio project is De Testpiloten. Het album “Morgen” kwam in 2011 uit. Na een periode van rust en andere zaken verscheen in mei 2017 een nieuwe EP getiteld “Dichtbij“. Inmiddels zijn de rust en andere zaken wedergekeerd.

In december 2013 verscheen “Tegels“, mijn eerste solo EP. Een tweede EP, “Gisteren“, volgde in 2015 en “One“, een EP met Engelstalige liedjes, in 2016.

Ga voor meer over mijn muziek naar antaladriaanse.com.

schrijven
Ik schrijf. Hier, daar, in het Nederlands, in het Engels, zinnig, onzinnig, gedichtjes, songs. Ik ben geen verhalenverteller, maar kan wel goed (en kernachtig) feiten en gebeurtenissen beschrijven. Ik kan emoties in woorden omzetten, en heb tegelijkertijd niet de pretentie een groot (of zelfs redelijk) schrijver te zijn. Ik maak onleesbare teksten leesbaar. En ik word steeds beter in het schrijven van zakelijke, commerciële teksten.

websites
Begin jaren negentig kocht ik een modem en ontdekte ik via bulletin boards en De Digitale Stad het internet. In 1996 kwam ik definitief online en vrij snel daarna zette ik mijn eerste websites op. Tegenwoordig worden de activiteiten uitgevoerd onder de naam Studio Tal Internetdiensten. Op de site vind je ook mijn portfolio.

contact
Je kunt contact met me opnemen door hier te klikken.

vs.04/2021