De Testpiloten

De Testpiloten was een project van Edwin van Mook en Antal Adriaanse.

Tussen 2000 en 2008 maakten Edwin en Antal deel uit van de band In ’t Wild. Na het einde van deze band en een korte adempauze besloten de twee in 2009 om samen een album op te nemen. Ze deden dat onder de naam De Testpiloten.

In 2011 verscheen het album “Morgen“. Een plaat over keuzes, vervulde en onvervulde wensen, afscheid, vallen en opstaan, en -ongeacht de keuzes- plezier, geluk en verdriet. Er komt altijd weer een nieuwe dag: “Morgen zal het anders zijn”.

Ondertussen ging het echte leven verder en vloog de tijd voorbij. Na een periode van rust en andere zaken was er met de EP “Dichtbij” in 2017 nieuwe muziek van De Testpiloten.

Daarna keerden de rust en de andere zaken weder.


Morgen (2011)

Tussen 2000 en 2008 maken Edwin van Mook en Antal Adriaanse deel uit van de band In ’t Wild. Na het einde van deze band en een korte adempauze besluiten de twee in 2009 om samen een album op te nemen. Ze doen dat onder de naam De Testpiloten.

De 14 liedjes op “Morgen” vertellen over keuzes, vervulde en onvervulde wensen, afscheid, vallen en opstaan, en -ongeacht de keuzes- plezier, geluk en verdriet. Er komt altijd weer een nieuwe dag: “Morgen zal het anders zijn”. De liedjes en het verhaal staan voorop; bij de invulling is de bandgedachte losgelaten. De liedjes hebben de arrangementen gekregen waar ze om vragen.

Morgen - De Testpiloten

Muzikaal zetten De Testpiloten de weg voort die Edwin en Antal met In ’t Wild bewandelden. Een weg die leidt langs Britpop, Americana, Soul, Beatles, Beach Boys, Eels, Sparklehorse, Elbow. Popmuziek met een lichte retro-sound.

Het album is in de eigen studio opgenomen, in eigen tempo, zonder druk van klok of budget. Naast Edwin (zang en toetsen) en Antal (gitaar, bas, programming en backing vocals) zijn Lucia Mulder (backing vocals), Ton van Hooft (drums) en Edgar Francken (sax) op het album te horen.

Morgen verscheen in augustus 2011 op het Tal’s Muziek Fabriek label.


Dichtbij (2017)

“Dichtbij” is de titel van de nieuwe EP van De Testpiloten. Ja, we hebben er onze tijd voor genomen.

De 14 liedjes op “Morgen” vertellen over keuzes, vervulde en Na “Morgen” (2011) zijn we een paar keer aan een nieuw project begonnen, maar op de één of andere manier lukte het niet om de juiste aanpak en richting te vinden. Ondertussen gaat het echte leven verder en vliegt de tijd voorbij. En zo is het ineens 2017.

Toen we vorig jaar weer de studio in gingen, was dat met het idee om aan liedjes te gaan werken, ze op te nemen, en dan daarna verder te zien. Geen blauwdruk, geen strak omlijnd plan, geen deadline. Gewoon samen klussen in een studio.

Dichtbij - De Testpiloten

Door die rust en vrijheid konden we op ons gemak aan de liedjes en de opnames werken. Dat heeft zich vertaald in een stuk of tien nieuwe liedjes, en vier daarvan staan op de EP “Dichtbij”.

“Dichtbij” is een intieme, rustige plaat geworden. Om het verhaal van de veelal persoonlijke teksten voldoende ruimte te geven, hebben we zowel bij de opnames als tijdens het mixen gestreefd naar een transparant, breed geluid.

“Dichtbij” is op 14 mei 2017 uitgebracht op het Tal’s Muziek Fabriek label.

De Testpiloten:
Edwin van Mook – zang, toetsen, backing vocals
Antal Adriaanse – gitaar, bas, backing vocals, percussie, programming

Opnames: januari 2016 – februari 2017