Punt

DWDW #52: Punt

Aan het begin van de week

Als je me een beetje kent, weet je dat december me niet snel genoeg voorbij kan zijn. Nog even. De dagen worden langer! En het eind is in zicht…

Intention determines the orientation.
Commitment maintains the direction.
Attention holds the course

Guitar Craft Aphorisms III – Love-deck, Robert Fripp

26/12/2022

27/12/2022

Zoals elk jaar breng ik ook deze kerstvakantie weer door achter het stuur van de Parts Pro bus. Meestal halve dagen, soms minder dan dat. Je weet het echter nooit. Vandaag is het, na een nacht van weinig slaap (ik slaap slecht, om tal van redenen), vroeg dag. Een kleine rit, zonder noemenswaardigs, en al om 12 uur weer thuis.

Docu du jour: If These Walls Could Sing (2022) ***½

Een documentaire van Mary McCartney (fotograaf, dochter van), sinds kort als stream op Disney+. De film vertelt in grote lijnen het verhaal van de iconische Abbey Road Studios, met mooie historische beelden en ditto muziekfragmenten, interviews met ‘grote’ namen en achtergrondinformatie. Niet diepgravend, niet volledig en niet altijd accuraat. Fijn om naar te kijken, en er had meer in gezeten.

28/12/2022

Nou, dan viel gisterennacht nog wel mee; vannacht geen oog dichtgedaan. Het wordt een lange dag.

29/12/2022

Pelé…

Vivienne Westwood…

30/12/2022

En Margriet Eshuijs

Vier korte dagen Parts Pro. Efficiënt plannen, vlot rijden, radio aan, een beetje rondkijken, dat was het wel. Een mooie zonsopgang vanmorgen. Maandag nog een halve dag, voor het laatst met deze bus.

Serie du jour: Avenue 5 (Seizoen 1 2020/Seizoen 2 2022) ***½

Avenue 5 is een scifi comedy serie, met in de hoofdrol Hugh Laurie. Seizoen 1 heb ik een week of drie terug in een paar avonden gezien, dit tweede seizoen was verspreid over vorige en deze week. Rommelig, grof, subtiel, ongemakkelijk, flauw, traag, boeiend, irritant. Weinig hard lachen, veel glimlachen. En Hugh Laurie is altijd goed.

31/12/2022

De week die was

Zo. Aan alles komt een eind. Na vijfenhalf jaar stop ik met dit wekelijks journaal. Het is mooi geweest.

Punt.

Gelukkig nieuwjaar!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Waka/Wazoo (1972/2022) – Frank Zappa ****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ***½=oké (en voor herhaling vatbaar) | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken