Zwart

DWDW #49: Triest

Aan het begin van de week

Nou, vrijdag gaan we horen wat de plannen zijn. Nergens op vooruitlopen. Zeker nu niet. Eerst maar eens luisteren. En dan beslissingen over de toekomst nemen. Genoeg aan het hoofd.

05/12/2022

Eén wending maakt nog geen zomer

06/12/2022

Ik luister niet naar de top 2000, ik stem niet voor de top 2000 en ik wil ook niet weten wat anderen gestemd hebben. Platgetreden paden. Jaar na jaar hetzelfde riedeltje, hooguit in een andere volgorde.

YTMIDM

We (ik) hebben de twee repetities die nog resteerden dit jaar, afgeblazen. Er staan geen optredens gepland, Luc zou er vanavond niet bij zijn, volgende week is er een sowieso spannende halve finale (wie weet zelfs met Oranje). Ergens na de jaarwisseling pakken we de boel weer op.

07/12/2022

Film du jour: The Girl with the Dragon Tattoo (2011) ***½

Nee, ik had ‘m nog niet gezien. Dit is trouwens de engelstalige Hollywood versie. Top acteurs, spannend verhaal, ongemakkelijk. En over de hele linie best kil, wat een beetje schuurt met ‘Hollywood’. Soms voorspelbaar.

08/12/2022

Een sterfgeval in de familie, een aangetrouwde oom. Toen we jong waren gingen de broer en ik geregeld in Waalwijk logeren, bij B&H. Ondanks de enge herdershond was dat altijd erg leuk. Bij hen hoorde ik ook voor het eerst Sgt Pepper’s. Later werd het contact minder, oppervlakkiger, om een heleboel redenen. De laatste weken ging alles heel snel. Een triest verhaal met een trieste afloop.


De zenuwen gieren ouderwets door keel, maag en hart. Een optelsom van iets te veel te veel. Stuk voor stuk niet veel om me druk over te maken. De dingen samen -plus een paar zaken in de achtergrond- kennelijk wel. Wat dan? Repetitie met The Nowhere Boys met veel onduidelijkheden, op en neer met De Bus die wat mij betreft nog in de testfase is (ik heb inmiddels de rekening ontvangen – zoals de broer zei: voorlopig niet opruimen) en een -in potentie voor de nabije toekomst doorslaggevende- bespreking in de ochtend.

Repetitie The Nowhere Boys

Ik vertrouw er maar op dat het euvel is opgelost. Echt ontspannen zal het voorlopig niet zijn, rijden rijden rijden met het wagentje. Enfin, bus laden en naar Rijsbergen.

De repetitie gaat aardig. ‘Nieuw’ materiaal, af en toe ook best lastig, valt goed. Alleen al die hoge zangpartijen, die zijn killing. Volgende week nog een repetitie en dan zaterdag optreden.

09/12/2022

Op tijd eruit, na een korte nacht. Gezonde wedstrijdspanning. Ik heb geen idee wat ik kan verwachten en dat maakt het zowel spannend als interessant. En in ieder geval een positief gevoel. Een uur later is dat positieve bevestigd, de uitkomst ergens middenin, en de weg voorwaarts duidelijk, in ieder geval voor de komende paar maanden. Kan ik daarmee uit de voeten? Ja, ook omdat de situatie fluïde is en voorlopig ook blijft. Het narratief verandert echter met grote regelmaat, dus kijk ik ook verder.


Hij staat!


Een tamelijk stille avond met de broer en pa, met een fijn avondmaal (zalm!) gevolgd door een licht frustrerende kwart finale tussen Oranje en de twaalf van Argentinië. Er valt veel te zeggen over deze wedstrijd. Bovendien, penanties moeten er gewoon in. Dus terechte uitschakeling.

Hoe dan ook, dit voetbal, dit elftal, dit resultaat? Snel vergeten. En hopelijk lukt het Messi ook in zijn vijfde poging weer niet om Argentinië wereldkampioen te maken.

Hup Marokko!

10/12/2022

Het is godverdomme 13,5 graden hier in mijn kantoortje. We blijven zuinig met gas. Op zo’n grijze dag als vandaag, met mist, zonder enige zon, is het echter nauwelijks te doen zonder dat die gasslurpende luchtverwarming aangaat. Met de kou meldt ook het Fenomeen van Raynaud zich weer. Het zou minder worden naarmate de jaren vorderen. Ik merk weinig verschil.

11/12/2022

Verontrustend nieuws van mijn beste vriendin. Morgen meer.

De week die was

De week leek ondanks het trieste familienieuws positief afgesloten te kunnen worden. Het nieuws van zondag zet daar een dikke streep door.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Sail On Sailor – 1972 Super Deluxe Edition (1972/2022) – The Beach Boys ****
Clube da Esquina (1972) – Milton Nascimento & Lô Borges ****
At Fillmore East – Deluxe Edition (1971/2003) – The Allman Brothers Band *****
Morrison Hotel (1970) – The Doors ***
The Best of Freddie King: The Shelter Years (2000) – Freddie King ***½
Aja (1977) – Steely Dan ****
Rough Mix (1977) – Pete Townshend & Ronnie Lane ***½
Underground (1968) – Thelonious Monk Quartet ****
Monk’s Dream (1963/2002) – Thelonious Monk Quartet *****
Live at the Fillmore (1997) (2022) – Tom Petty and the Heartbreakers ***½

*= bah | **= mwah | ***= oké | ***½=oké (en voor herhaling vatbaar) | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken