Het piept en het kraakt, maar het lampje is uit!

DWDW #47: De bal is rond

Aan het begin van de week

Vorige week veel lichte kost, weinig inhoudelijks. Het zou deze week zomaar eens hetzelfde kunnen zijn.

21/11/2022

22/11/2022

#610 Run – Stapje terug
08:15u Ochtend run 3,2 km – 20:01 min. – Route Witteweg – 4C, Brrr…
Koud, wind, niet helemaal jofel. Een kort rondje vandaag.

Even overleg over de ‘nalatenschap’. De bal ligt elders. En daar, bij hunnie, is het muisstil.

Repetitie YTMIDM

De nieuwe liedjes krijgen meer en meer vorm. Dat betekent dat er ruimte is voor nieuw materiaal. Huiswerk!

23/11/2022

Het is de 57e trouwdag van mijn ouders.

Here we go again: een kwestie die na maanden van gedoe eindelijk opgelost leek, steekt nu weer de kop op. Het is allemaal van een poenerig en brallerig amateurisme, het soort dat ík onder geen beding zou accepteren. Het is niet mijn tent en mogelijk binnenkort ook niet meer mijn klant, dus druk maak ik me er niet over. Meewarig hoofdschudden, dat doe ik wel.

Koud

Zangrepetitie The Nowhere Boys

Goed om de jongens weer te zien en te spreken. En om muziek te maken. Het is een beetje rommelig, een beetje zoeken. Over twee weken gaan we verder. Dan met volle bepakking.

Ik merk dat ik (te) weinig zing. Bij YTMIDM red ik het nog aardig. Bij die Beatles liedjes zing ik veel van de McCartney koortjes, die altijd al op en soms over het randje van mijn bereik waren. Naarmate ik ouder word (en minder zing, nog minder dan vroeger) wordt dat er niet beter op. Ik heb nog een paar weken de tijd om weer in vorm te komen. Bovendien, toen McCartney ze zong was hij een twintiger en dat ben ik al een hele tijd niet meer. En hij had een fantastische stem. Die heb ik nooit gehad.

24/11/2022

Nieuws over mijn busje: de oorzaak lijkt gevonden.


Van sommige volksliederen is het intro langer dan ons hele Wilhelmus. De meeste hymnes zijn trouwens ook een stuk mooier dan het Wilhelmus.

25/11/2022

Weer een dagje de baan op met de Parts Pro bus. Een aardige rit, met -zo is de bedoeling- een uitstapje naar Helmond om vier bandjes af te leveren.

Twee weken terug was de rechter homokineet een beetje kaduuk. Deze keer is het de linker, en niet zo’n beetje ook! Ik zal het technische deel achterwege laten. Het komt er op neer dat sturen en tegelijkertijd gasgeven gepaard gaat met een hard getik en gekraak. En als je er lang genoeg mee doorrijdt kan ook de aandrijfas eraan gaan. Echt relaxt rijden is het dus vandaag niet.

Overigens is het check-engine-lampje dat zo ongeveer vanaf 1.000 kilometer op de teller heeft gebrand (inclusief nieuwe motor bij 25.000 kilometer), eindelijk uit, na 235.000 gereden kilometers. Niet omdat het lampje kapot is gegaan. Ze hebben zowaar de oorzaak gevonden. Dat dan weer wel.

Helmond is trouwens niet doorgegaan. Als ik om twee uur op mijn laatste adres in Ulicoten ben, blijkt de A58 bij Best afgesloten te zijn, met sowieso een uur vertraging. Dus dan zou ik rond half zes terug in Breda zijn. Een andere keer…


Wereldkampioen? Tuurlijk Louis…

26/11/2022

27/11/2022

Geen zin om te gaan hardlopen. Dat komt wel weer.

Ja, dat WK Voetbal… Er valt weinig positiefs over het toernooi te zeggen, en nog minder over de FIFA en Qatar. Ook de KNVB doet geheel volgens verwachting mee aan de hypocrisie. En ik verwacht dinsdag ook niets van de regering cq Conny Helder. Tóch heb ik die wedstrijden opstaan en volg ik het, soms met een half oog, soms met de ogen dicht, soms met enige interesse. Het leidt af. Laten we het daarop houden.

De week die was

Nou, het was niet gelogen, dat het deze week zomaar eens hetzelfde als vorige week (veel lichte kost, weinig inhoudelijks) zou kunnen worden.

Voor komende week staan er een paar afspraken in de agenda. Of die doorgaan hangt af van de eerdergenoemde bal, die elders ligt. Wat die bal betreft gaat komende week in ieder geval een interessante week worden.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Bartók: Divertimento, Dance Suite, Hungarian Sketches, Two Pictures (1995) – Chicago Symphony Orchestra, Pierre Boulez ****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken