Prik

DWDW #42: Prik

Aan het begin van de week

Geen intro deze week. Veel werken. En hopelijk goede berichten van de overzijde.

17/10/2022

#599 Run – Inhaalslag
08:00u Ochtend run 3,5 km – 21:32 min. – Route Witteweg – 15C, zacht
Een week verder. De regelmaat is er nog niet. Wel lekker gelopen. Lichte tred. Zacht weer. Mooie zonsopkomst. Gedachten dwalen af.

RHCP

Even kort over de twee platen van de Red Hot Chili Peppers die respectievelijk in april en oktober zijn verschenen: het bandje klinkt prima op beide albums, en de terugkeer van John Frusciante levert veel moois op. En waar het bij Unlimited Love flink werken is om de aandacht erbij te houden, is Return of the Dream Canteen een stuk interessanter. Het altijd al zwakke punt van de band speelt ze ook hier parten: de albums zijn veel te lang (73 en 75 minuten) en er is te veel middelmaat. Nou ja, Return ga ik zeker nog vaker draaien, Unlimited heb ik inmiddels na een keer of vier wel gehoord.


Nachtwerk: tot een uur of twee in gesprek.

18/10/2022

Verrassend fit, na een trage start. De ochtend staat in het teken van overleg en de uitwerking daarvan. En even wachten op wat gaat komen.

En dan zie ik dat mijn bouwjaar aan de beurt is. De beschikbare slots zijn niet echt dicht in de buurt. Ik heb echter ook geen zin om tot volgende week te wachten, als het in Breda zou kunnen. De eerste gelegenheid is half vier in Gorinchem.

Ik ben vroeg. Om kwart over drie zit ie erin. Moderna. Ik kan er weer even tegen.

19/10/2022

Nergens last van, alleen een licht blauwe-plek-achtig gevoel waar de naald erin ging. Wel heb ik het hardlopen een dagje uitgesteld; even geen intensieve inspanning schijnt beter te zijn na vaccinatie of herhaalprik (heb ik gelezen, op feesboek of twitter of zo).

Werken. De hele dag. Content oppoetsen, herschrijven, verbeteren, pagina na pagina.


Pissig over een paar berichtjes in een groepsapp. Even op broeden.

20/10/2022

#600 Run – Inhaalslag
08:00u Ochtend run 3,5 km – 22:36 min. – Route Witteweg – 11C, grauw
De zeshonderdste. Da’s al.

21/10/2022

Het zijn twee werelden. De ene wereld is een wereld waarin niemand terugbelt, niet doet wat gevraagd wordt, zijn eigen gang gaat en alles met veel poeha gepaard laat gaan. De andere wereld is een wereld waarin mensen reageren, meewerken, meedenken en dat alles met vriendelijke vanzelfsprekendheid en hulpvaardigheid gepaard laat gaan. En tussen die twee werelden verkeer ik momenteel. Tijd voor het weekend.

Het is mooi herfstweer. Zacht, zonnig, zo’n dag waarop de dag net open kan. En waarop de tuin om de hoognodige aandacht vraagt. Een uurtje onkruid wieden. En dan nog even met een boek aan de vijver.

Tinnitus…

22/10/2022

Terwijl de was draait, haal ik mijn nieuwe pc tevoorschijn. Die stond al een kleine twee weken te wachten op goede moed, en vandaag heb ik voldoende van die goede moed verzameld om het ding aan te sluiten en te gaan installeren.

De aanschaf van een nieuwe desktop is bij mij altijd een langlopend proces. Het begint met uitstellen en voor me uitschuiven; vanaf het moment dat ik merk dat ik écht een nieuwe computer nodig heb is dat meestal nog wel een jaar. Naast de uitgave is vooral het installeren en overzetten van bestanden iets waar ik van kan wakker liggen. Ook omdat er elke keer wel weer een softwarepakket of toepassing niet langer ondersteund blijkt te worden, of op de een of andere manier niet goed werkt, of ergens in een mangel is terechtgekomen.

Maar ja, mijn pc uit 2016 loopt vol en draait stroef. Kortom, verder uitstel is geen optie. Een nieuwe HP Pavilion dinges zus en zo. Hij is binnen. Al een kleine twee weken. Nu installeren en inrichten. Laten we het erop houden dat het niet mijn favoriete klus is.

Bijkomend hobbeltje is dat ik de oude pc wel wil blijven gebruiken. Naast de zakelijke en privé zaken zit ie ook vol met studio software en allerlei studio projecten in diverse stadia van voltooiing. Niet dat ik aan heropening van de studiodeuren denk. Het betekent wel dat de nu overbodige software en data eraf mag en dat de oude pc anders ingericht gaat worden.

Het goede nieuws: de nieuwe pc draait inmiddels, alle software is geïnstalleerd en de data is overgezet. Niet helemaal zonder slag of stoot. Maar daar had ik rekening mee gehouden. En de drie miljard dingetjes die nog aangepast moeten worden komen de volgende dagen en weken aan de beurt. Ik ben al blij dat ik morgen maandag weer gewoon kan werken. Zonder haperingen. En sneller. Een stuk sneller.

Het minder goede nieuws: de oude pc vergt heel wat meer tijd en aandacht. Sterker, het is een hele klus om alles los te koppelen. Het heeft minder haast. Toch wil ik, nu ik er nog enigszins zin in heb, zoveel mogelijk doen. Morele steun is er in de vorm van een paar glazen wijn.

Om half twee ben ik er klaar mee. Ondertussen is het laatste beetje levensvreugde verdwenen. Morgen verder.

23/10/2022

Gisteren hakt er meer in dan verwacht. Tja. Vandaag flinke stappen gezet. Oude pc is vrijwel gereed voor zijn nieuwe bestemming. Twee dagen besteed aan het meest geestdodende dat ik me kan voorstellen. Gelukkig doet alles het. En is de nieuwe pc snel en schoon.

De avond voor de buis: Red Bull hengelt het constructeurskampioenschap binnen, daags na het overlijden van Dietrich Mateschitz. Poignant, da’s een mooi Engels woord.

De week die was

Weinig aan toe te voegen. Blij met die prik. Veel gedaan. Weinig gedaan.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Pacific Ocean Blue (1977) – Dennis Wilson *****
Bambu (2007) – Dennis Wilson ***½
Return of the Dream Canteen (2022) – Red Hot Chili Peppers ***½
Unlimited Love (2022) – Red Hot Chili Peppers ***
Honky Château (1972) – Elton John ***
Goodbye Yellow Brick Road (1973) – Elton John ***½
Eat a Peach (Deluxe Edition) (1972-2006) – Allman Brothers Band ****
Al Green: Soul Legend (2022) – Al Green ***½
Funk & Soul Classics (Spotify playlist – 5u15m) ****
The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1972) – David Bowie ****
Axis: Bold as Love (1967) – The Jimi Hendrix Experience *****
In Step (1989) – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ****½
Live at Carnegie (1997) – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ****
Charlie Gabriel: 89 (2022) – Charlie Gabriel and Preservation Hall Jazz Band ****
Voyage (2022) – ABBA **½
Midnights (2022) – Taylor Swift ****½
Harry’s House (2022) – Harry Styles ****
Love Remains (2019) – Tal Wilkenfeld ***

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken