Jupiter

DWDW #40: Jupiter

Aan het begin van de week

Die verkoudheid heb ik achter de rug, pa is er net aan begonnen. Het plan voor komende week is om een paar dingetjes op te pakken, rust in mijn kop te krijgen en weer een begin te maken met het hardlopen.

03/10/2022

Pa heeft het flink te pakken. En met ‘het’ bedoel ik: verkoudheid. Arme prul.

04/10/2022

Verrek, Skype. Dat bestaat ook nog!

05/10/2022

#596 Run – Inhaalslag
08:00u Ochtend run 3,0 km – 18:47 min. – Route Witteweg – 12C, grijs
We zijn weer begonnen, na dik vier weken ‘stilstand’ door werk, regen, tijd en smoesjes. Nu die verkoudheid op z’n retour is, durf ik het wel weer aan. Eerst maar eens een kort rondje, om de spieren wakker te schudden. Dan gaan we straks weer stapsgewijs opbouwen naar de vaste vijf kilometer, en misschien iets meer (voor de rek). Vamos!

Pa knapt aardig op. Laatste loodjes. En bij pa duren die lang (slecht Nederlands, ik weet het).

Eindelijk zin en tijd en droog: uurtje de tuin in.

Alles

06/10/2022

Afspraak in de binnenstad. Snel klaar. Dus even Breda in. Dat is alweer een hele tijd geleden. Ik voel me er net zo ongemakkelijk bij als voorgaande keren. Geen idee waar de gezelligheid is gebleven. Misschien is het ook omdat ik de tijd tussen twee afspraken probeer te benutten. En dat werkt bij mij niet, of in ieder geval nu niet. Want de klok tikt. Nou ja. Dus een kwartier vroeger dan afgesproken bij mijn volgende afspraak. Ook goed.

07/10/2022

#597 Run – Inhaalslag
08:00u Ochtend run 3,0 km – 18:48 min. – Route Witteweg – 9C, fris
Afgeleid en humeurig.

Tinnitus zwelt aan, zwakt wat af, zwelt weer aan.

08/10/2022

Wat bedoeld was als een kwartiertje een enkele pedaaltjes bij elkaar zoeken voor een kameraad, wordt een paar uur geprul en gepriegel.

Film du jour: Bad Times at the El Royale (2018) ***½

Early 1970s. Four strangers check in at the El Royale Hotel. The hotel is deserted, staffed by a single desk clerk. Some of the new guests’ reasons for being there are less than innocent and some are not who they appear to be.

imdb.com

Een knap in elkaar gezette en mooi gefilmde neo-noir thriller. Met een paar kanttekeningen (het zal eens niet): het ritme en tempo van de film hadden beter gekund en het slot (de finale) valt een beetje tegen (halve ster eraf). Misschien had een vier of zes uur durende serie meer ruimte gegeven voor spanningsbogen verdieping, en ook uitdiepen van karakters.

Jupiter

Jupiter

Daar boven de maan, dat kleine puntje op ongeveer één uur, dat is Jupiter. Op 596 miljoen kilometer. Met een verrekijker of een betere camera zou je zelfs een paar manen van de planeet kunnen zien. Mijn iPhone laat dit zien. De verrekijker ligt ergens. Ik blijf nog een tijdje kijken. Met het blote oog. Volgende kans is in 2129 – dat gaan we niet meemaken.

09/10/2022

De interne klok staat nog altijd op ‘vroeg’: om tien voor zeven wakker. iPad op de borst, F1TV-app aan, en aftellen naar de start van de race in Suzuka.

In Japan regent het en na een paar rondes wordt de race stilgelegd. Om na een uur en drie kwartier weer verder te gaan. Een uur en drie kwartier waarin ik blijf kijken en luisteren, vooral omdat niet duidelijk is wanneer die race weer begint, me geregeld afvragend waar ik in hemelsnaam mee bezig ben, en af en toe vechtend tegen de slaap.

Uiteindelijk gaan ze alsnog verder, racen ze nog een klein uur (op een natte baan, altijd spannend), en wint Max Verstappen met overmacht. En tijdens de interviews blijkt hij ook nog eens wereldkampioen te zijn geworden. En hoe! Indrukwekkend.

JOL/SOL

Life is what happens to you
While you’re busy making other plans

Beautiful Boy (Darling Boy), John Lennon

De week die was

Dat van die rust in m’n kop, da’s niet gelukt. Die paar dingetjes oppakken, mwah. In ieder geval ben ik weer begonnen met hardlopen. Da’s iets. En ik heb Jupiter gezien. Met het blote oog. Jupiter!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zenyatta Mondatta (1980) – The Police ***½
Emotional Rescue (1980) – The Rolling Stones ***
Harry’s House (2022) – Harry Styles ****
Norman Fucking Rockwell! (2019) – Lana Del Rey ****
The Brass from Utopia (2013) – Det Norske Blåseensemble ***½
Perfect Strangers (2014) – The Norwegian Radio Orchestra ****
Jaco Pastorius (1976) – Jaco Pastorius ****
Virtuoso in New York (2004) – Joe Pass ****
Good for You, Good for Me (2022) – Krystl ***½
RENAISSANCE (2022) – Beyoncé ****
Frank Zappa Meets the Mothers of Invention (1985) – Frank Zappa ***½
Fossora (2022) – Björk ****
For Django (1964) – Joe Pass ***½
Young, Gifted and Black (1972) – Aretha Franklin ****
Soul Dressing (1965) – Booker T. Jones & The MG’s ***
What It Is: Montreal 7/7/83 (2022) – Miles Davis ****
Before the Dawn (2016) – Kate Bush ***½

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken