Zorgen

DWDW #39: Zorgen. Over morgen.

Aan het begin van de week

Terug naar gewoon.

Don’t you never try to look behind my eyes
You don’t wanna know what they have seen

A Token of My Extreme, Frank Zappa

26/09/2022

27/09/2022

Het regent. Hardlopen kan wachten.

Het dak op

Even is het droog. De jaarlijkse inspectie levert enkele zorgelijke punten op, plus het advies om niet te lang te wachten met maatregelen.

Repetitie YTMIDM

Ik heb me kennelijk vergist. Ik dacht dat we zouden opbouwen, wat zouden lullen en dan aan materiaal zouden gaan werken. Het blijkt opbouwen, over nieuw materiaal lullen en koffie/bier drinken te zijn. Ook goed en ook gezellig.

Op de weg naar huis begint mijn keel te vervelen. O jee.

28/09/2022

Vannacht een paar keer wakker door keelpijn. Er valt niet aan te ontkomen. En om acht uur een zelftest. Die is negatief, gelukkig. Toch meld ik het mijn bandgenoten, je weet immers nooit. En ik verander de plannen voor de komende dagen. Vandaag zo veel mogelijk in zelf isolatie, morgen nog eens testen, en dan weten we meer.

Ik heb weliswaar eind maart COVID gehad, maar mijn laatste reguliere verkoudheid zal eind 2019 of begin 2020 geweest zijn. Nou ja.

29/09/2022

De keelpijn is al minder. En de tweede zelftest is ook negatief, dus het is definitief een reguliere verkoudheid. Toch laat ik het geplande overleg in Den Bosch omzetten naar een gesprek via Teams. Want wat niet per se moet hoeft niet en ook een reguliere verkoudheid kan doorgegeven worden.

30/09/2022

Zorgen.

Musketiers

Musketiers is een project van Paskal Jakobsen (BLØF), Paul de Munnik (Acda&), Bertolf Lentink (Bertolf, Her Majesty) en Daniel Lohues (Skik). Mannen van een zekere leeftijd.

De stem van Jakobsen drukt een stempel op de sound, waardoor het onwillekeurig toch vaak aan BLØF doet denken. De Munnik is te veel kleinkunst voor mij. De liedjes van Lohues lijken vooral op kant 2 te vinden te zijn, misschien ook omdat hij er live niet bij zal zijn. Lohues is goed in die kleine fijne handwerkjes. En Bertolf is gewoon goed, zang en gitaren, echt iemand voor zo’n vierkoppige supergroep.

Het resultaat is een solide plaat. En ook een saaie plaat. Vrijblijvend. Ze laten vrijwel nooit het achterste van hun tong zien. Mannen van een zekere leeftijd.

01/10/2022

Uiteindelijk valt er niet aan te ontkomen: de energieprijzen. Wij zijn grootverbruiker, zeker in vergelijking met soortgelijke huishoudens in een meer ‘normale’ situatie. Ruim 50% meer elektriciteit, 60% meer gas. Aan het eerste valt van alles te doen, alleen stuit dat op al jaren voortslepende onderlinge discussies. Het tweede is echter een ander verhaal en vooralsnog ook het meest urgente: de luchtverwarming in dit grote, verouderde en niet al te best geïsoleerde pand is een gasslurper. Schrale troost is dat ik in enkele forums lotgenoten tegenkom die een nog veel groter gasverbruik hebben dan wij.

Een paar contactverzoeken en dan maandag maar eens een plan de campagne maken. Deze eerste inventarisatie en denkronde leveren al meer dan genoeg hoofdpijn op.

Film du jour: Cloud Atlas (2012) **½

Een lange zit (2:45) en een stuk of zeven, acht verhaallijnen in verschillende tijden, door elkaar lopend en niet allemaal even boeiend. Toch, boeiend genoeg om te blijven kijken. De wijn helpt. En Halle Berry.

02/10/2022

Eerst F1 Singapore kijken en dan nog wat doen, dat is het plan. De race wordt een uur uitgesteld en duurt ook nog eens ruim twee uur. Het ‘wat doen’ wordt ‘vrijwel niets’ doen. Ja, pa helpen met zijn corona zelftest, want hij heeft het verkoudheidsstokje van me overgenomen (sorry pa). Zelftest is negatief, gelukkig.

Film du jour: Reminiscence (2021) ***

Een neo-noir scifi film, met Hugh Jackman, Rebecca Ferguson en Thandiwe Newton in de belangrijkste rollen. Het doet denken aan de film noir detectives uit de jaren vijftig én aan dystopische films en series als Blade Runner, Vanilla Sky en Westworld (van dezelfde makers). Ik ben geen fan van Thandiwe Newton (ze overacteert, ook hier; zie Westworld). En Rebecca Ferguson overtuigt niet echt. Jackman wel. De beelden zijn ook fraai. Het verhaal is niet bijster origineel en eerder ook al wel beter gedaan. Het had spannender, scherper gekund.

De week die was

Ja, zorgen. Zorgen over morgen. Flinke zorgen. En daar gaan we iets aan doen. Wat? Geen idee.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Joe’s Garage Acts 1, 2 & 3 (1979) – Frank Zappa ****
Guitar (1988) – Frank Zappa ****
Let’s Stay Together (1972) – Al Green *****
Opex (2022) – Arno Hintjens ****
Musketiers (2022) – Musketiers **½
n/a (2022?) – Mike Keneally ****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken