Vive la République!

DWDW #38: Viva!

Aan het begin van de week

Na komende week pak ik het hardlopen weer op. En dan gaan we ook maar weer eens over de toekomst denken. Eerst nog vijf dagen de baan op. En zaterdag optreden. Buiten…

19/09/2022

Deze laatste Parts Pro week begint met een hele kleine rit. Om half 12 al huiswaarts.

Andere tijden

Ik heb niets tegen tradities, rites en dat soort zaken. Ik heb wel iets tegen verafgoding, dweperij en kruiperigheid, en religieus gebazel. Veel zelfs. Hoe indrukwekkend de beelden van de begrafenis van Elizabeth II ook zijn.

Er bestaan geen geldige argumenten voor het in stand houden van een monarchie. Een echte democratie kan geen ongekozen staatshoofd verdragen, en al helemaal geen staatshoofd dat die rol door erfopvolging en zonder geldige kwalificaties krijgt.

En dan nog iets: het is de Gemenebest.

20/09/2022

Het is veel vandaag. Althans, zo lijkt het. Want buiten een volle wagen voor één adres is het met zeven adressen opnieuw niet veel. Een extra ritje naar Amsterdam komt ook nog eens te vervallen. Hmm.

Pa heeft zijn boosterprik gehaald. Na verhalen gelezen te hebben over long covid ben ik nóg meer doordrongen van het belang van vaccinatie dan ik al was.

Prinsjesdag

Nou, hier valt een boel over te zeggen. Zowel vorm als inhoud. Laten we dat eens niet doen.

Repetitie met YTMIDM

Gas erop. We nemen de tweede set door, met een paar extra liedjes, voor de zekerheid. Daarna gaat alles de kisten in, klaar voor zaterdag. Een korte derde helft en Tal ligt om half 12 in zijn bed.

21/09/2022

Toch een korte nacht. En ja hoor, ook vandaag is het weinig. Gelukkig is het mooi weer.

Algemene Beschouwingen

Nou, hier valt een boel over te zeggen. Zowel vorm als inhoud. Laten we dat eens niet doen.

Hoewel, één ding: deze Algemene Beschouwingen gaan over zo’n 400 miljard euro. En wat staat er morgen op de voorpagina? Dat Baudet (van wie ik niet zeg dat het een door Rusland gesponsorde fascist is) met een altright conspiracy verhaal komt waar de honden (opnieuw) geen brood van lusten. En dat is dan na de bagger die Wilders (van wie ik niet zeg dat het een door Rusland gesponsorde racist is) over het kabinet, het parlement en het NL volk uitstortte. Verheffend is het allemaal niet.

22/09/2022

Fijn weer voor een rit langs de grens, van Loenhout via Wuustwezel en over de Kalmthoutse Heide naar Ossendrecht, en over Huijbergen en door Essen naar Rucphen. De zon schijnt, het is rustig druk en er is veel te zien. Essen is heel Belgisch. Mijn nieuwe favoriete route.

Het wekelijkse overleg gaat niet door. Te weinig te bespreken.

23/09/2022

De laatste. Drie keer raden. Inderdaad. Nou ja.

Ik had gehoopt dat het iets drukker zou zijn geweest met die ritten, zo na de vakantie, nu iedereen weer ‘gewoon’ aan het werk is. Het is gemiddeld twee uur minder dan in voorgaande periodes, in totaal 36 uur dus. En omdat ik mijn agenda voor deze drieënhalve week zoveel mogelijk leeg heb gehouden, is dat een beetje teleurstellend. Om de vorige kortstondige chef te citeren: “Tja, zo gaan die dingen“.

24/09/2022

Die Annemiek van Vleuten!

Optreden YTMIDM @ Feestavond Beachvolleybal Lith

Wij zouden vanavond buiten spelen, vanaf een uur of acht. Naarmate de datum dichterbij komt, gaan de weerberichten er steeds somberder uitzien. Koud, nat. Gelukkig komt vrijdag het verlossende bericht: de feestavond wordt verplaatst naar binnen, in de zaal van de Hertog Jan.

Omdat we met onze eigen installatie spelen, en voor het eerst zonder deskundig toezicht van Noll, zorgen we dat we op tijd zijn. Hét systeem hebben we nog niet. Gelukkig kennen we elkaar goed en weten we wie wat doet, dus het schiet op. Luc gaat over de techniek, Ton over de rest, en wij doen. Met anderhalf uur staat alles, doet alles het. Een snelle soundcheck en klaar. Een bijkomend voordeel van binnen spelen, is dat het publiek ook geen last heeft van kou en nattigheid en dus veel gemakkelijker zal blijven hangen. We beginnen later, kort na negenen.

Een stevig, solide en leuk optreden. Het staat als een huis. Het geluid is, met onze eigen installatie, de presets en de hands-on aanpak (dank John!), helemaal in orde. En met het mooie licht en de rookmachine ziet het er ook nog eens goed uit. Veel ‘nieuwe’ gezichten. Dat is altijd leuk, en zeker als ze zo goed meedoen. Kortom, een prima avond.

Voetnoot:
De kleine vent van mijn beste vriendin is gisteren geopereerd. De operatie (pezen verlegd van been naar voet) is geslaagd. Veel pijn. Kort voor we het podium opgaan, appt J. De nacht was verschrikkelijk geweest. Troosten op afstand is lastig, en meer nog tussen de sets door.

25/09/2022

Dag Ronald…

De week die was

De laatste week op de bus, weinig enerverend. Wat kleine en wat grote zorgen. Een leuk optreden. En afscheid.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Animals (1977/2022) – Pink Floyd ****
The Final Cut (1983) – Pink Floyd ***½

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken