Sunrise

DWDW #37: Aan

Aan het begin van de week

De derde week van mijn vakantiebaantje. En dinsdag repeteren. En, als ik zin krijg, hardlopen.

12/09/2022

Niet in allerbeste doen. Het is maandag, en dan is de Parts Pro rit sowieso geen grote. Terug thuis eerst even wat tijd voor mezelf: een uurtje op het terras aan de vijver, met een kop koffie en een boek. Het weer gaat veranderen, vandaag kan het nog.

13/09/2022

Opnieuw niet veel. Wel komt er nog een ritje naar Hellevoetsluis bij. Toch om twee uur al klaar. En Hellevoetsluis: veel bejaarden en veel scootmobiels, onoverzichtelijke verkeerssituaties, omgekeerde vlaggen en protserige woontorens en gedateerde nieuwbouw. Een lelijke plaats.

Repetitie

Goed om iedereen weer te zien en om samen herrie te maken. Repetities met YTMIDM zijn doorgaans gefocust en efficiënt. Zeker als er zoals deze keer een optreden aankomt en we al een tijdje niet gespeeld hebben. Met twee repetities (voor elke set één) lukt het allemaal wel. We beginnen vandaag op tijd, stoppen ook op tijd, en de derde helft is kort.

Op de terugweg zie ik dat ik mazzel heb: vanavond is de A59 tussen Waalwijk en Empel afgesloten, morgenavond tussen Empel en Waalwijk. Ofwel, voor hetzelfde geld was de terugweg over Vught en Tilburg gegaan; ruim 20 minuten extra. Om half twaalf thuis en enkele minuten later in bed. Het was een lange dag.

14/09/2022

Het officieuze begin van de herfst. Regen. Veel regen.

Het is altijd een uitdaging om de route zo gericht en efficiënt mogelijk samen te stellen. Dat heb ik altijd goed gekund, een kwestie van visualiseren en logisch nadenken. Daarbij zoek ik de balans tussen vlot en leuk. Bij voorkeur dat laatste.

Het eerste deel van de route van vandaag is rechttoe rechtaan (Rijen, Oosteind, Oosterhout, rondje Breda). Het tweede deel is interessanter: Dordrecht, Etten Leur, Rucphen, Ossendrecht, Loenhout (B) en Galder. Ik kom op een route die zowel vlot als leuk is. Van Rucphen naar Ossendrecht gaat binnendoor, grotendeels door België, en hetzelfde geldt voor Ossendrecht naar Loenhout. Toegegeven, het is allemaal 30, 50 en 70 km/u. Het is echter een stuk leuker dan de TomTom route. En qua tijd en kilometers maakt het elkaar weinig. Alleen jammer van het weer; veel bossen, Belgische gehuchten, dorpen en een stad (Essen), alles verregend. Nou ja, een volgende keer.

15/09/2022

16/09/2022

Regen en buien. Weinig bijzonderheden vandaag, buiten het stuk van Ossendrecht door de bossen naar Bergen op Zoom. Nooit eerder gedaan. Voor herhaling vatbaar.

17/09/2022

Geen plannen. De ochtendrituelen, de was, de strijk. Ik heb maandag de documentaire Het geheim van ASML gemist, dus daar begin ik mijn dag mee. Aanrader, die documentaire.

Verder doe ik vandaag vooral niets.

Film du jour: Dark Places (2015) ***½

Een neo-noir thriller, met Charlize Theron in de hoofdrol en Christina Hendricks in een belangrijke bijrol. Het verhaal is aan de eenvoudige kant. Ik denk dat ze het daarom een beetje opgetuigd hebben, herschreven gok ik. Ook om het kloppend te krijgen. Daardoor loopt de film soms stroef. Neemt niet weg dat het spannend genoeg is en er solide geacteerd wordt.

Berichtje van de broer, vanuit Italië. Tja…

18/09/2022

De week die was

Het voelt alsof ik de hele week ‘aan’ heb gestaan. Werken, eten, werken, slapen. En als ik ‘vrij’ ben, lukt het maar moeilijk om te ontspannen. Dat ken ik van vroeger. Toen was ik het gewend en kon ik er beter mee omgaan. Nu is het wat pittiger. Nog een week te gaan.

Verder weinig te delen.

Na komende week pak ik het hardlopen weer op. En dan gaan we ook maar weer eens over de toekomst denken. Eerst nog vijf dagen de baan op. En zaterdag optreden. Buiten…

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Songs Of Innocence And Experience 1965-1995 (2022) – Marianne Faithfull ***½
Abbey Road: 50th Anniversary Edition (1969/2019) – The Beatles ****½

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken