Staren in de diepte

DWDW #21: Staren in de diepte

Aan het begin van de week

Drie dagen werken. Hemelsvaart. Het tuinhek afmaken. Vrijdag een Parts Pro rit. Zaterdag opbouwen en soundcheck. En dan zondag eindelijk weer eens optreden. Kom maar op!

Silence is easy

23/05/2022

Een berichtje dat verzonden ‘moet’ worden. Als ik op ‘verzenden’ tik, weet ik zo ongeveer wat gaat komen, of eigenlijk wat niet gaat komen. Na een tijdje in de diepte staren recht ik mijn schouders en probeer me op het hier en nu te richten. De rest is ruis.

Film du jour: Inheritance (2020) **

Met in de hoofdrollen Lily Collins (dochter van Phil) en Simon Pegg. Let op: de trailer is misleidend. Inheritance is een bittere teleurstelling. Niet beklemmend, niet verrassend en gewoon niet goed. Het verhaal rammelt en de finale is om te janken.

The truth must be buried

Net als deze film.

(Die tweede ster is alleen omdat ik ben blijven kijken.)

24/05/2022

#555 Rebooting week 5
07:15u Interval run 4,4 km (12HL-1WL-9HL-1WL-6HL-cooldown) – 27:03 min. – Route Zanddijk – 12C, fris briesje
Brrr… ‘t Is frisjes, met korte boks en dun t-shirtje. Goed gelopen. Aan de slag!

Waarom zo vroeg? Omdat ik wakker ben. Omdat het droog is. Omdat het wekelijks overleg vandaag via Zoom gaat. Omdat de rest van de week net iets anders loopt dan ‘normaal’. Omdat het kan.

Na de ochtendrituelen om 9 uur het overleg in. Veel te bespreken. En dat doen we steeds efficiënter. Daarna is het vaste ritueel het uitwerken van de notities. En de rest van de ochtend en een deel van de middag ‘de dingen doen’. Het is een korte week, dus het kan maar gedaan zijn.


Alweer een moordpartij op een Amerikaanse school: 19 kinderen en 2 docenten dood. De wapenlobby, de gekochte politici, de grote extreemrechtse flank van de Republikeinen; stuk voor stuk staan ze tot aan de knieën in het bloed van onschuldige kinderen. Dat niet alleen, cognitieve dissonantie viert hoogtij bij een groot deel van Amerikaanse bevolking. De pavlov-reactie: meer wapens. En wegkijken.

25/05/2022

Tja, als je het werk van vijf dagen in drie dagen propt, dan is die koppijn wel te verklaren.

26/05/2022

Om elf uur uit bed. Later dan de bedoeling was. En als jij je morgen op je vrije vrijdag nog eens omdraait, ben ik alweer een tijd aan het werk. Zoals ik dat al mijn hele leven ben op de vrijdag na Hemelvaart. Dus zeur niet!

#556 Rebooting week 5
11:00u Interval run 4,4 km (12HL-1WL-9HL-1WL-6HL-cooldown) – 27:02 min. – Route Zanddijk – 17C, warm, wind
Dezelfde afstand en dus gemiddelde snelheid als dinsdag, alleen een stuk minder regelmatig. ✓

In de rubriek “Ken de vijand” heb ik vanmiddag vrijwel de hele aflevering van Ongehoord Nieuws van ONL proberen te volgen. Ik gun een ieder zijn wereldbeeld, hoe bekrompen, selectief en kortzichtig dat ook moge zijn. Maar man oh man oh man, wat een engnekken…


Project tuinhek (3)

De palen staan. Tijd voor de hekdelen. Niet echt ingewikkeld, alleen wat onhandig in je eentje. Dus alles goed voorbereiden, dan kan pa helpen als het nodig is. En niet haasten.

Voila:

https://www.instagram.com/p/CeBnEELMzTN/?utm_source=ig_web_copy_link

Tevreden.

Nu alleen de poort nog. Dat wordt iets voor volgende week; de komende drie dagen zitten vol. Bijna klaar.

(En ja, het lijkt misschien niet veel, maar het was een heel gedoe…)

27/05/2022

Zeldzaam slecht geslapen. Het wordt een lange dag.

Op stap met de Parts Pro bus. Nu wel voor het laatst. Voorlopig. We hoeven niet meer naar Goes. Voorlopig. En dus is de rit een stuk compacter en ook anders in te delen. En korter. Nu is zo’n dag als sowieso niet de drukste. Toch had ik er niet op gerekend dat ik om kwart over één alweer terug zou zijn. Vooruit dan maar. Verder valt er weinig te melden.

Film du jour: The Town (2010) ***

Een gedegen crime thriller met Ben Affleck. En in het genre (heist films) best in orde. Al heb ik betere gezien, inclusief een van Affleck zelf. Het blijft in The Town allemaal vrij afstandelijk. Bij Affleck heb je dat sowieso vaak, niet iemand bij wie de emoties van het scherm spatten. Het is bij de rest ook. Dat is een keuze, denk ik. Buiten dat, best de moeite waard voor een vrijdagavond op de bank.

28/05/2022

Opnieuw niet best geslapen.

Beeld & geluid

We hebben tegenwoordig de beschikking over geluid en licht; goed spul, degelijk, modern, met headroom. We spelen morgen voor het eerst met de hele set-up, in ‘eigen huis’. Daar kunnen we vandaag al opbouwen, en we willen meteen van de gelegenheid gebruikmaken om de apparatuur beter te leren kennen, en onder toezicht en begeleiding van Noll presets, instellingen en nuances vast te leggen. En te soundchecken, nog wat liedjes door te nemen en het licht aan te sluiten. Het past gelukkig in de bus. Net. Volgende keer een beetje meer lucht in de bandjes.

Een productieve middag. Morgen aan de bak. Knallen.

Serie du jour: The Flight Attendant Season 2 (2022) ****

Zoals eerder al opgemerkt mankeert er wel het een en ander aan het verhaal van dit tweede seizoen. Dat wordt voor een deel goedgemaakt door de snappy dialogen, de mooie beelden en het prima acteerwerk. Vooral dat laatste is de voorgaande twee en deze afleveringen errug goed, en trekt The Flight Attendant naar een hoger niveau. En Kaley Cuoco, wow!

29/05/2022

Hmm. Twee keer eruit om te gaan hardlopen, en dan begint het te regenen. En de rest van de ochtend blijft het droog. Nou ja, ik haal het wel weer in.

Onrust. Telkens weer.

Optreden Barcontest, MKB, Maren-Kessel

Voordeel van gisteren opbouwen en soundchecken is dat het vandaag een kwestie is van tas pakken, 40 minuutjes rijden, omkleden en het podium op. In theorie. De praktijk wil nog weleens weerbarstiger zijn. Zo ook vandaag. Want waar we gisteren een perfecte verbinding hadden tussen iPad en mixer, lukt het vandaag niet om een solide verbinding te maken. Het magische woord is ‘router’.

Dat is voor de volgende keer. Gelukkig lukt het Luc om de boel lang genoeg stabiel te krijgen om onze basisinstellingen van gisteren aan de gang te krijgen, zodat we kunnen spelen. Daarmee is niet alle stress uit de lucht, wel de meeste.

Als we in de kantine van de Maaskantse Boys (‘thuis’) spelen, is dat meestal tijdens de Barcontest. En meestal doen we dan ook iets ‘anders’. Maurizio neemt vandaag afscheid, na acht jaar hoofdtrainerschap bij MKB. Dus hebben we -eenmalig- een paar Italiaanse liedjes aan de setlijst toegevoegd: Se Bastasse Una Canzone en Azzurro. Leuk, alleen nestelt dat Azzurro zich telkens weer in onze collectieve hersenpan; een hardnekkige oorwurm. Voor Maurizio stappen we daar overheen. Hierna spelen we Azzurro nooit meer.

Het optreden is zoals meestal in Maren-Kessel: de mensen doen niet echt mee, het is rumoerig en voor de band is het hard werken, en achteraf blijkt iedereen een prima middag/avond gehad te hebben. Wij zijn wat slordig. Een gevolg van niet vaak genoeg spelen (optreden) en iets te veel ‘willen’. Dat is een bandobservatie; niemand heeft het gemerkt. Volgende keer iets scherper.

Zo rond acht uur zijn we klaar. Lekker gespeeld, leuke mensen, goede sfeer. Dan is het nog even wachten tot het rustiger is. Afbreken, laden en op naar ‘t Wild. Maurizio trakteert pizza! Volle maag, goed gemoed, naar huis. Starend in de diepte. Om 1 uur gaan de luiken toe.

De week die was

Ik had nog geen punt gezet achter deze week die was, bedenk ik nu, op woensdagochtend. Geen afsluitende woorden, alleen een punt. Bij deze.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

n/a

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken