Dubbel glas

DWDW #18: Moeder

Aan het begin van de week

Nog eens drie dagen als Parts Pro de weg op. Voorlopig voor het laatst. Verder is het een week waarin we gedenken. En waarin de zon schijnt. Altijd fijn.

Oh liever snel naar de hel
dan traag naar de hemel

Goud, Bazart

02/05/2022

Herziening van een triest bericht van drie weken geleden: het baby’tje is gezond en wel. Er was even grote paniek geweest, gelukkig zonder gevolgen. En oma (onze hulp) was vergeten om het goede nieuws alsnog door te geven. We wisten al wel dat het goed afgelopen was, maar vanmorgen het hoe wat en waarom. Mooi kindje, nieuwsgierige oogjes, flinke meid.

03/05/2022

Een belangrijke boodschap blijkt goed aangekomen. Nu afwachten of en hoe het wordt opgepakt.

Op tijd eruit. Eerst lopen, dan de ochtendrituelen en om 9 uur een Zoomafspraak.

#547 Rebooting week 2.5
07:15u Interval run 3,1 km (6HL/1WL, 7HL/1WL, 6HL/1WL) – 19:03 min. – Route Witteweg – 6C, beetje zon
Een vroegertje dus. En het gaat alweer beter.
Omdat er deze week waarschijnlijk weinig van lopen gaat komen, houd ik het nog even op deze set. Zaterdag of zondag begint week 3.

Het wekelijks overleg, deze week via Zoom, zonder veel grote zaken, dus met een uurtje klaar. Efficiënt, dit.

Een berg werk verricht, hoofdzakelijk schrijven en denken. Iets te veel van het goede, want in de loop van de middag dient zich een splijtende koppijn aan. Blij dat ik de komende dagen de baan op ben.

A work of art doesn’t have to be explained. If you do not have any feeling about this, I cannot explain it to you. If this doesn’t touch you, I have failed.

Louise Bourgeois

04/05/2022

De dag waarop mijn moeder 83 had moeten worden.

Een onrustige nacht wordt gevolgd door een onrustige dag. Het zijn niet eens de drukte of de afstanden die me parten spelen. Het is gewoon veel. En ik rijd tegen de klok. Jakkerdejak. Zo’n dag dus.

Terug op de zaak hoor ik dat ‘we’ morgen vrij zijn, want Bevrijdingsdag en CAO. Nieuws voor mij. Want ik sta gewoon ingepland voor morgen. Kost mij centjes. Niets aan te doen. Zo’n dag dus.

Een rustige avond met pa en de broer. ‘t Is inmiddels traditie dat we deze avond samen doorbrengen. Dodenherdenking is huize A was altijd al dubbel: het was immers ook de verjaardag van mijn moeder. En nu is het op een andere manier dubbel. Lekker gegeten. Daarna gekeken en geluisterd naar de indrukwekkende verhalen. Samen.

05/05/2022

De helft van NL is verplicht vrij, de andere helft is gewoon aan het werk. En de rest heeft een snipperdag/vakantie. Kennelijk is Bevrijdingsdag niet belangrijk genoeg om er een volledige nationale feestdag van te maken. Tweede Pinksterdag daarentegen… Het geeft te denken.

Enfin, het biedt mij de gelegenheid om toch te gaan hardlopen.

#548 Rebooting week 2.5
07:45u Interval run 3,1 km (6HL/1WL, 7HL/1WL, 6HL/1WL) – 19:04 min. – Route Witteweg – 10C, grijs
Eerste ronde gaat traag, het lichaam is stroef. Daarna vlotjes. Klaar voor de volgende ‘week’.

The Nowhere Boys

Na de twee prima concerten in november 2021 met Koninklijke Harmonie “De Eendracht” gaan we The Beatles In Concert opnieuw ten gehore brengen. Dit keer met de Fanfare Nos Jungit Apollo, op 18 juni a.s. bij De Helden van Kien in Sint-Oedenrode. Opnieuw een mooie locatie. Zin in.

Alvast voor de agenda. Binnenkort meer info.

Hoewel ik mijn agenda leeggemaakt had voor de Parts Pro dagen, en dus eigenlijk een vrije dag zou kunnen hebben, wordt het een flinke werkdag. Onder het motto ‘het kan maar gedaan zijn’. En sommige dingen kunnen simpelweg niet wachten. Aan het eind van de dag un peu fatigué.


Het lied van Feyenoord!

06/05/2022

De dag begint rommelig. Gelukkig is het deze keer geen wereldreis, al staat er aan het eind van de dag toch nog 330 km op de teller. Wel veel tijd verloren: ik ben iets na half 8 op de zaak en ik vertrek pas tegen 9 uur.

Drukte op de snelwegen, rust in het buitengebied. Fraai lenteweer, met mooie blauwe luchten en sprankelend groen in vele schakeringen. In deze periode, de maand mei en de eerste twee weken van juni, geniet ik altijd met dubbelvolle teugen van wat ik om me heen zie. Zoals vandaag, van Baarle Nassau naar Loenhout (B), over de Hoogstratensebaan, langs Het Merkske en de Castelreesche Heide. Helaas geen tijd voor een pauze – we moeten door.

Oh, en ik zei toch vorige week dat dit (voorlopig) de laatste keer was? Nou, dus niet. Volgende week vrijdag mag ik nog een keer.

De Giro begint. En hoe! Mathieu van der Poel wint de openingsrit en pakt het roze. Dat worden drie leuke weken.

07/05/2022

Om 8 uur gaat de wekker. Tuinman Philip komt vandaag. En ik heb ook nog het een en ander te doen. Zoals oude hekdelen in stukken zagen zodat ze naar de milieustraat kunnen. Het nieuwe hek staat nog niet. Daarover een andere keer.

De tuin heeft nieuwe plantjes gekregen en is redelijk opgeruimd. Philip komt later nog terug voor de onkruid verdelging. Spatjes regen zorgen ervoor dat het onkruid iets langer mag blijven groeien. Gedaan wat ik wilde doen. Die oude hekdelen wegen een ton. Dat wordt een flinke bijdrage aan de gemeentekas. Morgen alles de bus in en dan maandag of woensdag afvoeren. Goed voor de spieren, dat gesjouw en geleur.

08/05/2022

Gisterenavond, net voor het slapen gaan, voelde ik ineens een steekje in mijn oog, alsof er een korrel zand ingevlogen was. Wat kan, want in de tuin gewerkt. Alleen is het vreemd dat het pas 10 of zo uur later begint te vervelen. Tja. Flink tranen, lenzen uit, even tijd gunnen. Mwah. Vannacht werd ik wakker met hetzelfde gevoel. Weer veel tranen en uiteindelijk weer terug in slaap. Vanmorgen hetzelfde. Ik zie niets bijzonders, buiten dat het oogwit een beetje rood kleurt. Af en toe prikt het. Druppelen helpt (een beetje). Vervelend. Paar dagen brilletje op.

#549 Rebooting week 3
09:15u Interval run 3,6 km (7HL/2WL, 8HL/2WL, 7HL/2WL) – 22:07 min. – Route Zanddijk – 10C, zon
Taai.

Na de ochtendrituelen en een paar huishoudelijke taken is het opnieuw de tuin in. Sjouwen en opruimen. Heerlijk weer. Bijkomend gelukje is dat het dit weekend opvallend rustig is hier op het industrieterrein. Veel fluitend gevogelte en verder nauwelijks iets.

De irritatie in mijn oog neemt af. Weg is het nog niet. Morgen hopelijk wel.

Mark Cavendish gaat gewoon door met het winnen van sprints in grote rondes. Wat een fenomeen! MVDP houdt het roze. Ook lekker. En vanavond F1 in Miami. Dat wordt een latertje.

Update: een spannende race, met een behoorlijk indrukwekkende Max Verstappen die de winst pakt. Of dit circuit een blijvertje gaat zijn? Van mij hoeft het niet.

De week die was

Ja, de twijfel over deze blog is er nog steeds. Sterker, de twijfel groeit. Net als de twijfel over social media. We zullen zien.

Het was een drukke week, rommeliger dan verwacht. Morgen eens kijken wat er is blijven liggen. Later in de week krijg ik -hopelijk- een update van de laatste ontwikkelingen. En volgende week dus die ene (laatste?) Parts Pro rit. Verder lijkt het een redelijk normale week te worden. Met mooi weer.

Oh ja, naar de milieustraat…

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zappa spielt für Bach (In St. Katherinen Hamburg) (2018) – Inventionis Mater Trio ***
Happier Than Ever (2021) – Billie Eilish *****
Volume 3 (2015) – She & Him ***

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken