De stroming

DWDW #15: De stroming

Aan het begin van de week

Het lijkt erop dat het echt lente wordt. Mooi. Da’s goed voor het humeur.

En altijd stroomde ‘t water naar het westen

De uitvreter, Nescio

11/04/2022

De hulp belt af; haar dochter is met spoed naar het ziekenhuis. Later is er intens triest nieuws: het baby’tje is doodgeboren.

Film du jour: Wild Card (2015) **½

Sommige films zijn als hamburgers: je hebt zin in ongezonde zoete vettigheid, al etende is het best aardig, halverwege ben je er wel klaar mee, en na afloop heb je een beetje spijt. Dit is zo’n film. Met Jason Statham in de hoofdrol.

Jason Statham is an English actor, he is known for action-thriller films and portraying tough, irredeemable, and machiavellian characters.” Jason Statham’s body of work, in één zin. Jason Statham stelt nooit teleur en zal nooit verbazen; je weet wat je gaat krijgen.

Over Wild Card: het is gewoon geen goed verhaal. En de aanwezigheid van een aantal redelijk goede acteurs, inclusief Statham, maakt dat alleen maar duidelijker.

12/04/2022

Tal hijst zich uit bed om weer te gaan hardlopen, na een half jaar stilstand (rib fractuur, kou, agenda, COVID, etc) en een paar valse starts. Geen smoesjes meer: naar buiten!

#540 Rebooting week 1
07:30u Interval run 3,0 km (4x 5HL/1WL) – 20:04 min. – Route Zanddijk – 7C, lente
Het plan is dus om in zo’n 12 weken weer 30 minuten aan een stuk te kunnen hardlopen. Als het even kan in een redelijk tempo. Al is dat van later zorg. We beginnen van vooraf aan.

Zoals verwacht is het best pittig. Ontspannen lopen is belangrijk. Even wennen weer. Het is te doen. Redelijk content.

Repetitie YTMDIM

Mijn oren zeggen me dat we nog eens goed naar de volumes van monitors en mains moeten kijken (en de effecten – compressors/limiters en zo). Het ging onbedoeld vrij hard. Werken aan het repertoire. Productieve repetitie.

13/04/2022

RHCP

Tja, wat vind ik hier nou van? Unlimited Love klinkt goed, beter dan hun laatste drie of vier albums (al heb ik die maar een keer of wat beluisterd). Het bandje ‘clickt’. Wat ze doen, voegt alleen niets toe. De liedjes zijn functioneel, niet beklijvend. Het knalt nauwelijks. Het kabbelt. Saai. En met 73 minuten is dit album (zoals vrijwel altijd bij de RHCP) ook nog eens veel te lang. Goh, dat valt niet mee. Hopelijk zijn ze live spannender.

Breda (1)

Ik had me er een beetje op verheugd, om na mijn afspraak van vanmiddag een eindje door het centrum van Breda te wandelen. Regen. Te veel om te negeren. Morgen weer een kans. Nja, wel op tijd terug om een aardige Brabantse Pijl te zien.


FZ

Ik heb The Mothers 1971 inmiddels al helemaal op Spotify beluisterd – prima set. En nu is de fysieke box ook binnen – eindelijk, want een maand vertraagd. Wel voor een habbekrats; Amazon France bood hem aanvankelijk voor 49,99 plus p&p aan, wat kennelijk een foutje was, want in alle andere Amazon shops (en nu ook de Franse) kost hij 79,99 of meer. Mazzeltje dus. Dat komt goed uit, want de volgende -interessante en prijzige- FZ box is alweer aangekondigd. Joe heeft het er maar druk mee.

Zorgelijke berichten.

Film du jour: Cry Macho (2021) ***

Clint Eastwood is 91. Hoe oud de hoofdpersoon is, wordt niet duidelijk. Ik denk een jaar of 15, 20 jonger. Dat maakt niet eens zoveel uit, al laten de scenes waarin Eastwood loopt of danst, zien dat het allemaal niet meer zo gemakkelijk gaat. Eastwood (ook regisseur en producer van Cry Macho) speelt ingetogen, het tempo van de film is perfect (lees: we hebben geen haast) en de beelden zijn tijdloos. Het verhaal is oké, niets bijzonders. Het script is aan de magere kant (vooral omdat dingen uitgelegd schijnen te moeten worden) en over de hele linie flauw.

Toch, ook op hoge leeftijd is Clint Eastwood nog altijd dé Clint Eastwood, zonder fratsen, zonder schmieren, zonder dat het sneu wordt. Een icoon. En een aardige film.

14/04/2022

Had ik al gezegd hoe blij ik ben dat de lente begonnen is?

#541 Rebooting week 1
08:00u Interval run 3,2 km (4x 5HL/1WL) – 20:03 min. – Route Zanddijk – 9C, lentezonnetje
Iets vlotter.

Iets waar we al een hele tijd over bezig zijn geweest, is vandaag eindelijk gestart: de eerste editie van een nieuwsbrief is naar de opt in relaties verzonden. We hebben goed over vorm en inhoud nagedacht. Deze eerste is vrij behoudend, de volgende zullen een tikkie meer rock & roll worden.


De zorgelijke berichten zijn inmiddels iets minder zorgelijk. Gelukkig maar.

Breda (2)

Opnieuw naar Breda, nu als chauffeur voor de broer, die een afspraak heeft in het Amphia (afdeling oogheelkunde). Ik posteer me met ‘De uitvreter‘ in het zonnetje voor de ingang, de broer wordt onderzocht en krijgt nieuws over het vervolgtraject. Een tegenvaller, zij het niet geheel onverwacht, en wellicht op termijn ook beter.

Serie du jour: Westworld (2016, S01)

Niets op tv (flikker op met The Passion, die kitscherige platheid), dus HBO Max. Eens kijken wat dat Westworld is. Na een paar minuten ben ik overtuigd: dit wil ik zien. In totaal 28 afleveringen, telkens ongeveer een uur lang. Voorlopig kan ik vooruit.

15/04/2022

Een diepe zucht. IB2021. Ook weer achter de rug.

Oeps

Ik heb een fout gemaakt. Een fout die ik al eerder heb gemaakt. Ik had de keuze. Tussen UPS en DHL. En tegen beter weten in, want ik wist beter (véél beter), klikte ik op standaardverzending.

UPS dus. Pakket is woensdag verzonden. Mail 1: vrijdag meneertje. Mail 2: dinsdag meneertje. Toch jammer.

16/04/2022

Het is nog niet voorbij

#542 Rebooting week 1
11:00u Interval run 3,2 km (4x 5HL/1WL) – 20:05 min. – Route Zanddijk – 13C, zon, fris briesje
Zware kuiten. Een beetje sleuren. Lekker weer…

Een mooie tweede editie van Paris-Roubaix Femmes. En een terechte winnares.

En wat prullen in de tuin. En de strijk.

17/04/2022

Grote plannen, waar niet veel van komt. Eerst een brandje blussen. Uiteindelijk toch nog een uurtje in de tuin zitten wroeten. En wat op een ukulele zitten ukulelelen (moest een videootje worden, was al snel ‘laat maar’).

‘t Is koers! Paris-Roubaix Hommes. De hel is droog en het vagevuur stoffig, net als gisteren. Punt van de stoel. Een kunststukje van Dylan van Baarle.

De week die was

Je wordt geboren,
je leeft een tijdje,
je begrijpt er geen bliksem van
en je gaat dood.

Belcampo

Die derde regel, dat vooral.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Unlimited Love (2022) – Red Hot Chili Peppers **½
Fear of the Dawn (2022) – Jack White ****
POLAROID (2022) – BLØF ***½
Look Out for #1 (1976) – The Brothers Johnson ***
Super Fly (1972) – Curtis Mayfield ***½
Lost in Time (2019) – Geike ***
Wong’s Cafe (2022) – Cory Wong **

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken