20220326_OG_1200x675

DWDW #12: Dus…

Aan het begin van de week

Ik eindigde vorige week met de constatering dat het aan zin ontbrak. Een andere, meer positieve constatering was dat de lente begonnen is. En hoe!

Goed.

My brothers Adolf, Rudolph, Pissoff, and Jackoff.
The Sanzini Brothers!

The Mothers 1971, FZ

21/03/2022

Als je diep van binnen weet dat het, alle goede bedoelingen ten spijt, niet goed gaat komen. Dat dus…


Een van de meest verschrikkelijke liedjes ooit is Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente van Peter de Koning. En als het liedje zich nu in je hoofd nestelt om daar de komende dagen niet meer uit te komen, mijn welgemeende excuses. Ik houd niet van dat soort rijmelarij en quasi-leuke liedjes.

Enfin, op deze eerste dag van de lente heb ik een schijnbare eeuwigheid in de ogen van de tandartsassistente liggen staren. Mooie ogen, zag ik door de tranen heen, terwijl ze tandsteen verwijderde. Ach nee, da’s te dramatisch; ze was voorzichtig en zorgzaam, en het was hooguit ongemak. Halfjaarlijkse controle, met foto’s deze keer, een tevreden tandarts, de ogen van de tandartsassistente, de deur uit met een schoon gebit.

Lente!

En repetitie!

22/03/2022

Het wekelijkse overleg, deze keer in ‘s-Hertogenbosch. Had ik een baan in bijvoorbeeld Den Bosch, dan stond er allang een bord ‘te koop’ in de tuin. Ik vind het geen enkel probleem om af en toe in de file te staan. Elke dag voor Hooipolder, dat is een ander verhaal.

Ook vandaag is het weer flink raak. Eerst Hooipolder, dan bij Waalwijk, en ook bij Vlijmen is het rijden en stilstaan. Enfin, tien minuten later dan gepland.

Het is een volle ochtend; twee besprekingen en een nababbel.

Na de middag een klein uurtje in de lentezon, met koffie en een boek (De Fundamenten, “essays over de balans van een land in coronatijd” van Ramsey Nasr – ooit aan begonnen, niet voorbij hoofdstuk 1 gekomen; overigens zeer de moeite waard). Dat zonnetje! Lekker. God, wat heb ik dit gemist.


Weer niets op tv. Ik ben om. HBO Max, hier heeft u mijn creditcard gegevens. Voor €3,99/maand onder de pannen.

23/03/2022

#539 Rebooting week 1
08:00u Interval run 3,2 km (4x 5HL/1WL)- 20:05 min. – Route Zanddijk – 6C, zon
Het plan is om in zo’n 12 weken weer 30 minuten aan een stuk te kunnen hardlopen. Als het even kan in een redelijk tempo. Vorige week was een valse start (te veel te snel). Duidelijk is dat ik vrijwel helemaal opnieuw moet beginnen. Niet erg. Het doen is belangrijker dan het doel.

En het is te doen. Nog niet van harte, tempo niet geweldig en Tal een beetje moe. Dat komt goed. Goed gevoel! Lente!

Sandra van Nieuwland heeft een nieuwe plaat uitgebracht: Wonderland. Niet wereldschokkend, wel gewoon goed.

Goed weer om in de tuin te werken. Een uurtje onkruid wieden. Uh, dat dus.

24/03/2022

Ik voelde gisterenavond al een klein beetje nattigheid. En vanmorgen is het licht rauwe gevoel in mijn keel zodanig dat ik er aan moet geloven: de zelftest. Negatief. Dat zegt niet alles en dus kus ik mijn pa toch maar niet om hem te feliciteren met de voltooiing van zijn 83e jaar op deze aardkloot. Ja, pa is jarig. Allemachtig! 83!

Een drukke dag, vooral vanachter de computer. Schrijven, plannen, voorstellen doen. En een flinke Zoom-sessie.

25/03/2022

Rauwe gevoel is er nog, wel minder. Beetje snotterig. Het is lang geleden sinds mijn laatste verkoudheid (volgens mij net voor de ellende begon), en de meeste verlopen ongeveer zoals het zich nu ontspint. Dat zou betekenen een dagje snotteren, misschien twee. Daarna alleen nog wat hoesten en een donkere stem. Daar lijkt het nu ook op. Nou ja, morgen weer een zelftest. En dan zien we wel. Voorlopig afstand en voorzichtig.

De was kan buiten drogen! Lekker! Klein geluk.

Een verrassing voor pa -bedacht en opgezet door een goede vriendin- is geslaagd. De jarige heeft een leuke middag gehad. Mooi.

26/03/2022

Ik probeer het zo min mogelijk te doen: ‘s nachts op mijn telefoon kijken. Ineens klaarwakker.

Holy Man

Taylor Hawkins, drummer van Foo Fighters, is overleden. Hoe en wat is nog niet bekend. En dat doet er ook niet meer toe. Een dijk van een drummer, goede zanger, één bonk energie en drive, sympathieke vent. 50 fucking jaar jong.

Taylor Hawkins heeft voor altijd een plek in mijn hart gekregen door een onafgemaakt lied van Dennis Wilson in te zingen. Dennis Wilson is een van mijn favoriete zangers/songwriters, en de eerbied en passie waarmee Hawkins Holy Man zingt, is indrukwekkend. Het lied heeft er een nieuwe, nog zwaardere lading bijgekregen.

Er zijn twee versies: een heel goede voor de Pacific Ocean Blue 30th Anniversary box, en een veel minder goede voor Record Store Day, waarop jammer genoeg ook Brian May en Roger Taylor te horen zijn.

Dit is de heel goede versie:

50. Zo jong.

Dus toch

Rauw gevoel in keel is vrijwel weg. Een enkele kuch. Beetje snotterig. Te weinig om ‘verkouden’ te noemen. Te veel om te negeren.

COVID-19 zelftest: positief. Dus toch. Afspraak voor de PCR-test gemaakt. En per direct het isolatie/quarantaine protocol geactiveerd.

PCR-test: eerste gelegenheid 12:00 uur in Breda. Prima. Het wordt mijn eerste PCR-test, dus ik weet niet wat ik kan verwachten. Het valt alleszins mee. Naar binnen, aanmelden, zitten, hoofd achterover, keel, neus, folder, doei. Wachten op de uitslag.

Gelukkig is pa dubbel gevaccineerd en dubbel geboosterd. En ik heb de laatste paar dagen maar met een paar mensen contact gehad, veelal op 1½ meter of meer afstand. Die zijn inmiddels geïnformeerd, just in case.

Over mezelf maak ik me minder zorgen. Vooral blij dat ik er nu tegenaan gelopen ben (waarschijnlijk omikronvariant), in plaats van vorig jaar, of in 2020.


22:00u Bericht van de GGD: yep, positief. Dus…

Dus...

Serie du jour: Peacemaker (2022) ***½

Na de flink uitgelopen kwalificatie van de F1 in Jeddah (waar wat mij betreft om meerdere redenen nooit geracet had mogen worden) is er weinig meer op de buis. En ik heb geen zin in voetbal (NED-DEN).

Dus HBO Max aangeslingerd, en in bingemodus door Peacemaker, een spin-off van The Suicide Squad. Veel tongue-in-cheek, bijna cartoonachtige actiescènes, platte en grove humor, rommelig. Ze nemen zich niet al te serieus en het plezier straalt ervanaf, wat het lichtgewicht karakter van het verhaal voldoende compenseert. Goed genoeg voor een snotterige zaterdagavond in verplichte isolatie.

27/03/2022

Loopneus. Af en toe niezen. De meest oncomfortabele fase. Voorlopig volgt corona het traject van een reguliere verkoudheid. Als het zo blijft, is het morgen alweer wat beter, dinsdag vrijwel over, dan 24 uur klachtenvrij en daarna business as usual. Als het zo blijft – dit is immers bepaald geen reguliere verkoudheid. Hoe dan ook, so far, so good.

Het is koers! En daarna vrooommm. De tuindeur staat open. Sterker, het terras linkt. En wint. We doen het ermee.

Dus…

Ik had nog willen inkorten. Een andere keer. De finale van Gent-Wevelgem is begonnen.

De week die was

Twee jaar lang heb ik de dans weten te ontspringen. En net in de week waarin de laatste coronamaatregelen zijn geschrapt, test ik positief. Tja. Die tweede boosterprik (ik heb Janssen + booster – de tweede booster zou voor bepaalde regio’s in Europa handig zijn) is volgens mij niet meer nodig.

Hopelijk ben ik er snel vanaf. Voor 2 april staat een optreden in de agenda, één van die optredens die al een paar keer verschoven zijn. Dat is best kort dag…

En ja, dat van dat hardlopen, dat mag je voorlopig even vergeten. Misschien in de loop van komende week weer.

Ook dit gaat voorbij. De zon schijnt! Voorwaarts!


Wilde ik de week positief afsluiten, dan gaat dat niet lukken. Net binnen: Johan van der Vlist is onverwacht overleden. Markante Drimmelenaar, originele denker, actief en scherp. Ik kende hem een beetje, van Spraakvermaak, pa natuurlijk veel beter. Hij was enkele maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen nog bij ons, om met pa over de plannen van SAMEN te praten. 62. Godverdomme!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

The Mothers 1971 (2022) – Frank Zappa ****
Wonderland (2022) – Sandra van Nieuwland ****
Pacific Ocean Blue (1977) – Dennis Wilson *****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken