Zin en onzin

DWDW #11: Zin en onzin

Aan het begin van de week

Na een bovenmatig volle week (ik klaag niet) zal het deze week rustiger zijn. Ook goed. Genoeg om over na te denken. En er ligt nog wat werk van vorige week.

A mountain is something
You don’t want to fuck with

Billy the Mountain, FZ

14/03/2022

Tijd voor werk dat is blijven liggen.

15/03/2022

Wekelijks overleg, dit keer te Breda.

Misschien slaapt ie… – geëmbed van wikipedia.org

We geven de moed niet op.

Mike Keneally

Vorig jaar stuurde Mike me een aantal rough mixes van tracks voor een nieuw album. Veel mooi en interessant materiaal. En gisteren was er de WeTransfer link met de definitieve pre-master mix van dat nieuwe album. Of van de eerste schijf van het album, dat is me niet helemaal duidelijk. Het is alweer meer dan vijf jaar geleden dat zijn laatste album verscheen. Hoog tijd dus.

Vanmiddag een eerste luistersessie. Dit nieuwe werk is toegankelijker, soberder, meer in balans dan zijn recente platen, die zwaar, complex, ‘veel’ en bij tijd en wijle ‘te’ waren. De songs zijn goed, de opbouw werkt, en er is ruimte.

Ik ben benieuwd naar de reactie van de fans, de muziekpers en the general public. Hopelijk zit er een plan achter de release. Het zou zonde zijn als dit album verzuipt doordat het te weinig aandacht krijgt.


Interessante berichten uit de overzeese gebieden.

16/03/2022

Uitstel? Afstel? Een schop onder de kont zul je bedoelen!

#538
07:45u Interval run 2,5 km – 17:05 min. – Route Witteweg – 5C, koud
Na een onfortuinlijke struikelpartij na een optreden in Ulvenhout zat hardlopen er even niet in. Sterker, het duurde een maand voor ik zonder al teveel pijn op mijn linkerzij kon slapen. En nog een stuk langer voor alles weer een beetje normaal ging voelen. En nog steeds voel ik af en toe iets. Het weerhield me er in ieder geval van om te gaan hardlopen. Dat, en de koude ochtenden. Want Tal en kou, dat is nooit ware liefde geweest.

Dat hardlopen, dat is in de voorbije vijf jaar een lifesaver gebleken. Bovendien is het goed voor de conditie en de algehele gezondheid. Dus dát ik er weer mee zou gaan beginnen, dat stond buiten kijf. Wanneer, dat schoof ik voor me uit. Tot vanmorgen.

Ik gebruik een opbouwschema waar ik eerder ook al plezier aan heb gehad. In 12 weken naar 30 minuten onafgebroken hardlopen. Vooraan beginnen. De eerste week zijn dat 3 à 4 sessies van 4x 5 minuten hardlopen afgewisseld met 1 minuut wandelen.

Met goede zin naar buiten. Ik weet dat ik door vijf maanden niets doen flink aan conditie heb ingeboet. Ik ben er weliswaar een stuk beter aan toe -fysiek en mentaal- dan toen ik in de zomer van 2017 begon met hardlopen. Toch valt het tegen. Terug naar af.

Het worden 3 intervals van 5 minuten en 1 van 2 minuten. Ademen doet pijn, ik heb de kou onderschat en van ontspanning is ook geen sprake. Ik verwacht/verlang meer dan er nu in zit. Volgende keer maak ik eerst mijn hoofd leeg – zonder verwachtingen, focus op de volgende stap.

Eenmaal thuis gaat het licht uit. Hartslag is oké, ademhaling goed en rustig, alles doet het nog. Ik heb de kou een beetje onderschat en ik ben te diep gegaan, en daar heeft mijn lichaam even geen zin in. Resultaten uit het verleden etc. Bevestiging dat ik de weg der geleidelijkheid moet volgen, niet moet forceren en mijn verwachtingen moet loslaten. (Drie keer ‘moet’ in één DWDW – bij hoge uitzondering.)

Fuck it! Ik ben weer begonnen!
(Of niet: spiertje verrekt)

Gemeenteraadsverkiezingen

Ik heb nog geen enkele verkiezingen (hoeven) laten schieten en dus ook deze niet. Het boeit me dit keer niet veel. Toch een weloverwogen stem. En zoals altijd op een vrouwelijke kandidaat.

Bij lokaal bestuur en in lokale politiek (en in het leven an sich) is dit waar het in ultimo om draait:

Doen wat je zegt
Zeggen wat je doet

17/03/2022

Veel papier verscheurd vandaag. Nog niet genoeg.

18/03/2022

Gisteren een spiertje verrekt. Ik stel het hardlopen uit. Zondag.


Wat gegrom aan het begin van de dag. Een heel verhaal over iets in de marge, ook nog via een omweg, en ondertussen blijven mijn vragen onbeantwoord. Lezen is een vak, zo blijkt eens te meer.

The Mothers 1971

Hij is er: The Mothers 1971! Digitaal in ieder geval. De cd-box volgt over een paar weken, want Amazon heeft vertraging. 11 uur, 6½ shows, inclusief het definitieve einde van de toer (toen FZ in Londen door een malloot van het podium werd getrokken, 4 meter lager neerkwam, en ongeveer alles brak wat er te breken was). Veel herhaling, al wil dat bij FZ weinig zeggen. Toch, ik luister in delen. 11 uur Flo & Eddie…

Formule 1 (1)

Met dag 1 van de vrije trainingen in Bahrein is vandaag het nieuwe F1 seizoen begonnen. Voor het eerst in jaren heb ik niet echt af zitten tellen. Ik weet niet precies waarom. Het constante gezanik, de politiek, het gedoe achter de jurytafels, dat heeft er in ieder geval mee te maken.

Voor het eerst in jaren ga ik het ook niet live op tv zien. Hoe dat? Viaplay heeft de live rechten – die krijgen mijn geld vooralsnog niet. Ik ben per maand al dik 115 euro kwijt voor kabel, internet en telefoon (incl. 2x mobiel) en het is wel mooi zo. Ik verdom het om 15 euro per maand af te tikken voor een zender die (mij) buiten de F1 (nog) niets te bieden heeft. Dus nee. Ook al omdat ik sowieso een race of 4-6-8 ga missen, onder andere omdat ik soms weleens andere dingen doe op zo’n zaterdag of zondag.

Dit eerste weekend ga ik iets anders proberen: de F1 zelf zendt de races (en veul meer) namelijk ook uit. Via F1 TV Pro (€ 64,99/jaar). En die is nu 7 dagen gratis uit te proberen. Dat valt te overzien.

En anders is alleen de samenvattingen volgen ook een reële optie; Ziggo pakt daarmee maximaal uit.
Uhm, nee dus. Een kwartiertje op zondag. En nababbelen in Race Café.

Bovendien, er is meer in het leven dan live F1. Zegt men.

19/03/2022

Slecht geslapen en veel gepiekerd. Moeite om zin te vinden. Moeite om de zin te vinden.


Formule 1 (2)

Oké: de F1 TV Pro app dus. Dat valt niet tegen. Wel wat omslachtiger. Digitaal houtje touwtje. De F1 TV Pro app streamt vanaf mijn tablet via Chromecast naar mijn tv. En Grand Prix Radio (met live commentaar van Olav Mol en Jack Plooij – zoals het hoort) kan ik via bluetooth naar mijn receiver streamen. Bij GPR hebben ze hun app snel nog aangepast, zodat je met een slider het geluid met de beelden kunt syncen. Dit weekend maar eens zien hoe dat bevalt.

De F1 TV Pro app draait goed. Goed beeld, goed geluid. Wel vanaf blijven, want wisselen tussen live beeld en de andere bronnen gaat niet zo soepeltjes. En GPR vliegt er geregeld uit. Kennelijk ben ik niet de enige die op het station afstemt. Dat zullen ze wel oplossen, denk ik.

Alleen heb ik de spectaculaire finale van Milan-San Remo gemist. Hmm…


Met het humeur is het niet meer goedgekomen.

20/03/2022

En nu regent het. Hoe dan ook, het is de allerlaatste dag van de winter. Een winter die weliswaar nauwelijks een winter genoemd kan worden. Toch, blij dat ie voorbij is.

Formule 1 (3)

De app houdt het aardig vol. Een paar keer refreshen, wat ook wel aan mijn wifi kan liggen. Zoals verwacht geen GPR. Commentaar via de officiële app is van Sky F1, vrij overspannen en serieus anti-Red Bull (zij hebben actief gelobbyd om die laatste race van vorig jaar alsnog naar Hamilton te laten gaan). Da’s -ahem- jammer. Hopelijk volgende week wel GPR.

De race is vrij saai, tot de laatste 10 rondes. Leclerc (Ferrari) is de verdiende winnaar, Sainz tweede, Hamilton derde. Verstappen kan hem net niet bijhouden, krijgt technische problemen, eerst met zijn powersteering, iets later met zijn accu, en valt een paar rondes voor het eind uit. En Perez’ motor slaat in de laatste ronde vast. Werk aan de winkel, en weinig tijd, want over een week moeten ze alweer aan de bak.


Humeur ongewijzigd. Het rommelt.

De week die was

Het ontbreekt aan zin. En dan bedoel ik niet alleen ‘zin in’. Tja.

Verder weinig te delen.

Iets positiefs? Ja! Lente!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Golden Days (2018) – Mamas Gun ***½
Workin’ with the Miles Davis Quintet (1960) – Miles Davis *****
Peter Gabriel (1978) – Peter Gabriel ****
Peter Gabriel (1980) – Peter Gabriel ****½
Night And Day (1982) – Joe Jackson ****
The Tipping Point (2022) – Tears For Fears ****
Main Offender (1992) – Keith Richards ***½
Pretenders (1979) – The Pretenders ****
The Mothers 1971 (2022) – Frank Zappa & The Mothers ****
Con Todo el Mundo (2018) – Khruangbin ***
Oochya! (2022) – Stereophonics ***
Untitled (Led Zeppelin IV) (1971) – Led Zeppelin ****½
Sour (2021) – Olivia Rodrigo ****
Living Space (1998) – John Coltrane ****
Milt Jackson and The Thelonious Monk Quintet (1956) – Milt Jackson / the Modern Jazz Quartet / The Thelonious Monk Quintet ****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken