Ridder van de weg

DWDW #10: On the road again

Aan het begin van de week

Deze week weer met de Parts Pro bus op stap. Het is laatste moment werk, dus het zal druk worden, overdag rijden, ‘s avonds werken, en dingen doorschuiven. Een week, dus het valt te overzien. En zaterdag eindelijk weer optreden met YTMIDM. Voor het eerst sinds juli 2021. Zin in.

Nothing behind me,
everything ahead of me,
as is ever so on the road

On the Road, Jack Kerouac

Film du jour: Legion (2010) *

Zei ik een week of wat terug nog dat Cosmic Sin de slechtste film in lange tijd was, dan komt dat omdat ik deze nog niet gezien had. Jezus Kuhristus, dit was slecht!

07/03/2022

On the road again
Goin’ places that I’ve never been
Seein’ things that I may never see again

On the Road Again, Willie Nelson

Gisterenmorgen kreeg ik de vraag of ik deze week kon invallen; de vaste Parts Pro had positief getest en moest in quarantaine. Ik hou er niet van om ‘nee’ te zeggen. Dus zondag flink wat werk naar voren gehaald, afspraken verzet, en mijn planning aangepast.

Na de wekker lees ik een paar nachtelijke berichtjes van J: goed nieuws. De rest van haar nacht (GMT-5) en mijn ochtend (GMT+1) hebben we contact; ze is ‘too wired’ om te kunnen slapen en het gaat over belangrijke zaken. Het helpt mij en passant om me door een pittige dag te bikkelen.

Voor de avond staat een zoomsessie gepland, in plaats van de dinsdagochtendbespreking. En daarna nog een paar lopende zaken. Om 10 uur sluit ik de kantoordeur achter me.


Twee auto’s getankt: 185 euro…

08/03/2022

Dag 2. Het lukt beter om het koppie erbij te houden. En het is mooi weer. Dat helpt altijd. Flink trappen, want ik wil op tijd terug zijn. Dat lukt. Veiligheidsschoenen en werktrui uit, brood en koffie, spulletjes op de achterbank en op naar ‘t Wild.

Repetitie

Punten op de i, zodat we zaterdag beslagen ten ijs komen. We (Ton) hebben een nieuwe zanginstallatie. Nog niet alles is binnen. De monitors werken in ieder geval al wel. Het maakt zowel repeteren als optreden een stuk gemakkelijker. We stoppen op tijd, ik drink er eentje, en dan snel naar huis. Van Pittenstein.

Oh ja, mijn pedalboard: het werkt, goed. De layout is nog niet ideaal, merk ik als we aan het spelen zijn. Dat is voor later. En hoewel stukken stiller, is er toch nog een lichte brom. Ik denk niet dat het door de power supply komt.


Pa heeft z’n tweede booster! Met al die ellende in Oekraïne zou je haast vergeten dat corona nog altijd een groot probleem is. In Breda zitten ze met 17 zieken, de besmettingscijfers liggen 75% hoger dan een week eerder en de toename is met name onder 60-plussers vrij fors. Gelukkig is omikron vrij mild, in de meeste gevallen als een zware verkoudheid. En ja, Oekraïne…

09/03/2022

Het is lente!

Een lange dag. Om half zes lever ik de sleutel in. Uurtje kantoor, warme hap en nog twee uur werken. Want ik weet dat als ik ga zitten er niets meer uit handen komt. Rapport schrijven. Administratie. Gevecht met een mailserver die de inkomende mail van één klant verhaspeld (geen idee hoe wat waarom).

10/03/2022

Terwijl het bij L coronagevallen regent, is de broer geveld door een ordinaire griep. Ook dat nog! Hij is een zoon van zijn vader; beiden slapen zich door zo’n griepje heen. Komt goed. Het bericht is op de zaak nog niet doorgedrongen, zie ik aan de beker koffie die voor hem klaarstaat. ‘Da’s de mijne’, denk ik, zonder er erg in te hebben dat de broer koffie mét suiker drinkt. Gatverdamme!

‘t Is veel. Voor ‘ons’ schadebedrijf heb ik plaatwerk en ander groot spul voor minstens een halve Vito, ofwel een bus vol. Een hoop gesleep naar het onhandig gelegen magazijn, natuurlijk ook nog zonder hulp, dus dat kost me meer tijd dan me lief is. Vervolgens terug naar de zaak om de rest van de route te laden en pas om kwart over tien richting Goes. Het is mooi weer. Het gaat allemaal wel lukken. Gelukkig weet ik aardig hoe ik ontspannen kan jakkeren. Tien uur op de klok vandaag, waarvan dik zeven uur rijdend en nul uur pauze.

Na de warme hap naar kantoor voor de lopende zaken. Ik merk dat de scherpte er een beetje af is. Morgen weer een dag (lees: avond), en anders maandag. Op tijd naar bed.

11/03/2022

Het is de sterfdag van mijn moeder. Alweer 18 jaar geleden.


Mijn laatste Parts Pro dag. Hoewel… De quarantaine klant heeft nog niet van zich laten horen. Want waarom zou je je werkgever/collega’s/tijdelijke vervanger (die ook wel andere dingen te doen heeft) op de hoogte houden? Of een appje sturen? Of je telefoon oppakken? Nou ja, het is niet aan mij.

Opnieuw een flinke rit. Geen gekke dingen. Gewoon een drukke vrijdag, ook op de weg trouwens.

Verhuizing

Iets waar ik al een tijd tegenaan zat te hikken, kreeg deze week extra urgentie: het verhuizen van het domein en de hosting van mijn zakelijke website en mailserver. Tegenaan hikken, omdat het een aantal uren (TTL) kost voor de verhuizing wereldwijd is verwerkt. In de tussentijd komt mail wel of niet op de juiste plaats terecht en is de site wel of niet bereikbaar. Vervelend klusje, omdat het telkens weer de vraag is of alles goed gaat, of ik aan alles gedacht heb, en ik dit soort dingen meestal in de stille uren doe, als de helpdesk op een laag pitje draait.

Na de afwas meteen aan de slag. De nieuwe mailserver komt vrij snel beschikbaar. De site laat -om mij onduidelijke redenen, want dezelfde DNS- op zich wachten. Geen ramp, want mail is belangrijker dan die site. Wel vervelend, want ik wil dit zo snel mogelijk achter de rug hebben.

Uiteindelijk is ook de site beschikbaar. Snel achter de rug? Nee. Eerst zit ik te suffen (zie voorgaande vijf dagen), daarna hapert er het een en ander (tuurlijk). Om middernacht (!) draait alles naar wens.

12/03/2022

Berichten uit de ziekenboeg: ik kan maandag andere dingen gaan doen; de quarantaine klant heeft zich toch maar gemeld. Mooi, dan hoef ik zondag niet te jakkeren.

De broer daarentegen heeft het flink te pakken. Het eerdergenoemde griepje blijkt een fikse griep. Arme prul.

Tweede boosterprik Janssen

Goed nieuws voor ons Janssen-klanten: vanaf 16 maart kunnen we een tweede boosterprik gaan halen. Die tweede booster is medisch gezien niet noodzakelijk. Wel is drie vaccinaties in sommige delen van Europa (bijvoorbeeld in Duitsland) een vereiste om binnen te mogen. Het is voor mij sowieso nog even wachten, want er moeten drie maanden tussen de vorige prik en de nieuwe zitten.

GR2022

Oh ja, da’s volgende week. Ik heb geen zin om de programma’s en/of verkiezingspraatjes door te nemen. Zo betrokken voel ik me momenteel niet bij de gemeente en de gemeentelijke politiek. Eerst maar eens een paar stemwijzers, en dan kan ik er bij onduidelijkheid of twijfel altijd nog induiken. Alleen is er voor Drimmelen maar één stemwijzer: mijnstem.nl. Bij stemwijzer.nl en kieskompas.nl (de laatste is de meest betrouwbare) doet Drimmelen niet mee.

Het is al meteen tandenknarsen. Een deel van de vragen verdient een genuanceerder antwoord dan iets tussen ‘geheel mee eens’ en ‘geheel niet mee eens’. Andere vragen vallen volgens mij buiten de plaatselijke politiek. Toch kom ik bij mijn ‘eigen’ partij uit.


Speulen!

On the road again
Just can’t wait to get on the road again
The life I love is making music with my friends

On the Road Again, Willie Nelson

Anne & Alex zijn 12½ jaar getrouwd: een goede reden voor een feestje. Waar anders dan in De Wildse Hut. Mijn eerste optreden in maanden, ons eerste optreden in bijna negen maanden en het eerste volle avondoptreden sinds januari 2020. En ook mijn eerste keer in een kroeg, zonder coronabeperkingen, sinds maart 2020*.

Meteen ook kans om ‘onze’ nieuwe PA uit te proberen. Nog niet alles is binnen, geluidsman Boeis zorgt voor het ontbrekende spul. Klinkt als een klok. Met het gewicht van een kerkklok. Hopelijk kunnen we de komende tijd vaak vloeken over dat gewicht, want dat betekent veel optredens. Goed dat ik een vrachtwagenrijbewijs heb…

podium
Podium – klaar voor de band – Foto: Ton
Pedalboard
Aan mijn voeten

Leuk optreden. Een deels nieuw publiek, dat goed meedoet. We merken zelf dat het soms nog een beetje stroef gaat, vooral door het weinige spelen (repeteren en optreden) van de afgelopen tijd. Een lach, een knipoog en doorrr. Ik was bijna vergeten hoe fijn het is om muziek te maken, met goede vrienden, voor een mooi publiek. Meer van dit!

De vermoeidheid van de voorbije werkweek is aan het begin van de avond een groter probleem dan in de nacht. Al ben ik blij als ik mijn bed zie. Snel nog een berichtje de deur uit. Om vijf uur sluiten de luiken.

Ja, deze was wel nodig.

* Ik heb de afgelopen week overdag constant een mondkapje op gehad als ik in gezelschap was, op de zaak, bij de klanten. Niet ten onrechte, want de gevolgen van de versoepelingen plus carnaval waren overal zichtbaar. Tot nu toe lijken we (pa en ik) de dans ontsprongen te zijn, al bestaat de kans -zeker met die omikron variant- dat we wel een besmetting hebben opgelopen maar daar weinig of niets van gemerkt hebben. In ieder geval niet voldoende om een zelftest te doen. Vanavond is dus een gok. Het risico op besmetting is groter, de gevolgen zijn te overzien.

13/03/2022

Om acht uur wakker. Uhm, denk ‘t niet Tal. Nog een paar uurtjes slapen, omdat het kan. De dag is leeg, alleen een flinke was te draaien. Het is mooi weer, de tuin vraagt om aandacht, spieren en hoofd zeggen dat er nog gelegenheid genoeg komt om in de tuin te werken. Parijs-Nice. Bank dag.

De week die was

On the road again. Een volle week onderweg. Naar hier, naar daar. Over de hele linie een goede week. Met een paar dingen om over na te denken. En eindelijk weer opgetreden. Was nodig.

En nu? Geen idee wat hierna komt. (Mijn leven in vijf woorden.)

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

n/a

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken