Regen en wind

DWDW #7: Regen en wind

Aan het begin van de week

Er zijn wat zaadjes geplant. Nu afwachten. Eerst lopen, dan rennen.

Toeval is nu eenmaal de heersende wet in dit bestaan

Pieter Waterdrinker

14/02/2022

Lang wakker gelegen, voor de verandering eens om goede redenen (of is het: met goede redenen?). Om diezelfde redenen ook onrustig geslapen. Over het hoe en wat misschien later. Voor nu plannetje maken en niet te veel of te ver vooruitkijken.

Ondertussen moet de schoorsteen blijven roken. Ook daar is een plannetje voor nodig. Misschien kunnen het een en het ander iets voor elkaar betekenen. De tijd zal het zeggen.


De geplande YTMIDM-repetitie van morgen gaat niet door; een onzer is positief getest, hopelijk zonder erg. Het doet me ook nog eens beseffen dat, als de corona restricties na 25 februari in belangrijke mate zijn opgeheven, de kans op besmetting reëel blijft (zelfs groter), inclusief risico’s voor eigen en andermans gezondheid, en ook voor de agenda.

15/02/2022

Goed nieuws van het zakelijke front: we hebben groen licht!

Persconferentie

NL gaat de maatregelen in verregaande mate loslaten, in 3 stappen. De verplichtingen gaan eraf, de adviezen blijven. De verwachting is dat vrijwel iedereen op enig moment besmet zal raken, in het overgrote deel van de gevallen zonder ingrijpende gevolgen, voor een klein deel met ingrijpende gevolgen. Je zal maar tot de groep ‘kwetsbaren’ horen…

Ik begrijp dat langer vasthouden aan het huidige pakket maatregelen nauwelijks houdbaar is. En ik vertrouw erop dat de afwegingen zorgvuldig en met terughoudendheid hebben plaatsgevonden. Van mij had het geleidelijker gemogen. Vooralsnog blijf ik de adviezen zo maximaal mogelijk volgen. Want ook al is het kennelijk een kwestie van tijd tot we (pa, ik) besmet raken, ik ga het niet opzoeken.

Film du jour: The Nice Guys (2016) ***½

Een film met Russell Crowe in de hoofdrol wil ik altijd zien. The Nice Guys is een action comedy van Shane Black, gesitueerd in het LA van 1977. Ik had niet gedacht dat Crowe en Ryan Gosling een goed duo zouden vormen, maar het werkt wonderwel. Ook goed: Angourie Rice, een jonge actrice om in de gaten te houden (bekend van de recente Spider-Man trilogie en knallend in Mare of Easttown). Leuke film, clichés niet mijdend, humor om te lachen, af en toe dom en kort door de bocht, goede actie, mooie beelden en een lekker tempo. Lichte kost. Vermakelijk.

16/02/2022

17/02/2022

Slecht geslapen, die storm van vannacht hield me lang wakker.

Een middag in Den Bosch voor topoverleg.

Meer luisteren, minder praten; nog een beetje wennen.

Film du jour: Captain Marvel (2019) ***½

Het verhaal is een beetje een rommeltje en welbeschouwd ook niet echt bijzonder. Datzelfde geldt voor de special effect. En het is allemaal al eens gedaan. De immer voortreffelijke Brie Larson trekt de hele boel echter naar een hoger niveau, door diepte te geven aan hoofdpersoon Carol Danvers aka Vers aka Captain Marvel. Misschien is dat ook wel een van de geheimen van al die MCU-films: topacteurs die iets (en soms veel) toevoegen.

Essentieel in de Marvel Cinematic Universe? Nee. Het belang van Captain Marvel (de film) is vooral functioneel: het legt uit waar Captain Marvel en Nick Fury hun oorsprong vinden, en het zet lijnen uit voor wat in de chronologie gaat komen (en deels al geweest is). Wordt vervolgd (in 2023).

18/02/2022

Daad bij woord: aan de slag.

Vanuit het raam van mijn studio zie ik de hekken onder de geseling van storm Eunice heen en weer wapperen. Uiteindelijk begeeft een hekdeel het. Ik kan weinig anders doen dan toekijken en hopen dat het hier bij blijft. Mijn grootste zorg is het dak. Mijn huis ligt redelijk in de luwte, dankzij het grote en hoge (8 meter) pand naast ons. Zeker als de wind uit het westen komt is dat een fijne buffer. Eunice blijkt een zware storm te zijn. En dan valt het hier nog mee.

19/02/2022

Op tijd eruit. De schade valt zo te zien mee. Straks ook nog even het dak op.

Hek - stormschade
Hek - stormschade

Muy bien

https://twitter.com/Eurosport_ES/status/1494969794612842499

En hoe!

Overigens, ook nu zijn het weer vooral de vrouwelijke sporters die voor de plakken zorgen. Da’s logisch.


Aan de slag in de tuin: één hekdeel is weggeblazen, een paal afgebroken, een aantal hekdelen en palen wappert er lustig op los. Lapwerk en improviseren. En plannen maken om op korte termijn het hekwerk aan te kunnen pakken. Dure grap. Nu al koppijn. Maar goed, met het lapwerk en de improvisatie blijft de rest voorlopig staan. Ook met de harde wind van de komende dagen. Hoop ik.

Film du jour: Avengers: Endgame (2019) ***½

Nu begrijp ik waarom dat ik me zo weinig kon herinneren van Avengers: Endgame: ik had hem nog niet gezien. Duh… Dat terwijl het de finale is van The Infinity Saga en het een nieuwe fase van de Marvel Cinematic Universe voorbereidt. Vrij essentieel dus.

De film valt een beetje tegen. Hij duurt drie uur; een hele zit. En het is hard werken om het koppie erbij te houden. Want door die alsmaar uitdijende en complexere MCU wordt er heel wat in relatief weinig tijd gepropt, ook al om de kijker de kans te geven om de parate kennis van het voorgaande op te poetsen. Daar staat tegenover dat -zeker het eerste uur- de nadruk op de menselijke kant ligt, wat net dat beetje extra geeft. Waarna het bombast begint, en eigenlijk ook niet meer ophoudt. En dat eindspel zelf, nee, dat is gewoon te veel. De punt die gezet wordt, is een emmer verf die tegen het scherm aangegooid wordt. Weinig verfijnd.

Ik ben bijna bij. Er staan nog een paar Thor films te wachten. Ik denk dat ik die oversla – dat gedoe met dat vliegende hamertje doet me niet veel. En dan Spider-Man: No Way Home. Hierna staan er sowieso al zes Phase 4 films ingepland, tot medio 2023, plus een hele rits series. En more to come. Het is een fabriek.

20/02/2022

What happened before no longer exists.
What will happen next has not yet been written.
We have only now. That is our greatest advantage.

Spock, Star Trek: Discovery

De week die was

Regen en wind. En andere onrust. We komen zo niet echt vooruit.

Ik denk dat ik het daar maar bij laat.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

n/a

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken