Alles staat stil. Alles gaat door.

Journaal #52: Alles gaat door

Aan het begin van de week

Waarschijnlijk deze week dan toch eindelijk wat nieuws over de toekomst. Of duidelijkheid. Of iets. Dat we inmiddels twee maanden aan het wachten zijn, is veelzeggend. Njah…

In ieder geval ben ik ook deze laatste week van 2021 weer op stap met de Parts Pro bus. Naar verwachting een relatief rustige week. Ik ben bezig.

I thought I was someone else
Someone good

Perfect Day, Lou Reed

27/12/2021

Nee joh, gewoon vuurwerk afsteken, midden in de nacht. Lekker knallen! Fuck de wereld! Fuck de regels! Fuck alles en iedereen! Uhm, ja, ik heb slecht geslapen.

Kwart over zes op. Rustig opstarten. Een nieuwe week op de Parts Pro bus. Het gaat sowieso geen grote rit worden, want Stuttgart heeft nichts geliefert dieses Wochenende. En dat blijkt: vier adressen, waarvan één in Goes en de rest in Breda. Om 11 uur alweer terug. En een kwartier later naar huis, me onderweg verbazend over al die leeghoofden in de file op de A16 richting België – alsof corona minder besmettelijk is in Belgische winkels en restaurants.

Het aftellen is begonnen!

28/12/2021

Wat ik nog steeds lastig vind aan dit soort langere Parts Pro invalbeurten is het vroege opstaan. Niet dat de wekker om kwart over zes gaat. Dat is een kwestie van licht aan en rechtop gaan zitten. En koffie. Vroeger in slaap, dat is een hele klus. Het afstemmen van de biologische klok kost een eeuwigheid. En tegen de tijd dat ik aan dit regime gewend ben, is het voorbij.

Opnieuw geen grote rit. Om kwart voor 1 klaar.

De toekomst

Nou, wat ik al wel vermoedde, is vandaag eindelijk bevestigd: ons voorstel is afgeschoten, de wederzijdse visies lijken haaks op elkaar te staan, en klots klots klots, het is wel best zo. Jammer dat het twee maanden heeft moeten duren voor er uitsluitsel kwam. Daags voor de afsluiting van het boekjaar. Ook dat geeft te denken. Goed, dat gaat me allemaal niets aan. In ieder geval is er geen rol voor Tal.

Wat dit betekent voor mijn huidige werkzaamheden voor deze klant is niet duidelijk. Zoals eigenlijk niets over hun plannen duidelijk is. Ook dat gaat me allemaal niets aan. Ik verwacht dat een flink deel van de omzet van deze klant gaat wegvallen. Mogelijk zelfs alle omzet. Wat, samen met de andere aderlating die voor 2022 boven de markt hangt, betekent dat ik een groot probleem heb voor een uitdaging sta. Lekker, drie dagen voor het nieuwe jaar begint.

Booster

Na Janssen nu Moderna. Een heel verschil met m’n eerste COVID-19 vaccinatie, op 1 juni. Toen in het inmiddels gesloten Amphia Langendijk, waar het gezellig rommelig was, en we allemaal nog het idee hadden dat we er bijna waren. Vriendelijke mensen, een mooie dag, een gevoel van opluchting. Vandaag is het stampen; ik denk dat er vanavond (19:00u) zo’n 500 man in die zielloze Breepark loods is, met 14 prikposten waar elke 30 seconden een nieuwe prik wordt gezet, iets tussen professionele beleefdheid en vermoeide haast, en ik één van de weinigen ben die na de prik nog even gaat zitten. Enfin, hij zit erin! Heel blij.

29/12/2021

Vaak wakker. Niet eens door gepieker of gemaal. Ook niet door de prik. Gewoon alles, denk ik. Nou ja. En over die prik: buiten een beurs gevoel rond de prikplek heb ik nergens last van. De lichte hoofdpijn wijt ik aan het slaapgebrek. Hopla!

Een aardige rit vandaag, vies weer, afdwalende gedachten en een paar concrete ideeën. Terug op kantoor de koe bij de horens gevat. Er gaat een mail de deur uit met de vraag: wat wordt er dan (nog) wel van mij verwacht?

30/12/2021

Drukte in het hoofd.

Aanvankelijk geen grote rit. Eenmaal onderweg verandert dat: met spoed iets ophalen in Rotterdam (Spaanse Polder) en afleveren in Breda. En in Den Bosch ligt een roetfilter klaar. En de aandrijfas die ik vanmorgen naar Oosterhout heb gebracht, is gerepareerd; vandaag halen betekent dat die bedrijfswagen morgen weer naar de klant kan. 450 kilometer. Rond half zes thuis.

Mijn mail is doorgestuurd. Ik reken op weinig.


Het is vandaag 15 graden. Boven nul. Bizar.

Klaus

Het was me helemaal ontschoten dat Klaus Voormann op een aantal Transformer tracks speelt, waaronder op twee van mijn favoriete liedjes: Perfect Day en Satellite of Love. Der Klaus is stiekem op heel wat joekels van hits uit de jaren zeventig te horen (Imagine, You’re So Vain, Perfect Day, My Sweet Lord, Short People, Without You, etc).

31/12/2021

Nog een rondje door het zuidwesten en dan zit het erop voor deze week. Rond de middag klaar, zo lijkt het. Dan toch nog een laatst gevalletje van haast, wat me opnieuw naar Rotterdam leidt, Charlois deze keer. Kwart over twee klaar. Nog even naar kantoor, factuurtje maken, dikke punt achter het zakelijke jaar zetten en basta!

We luiden het oudjaar met z’n tweeën uit, pa en ik. Gelukkig is er genoeg op de tv om de avond luchtig en ontspannen mee door te komen: een CHANSONS!-special van Matthijs gaat door, de prima oudejaarsconference Nieuw Bloed van Peter Pannekoek, en na middernacht zoals elk jaar Jools’ Annual Hootenanny. Dat Mindfuck vind ik helemaal niks, gelukkig duurt het niet al te lang. Fles witte wijn, wat knaagspul, en zo min mogelijk aandacht voor wat er buiten gaande is. Een rustige avond. De champagne blijft gekoeld staan. De Hootenanny valt trouwens tegen; weinig artiesten van naam, geen publiek, archief materiaal. Rond half twee gaan de vensters langzaam dicht; een lange dag, een aantal nachten van weinig slaap en eigenlijk ook geen reden om nog op te blijven.

Natuurlijk kan ik vervolgens de slaap niet vatten…

Omkijken

Ik heb net teruggelezen wat ik vorig jaar schreef. Er is weinig veranderd. Alleen heeft het eerdere optimisme over de toekomst plaatsgemaakt voor berusting. En berusting wil nog weleens tot gelatenheid leiden. In die fase bevind ik me nu. Een soort van interbellum.

Geen idee wat ik komend jaar kan verwachten of überhaupt wat ik ga doen. Ik weet het niet. Ik weet niets.

De voorbije maand is een van mijn lastigste maanden in lange tijd geworden. Privé, zakelijk, afwisselend, tegelijkertijd, bij elkaar opgeteld – het liep over. Meer dan eens met tranen in de ogen gestaan. Alleen om die reden al ben ik blij dat dit jaar voorbij is. Streep erdoor eronder.

01/01/2022

Dennis Wilson opent het jaar.

Eigenlijk had ik vandaag met The Nowhere Boys mijn eerste optreden van het jaar gespeeld. Misschien volgend jaar. Het optimisme van vorig jaar -als we eenmaal gevaccineerd waren, zou het leven weer enigszins ‘normaal’ worden- heeft inmiddels plaatsgemaakt voor het besef dat de komende winters met beperkingen zullen worden ingevuld. We zullen zien.

Film du jour: Doctor Strange (2016) ***½

De veertiende film in de Marvel Cinematic Universe (MCU), onderdeel van Phase Three. Deze eerste Doctor Strange film staat nog los van de rest van de MCU. Hierna verschijnt Stephen Strange ook in andere MCU films, waardoor -net als bijvoorbeeld bij de Spider-Man films- de losstaande verhalen met elkaar verbonden en verweven worden. Net als andere ‘late’ films in Phase Three introduceert Doctor Strange een aantal aanknopingspunten voor de korte, volle en complexe Phase Four MCU (11 films en 13 series, verschijnend tussen 2021 en 2024).

Het verhaal zit best goed in elkaar. Wel is met name het eerste deel wat plichtmatig en colour-by-numbers-achtig: de voorgeschiedenis, het ongeluk, de ontdekking, de openbaring, en dan de actie. Het had van mij iets dieper en donkerder mogen zijn, maar ja, Hollywood blockbusters kennen hun beperkingen.

Een behoorlijk indrukwekkende cast: Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton. Die sterke cast doet de film goed. Doctor Strange staat -hoe kan het ook anders in de MCU- bol van spectaculaire beelden, trippy effecten en flitsende actie; waar Inception eindigt, begint Doctor Strange. Soms iets teveel van het goede.

geëmbed van imdb.com
geëmbed van imdb.com

Champagne! Waarom niet?


Ik heb een paar weken terug het tweede seizoen van The Morning Show gebingewatcht. In het wikipedia artikel van The Morning Show wordt verwezen naar een andere ‘news’ serie: The Loudest Voice, over Roger Aisles en Fox News . Vanavond de eerste twee afleveringen. Smullen.

02/01/2022

De was, de strijk, veldrijden.

Aan het einde van week #52

Alles staat stil. Alles gaat door. Weinig aan toe te voegen.

Gelukkig nieuwjaar.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Love for Sale (2021) – Tony Bennett and Lady Gaga ***
Together Again (1977) – Tony Bennett and Bill Evans ***
Interplay Sessions (1963/1982) – Bill Evans Trio ****
Lust for Life (1977) – Iggy Pop *****
Transformer (1972) – Lou Reed ****
Come Dance with Me! (1959) – Frank Sinatra *****

Pacific Ocean Blue (1977) – Dennis Wilson *****
Fear (1974) – John Cale ***
Horses (1975) – Patti Smith ****
Impressions (1963) – John Coltrane *****

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren/kijken

De cijfers van december

Gewicht
Gemiddeld: 71,1 kg (+/+ 0,8)

De cijfers van 2021

Gewicht
Gemiddeld: 70,5 kg

Workouts
Aantal: 21 (januari-maart)
Totale tijd: 481 minuten

Runs
Aantal: 59 (januari-september)
Totale afstand: 250,4 km
Gemiddelde snelheid: 5’59”/km