De zon

Journaal #37: Begin en eind

Aan het begin van de week

Alles heeft een begin.

I was snorting coke on Abraham Lincoln’s desk in the White House. Yes, that Abraham Lincoln and that White House.

Shell Shocked, Howard Kaylan with Jeff Tamarkin

Geweldige openingszin.

13/09/2021

Een (kleine) existentiële crisis. Ofwel, ik ben het spoor even bijster. Ik weet niet of en wat ik erover zal vertellen. Er is geen directe aanleiding, wel een duwtje. Het dwingt tot reflecteren. Mijn humeur laat zich het beste omschrijven als een mix van gelatenheid en somberheid. Het is niet leuk. En met ‘het’ bedoel ik eigenlijk ‘alles’. En ik heb (weer eens) geen idee hoe nu verder. Mijn probleem, niet het jouwe.

Wat in ieder geval voor nu een goed plan is, is het (tijdelijk?) deactiveren van mijn Facebook en Instagram accounts. Het leidt te veel af, het zeurt en het schuurt, prikkels die het verkeerde prikkelen. Even rust aan het hoofd.

14/09/2021

#530
08:00u Ochtend run 5,1 km – 30:06 min. – Route De Linie – 12C, bewolkt
Voor mijn gevoel gaat het sneller dan het gaat. Niet dat het wat uitmaakt. Goed zo.
Gemiddelde snelheid: 5’54″/km

De persconferentie

Uhm… Oké.

Film du jour: The Con Is On (2018)

Uma Thurman, Tim Roth, Alice Eve, Stephen Fry, Crispin Glover: dat kan nooit slecht zijn, zou je denken. Nou, dus wel. Een aardig verhaal, goede acteurs, in handen van amateurs. En volledig verprutst. Mijden, dit gedrocht.

15/09/2021

Ik las dit weekend een citaat van Howard Kaylan over 200 Motels. Aanleiding om de bron, Kaylan’s autobiografie, op te zoeken. 23 euro vond ik te duur. Tweedehands misschien? Zo kwam ik terecht bij de site boekwinkeltjes.nl, een soort marktplaats voor tweedehands (en ook nieuwe) boeken. Voila: 12 euro, plus verzending. In nieuwstaat. Vandaag in de bus. Goed geregeld.

Wielen (1)

Onder de flightcase die ik in 2014 voor mijn AC30 kocht, heb ik destijds zelf wielen aangebracht. Een flightcase mét wielen was zo’n 100 euro duurder en ons ben zuunig. De wielen die ik gebruikte, waren 100 mm harde wielen, afkomstig van een snoepeiland, prima dingen, en uit eigen voorraad, dus gratis.

Helemaal perfect was het niet: ik had twee zwenkwielen (één met rem) en twee vaste, wat -zeker bij het laden en lossen- de wendbaarheid niet ten goede kwam, en de zwenkwielen raakten elkaar bij het uhm, zwenken. Daarbij is die AC30 topzwaar en vrij smal, dus staat ie niet al te stevig op z’n wieltjes. Aan dat laatste valt trouwens weinig te veranderen. Ja, kleinere wieltjes, dan staat ie wat lager. En een plank ertussen, zodat de wieltjes iets verder uit elkaar komen te staan. Alleen wordt het dan ineens een heel project, en bovendien komt er dan weer een paar kilo bij (totaal ca.50 kilo).

Anyway, ik had nog iets nodig van Thomann, dus heb ik meteen nieuwe wielen mee laten komen: twee zwenkwielen met rem en twee zwenkwielen zonder. 100 mm, zachte wielen (resilex heet dat spul). 58 euro. Afgaande op de technische tekening zou het nét moeten gaan, zonder dat de zwenkwielen elkaar zouden raken.

Je raadt het al.

Ook deze zwenkwielen raken elkaar. Ik heb niet gevloekt. Wat zijn de opties? 1) Zo laten en ermee leren leven, 2) Toch die plank, 3) Andere (kleinere) wieltjes. Optie 1 vind ik een zwaktebod. Blijven over optie 2 of optie 3. Eerst optie 3 maar eens proberen. Een setje 80 mm wieltjes blijkt 22 euro te kosten. Valt mee. Weliswaar niet van hetzelfde merk, maar dat zal me een zorg wezen. Tekening bekeken. Moet lukken. Besteld.

Die set hele goede, mooie, sterke 100 mm zwenkwielen van het merk Adam Hall gaat op de plank. Voor later. Of voor de geïnteresseerde. Terugsturen had gekund. Da’s gedoe. Geen zin in. De Tal van 2021 is niet de Tal van 2014. De Tal van 2021 weet beter en is (meestal) pragmatischer.

16/09/2021

#531
07:30u Ochtend run 5,0 km – 30:05 min. – Route De Linie – 12C, opkomende zon
Min of meer als de vorige: het lijkt sneller te gaan dan het gaat. Meer rust en meer aandacht zou kunnen helpen. Wel lekker gelopen.
Gemiddelde snelheid: 6’01″/km

De Telebuis: The Morning Show (2019) (1)

Matig voetbal, coronadebat #923, inwisselbare talkshows – na een kwartier zappen ben ik er klaar mee. Tijd om aan seizoen 1 van The Morning Show te beginnen. Tien afleveringen, telkens ongeveer een uur lang. Na een minuut of vijf weet ik dat het goed zit. Ik ben geen bingewatcher (te ongedurig), toch jas ik er vanavond de eerste drie afleveringen al doorheen. De serie heeft weliswaar niet het gewicht en de inhoud van bijvoorbeeld The Newsroom (al heb ik daar het einde niet van gehaald), maar het zijn interessante verhaallijnen en thema’s. Ongemakkelijke spanning als onderstroom. En los van het verhaal en het acteergeweld (Jennifer Aniston! Reese Witherspoon! Billy Crudup! Steve Carell!) zijn de beelden en de muziek ook de moeite waard. Ik ga eerst dit seizoen afkijken, dan kom ik er later op terug.

17/09/2021

Tandenknarsen.

Instagram

Zakelijk heb ik enkele Instagram accounts in beheer. Bij het schakelen tussen de een en de ander schakelde ik net per abuis mijn gedeactiveerde account weer in. Handig Tal. Dan deactiveer je hem toch gewoon weer, zegt u? Kan niet. Kan maar een keer per week.

Hout

Ander klein leed: ik ben vanmiddag met een ex-schutting (opstoken kan niet, want geïmpregneerd) naar de milieustraat getrokken. 140 kilo. “Da’s dan 30 euro 10, meneer. Pinnen graag.

Deze avond op het bord: pizza. Lag nog in de diepvries. Een pizza Hawaii. Met kaas, ham en ANANAS. Ik schaam me diep, Italië… Schrale troost is dat de pizza ook niet smakelijk was. Want Dr. Oetker.

18/09/2021

De eerste aanvraag voor 2022: 1 januari, met TNB.

Wielen (2)

De nieuwe set wielen is binnen. Helaas pindakaas: hoewel er meer ruimte is, raken de zwenkwielen elkaar toch nog. Optie 3 blijkt dus niet geheel succesvol. Dus wordt het alsnog optie 2: twee planken aan beide kopse kanten van de kist, met daaraan de wielen, een paar centimeter verder uit elkaar. Plankjes gezaagd, zwarte verf erop, maandag verder.

De Telebuis: The Morning Show (2019) (2)

Drie avonden, tien afleveringen, klaar. Het kakt een beetje in, zo rond aflevering 5 en 6. Iets teveel relatiedingetjes, de vaart raakt er even uit, en een beetje vulling. Overigens niet zodanig dat ik wil afhaken. Dat is maar goed ook, want het wordt weer beter. En het einde, de finale, is absoluut de moeite waard.

Kritische noten? Ja, die heb ik. Doen er niet toe.

Seizoen 2 is net begonnen, gisteren om precies te zijn. Als de laatste aflevering (19 november) er is, pak ik het hele seizoen weer in een avond of drie.

Aanrader.

19/09/2021

#532
10:00u Ochtend run 5,2 km – 30:59 min. – Route De Linie – 15C, zonnetje
Flink sleuren. Toch, het gaat sneller dan het lijkt te gaan. Typisch…
Gemiddelde snelheid: 5’57″/km

Horecalijst

Nog handiger dan een lijst van uitbaters die de wet en de regels aan hun laars lappen en schijt hebben aan jouw en mijn gezondheid weigeren de coronacheck te doen, is een grote sticker op de deur. Dan weet je van een afstandje dat je die kroeg of dat restaurant voorbij kunt gaan.


Het huishoudelijk werk verliest het van het staartje van de zomer: naar buiten, naar het terras aan de vijver, met koffie en een boek, in stilte. Af en toe een blik op het WK Time Trial. Morgen weer een dag.

En over stilte gesproken: de afwezigheid van en het niet hebben van toegang tot Facebook beginnen te bevallen.

Aan het einde van week #37

Ik ga niet uitweiden over waar de week mee begon, en waar ik gedurende de week niet veel verder mee gekomen ben.

Alles heeft een begin. En aan alles komt een eind.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zonder toelichting, alleen een waardering (die wekelijks kan veranderen).

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren

Don’t Be Shy… (2006) – Viola ***½
Dawn (2021) – Yebba ****
If I Can’t Have Love, I Want Power (2021) – Halsey ***½
Punisher (2020) – Phoebe Bridgers ***½
The Gigolo (1966) – Lee Morgan ****
Live at the Carnegie Hall (1997) – Stevie Ray Vaughan and Double Trouble ***½
Walls and Bridges (1974) – John Lennon ****
Coffee Shop (2008) – Landon Pigg ****
The Boy Who Never (2009) – Landon Pigg ***½
Who’s Next (1971) – The Who ****
Live Stock (1975) – Roy Buchanan ***½
Mighty Like a Rose (1991) – Elvis Costello ***½
Lindsey Buckingham (2021) – Lindsey Buckingham ***½