Na regen...

Journaal #34: Na regen…

Aan het begin van de week

Veel om over na te denken. En misschien juist ook weinig.

Zonder plannen de week in.

Forever just ended…

23/08/2021

De hulp is op vakantie, dus kan ik deze ochtend mijn eigen gang gaan. En die eigen gang is lopen!

#520 – Schema Terug naar 30
08:00u Interval run 4,9 km – 29:02 min. – Route De Linie – 15C, grijs
Ronde 11: 24HL/1WL/5HL
Het is stil op straat. Een beetje gemiezer. “Hee, hallo!” We lachen.
De rek begint te komen. Toch eerst nog een ronde 11, dan ga ik daarna de volle 30 minuten doen.
Gemiddelde snelheid: 5’55″/km

Zomergast

Hoewel ik ‘vroeger’ regelmatig naar Zomergasten keek, is het er dit jaar om tal van redenen niet van gekomen. Ik begrijp dat ik gisteren een boeiende aflevering gemist heb. Zomergast was illusionist Hans Klok. Pech voor mij.

Klok liet onder andere dit filmpje zien: Joost Prinsen die Willem Wilmink’s gedicht Ben Ali Libi de goochelaar voordroeg. Een indrukwekkende gedicht, indrukwekkend voorgedragen. Waarschijnlijk heb je het al eens gezien. Toch… Goed om nog eens onder de aandacht te brengen. Luister, lees mee, laat de woorden op je inwerken. Dit gedicht gaat over nu, over de wereld van vandaag.

Ben Ali Libi

Op een lijst van artiesten, in de oorlog vermoord,
staat een naam waarvan ik nog nooit had gehoord,
dus keek ik er met verwondering naar:
Ben Ali Libi. Goochelaar.

Met een lach en een smoes en een goocheldoos
en een alibi dat-ie zorgvuldig koos,
scharrelde hij de kost bij elkaar:
Ben Ali Libi, de goochelaar.

Toen vonden de vrienden van de Weduwe Rost
dat Nederland nodig moest worden verlost
van het wereldwijd joods-bolsjewistisch gevaar.
Ze bedoelden natuurlijk die goochelaar.

Wie zo dikwijls een duif of een bloem had verstopt,
kon zichzelf niet verstoppen, toen er hard werd geklopt.
Er stond al een overvalwagen klaar
voor Ben Ali Libi, de goochelaar.

In ‘t concentratiekamp heeft hij misschien
zijn aardigste trucs nog wel eens laten zien
met een lach en een smoes, een misleidend gebaar,
Ben Ali Libi, de goochelaar.

En altijd als ik een schreeuwer zie
met een alternatief voor de democratie,
denk ik: jouw paradijs, hoeveel ruimte is daar
voor Ben Ali Libi, de goochelaar.

Voor Ben Ali Libi, de kleine schlemiel,
hij ruste in vrede, God hebbe zijn ziel.

Willem Wilmink, 2003

24/08/2021

Charlie Watts

Foto: geëmbed van rollingstones.com

25/08/2021

#521 – Schema Terug naar 30
07:45u Ochtend run 5,1 km – 30:02 min. – Route De Linie – 11C, aarzelend zonnetje
Ronde 12: 30HL
Zo. We zijn er. 30 minuten, 5 kilometer, tempo onder 6’00”/km. Nu werken aan meer ‘rek’.
Stil op straat. Rustig. Frisjes, maar een lekker zonnetje. Een mooi begin van de dag.
Gemiddelde snelheid: 5’55″/km

Hoewel ik de radio nauwelijks heb aanstaan, heb ik toch alweer drie keer You Can’t Always Get What You Want horen passeren. Een beetje jammer, want dat is een van de weinige Stones nummers waarop Charlie Watts niet te horen is.

Let It Be

Ja, het gaat weer over The Beatles. Vandaar het balkje.

Meer over Let It Be (klik/tap om te openen)

Het artwork en de tracklists (spoiler alert) van de Let It Be Super Deluxe Edition box set zijn gelekt. Het valt een beetje tegen, zeker na eerdere gelekte info. Een nieuwe mix van het (niet bijster bijzondere) album, één van de Glyn Johns mixen van het Get Back album, twee schijven met outtakes en repetities en een EP met vier nieuwe mixen – dus in totaal 5 cd’s. En het worden ook 5 vinyl schijven, dus die 5 cd’s zijn bepaald niet tot aan het randje gevuld. Sterker, ik denk dat de nieuwe mix en de Glyn Johns mix op één schijf hadden gepast en die andere drie misschien ook op één schijf. Naast de 5 cd’s zit er een blu-rayschijf bij, met alleen de nieuwe mix in verschillende formats. Karig. En vrijwel niets echt nieuws, op één track na (Wake Up Little Susie/I Me Mine) – de rest is al in onofficiële vorm te vinden. Soms zelfs langer of completer.

De grootste teleurstelling is dat het integrale rooftop concert er niet bij zit. Dat was lange tijd wel de bedoeling, zo melden bronnen. Wellicht dat het te maken heeft met de film die dit najaar in zes delen bij Disney+ te streamen is en die toewerkt naar dat concert. Hopelijk komt er nog een apart soundtrack album, met naast dat integrale optreden (ook net 40 minuten, inclusief soundcheck, valse starts en tussendoor gedoe) nog meer materiaal. Hopelijk…

En ja, ik heb er geld voor apart gelegd. Het boek had ik al besteld. En voor de blu-ray’s van de Peter Jackson film (6 uur), want die komen er natuurlijk (net voor de kerst?) heb ik ook geld gereserveerd. Vakantie, een andere auto, een volle maag, dat komt allemaal later wel weer. Toch maar eens serieus naar een baan gaan zoeken.

111,90 euro…

Gelukkig hebben ze maar een handvol platen gemaakt. Wat, zijn er nog 9 albums die een SDE aanpak kunnen krijgen?

update 26/08/2021
Het is officieel. 15 oktober dus. Laagste prijs hier. Besteld.

26/08/2021

27/08/2021

Twee appjes met nieuws. Voorwaarts.

#522
08:00u Ochtend run 5,1 km – 30:31 min. – Route De Linie – 13C, zon
Iets meer moeite dan woensdag. Stijve onderrug. Eenmaal los gaat het aardig. Ik probeer ontspannen te lopen. Mooi zo, met die blauwe hemel, het groene groen, de ochtendzon.
Gemiddelde snelheid: 6’02″/km

Wat zaken op een rijtje gezet. De kwestie van vorige week is me zwaar gevallen. Het heeft weinig zin om de boel nu nog op de spits te drijven, dus zwijg ik. Wel gaat het ‘rekening houden met’ een andere invulling krijgen. “Trek je eigen plan”. Een eerste stap is gezet.

Wow!

https://www.instagram.com/tv/CTEqVHsnKz7/?utm_source=ig_web_copy_link

Je ziet op Instagram en andere social media wel meer jonge jongens en meisjes die als een bezetene op veel te grote drumketels zitten te hengsten. Echter, weinigen zijn zo enthousiast, zo sprankelend en zo goed als Nandi Bushell. Nandi is nu 11. En wereldberoemd. En ze wordt in hoog tempo beter. Ik ben benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelt.

Anyway, het meske stond gisteren op het podium met Foo Fighters. En aarzelde geen moment. (YouTube) Tal pinkte een traantje weg.

Stevie Ray Vaughan

Vandaag 31 jaar geleden

Well, it’s floodin’ down in Texas
All of the telephone lines are down
Well it’s floodin’ down in Texas
All of the telephone lines are down
And I’ve been tryin’ to call my baby
Lord, and I can’t get a single sound

Texas Flood, Stevie Ray Vaughan

Live at the El Macambo video ->

28/08/2021

We gaan naar Zandvoort aan de zee... (klik/tap om te openen)

Ik ben liefhebber van autosport in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder. Ik probeer alle races mee te pakken, zoveel mogelijk kwalificaties en als het uitkomt de vrije trainingen en andere activiteiten. Hoe dat volgend jaar gaat zijn als de F1 achter de betaalmuur zit, weet ik nog niet. Laat ik het zo zeggen, het mag wel heel speciaal zijn wil ik er geld voor gaan betalen. De rekening van Ziggo (plus twee mobiel abo’s) is inmiddels al hoog genoeg.

Dat is allemaal voor volgend jaar. Dit weekend wordt er geracet op Spa Francorchamps, het mooiste circuit van de kalender. En volgend weekend de Grand Prix van Nederland in Zandvoort. Daarover wilde ik iets schrijven. Na een aantal alinea’s realiseerde ik me dat ik ook met alleen de conclusie kan volstaan. Dus daar komt ie:

Meten met twee maten is gemeengoed in besturend Nederland, zeker sinds het begin van de coronacrisis. ‘Zandvoort’ is daar een goed voorbeeld van. Het enige meerdaagse evenement van het jaar. Goed voor de NLse autosport. Leuk voor de fans, de hossers en de in oranje gehulde juich-en-boe-massa: de ‘inwisselbaren’ (©Marcel van Roosmalen)*. Gouden tijden voor de Zandvoortse ondernemers en kamerverhuurders (Huisje huren? 4000 euro voor het weekend, zelf beddengoed meenemen). En voor de skyboxmaffia, semi BN-ers, poenerige patjepeeërs en louche schorriemorrie is dit raceweekend hét weekend van het jaar. Om gezien te worden. En om te sjacheren natuurlijk, niet voor de sport. Er wordt creatief omgegaan met zaken als regels, inspraak, het algemeen belang, fatsoen en gezond verstand. De poenerigheid druipt ervanaf, het vrijeondernemerschapsgezwets en een niets en niemand ontziende arrogantie zijn stuitend.

Het wordt ongetwijfeld een leuk raceweekend. In handen van de verkeerde mensen. Ik ga kijken en denk er het mijne van.

* Kaartjes? Dagkaarten voor zondag vanaf 140 tot zo’n 450 euro, voor de ‘gewone’ mensen (met een flinke beurs). Kinderen ongeveer halve prijs. Overigens al tijden vet uitverkocht. En een derde van de fans met kaarten heeft te horen gekregen niet welkom te zijn. Ik neem aan dat de ‘bijzondere’ mensen gewoon welkom zijn…

Film du jour: The Mummy (2017) / Van Helsing (2004)

Twee van de slechtste films in lange tijd: de zaterdagavondprogrammering van Veronica.

The Mummy, met Tom Cruise in de hoofdrol, is een rommelige film met een rammelend en nietszeggend verhaal, bij elkaar gestolen ideeën en beelden en vrij waardeloos acteerwerk van alle betrokkenen. Verder is het Tom Cruise, zelfde kapsel, zelfde lach, zelfde twinkel, zelfde gepijnigde blik, zelfde alles, alleen heet hij deze keer Nick Morton, in plaats van Ethan Hunt, Jack Reacher, Jack Harper, Matthew Knight, William Cage, etc. Wat een waardeloze film.

geëmbed van moviemeter.nl
Van Helsing – geëmbed van moviemeter.nl

Volgens mij heb ik Van Helsing eerder gezien, maar er is niets van blijven hangen. Van Helsing hinkt op twee gedachten: aan de ene kant is het een spektakelfilm met bommen en granaten, toeters en bellen en hetmagalleskosten special effects (behoorlijk gedateerd – 2004 is lang geleden), aan de andere kant zit er veel van de klassieke griezelfilms in, zowel de karakters als de sfeer. Sommige scenes in Van Helsing komen me op een andere manier bekend voor, van Stan Helsing, een erg flauwe en morsige parodie op dit soort films. Want die kan ik me wel herinneren. Vooral vanwege Diora Baird. De immer appetijtelijke Kate Beckinsale speelt in Van Helsing een draak van een rol, compleet met dik en slecht accent. Sowieso veel tenenkrommend acteerwerk. Alleen Hugh Jackman brengt het er redelijk van af. Verder is het niet veel. Een lange zit.

Sjonge, dit was niet best. Flink bijgelezen vanavond.

29/08/2021

#523
10:00u Ochtend run 5,0 km – 31:00 min. – Route De Linie – 16C, grijs
Slappe knieën. En wind tegen.
Gemiddelde snelheid: 6’16″/km

Grijs en motregen, de hele dag. “Mooi”, dacht ik vanmorgen nog, “dan kan ik zonder me schuldig te voelen de hele middag naar de F1 gaan kijken”.

De praktijk is anders: hier motregen en daar, op het altijd grillige circuit van Spa-Francorchamps, onafgebroken regen, de ganzen dag. In Amerika stellen ze dan zo’n verregende race uit en rijden ‘m maandag alsnog. Bij de F1 kan dat niet. Bovendien is er komend weekend weer een race en daar moet alles dinsdag en/of woensdag worden opgebouwd.

En dus is het bijna meer dan drie uur wachten op een race die achter de safety car start en na twee rondes (het minimale aantal om de race af te kunnen vlaggen) achter de safety car finisht. Tja. Niets aan te doen. Veiligheid boven alles.

Wel sneu voor de fans. (Dagkaarten vanaf 155 euro voor de voetgangerszone (lees: ‘gras’ en ‘heuvels’) en vanaf 405 euro voor overdekte plaatsen. Kinderen resp. vanaf 22 euro en halve prijs.) Je zal maar de hele dag in de zeikende regen en tot aan je knieën in de modder hebben zitten of staan wachten en alleen het voorprogramma (Porsche Cup, F3) en 20 F1 bolides achter een safety car te zien hebben gekregen. En dan straks verkleumd, moe, hongerig, vies bij je auto komen, die ergens in een weiland geparkeerd staat, tot ver boven de assen in de Ardenner bagger. Of terug naar je tentje… Go Max!


Verdomme. Lee Scratch Perry, grondlegger van de reggae en pionier van dub, is overleden. En ook Ed Asner, bekend van en als Lou Grant.

Aan het einde van week #34

Na regen komt zonneschijn. Toch?

Tot de volgende!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zonder toelichting, alleen een waardering (die wekelijks kan veranderen).

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren

Roots (1968) – The Everly Brothers ***½
Boogie 4 Stu: A Tribute to Ian Stewart (2011) – Ben Waters ****
Shostakovich: Piano Concerto No.1, Piano Quintet, Concertino for Two Pianos (2007) – Martha Argerich*****
Octopus (1972) – Gentle Giant ***