Alle wegen leiden ergens heen

Journaal #31: Alle wegen

Aan het begin van de week

Ooit wordt het zomer. Misschien zelfs morgen. Paar plannen, werk, tuin, zus, zo.

Deze en de komende twee vrijdagen Parts Pro ritten. Er gaan dingen veranderen, dus extra proberen te genieten.

And if you don’t know where you’re going
Any road will take you there

Any Road, George Harrison

02/08/2021

De dagen lijken steeds vaker op elkaar. En soms de weken ook.

03/08/2021

Run #511 – Schema Terug naar 30
08:00u Interval run 4,6 km – 28:03 min. – Route Zanddijk – 13C, aarzelend zonnetje
Ronde 9: 14HL/2WL/14HL
Stap voor stap. Goed. Nodig.
Gemiddelde snelheid: 6’03″/km

De tuin

A children’s song
Have you listened as they play?
Their song is love
And the children know the way

Surf’s Up, The Beach Boys

04/08/2021

Nuttige woensdagochtend: op de koffie bij vrienden in ‘t Wild. Altijd gezellig. Ook meteen mijn spullen in het busje geladen. Bij ons laatste optreden haperde de fx loop van mijn AC30. Dus daar moet ik eens naar kijken. Voor als we weer eens gaan spelen.

Roode Wetering
Roode Wetering richting oosten

05/08/2021

Poeh, The Rolling Stones zonder Charlie Watts, da’s meer dan een aderlating. Hopelijk tijdelijk.

Charlie Watts -  Foto: Michel Euler/AP - geëmbed van theguardian.com
Charlie Watts –  Foto: Michel Euler/AP – geëmbed van theguardian.com

Run #512 – Schema Terug naar 30
07:45u Interval run 4,7 km – 28:03 min. – Route Zanddijk – 14C, dauw
Ronde 9: 14HL/2WL/14HL
Werken. Ik probeer te genieten.
Gemiddelde snelheid: 6’01″/km

Jezus, wat een hoop onkruid is er ineens bijgekomen! En taai spul. Meerdaags project (ik ben het meestal na een uur of anderhalf zat).

Tokio 2021

Terugkerende lezers zullen misschien gemerkt hebben dat ik nog vrijwel geen woord aan de Olympische Spelen heb besteed. Dat is niet omdat ik er niet naar kijk of van geniet. Integendeel. Alleen is het veel om bij te houden en ach, echt veel zinnigs heb ik er ook niet over te melden.

Veel mooie sport. Met alles wat daarbij hoort.

Ik heb moeite met alles eromheen: het ontbreken van publiek, de rigide en bij tijd en wijle bizarre coronabeperkingen (gevangen in het Olympisch dorp en indien besmet opgesloten in een coronahotel), de krampachtige regelneverij (vrij naar Kees van Kooten), en het “The Games must go on” dogma. En dat alles terwijl er in Tokio de noodtoestand gold. Nee, we doen net alsof het 2020 is, kop in het zand, niks aan de hand.

De NOS doet het over de hele linie goed (alleen soms vol op de emotie, vooral ter plaatse), voor het wielrennen (en ook als alternatief) hebben we Sporza: Tokyo 2020 en elke avond is er De Oranjezomer. Nog een paar dagen. Morgen ga ik een paar mooie finales missen. Hopelijk biedt de radio soelaas.


Een berichtje. Au.

06/08/2021

On the road again… Een kleine rit, zo blijkt. Ik ben om kwart voor 12 ‘leeg’. Dan wachten er nog wel enkele klusjes. Genoeg om me de rest van de dag mee bezig te houden. Na een korte nazit met de broer gaan we om 6 uur samen huiswaarts, voor een vader-en-zonen-vrijdagavond (met ijs).

All Things Must Pass 50th Anniverary Edition

Beetje verrast door de plotse levering van de box. All Things Must Pass is George Harrison‘s eerste en meteen ook beste solo album. Deze 50th Anniversary Edition volgt het inmiddels standaard Beatles-procedé: nieuwe mix, demo’s en outtakes, blu-ray (hi-res stereo, 5.2 surround mix, Dolby Atmos mix), boek en snuisterijen in verschillende configuraties.

All things pass

Prima nieuwe mix. Goede demo’s en outtakes. Nette verpakking. Maar na de Beatles en vooral de Lennon boxen is het toch een beetje karig, zeker voor dit geld (120 euro tegenover bijvoorbeeld 92 euro voor de POB box). Achteraf iets te snel op de bestelknop gedrukt.

Meer over ATMP50 (klik/tap om te openen)

Over die nieuwe mix: er valt veel te zeggen over én voor de originele Phil Spector mix. Daarom beschouw ik deze nieuwe mix als een andere benadering, niet per se beter of slechter of zo. Anders. De nieuwe mix is droger, transparanter en intiemer. Vooral Harrison’s zang is erop vooruitgegaan. En door die transparantie zijn bijvoorbeeld de koortjes (vrijwel alles ingezongen door GH – denk daar eens aan als je My Sweet Lord hoort…) een stuk frisser geworden. Toch, tracks als Awaiting On You All en Wah Wah missen de Spector saus, de energie. Hoe dan ook, wat een album!

All Things Must Pass Away (Harrison, Clapton, and Other Assorted Love Songs) van Kenneth Womack en Jason Kruppa beschrijft de tumultueuze en complexe driehoeksverhouding tussen George Harrison, Patti Boyd (‘Layla’) en Eric Clapton in aanloop naar en ten tijde van de opnames van zowel All Things Must Pass als Layla And Other Assorted Love Songs. Goede timing.

All Things Pass

All things pass
A sunrise does not last all morning
All things pass
A cloudburst does not last all day
All things pass
Not a sunset all night
All things pass

What always changes?

Earth, sky, thunder,
Mountain, water,
Wind, fire, lake

These change
And if these do not last

Do man’s visions last?
Do man’s illusions?

Take things as they come

All things pass

Lao Tzu, adapted by Timothy Leary

07/08/2021

Op tijd wakker. Een blik op de buitenwereld, regen. Eenmaal gewassen en gekleed, zon. Morgen lopen.

Eerlijk gezegd zou ik een verregend weekend geen drama vinden. Het is het jaarlijkse Made’s Powerweekend (tractorpulling met camping, publiek, nachtelijke festiviteiten en teringherrie), deze keer als Made’s Powerstream (tractorpulling zonder camping, publiek en nachtelijke festiviteiten, maar met teringherrie). Hoewel opnieuw zonder publiek is zowel het kabaal als de stank weer niet van de lucht. Ik gun ieder z’n hobby en z’n plezier, al begrijp ik van deze hobby en dit plezier bar weinig.

En natuurlijk staat de wind onze kant uit. Asociaal gedoe…

Sifan Hassan

Goud op 5 km. Brons op 1500 meter. Goud op 10 km. En hoe!

Zo inspirerend! Zo bijzonder!

Zaterdagavond

Nothing is what it seems
C#maj7

08/08/2021

Nog/weer wakker voor de schitterende ontknoping van de marathon.

Run #513 – Schema Terug naar 30
10:45u Interval run 4,6 km – 28:05 min. – Route Zanddijk – 17C, grijs en wind
Ronde 9: 14HL/2WL/14HL
Veel wind. En het trappenlopen van vrijdag blijkt voelbaar. Dus even buffelen. Tweede blokje begonnen in hoger tempo. Dat brengt wat rust.
Gemiddelde snelheid: 6’03″/km

Grid

Teringtyfuspokkeherrie. De tuindeur blijft dicht. Zo warm is het niet en er valt geregeld een bui, dus er valt mee te leven.

De sluitingsceremonie van de Olympische Zomerspelen doet me denken aan Michael Jackson’s This Is It, die (lijkenpikkerige) soort-van-concertfilm zonder publiek. Een generale repetitie – alles klopt en niets sprankelt. Het past bij deze Spelen, bij het huidige Japan en bij festiviteiten in coronatijd. Hopelijk kunnen we over een paar jaar met een opgelucht gevoel op deze ellendige periode terugkijken. Over een paar weken de Paralympische Zomerspelen en dan op naar Parijs 2024. Arigato.


Het is stil.* Het is droog. Snel nog een uur of wat werken in de tuin.

* Update: Ik lees net dat er een ongeluk gebeurd is. Dat kan de stilte verklaren.

Aan het einde van week #31

Als je niet weet waar je heen gaat: alle wegen brengen je ernaartoe.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zonder toelichting, alleen een waardering (die wekelijks kan veranderen).

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren

Live at the Lighthouse (1970) – Lee Morgan ****
All Things Must Pass 50th Anniversary (1970/2021) – George Harrison ***** / ****½