En doorrr...

Journaal #30: En door…

Aan het begin van de week

En door? En door!

Listen closely… the eternal hush of silence goes on and on throughout all this, and has been going on, and will go on and on. This is because the world is nothing but a dream and is just thought of and the everlasting eternity pays no attention to it. At night under the moon, or in a quiet room, hush now, the secret music of the Unborn goes on and on, beyond conception, awake beyond existence. Properly speaking, awake is not really awake because the golden eternity never went to sleep; you can tell by the constant sound of Silence which cuts through this world like a magic diamond through the trick of your not realizing that your mind caused the world.

Jack Kerouac, The Scripture of the Golden Eternity

26/07/2021

Berichtje uit overzees gebied. Wanneer ik die kant opkom. De VS houden de grenzen vooralsnog gesloten, dus voorlopig niet. Andersom kan maar stuit op andere bezwaren. Hetzelfde dansje, telkens weer.

27/07/2021

Run #508 – Schema Terug naar 30
08:15u Interval run 4,6 km – 28:05 min. – Route Zanddijk – 17C, grijs
Ronde 8: 12HL/1WL/12HL/1WL/4HL
Nieuwe ronde. Gecontroleerd tempo.
Gemiddelde snelheid: 6’07″/km

28/07/2021

Hoogmoed komt voor de val, zo luidt de uitdrukking. Mijn variant is: gemakzucht komt voor de val. Zeker als gemakzucht en onverschilligheid het geklots tegen de plinten beginnen te overstemmen. Met lede ogen aanschouw ik van enige afstand hoe een kaartenhuis in slow motion in elkaar stort. Jammer. Ik hoop dat ik het mis heb.

Ed Palermo Big Band

Eén van mijn favoriete big bands is de Ed Palermo Big Band, met wiens leider, Ed Palermo (niet de Nederlandse gezellige crooner-zanger) ik naast mijn verjaardag ook ooit eens een pisbak (backstage, Zappanale #13, 2002) deelde. Elke show is anders. Deze van twee jaar terug is vooral veel Zappa, andere shows zijn een briljante mix van Zappa, Beatles, jazz, klassiek en wat verder ter tafel komt. Zoek maar eens naar Ed Palermo Big Band op YouTube.

29/07/2021

Run #509 – Schema Terug naar 30
08:00u Interval run 4,7 km – 28:07 min. – Route Zanddijk – 15C, zon, flinke bries
Ronde 8: 12HL/1WL/12HL/1WL/4HL
Tegenwind.
Gemiddelde snelheid: 6’02″/km

FML

Vanmiddag al mijn krachten verzameld om een flinke update van een website uit te voeren. Een nieuwe layout en een inhoudelijke schoonmaak. Zonder tegenwind en met extra sterke koffie zou dat een uurtje of drie mogen duren. Je raadt het al: tegenwind. Na een uur, net op het point of no return. En dan tegenwind van over de oceaan. De hosting provider heeft me ge-firewalled, of ge-blocked, of ge-blacklisted, of ge-banned, of ge-whatevered – ‘t is iets in het engels. En die lui helpen mij niet want ik ben niet hun klant. Die ligt nog op één oor. Want California.

30/07/2021

Snelle overzeese actie zorgt ervoor dat ik weer verder kan met de bovengenoemde klus. Meteen afgewerkt. We kunnen er weer een tijdje tegenaan.


Prof. dr. ir. P. Akkermans (genoemd)

Mensen die te pas en vooral te onpas drs., ing. of bc. voor hun naam zetten… Leuk dat je Keltische talen en cultuur gestudeerd hebt. Wat heeft dat met je huidige baan als accountmanager bij een afvaldienst te maken? Beetje hoog in de bol? Iets te compenseren? Minderwaardigheidscomplexje?


Upwards and onwards

De schoorsteen moet roken en er moet brood op de plank. We moeten door.

(Ja, drie keer ‘moeten’.)

Nieuwe visitekaartjes!

Studio Tal Internetdiensten

‘Nieuwe’ Prince

Welcome 2 America is een album dat Prince in 2010 opnam, min of meer gereed voor release maakte, en daarna in de befaamde Vault legde, bij de naar verluid talloze andere lotgenoten. Hoewel Prince al in de jaren negentig aan relevantie had ingeboet, heb ik als regel dat een nieuw album altijd de moeite van het beluisteren waard was/is.

Meer over ATMP50 (klik/tap om te openen)

Welcome 2 America is een aardige plaat. Politiek geladen en actueel. De sequencing van de tracks is niet geweldig. Muzikaal is het op het eerste gehoor fris en puntig, spannend, met de magistrale Tal Wilkenfeld als de ster. Jammer van de digitale keyboards, maar dat is een constante bij Prince.

Het probleem van het album is dat het heilige vuur ontbreekt. Prince ging de studio in met een aantal akkoordenschema’s en grooves, kennelijk om bassiste Tal Wilkenfeld en drummer Chris Coleman voor toekomstige projecten (waar niets van is gekomen) te testen. Vervolgens heeft hij de melodieën en teksten op die schema’s en grooves geschreven en zo de liedjes verder opgebouwd. In later jaren min of meer zijn standaard modus operandi. Met zijn talent kom je dan best een eind. En de songs op dit album zijn best oké. Maar niet bijzonder. Zeker niet van het niveau van zijn betere werk. Ook dat is een constante, al sinds midden jaren negentig.

Wat dat betreft sluit het aan bij de middelmatige albums die Prince in de jaren voor zijn dood maakte. En ongetwijfeld voor het leeuwendeel van het vele materiaal dat in de Vault ligt.

31/07/2021

Even zeuren over het weer:
Het is nog niet wat ik me van de zomer had voorgesteld. Grijze lucht, af en toe een bui, af en toe zon. Licht emblematisch voor het leven als geheel. Hopelijk is het morgenochtend wel droog, zodat ik kan gaan lopen.

The Show Must Go On?

Stel, je speelt met z’n drieën meer dan 50 jaar samen in een bandje. Dan overlijdt onverwachts één van die drie. Is het dan logisch dat je twee dagen later weer op het podium staat met de overlevende drummer en met de tech als vervanger van de overleden bassist, inclusief lange baard? Los van dat de overledene gezegd heeft of gewild zou hebben dat ze zouden doorgaan? Twee dagen?

01/08/2021

Run #510 – Schema Terug naar 30
09:45u Ochtend run 3,1 km – 18:29 min. – Route Witteweg – 17C, regen
Een beetje regen. Verderop meer dan een beetje. Dus rechtsaf, het korte rondje. In ieder geval gelopen.
Gemiddelde snelheid: 5’58″/km

Aan het einde van week #30

Een stille week. Hier en daar tegenwind. Het weer werkt niet mee. Veel sport op tv. Van vroeg tot laat. Ik heb ook niet veel te melden, in ieder niet geval voor publieke consumptie.

Volgende week vrijdag (en de twee vrijdagen erna) mag ik weer buitenspelen, in mijn rol als vaste inval-Parts Pro.

En door…

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Zonder toelichting, alleen een waardering (die wekelijks kan veranderen).

*= bah | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren

Welcome 2 America (2021) – Prince ***
Funky Kingston (1973) – Toots & The Maytals ****
Funky Good Time: The Anthology (1995) – The J.B.’s ****


De cijfers van juli

Hardlopen
Totale afstand: 45,9 km
Gemiddelde snelheid: 5’57”/km
Aantal runs: 11

Gewicht
Gemiddeld: 70,6 kg (+ 0,3)