Vervaging

Journaal #26: The Boys Are Back in Town

Aan het begin van de week

Zoals gezegd, de planning voor deze week is enigszins op de schop gegaan. Dinsdag ben ik inval Parts Pro. Dan ‘s avonds repetitie met YTMIDM, voor het eerst sinds september. Hopelijk later in de week nog een tweede repetitie. En zondag optreden. Voor het eerst sinds lange tijd.

Er zijn twee soorten mensen:
mensen die met dingen schuiven
en mensen die dingen oppakken.

28/06/2021

Fraaie woorden van een tevreden klant. Altijd fijn om te horen.

Wimbledon en zo

Nou zeg, de eerste dag is achter de rug en Kvitová ligt er al uit. Gelukkig zijn de Fransen uit het EK Slecht Voetbal gegooid. Dat verzacht de pijn. Een beetje.

29/06/2021

Vandaag ben ik inval Parts Pro. Het is grote stukken dag, ofwel portieren, panelen, bumpers, dat soort lomp en zwaar spul. Dus een paar keer via de Ettensebaan om bij te laden. En om een bak koffie mee te grissen. Fijne rit, geen bijzonderheden.

Om kwart voor 5 thuis. Net op tijd om de laatste kilometers van de etappe van vandaag te zien. Met een wonderschone finale: Mark Cavendish wint zijn 31e tour etappe! Wat een vent! Een jongensboek. Dan douchen, eten, spullen bij elkaar pakken en de bus laden en op naar ‘t Wild.

The Boys Are Back in Town (1)

Repetitie met YTMIDM. Voor het eerst sinds september. De meeste liedjes bleken de afgelopen dagen nog vrij voor in het geheugen te zitten. Dus dat zit wel snor. Of de handen gaan doen wat het hoofd wil, da’s nog even de vraag. Ik heb wel regelmatig gitaar gespeeld, maar van echt gericht oefenen is niet veel gekomen. En gezongen heb ik nauwelijks. Vingers en stem zijn wat stroef. Te kort dag om daar nog aan te werken. We zullen zien.

Opbouwen, aftellen en gaan. Hier en daar een vlekje, een enkele valse start en soms even graven. Daar is het een repetitie voor! Het is bloedheet. Ton is lichtelijk uitgeput, Berti heeft rauwe vingertoppen, mijn oren piepen harder dan normaal – kortom een stampende, zweterige en alleszins bevredigende repetitie. Donderdag nog een repetitie, de punten op de i, en dan kunnen we zondag de Wildse Kermis op stelten zetten.

Tijdens de derde helft zorgen de lange dag en het inmiddels een jaar nagenoeg alcoholvrije bestaan ervoor dat het laatste potje bier net iets zwaarder valt. Ik zou ondertussen beter moeten weten.

Ik was haast vergeten hoezeer ik dit gemist heb.

Oh ja, apparatuur:

Mijn Epiphone met zijn nieuwe pups klinkt weliswaar een stuk beter, met mijn huidige YTMIDM setup kan ik hem toch niet gebruiken. Het is een groot feedback festijn. Terug naar de tekentafel.

Mijn pedalboard is redelijk op orde. Van gitaar naar preamp: Whammy Pedal, tuner, FET Driver, Friedman BE-OD, Cornish ST-2, Morley ABY. FX loop: Boss CE2, Magnetic Echo, FX Loop Volume. De FET Driver maakt in de loop van de repetitie plaats voor de Tube Screamer XL. Ik ga kijken of er nog ruimte is voor een soft overdrive. Dat zou mooi zijn.

30/06/2021

Regen. Buien. Gemiezer. Dat en een hardnekkige irritatie aan de bovenkant van mijn hiel weerhouden me van hardlopen.

Sinds vorige week donderdag staat er een bus van GLS hier voor de deur. Kennelijk met een kapotte motor. Navraag bij de buren leert dat zij ook van niets weten. Er geldt een parkeerverbod, m.u.v. (bezoekers aan) lokale bedrijven. Blijkbaar mist niemand dat ding. Een week is lang genoeg. Dus melding bij de gemeente en een mailtje naar GLS (probeer maar eens contact met die lui te krijgen). Voor mijn part wordt ie weggesleept. Wegwezen!

01/07/2021

Cavendish doet het weer! En VDP rijdt nog steeds in het geel. De eerste week van de Tour is verrassend en enerverend. En leuk. Dat vooral.

GLS meldt dat de eigenaar de bus binnen enkele dagen verwijderd. Daar neem ik geen genoegen mee – zorg maar dat ie voor het weekend weg is!

The Boys Are Back in Town (2)

Nog een handvol liedjes die dinsdag waren blijven liggen. Enkele punten op de i. Inpakken. Derde helft.

Kom maar op!

Louis Andriessen

Louis Andriessen, een van Nederlands grootste componisten, is overleden.

02/07/2021

Run #499
08:15u Ochtend run 3,1 km – 18:02 min. – Route Witteweg – 15C, grijs en miezerig
Een beetje brak. Dus een gewoon rondje. Dat gaat goed.
Gemiddelde snelheid: 5’54″/km

En ja hoor, op Wimbledon ligt ook Muguruza eruit. En ik heb haar geen seconde zien spelen.


De broer eet mee en toont en passant zijn nieuwe bolide (Das Beste oder nichts). Mooi ding. ‘t Is hem gegund.

03/07/2021

Die GLS bus is eindelijk weg.


Drie gitaren wachten op TLC: frets polijsten, pots reinigen, klein herstelwerk (tandenstokers, houtlijm, even wachten, schroefjes voelen weer hout), nieuwe snaren. Het is een soort van ritueel. En omdat het alweer een tijdje geleden is, kan het geen kwaad om het ritueel met wat extra aandacht te doorlopen.

TdF

Wat ik al schreef: verrassend en enerverend. Vandaag de eerste bergetappe en de hele boel staat op z’n kop. En Pogacar brengt het geel naar Parijs.

Hmm…

Zoekend naar een tas voor morgen kwam ik m’n toilettas tegen. Met daarin los spul, zoals een miniflesje douche gel, tandfloss, paracetamol, loperamide en bescherming. Alles ruim over de houdbaarheidsdatum. Het besef dat ik in 2005 voor het laatst op vakantie ben geweest…

04/07/2021

Om kwart voor 12 laden in ‘t Wild, om 500 meter verder weer te lossen en dan vijf uur te wachten voor we gaan spelen. Tja.

Dus gaat de wekker om acht uur af. Hardlopen, ochtendrituelen, geen gehaast.

Run #500
08:30u Ochtend run 3,1 km – 18:35 min. – Route Witteweg – 18C, zon
Toepasselijk*: de 500e. Het schema ligt nog even terzijde. Goed en rustig gelopen. Lekker zonnetje, na een regenachtige nacht. Bleef het maar zo…
Gemiddelde snelheid: 6’00″/km

Spelen!

Ik vertrek iets na elven. Met een glimlach. Ongeveer op tijd in ‘t Wild. Bus laden, te voet naar de Wildse Hut, bus lossen, opbouwen. Een mooi podium, voldoende tenten om te schuilen, toegangscontrole – alles goed geregeld. ‘t Is niet eens zo warm, toch zijn we in no time drijfnat van het zweet. Nog geen noot gespeeld.

Story, de band van vanmiddag, zal onze backline (deels) gebruiken en dus soundchecken we meteen. Daarna gaat ieder zijns weegs. Ik voel er weinig voor om urenlang in de drukte en de herrie te zitten, dus ik parkeer mijzelf met een boek bij Ton thuis in de tuin. Dat is het voordeel van spelen in/bij de kroeg om de hoek.

Als het rond half vier aan de overkant van de rivier begint te donderen, is dat voor mij het signaal om richting actie te gaan. Ik ben net voor de bui binnen. En wat een bui! Story speelt stug door. Ik wacht tot het droog wordt. En dat wordt het.

Een half uur later dan gepland gaan we het podium op. Het is vrij nat, zeker vooraan het podium. Dat gaat de pret niet drukken. De eerste set is traditiegetrouw ‘lichter’ dan de tweede. Publiek doet goed mee. Met de wisseling van de wacht (rond een uur of zeven) wordt het nog wat drukker. Meer jongeren. Het weer knapt verder op. Van Knallenstein!

Het laatste optreden van YTMIDM was in maart 2020. Mijn laatste keer was ergens in september. Dat en ‘maar’ twee repetities zijn nauwelijks te merken: het staat als een huis, kleine dingetjes vangen we goed op en we krijgen ‘t Wild goed in beweging.

04/07/2021 - De Zesde Wildse Kermis, 't Wild
04/07/2021 - De Zesde Wildse Kermis, 't Wild

En dan is het alweer voorbij. Opruimen, een korte babbel met een paar bekenden, laden en lossen, terug voor een laatste glas en dan op naar huis. Half twaalf. Meteen door naar bed. Zonder eten.

Het was een mooie dag. En een gekke dag. Tijdens het spelen realiseerde ik me ineens dat ik me dit een maand geleden niet voor had kunnen stellen. Dat was even een momentje. En tegelijkertijd was het vrijwel meteen ‘normaal’. Zoals ik tegen iemand zei: “Het is alsof ik wakker ben geworden uit een hele vervelende droom”. Natuurlijk weten we beter. Het is alles behalve voorbij. En het blijft nog wel een tijdje spannend.

Vanwege de vakantiespreiding zal het waarschijnlijk eind september worden voor we weer beginnen. Voorlopig gaat de band even in ruste. Ik heb nog een optie staan voor 18 juli, met The Nowhere Boys.

Meer foto’s en een iets uitgebreider verslagje op de site van YTMIDM.


* Deze foto ↓ is van 2 juli 2017, na ons optreden op de Wildse Kermis. Iemand die ik nauwelijks nog herken. De foto vertelt aardig hoe ik me toen voelde en wie ik ongeveer was.

Dit beeld (en zeker ook dit – mijn god…) plantte het zaadje om ook iets aan mijn fysiek te gaan doen. Het andere traject, de ‘binnenboel’, was net in stilte begonnen.

Om het nog wat meer in perspectief te plaatsen: ik heb deze week meer bier/alcohol gedronken dan het hele afgelopen jaar. En hoe zeer een glas bier ook smaakt, voorlopig is het wel weer genoeg geweest.

Aan het einde van week #26

The Boys Are Back in Town!

Voor komende week staat er nog niet veel gepland. Donderdag een Parts Pro rit en die avond assisteren tijdens het Kompas webinar ‘Ik wil een huis. En nu?’ (alles wat je wilt weten over het kopen en financieren van een huis – gratis online te volgen). Dat is het eigenlijk wel. De tuin vraagt om aandacht (als het droog is), delen van het huis eveneens. En Tal zelf ook. Nou ja, we zien wel.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De cijfers van juni

Hardlopen
Totale afstand: 39,9 km
Gemiddelde snelheid: 5’59”/km
Aantal runs: 10

Gewicht
Gemiddeld: 70,3 kg (-/- 0,2)