Auto van de zaak

Terugkeek #30: Auto van de zaak

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Sindsdien houd ik de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Ondertussen is het al een tijdje een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen. Soms prietpraat, soms serieus. Het leven, zo u wil.

Aan het begin van week #30

Vakantiewerk: zoals gezegd, deze en komende week zit ik weer op de Parts Pro bus. Altijd leuk om te doen, en goed voor de schatkist. Bovendien is het rustig, dus het komt goed uit. Het betekent ook dat de rest van de wakkere uren hoofdzakelijk besteed gaan worden aan ander werk, huishoudelijke zaken en niks doen. Ik verwacht dat ik het hier deze week kort ga houden. Ook fijn.

20/07/2020

En we rijden weer! Met een brandend lampje.

21/07/2020

En we rijden nog steeds! Met brandend lampje.

“Vlees of vis?”, appte vader. “Tonijn”, antwoordde de broer. Een genoeglijke avond met de Franciscanen.

22/07/2020

Guess what. Rijden. Brandend lampje.

23/07/2020

Rijden. Lampje. Ik ben om kwart voor één alweer terug op de zaak. Twee worstenbroodjes gescoord. Nog een klusje hier. Even iets ophalen daar. Er ligt iets klaar in Gorinchem. Dan nog iets in Tilburg. En dan is het zomaar ineens vijf uur en staat er 430 kilometer op de teller.

Alvast voor de agenda: zondag 13 september akoestisch beatelen met The Nowhere Boys in Rijsbergen. Komt allen!

Zondag 13 september Strawberry Party Forever met The Nowhere Boys @ Het Kaffee

Met gemengde gevoelens.

24/07/2020

Fahr’n fahr’n fahr’n auf der Autobahn! En dat lampje doet het ook nog steeds!

Flink dagje

NL gaat vandaag op vakantie. En omdat NL dat veelal in eigen land doet, is het vandaag druk op de snelweg. Dat komt me niet goed uit. Want ik heb een boel te doen: Goes, Steenbergen, Halsteren, Roosendaal, Rucphen, Zevenbergen, Breda, Loenhout (B), Meerle (B), Rijen, Oosterhout, Raamsdonksveer, Hardinxveld Giessendam. En dan nog even naar Horst (bij Venlo), voor het allerlaatste exemplaar in NL van een uitlaat voor een oud model MB.

Een zigzag route. Geen pauzes. Schuin oog naar de klok. In Rijen blijven de slagbomen van een spoorwegovergang dicht. Als ik uiteindelijk kan omdraaien, zijn we 15 minuten verder. En dan is het nog eens 10 minuten gedoe bij een andere overgang. Op de A27 bij Oosterhout stropt het verkeer al op. En dan weet ik al wat me verderop te wachten staat. De A27 is sowieso niet berekend op het hedendaagse aanbod; als het iets drukker is, dan is elke invoegstrook een drama. Een dik kwartier vertraging tussen Raamsdonksveer en Hardinxveld.

Pa appt een foto: hij heeft vandaag z’n parttimesurrogaatkleinzoon en diens moeder op bezoek. De kleine man is dolblij met zijn nieuwe speeltje. En pa heeft een leuke dag gehad. Mooi.

Het is kwart over drie als ik uit Hardinxveld wegrijd. Horst is ongeveer 130 kilometer en 1¼ uur rijden. Zonder vakantiedrukte. Het is bij Gorinchem al meteen raak. En erger, ook de A2 staat ergens vast. Dus moet het via de A73. Maar… juist. Uiteindelijk ben ik om kwart over vijf in Horst. Valt nog mee.

De terugweg is relaxt. Stukje binnendoor, langs Rijkevoort (ken je dat?), Mill en Uden; genoeg snelweg gezien vandaag. Net na zevenen zet ik de Parts Pro bus thuis op de stoep (op de zaak is iedereen natuurlijk naar huis).

Een flink dagje. Iets over half acht begonnen, om zeven uur klaar. Nou ja, klaar… Klaar met de rit. Er wachten nog mailtjes, een paar ‘vaste’ dingetjes, en zulks. Een uurtje. En morgen weer een dag.

25/07/2020

Het aanvankelijke plan voor vandaag (eindje hardlopen en daarna in de tuin aan de slag) kan de prullenbak in: regen. Precies een jaar geleden was het 40,7 graden. Er wacht nog werk op kantoor, dus dan dat maar. En de was. Want de was.

Eerst maar eens luisteren naar het nieuwe album van Taylor Swift dat gisteren plots verscheen. Gisteren kwam de single al ergens op de radio voorbij, erg goed. Benieuwd dus. (Uurtje later:) Mooie plaat! Zeker de tracks met Jack Antonoff. Luisteren!

Pedalen van Tal

Iets wat ik eerder deze week al had willen doen: enclosures schuren en in de primer zetten. Vanavond de eerste lagen lak. Geen haast. Dus niet haasten, Tal…

Peter Green

Oud Fleetwood Mac gitarist en zanger Peter Green is overleden. Een man met een fluwelen tone. Een tamelijk tragisch leven, dat ook. Mick Fleetwood (de Fleetwood in Fleetwood Mac) organiseerde begin dit jaar nog een tribute concert voor Green en de oude Fleetwood Mac (de Britse variant), waar Green overigens schitterde door afwezigheid.

Jean-Luc

geëmbed van imdb.com
geëmbed van imdb.com

Ik ben begonnen aan “Star Trek: Picard“. De kracht van de serie zit ‘m met name in het uitdiepen van de hoofdpersonage én het voortreffelijke acteerwerk van Patrick Stewart. Het format (45 minuten per aflevering) zit het ritme van het verhaal een beetje in de weg. Benieuwd hoe het verder verloopt. Als ik niets beters te doen zou hebben, was morgen een bingewatch-zondag geworden.

Persoonlijke noot: Grolsch 0.0% is bah!

26/07/2020

Run #431
10:00u: Ochtend run 4,4 km – 26:54 min. – Route De Linie – 18C, bewolkt
Week niet gelopen. Fijn om weer eens te ploeteren.
Gemiddelde snelheid: 6’07″/km

Wat zei ik nou? Niet haasten!

Aan het einde van week #30

Ik zei het in het intro al: het is een (voor mijn doen) korte aflevering. En weinig foto’s, want “we moeten door”. Ook weinig piekeren over nu en later, vooral omdat ik me daarvoor deze weken zoveel mogelijk afsluit. Dat komt ongetwijfeld later wel weer.

En net als ik het bovenstaande tik komt The Reverend met één van mijn lievelingsliedjes voorbij op Spotify. Toepasselijk.


Komende week breng ik opnieuw grotendeels door achter het stuur van de Parts Pro bus. Daarna is het vakantie. Min of meer.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


#NowPlaying

Op verzoek terug van nauwelijks weggeweest, zonder toelichtingen, alleen een waardering.

folklore – Taylor Swift (2020) – Spotify *****
New Green Deal – deadnettlez (2020) – Spotify ***
Lianne La Havas – Lianne La Havas (2020) – Spotify ****½
Brightest Blue – Ellie Goulding (2020) – Spotify ***½
In Through the Out Door (Deluxe Edition) – Led Zeppelin (1979) – Spotify ** (en een vol punt eraf vanwege de overbodige en onzinnige bonustracks – hetzelfde album, maar dan in een mindere mix)
Mingus – Joni Mitchell (1979) – Spotify ***
A Day at the Beach – Airbag (2020) – Spotify **
Wing Beat Fantastic: Songs written by Mike Keneally & Andy Partridge – Mike Keneally (2012) – Spotify ****
Feelin’ Good – Spotify playlist (100 liedjes) *****

*= niet te kanen | **= mwah | ***= oké | ****= aanrader | *****= top | *****=verplicht luisteren