Hondenweer

Terugkeek #9: Hondenweer

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Sindsdien houd ik de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok geworden voor andere zaken en gebeurtenissen. Soms prietpraat, soms serieus.

Aan het begin van week #9

Zorgwekkende berichten over het nieuwe coronavirus, al is er nog veel onduidelijk. Ondertussen viert half Brabant carnaval, is een kleiner deel op vakantie, en wordt er ook nog gewoon gewerkt. Zoals door mij; maandag een ritje met de Parts Pro bus. Door de harde wind zijn dit weekend enkele optochten uitgesteld, dus houd ik rekening met af en toe omrijden.

24/02/2020

Ik had het kunnen weten: maandag is sowieso een rustige bezorgdag en deze carnavalsmaandag is nog rustiger. Het gaat vlot ook, ondanks een omleiding hier (St.Willebrord) en een optocht daar (Chaam). Ook in Vlaanderen is het stil. En dus ben ik om half twee alweer terug van mijn Parts Pro rit.

Vlaanderen Boven!

Vlaanderen boven
Waar men de heer nog kan loven
Waar de mensen belangrijk zijn
En de buiken omvangrijk zijn
Vlaanderen buiten
Waar de vogeltjes fluiten
Vlaanderen mijn land
Bij het Noordzeestrand

Vlaanderen Boven – Raymond van het Groenewoud

Wat blijft dat “Many Shades of Black” toch een ongelofelijk goede song! Er is ook een versie met Adele op vocals in plaats van Brendan Benson. Die is net iets minder. Al doet (deed) ze ‘m live wel weer een stuk beter.

25/02/2020

Zaterdaggevoel. Geen haast.

5 km week 8 – Duurloop 1,5 km (gemiddelde snelheid: 7’11”/km)
Run #375
09:00u: Duurloop 5,0 km – 28:47 min. – Route De Linie – 6C, zonnetje
Zondag ging niet door, dus ik maak er weer een duurloop van vijf kilometer van. Het tempo zit er aardig in, al voelt dat niet zo. Het lukt alleen nog steeds niet om met overschot de vijf kilometer te lopen. Na zeven weken schema zou dat toch onderhand wel mogen komen. En hoe lang loop ik al niet te martelen met die vijf kilometer? Aaarggghhh!
Nou ja, afvinken maar, en door naar de volgende.
Gemiddelde snelheid: 5’45”/km

De zwaartekracht trekt aan mijn gezicht...

Hoera, mijn pakketje uit Duitsland is binnen! Vorige keer ontbrak er iets, dus ik controleer de levering meteen helemaal. En da’s maar goed ook, want er ontbreekt weer het een en ander. Maar ze hebben ook iets dubbel geleverd. Nou ja, dat lost zich allemaal wel weer op. Het belangrijkste is dat de componenten waar ik op zat te wachten binnen zijn. Binnenkort aan de slag met het volumedingetje van mijn delay.

Op de bank met Eva, Giovanca en Tijs

Ik schakel vanavond tussen Jinek en Op1. Bij Jinek gaat het uitgebreid over het oprukkende coronavirus, al werd me niet duidelijk hoe zorgwekkend het nu echt is. Een item met Marco van Basten (saai) laat ik aan me voorbijgaan. Dus op naar de buren.

Meer over Eva, Giovanca en Tijs (klik/tap om te openen)

Bij Op1 (EO-editie) zit o.a. Arielle Veerman, de ex-vrouw van Joost Zwagerman, die een boek over haar leven met Zwagerman heeft geschreven, en die op weinig empathische wijze door Giovanca Ostiana en Tijs van de Brink wordt bevraagd. Op die fiets dus. Nu trek ik die twee sowieso niet, dus er is weinig voor nodig om mij weer te doen weg schakelen.

Snel weer terug naar Jinek, waar ze inmiddels bezig zijn met het vaste item in de RTL late night shows: het promoten van een RTL programma. Deze keer “Married at First Sight“. Ik kende het programma niet, al was dit kennelijk al het vijfde seizoen. Als ik het goed begrijp is het een “liefdesexperiment” waarbij twee kandidaten gematcht en getrouwd worden. Daarna gaan ze elkaar leren kennen, blijkt dat matchen in de praktijk een stuk ingewikkelder is dan rond de redactietafel, en dan scheiden ze weer. En dat is mooie tv. Of zoiets. Het nodigt mij niet uit om te gaan kijken.

Ik zit nog wel met een vraag: waarom? Waarom zou je een tv-format willen gebruiken om een levenspartner te vinden? Waarom zou je überhaupt je gevoelens, je verlangens en alle bijbehorende complexiteiten met tv-kijkend NL willen delen? Wat zegt dit soort camerageil exhibitionisme over jou, en het format volgend, over je mogelijke huwelijkspartner? Bovendien omdat dit soort programma’s altijd gescript zijn (van tevoren of achteraf), kan ‘jouw’ verhaal heel anders zijn dan wat de kijker te zien krijgt. En dan de volgende dag weer terug naar kantoor, of de sportclub, of wat die mensen allemaal doen. Ik snap het niet.

Maar ik snap wel meer niet.


George

Tell me, what is my life without your love?
Tell me, who am I without you by my side?

What Is Life – George Harrison

George Harrison werd gisteren en vandaag 77 jaar geleden geboren. Hare Krishna.

26/02/2020

Gatver. Toch nog sneeuw deze winter.

En toen gebeurde dit...

Weinig trek om door die natte drab te banjeren, dus de geplande intervalrun van vanmorgen wordt een dagje doorgeschoven. Koffie!

Mooie Maria

Maria Sjarapova stopt met tennissen (Vanity Fair). Jammer, ik zag haar altijd graag tennissen en hoopte nog op een wondertje. Ik begrijp dat de aanhoudende problemen met haar schouder de doorslag hebben gegeven. Ik las vorig jaar een mooi artikel over haar zakelijke talenten en aspiraties. Die komt er wel.

geëmbed van mariasharapova.com
Vanity Fair: Exclusive: “Tennis—I’m Saying Goodbye.” – foto geëmbed van mariasharapova.com

Brian

Eerder deze maand. Wacht even op het einde. Bitterzoet.

27/02/2020

5 km week 8 – Intervalrun 2x 400 m (1:30 rust) (gemiddelde snelheid: 5’33”/km)
Run #376
08:45u: Intervalrun 2,4 km (6x 400 m) – 12:23 min. – Route Witteweg – 3C, lichte regen
Vies weer. Koud. Regen. Straks komt er natte sneeuw. Bah!
Uhm, twee maal 400 meter? Da’s wel erg weinig. Daar worden we volgens mij niets wijzer van. En waarom heet de Speed run nu ineens Intervalrun? Ik doe er vijf. Of zes. Of wat nodig is om thuis te komen.
En dat gaat oké. Flink gas erop, zonder kapot te gaan.
Gemiddelde snelheid: 5’07”/km

Duizend keer zeg ik dat ie alle mailtjes van banken per definitie als verdacht moet beschouwen. En nog zit meneer doodgemoedereerd op linkjes in zo’n mailtje te klikken. Ook goed, dan laat je fijn je rekening plunderen.


Oorwurm

Ik zat een paar maanden terug op de bank wat voor me uit te spelen en ik kwam op een solo-tje uit dat ik herkende maar niet kon plaatsen. En ik kon het ook niet oppakken. Een oorwurm, maar dan van de gitaristieke variant.

Het mysterie is opgelost: “Brown Eyed Handsome Man“, in de versie van Buddy Holly.

De solo is min of meer overgenomen van het origineel van Chuck Berry, alleen iets netter gespeeld. Door wie is de vraag. Want “Brown Eyed Handsome Man” verscheen jaren na Holly’s voortijdige dood, en werd -samen met een stuk of dertig andere tracks, en met wisselend succes- overgedubt door producer Norman Petty en The Fireballs. Ik denk dat Holly zelf de solo speelt. Ik hoop het.

28/02/2020

5 km week 8 – Intervalrun 2x 200 m (0:45 rust) (gemiddelde snelheid: 5’15”/km)
Run #377
08:30u: Intervalrun 1,0 km (5x 200 m) – 04:50 min. – Route Kerkdijk – 2C, brrr
Dezelfde vragen als gisteren: twee maal 200 meter? Blokje om, dat zijn er vijf. Ook goed.
Gemiddelde snelheid: 04’50”/km

Deep Blue Delay

The Blue detailIk schreef een paar weken terug over het delay pedaal dat ik had gebouwd, en hoe verdomd blij ik met het resultaat was (en ben). Alleen zat ik met een volumeprobleempje als het effect was ingeschakeld. Na veel zoeken zei iemand dat het aan de waarde van een weerstand (geel omcirkeld) lag. Een kwestie van een trimpot in plaats van dat weerstandje installeren en uitvogelen welke waarde nodig is, zei die knakker. En daarvoor had ik spulletjes nodig. Die eerder deze week binnenkwamen.

Zie je dat ding onder R5? Dat zwarte ding, met die witte bus in het centrum, met dat kruisje? Dat ding, dat op een trimpot lijkt? Daarmee zorg je er dus voor dat het dry signaal van het ingeschakelde pedaaltje matcht met het bypass signaal (als ie uitstaat). Niet bij stilgestaan, door niemand op gewezen, en ook niet op de foto’s gezien.

Kortom, het probleem dat geen probleem was, is opgelost. En weer een lesje geleerd.


#NP That’s What I Heard – Robert Cray Band (2020) – Spotify
Nieuwe plaat van Robert Cray, geproduceerd door Steve Jordan, dus met een vuige en groezelige klank. Meer oude soul dan blues, zonder gedateerd te klinken. En Robert Cray overdrijft nooit, da’s ook wel fijn. Ik word alleen niet erg blij van de galm. Die zweeft wat losjes op de mix, in plaats van dat de mix op de galm rust.

29/02/2020

Schrikkeldag. Hondenweer.

5 km week 8 – NTC Work-out: Open rotatie | 15 min.
Work-out #73
11:00u: Work-out – 15:00 min.
Open rotatie | Intensiteit laag | Niveau beginner
‘Perfect voor: Mobiliteit van heupen – Algehele conditie – Cooling-down na run – Stressverlichting’

Flexibiliteit: 20 sec. quad rockers, 60 sec. walkouts, 60 sec. dynamische runner lunges (afwisselend), 2x 30 sec. quad stretch geknield, 20 sec. knee hugs, 30 sec. clamshells linkerbeen, 30 sec. zijwaartse t-stretch linkerarm, 30 sec. clamshells rechterbeen, 30 sec. zijwaartse t-stretch rechterarm, 30 sec. hip lifts, 2x 30 sec. hamstring stretch liggend, 30 sec. pendulum met de benen, 2x 30 sec. figure four stretch, 30 sec. butterfly stretch, 2x 30 sec. onderrug stretch, 30 sec. hip lifts, 30 sec. bird dogs (afwisselend), 20 sec. quad rockers
Weinig geks. Oppassen met plaatsing van de linkerhand.

Ugh. Buik is een beetje onrustig, lichte hoofdpijn, kriebel in de keel. Met alle (terechte) aandacht voor het coronavirus zou je haast vergeten dat we ook al een paar weken met een ‘gewone’ griepepidemie zitten en dat er allerlei andere virussen zijn die griepachtige klachten geven. Meestal is dat bij mij met een dag of wat wel weer over. Vandaag doe ik niet veel.

En ineens is dat coronavirus nog maar twee handdrukken verwijderd.


Het is koers! De Omloop!

De nacht in met…

De nacht in met twee portretten van twee mooie en bepalende mensen: Raymond van het Groenewoud, die deze maand 70 is geworden (terugkijken), en Sonja Barend, die vandaag 80 wordt (terugkijken).

01/03/2020

Gammel. Nee, dat gaat ‘m niet worden vandaag. Die duurloop komt later wel.

Het is koers! KBK!

Aan het einde van week #9

Blij dat deze maand voorbij is. Februari is beter dan januari. Maart is beter dan februari. En april… De donkerte is er nog, maar ik probeer mijn hoofd wat meer richting de zon te draaien. Op naar de lente!

Komende week repetitie met YTMIDM en met een speciaal bandje voor Nothing Else Matters. En dan zaterdag speuluh! Kortom, ik heb nog een paar dagen om van die verkoudheid/griepachtige malaise af te komen.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De cijfers van februari

Hardlopen
Totale afstand: 37,1 km
Gemiddelde snelheid: 5’30”/km
Aantal runs: 14

Work-outs
Totale tijd: 113:32 min.
Aantal work-outs: 5