Een kiertje zon

Terugkeek #8: Een kiertje zonlicht

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Sindsdien houd ik de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok geworden voor andere zaken en gebeurtenissen. Soms prietpraat, soms serieus.

Aan het begin van week #8

Opnieuw met storm de week in. Nou ja, harde wind.

17/02/2020

Twee korte halve nachten, en in het midden een uur in wakkere staat. Dat uur kom ik vanmorgen tekort. Niet eens chagrijnig. Gewoon stil. Gelukkig ben ik ‘medewerker van de week’, dus mijn collega’s geven me de ruimte.

Het gaat trouwens nog niet geweldig met mijn linkerhand. De stekende pijn als ik op een bepaalde manier strek/draai heeft plaatsgemaakt voor iets wat nog het meest wegheeft van spierpijn. Ik doe voorzichtig, maar ja, ik voel de verkeerde beweging pas als het te laat is.

De stilte nog maar eens doorbroken, met een bloemetje.

18/02/2020

5 km week 7 – Duurloop 1,5 km (gemiddelde snelheid: 7’11”/km)
Run #372
08:30u: Duurloop 5,1 km – 30:17 min. – Route De Linie – 6C, beetje zon, beetje wind
Venijnige bries, blij dat ik een extra laag heb aangetrokken. Hard werken.
Gemiddelde snelheid: 5’56”/km

De druk kwetterende musjes, meesjes en andere vogeltjes in de tuin doen me verlangen naar de lente, naar de dag waarop de studiodeur open kan, naar wanneer de zon het leven weer een beetje aangenaam maakt.

Whispering

Repetitie met YTMIDM

Opnieuw een productieve repetitie. De set voor NEM staat, een paar oudere nieuwe liedjes blijken gegroeid te zijn, en alles valt redelijk op z’n plek.

Dat het zo lang moest duren voor ik mijn ‘tone’ zou gaan vinden. Ik begin in de buurt te komen. En ik krijg ook meer vertrouwen in wat ik speel, hoe ik mijn verhaal kan vertellen, en wat de oplossing is als ik de mist dreig in te gaan. Jammer dat er zo weinig van spelen komt.

19/02/2020

5 km week 7 – Speed run 4x 400 m (1:30 rust) (gemiddelde snelheid: 5’33’/km)
Run #373
08:15u: Speed run (5x 400 m) 2,0 km – 10:16 min. – Route Molen – 5C, bewolkt
Fris. Flink gas erop, elke interval sneller, zonder te overdrijven. Goed.
Gemiddelde snelheid: 5’03”/km

Iets wat al veel te lang op een stapeltje lag, heeft nu vorm gekregen. Een nette brochure, goed verhaal, tevreden. Leuk om te doen.

#NP Highway to HellAC/DC (1979) (Spotify)
Het is vandaag 40 jaar geleden dat AC/DC’s Bon Scott overleed. Hoewel ik waarschijnlijk de hele live show kan mee schreeuwen, heb ik in mijn leven maar een paar keer een AC/DC album gedraaid. Er staat ook niets in de kast. Bovendien kwam de AC/DC catalogus pas laat op Spotify. Inhaalslag dus. Dit “Highway to Hell” is het laatste album met Bon Scott. Rechttoe rechtaan. En errug goed.

20/02/2020

Zucht. Op 11 februari plaats ik een bestelling in Duitsland, alles is op voorraad, en vervolgens is het stil. Ik zit op drie dingetjes te wachten, met een gezamenlijke waarde van 30 cent. Gisteren toch eens geïnformeerd waar mijn betaalde en voorradige spulletjes blijven. Vandaag komt er een mailtje dat toch niet alles op voorraad was en dat het waarschijnlijk begin volgende week alsnog verstuurd kan worden. Twee uur later volgt een bericht dat het pakket klaarstaat voor verzending. Nu is het aan het doorgaans vrij trage DHL. Grrr…


Floortje terug naar het einde van de wereld

Een nieuwe serie. Wat een mooi en positief verhaal meteen in deze eerste aflevering! Terugkijken kan hier.

Het komt op een goed moment. De laatste tijd en de afgelopen dagen is het donkerder aan het worden. Ik probeer niet over de toekomst, mijn toekomst na te denken. Maar er valt niet aan te ontkomen. En het stemt niet tot vrolijkheid. Dus iets positiefs, iets hoopvols, het is welkom.

21/02/2020

5 km week 7 – Speed run 4x 200 m (0:45 rust) (gemiddelde snelheid: 5’15’/km)
Run #374
08:15u: Speed run (7x 200 m) 1,44 km – 06:31 min. – Route Molen – 4C, ochtendzonnetje
Blokje om. Meer intervallen dan het schema voorschrijft, maar anders is het helemaal niks. Het gaat prima, die korte stukjes.
Gemiddelde snelheid: 4’31”/km

Vervlogen dromen

Het carnavalsweekend is begonnen. Carnaval is niet aan mij besteed. Niet mee opgegroeid, inhaken heb ik geprobeerd, maar hier ken ik niemand, en daar voel ik me niet meer thuis, en na een paar uur heb ik het gezien. Ach ja. Alaaf!

22/02/2020

5 km week 7 – NTC Work-out: Voor je core | 30 min.
Work-out #72
11:15u: Work-out – 30:00 min.
Voor je core | Intensiteit laag | Niveau beginner
‘Perfect voor: Stabiliteit van core – Mobiliteit van heupen – Bewegingsvrijheid – Stabiliteit en balans’
Warming-up: 30 sec. knee hugs, 30 sec. tin soldiers, 90 sec. best stretch ooit (afwisselend), 60 sec. hurdle steps, 60 sec. walkouts
Stabiliteit en balans: 2x 30 sec. runner touches, 2x 30 sec. airplanes, 2x 30 sec. leg balance met toe reach, 20 sec. herstel
Mobiliteit van heupen: 60 sec. achterwaartse lunge reaches, 60 sec. seesaw lunges, 60 sec. hip cradles, 60 sec. zijwaartse hip openers, 20 sec. herstel
Mobiliteit van bovenlichaam: 2x 30 sec. zijwaartse T-stretch, 60 sec. hip twisters, 30 sec. T push-ups, 20 sec. herstel, 30 sec. dynamische borst stretch, 60 sec. inch worms
Stabiliteit van core: 2x 30 sec. hip burners, 60 sec. plank saws, 60 sec. pendulum met de benen, 60 sec. bird dogs, 60 sec. dead bugs, 20 sec. herstel
Cooling-down: 2x 30 sec. onderrug stretch, 2x 30 sec. figure four stretch, 60 sec. quad rockers
Oppassen met mijn linkerhand; overstrekken is au. Vanaf de inch worms tot aan de dead bugs is het shaky. Ouwe vent is niet zo lenig, met z’n korte pootjes. Het ziet er ook niet echt fraai uit. Misschien is één keer per week iets te weinig. Maar ach, alles is weer los, het voelt goed, en niemand kijkt toe.

Zaterdag begint zo zoetjes aan mijn vaste strijkdag te worden. Muziek terwijl u strijkt. Mooie muziek.

Sing us a song tonight

Voor het eerst in misschien wel twee jaar weer eens achter de piano. Het is even zoeken naar het eerste akkoord. En langer zoeken naar het volgende. Misschien toch maar eens wat vaker spelen.

Sing us a song tonight
Climate of Hunter (klik/tap om te openen)

#NP Climate of Hunter – Scott Walker (1984) (Spotify)
#NP The Childhood of a Leader (Original Motion Picture Soundtrack) (2016) (Spotify)
De eerste vijf solo albums van Scott Walker zijn in geremasterde vorm terug te vinden in de box “Scott Walker – The Collection 1967-1970” (Spotify). “Scott 1“, “Scott 2” en “Scott 3” werken langzaam, met af en toe een hobbeltje, toe naar “Scott 4” (onder zijn eigenlijke naam Scott Engel), het beste album uit zijn vroege periode. Nummer vijf, “‘Til the Band Comes In“, is wisselvallig, maar heeft zijn momenten. Geen vrolijke muziek. Uit een andere wereld, donker, eigenaardig, soms desolaat, bombastisch, groots.

Na deze vijf albums is Walker lange tijd zoekende. De Walker Brothers single “No Regrets” (1975) is een fantastische oprisping, het album is niet best. In 1978 verschijnt het vrij schizofrene Walker Brothers album “Nite Flights“. Scott’s vier bijdragen (de “Shutout” EP) zijn vier van mijn favoriete liedjes ooit geworden, van wie dan ook, punt. De rest is mwah.

Het duurt tot 1984, met dit “Climate of Hunter“, dat Walker een flinke stap voorwaarts maakt. In zekere zin is het een logisch vervolg op de Shutout EP, alleen vrijer en abstracter. Het zijn in ieder geval nog wel liedjes, waarvan sommige zelfs mee te fluiten zijn. Tussen de regels door wordt echter aangekondigd wat -zij het 11 jaar later- gaat komen.

Buiten het gebruikte instrumentarium hebben de albums die volgen, “Tilt” (1995), “The Drift” (2006), “Bish Bosch” (2012) en met Sunn O)))Soused” (2014) (plus een paar soundtracks, zoals “The Childhood of a Leader“), in toenemende mate weinig meer met popmuziek te maken. Experimenteel, industrial, extreem, ontoegankelijk. Avant-garde. Fascinerend. En ik ken niemand die het te pruimen vindt.

Over “The Childhood of a Leader”: ontdaan van de context is het moeilijk om een soundtrack op waarde te schatten. Dit is de eerste keer dat ik deze score hoor. Zonder Scott Walker’s stem en volledig orkestraal past het gek genoeg toch heel goed bij zijn latere werk. Doodzonde dat hij maar een handvol soundtracks heeft gedaan.

Scott Engel overleed vorig jaar, 76 jaar oud.

23/02/2020

Regen en harde wind, code geel, dus net als veel optochten gaat ook mijn zondag-duurloop niet door. Geen reden om op te staan. Uiteindelijk toch maar eruit. De krant van gisteren…

Polonaise bij de Makro

Het beeld van de tv in de keuken viel gisteren ineens weg, reparatie is te duur, en bij de Makro staat een goede in de aanbieding (279 bij Coolblue, 217 bij de Makro), inclusief smart apps en andere moderniteiten. Ik had zelf liever een 43″ scherm gehad (voor de huiskamer), maar daar is in die hoek geen ruimte voor. Gelukkig hadden ze er nog twee op voorraad. Dat was snel gepiept. Daarna installatie en omwisselen van de toestellen. Een boel gedoe. Met alle respect voor mijn pa, dat was hem nooit gelukt.

Een grijze, donkere dag.

Ik kan niet wachten tot het lente is.

Aan het einde van week #8

Morgen een dagje achter het stuur van de Parts Pro bus. Fijn om er even uit te zijn. En met een beetje geluk komen de bestelde spulletjes uit Duitsland binnen, dan kan ik daar mee verder.

Ik ga proberen iets aan de donkerte te doen. Een kiertje zonlicht zou niet verkeerd zijn.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse