Code Oranje

Terugkeek #6: Storm op komst

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Sindsdien houd ik de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok geworden voor andere zaken en gebeurtenissen. Soms prietpraat, soms serieus.

Aan het begin van week #6

Deze week veel schrijven en schaven voor enkele projecten. Leuk, en soms ook lastig. En een repetitie met YTMIDM. Nieuwe liedjes. En nieuwe pedaaltjes testen.

Het sporten gaat goed. Ik merk dat het allemaal wat beter gaat. Ik kan trouwens niet wachten op het voorjaar. Brrr…

03/02/2020

geëmbed van nporadio4.nl/filmmuziek
geëmbed van nporadio4.nl

Meer nog dan anders staat deze week de radio vrijwel permanent afgestemd op Radio 4. Het is de Filmmuziekweek op NPO Radio 4 – muziek speciaal gecomponeerd voor films en muziek die gebruikt is in films. Muziek waar je niet per se naar hoeft te luisteren, maar die je wel hoort en die de dag een kleurtje geven. En soms spits ik de oren en luister ik wel.


Inmiddels heb ik de interviews van vorige week uitgewerkt. De eerste versies van beide stukken zitten goed in elkaar, maar zijn resp. iets en veel te lang. Kill your darlings.

Oh, en we hebben weer een gevalletje “stank voor dank”. Je weet wel, dat je iets voor een habbekrats hebt gedaan en dan je rekening niet op tijd betaald krijgt.

04/02/2020

5 km week 5 – Duurloop 2,0 km (gemiddelde snelheid: 7’11”/km)
Run #365
08:30u: Duurloop 3,1 km – 18:23 min. – Route Witteweg – 5C, harde wind, regen, bah!
De polderwegen zijn modderig en nat. Vrachtwagenchauffeur houdt geen rekening met de ploeterende hardloper en jakkert met zijn wagen vol door de plassen. En bedankt.
Deze duurloop (2-3 km) is vooral een herstelloop, want de spieren hebben het de afgelopen dagen aardig te verduren gehad. Aan de eindstreep wacht de beloning. In mijn geval de douche, ontbijt en koffie.
Gemiddelde snelheid: 5’55”/km

Een kleine knokpartij met Illustrator. Gewonnen. Het hele pakketje is naar de klant.

Tijd voor andere zaken.

#NP Mendelssohn/Bruch: Concertos & RomanceJanine Jansen, Riccardo Chailly, Gewandhausorchester (2007) (Spotify)
Aanleiding om het album te beluisteren, was het “Adagio” uit Bruch’s “Violin Concerto No. 1 in G Minor, Op. 26” dat op Radio 4 werd gedraaid. Maar de rest zit ook wel snor. Dat kan niet anders met zowel (de nog jonge) Janine Jansen als Riccardo Chailly.

Repetitie YTMIDM

Drie nieuwe liedjes, waarvan het eerste geen problemen oplevert, het tweede lastig maar haalbaar lijkt, en het derde -zoals verwacht- weinig toevoegt aan wat we doen. Opgeteld bij de drie nieuwe van vorige keer hebben we er toch weer vijf bij. Hopla!

En ik heb mijn nieuwe pedalen uitgeprobeerd. Mijn Tal DS-1 klinkt goed (dankzij de mod minder schril dan de Boss DS-1) maar is te vet voor wat wij doen. Maar de Deep Blue Delay is -buiten dat volumedingetje (componenten zijn onderweg uit -kuch- China)- een prima toevoeging aan mijn pedalboard. Verdomd blij mee.

05/02/2020

5 km week 5 – Speed run 4x 400 m / 1:30 rust (gemiddelde snelheid: 5’33”/km)
Run #366
08:45u: Speed run (4x 400 m) 1,64 km – 07:31 min. – Route Brandestraat – 2C, aarzelend zonnetje
Brrr… Effe bikkelen. ‘t Is maar kort. Klaar.
Gemiddelde snelheid: 4’35”/km

Helkantsedijk, Hooge Zwaluwe, gezien vanaf de Brandestraat tussen Made en Wagenberg
Helkantsedijk, Hooge Zwaluwe, gezien vanaf de Brandestraat tussen Made en Wagenberg

MIA’s

En sterren komen, sterren gaan
Alleen Elvis blijft bestaan
Mia heeft nooit afgezien
Ze vraagt, kun jij nog dromen?

Luc De Vos

Ik kijk met een half oog naar de MIA’s, de Belgische Music Industry Awards. Een mooie en boeiende weergave van de Belgische muziekwereld, en -voor mij- nog maar eens een bevestiging dat er in dat kleine land aan de zuidkant van Breda verdomd veel talent te vinden is.

Arno Hintjens ontvangt “voor zijn fenomenale muzikale carrière” een Lifetime Achievement Award. Hij oogt broos en oud. Daags na de MIA’s blijkt waarom: hij is ernstig ziek.

Arno Hintjens - geëmbed van vrt.be
Arno Hintjens – geëmbed van vrt.be

06/02/2020

Ik heb sinds een dikke week last van een peesje of spiertje aan de zijkant van de muis van mijn linkerhand. Niet constant, maar als ik mijn hand overstrek of een bepaalde draai maak, voel ik een steek. Ik denk dat het komt door een onhandige beweging bij een work-out. Het zeurt dus al een tijdje. Dus ga ik nu toch maar eens proberen om mijn hand een tijdje te ontzien.

Snoeiharde pørnø

Mooi spul…

Ik heb nog één twee drie best wat gitaren op mijn verlanglijstje staan. Maar tenzij er een stoot optredens bij komt, houd ik het bij wat ik heb. Da’s al meer dan ik nodig heb.

Ik zou nog wel een Gibson willen hebben. Een ES335 (holy grail), of een Les Paul Special Doublecut, of een Les Paul Goldtop. Bij voorkeur een vijftiger of zestiger, maar die zijn onbetaalbaar. Tja.

Misschien deze. Klinkt goed. Betaalbaar. Mag vallen. En ‘t is een Amerikaan. FWIW. Maar nog even niet dus.


#NP 40 VoicesHuelgas Ensemble, Paul Van Nevel (2006) (Spotify)
A capella Renaissance polyfonische muziek. De complexe harmonieën helder en licht gebracht door het voortreffelijke Huelgas Ensemble. Alsof engelen in je oren fluisteren.

07/02/2020

5 km week 5 – Speed run 6x 200 m / 1:30 rust (gemiddelde snelheid: 5’15”/km)
Run #367
08:45u: Speed run (6x 200 m) 1,22 km – 05:07 min. – Route Brandestraat – 1C, ochtendzon
Koud! Vlot. Op de eerste na (twee bochtjes) alle intervallen rond 4’10”/km. Zo.
Ik begrijp nog steeds niet hoe die korte stukjes me gaan helpen om een duurloop van vijf of meer kilometers vlotjes te kunnen lopen. Maar ik doe wat me verteld wordt.
Gemiddelde snelheid: 4’12”/km

Stuivezand, Made, gezien vanaf de Brandestraat tussen Made en Wagenberg
Stuivezand, Made, gezien vanaf de Brandestraat tussen Made en Wagenberg

Zo. Nog één laatste check van de kopij, foto’s en advertenties, dan strik erom en naar de uitgever. Leuk project voor Kompas. Op naar de volgende.

Met het rustige zonnige weer van gisteren en vandaag kun je het bijna niet voorstellen, maar zondag wordt de eerste zware storm van het jaar verwacht. Het zou zelfs een heel zware storm kunnen worden. En er gaat ook flink wat regen vallen. Een goede reden om even het (platte) dak op te gaan, om de afvoerputjes schoon te maken en zo. Dat was alweer even geleden. Het ziet er goed uit.


Godallemachtig! De hele week met plezier naar Radio 4 geluisterd. En nu, op vrijdagmiddag, is het een drama. Want nu wordt de Filmmuziek Toplijst (40 beroemde “toppers”) uitgezonden, met naarmate de top dichterbij komt, de ene na de andere uitgekauwde en afgezaagde bombastische soundtrack. Ja, John Williams, ik heb het over jou! Met al die Spielberg/Lucas drek. En die Hans Zimmer soundtracks! De meeste films in de top van de lijst zuigen trouwens ook.

#NP Can You FlyFreedy Johnston (even niet op Spotify)
This Perfect World” is mijn favoriete FJ album. Maar dit is zijn beste. Koptelefoon op, licht uit, 50 minuten perfectie. God, wat goed!

geëmbed van bol.com
geëmbed van bol.com

08/02/2020

5 km week 5 – NTC Work-out: Open Rotatie | ca.15 min.
Work-out #70
10:00u: Work-out – 15:00 min.
Open Rotatie | Intensiteit laag | Niveau beginner
‘Perfect voor: Mobiliteit van heupen – Algehele conditie – Cooling-down na run – Stressverlichting’

Flexibiliteit: 60 sec. walkouts, 60 sec. dynamische runner lunges (afwisselend), 2x 30 sec. quad stretch geknield, 20 sec. knee hugs, 30 sec. clamshells linkerbeen, 30 sec. zijwaartse t-stretch linkerarm, 30 sec. clamshells rechterbeen, 30 sec. zijwaartse t-stretch rechterarm, 30 sec. hip lifts, 2x 30 sec. hamstring stretch liggend, 30 sec. pendulum met de benen, 2x 30 sec. figure four stretch, 30 sec. butterfly stretch, 2x 30 sec. onderrug stretch, 30 sec. hip lifts, 30 sec. bird dogs (afwisselend), 20 sec. quad rockers
Vooral ontspannend, deze work-out. Alleen voel ik bij de allereerste walkout meteen alweer een pijntje in mijn linkerhand. Dus voorzichtig aan.

Een dag om binnen te blijven. Strijk.


Te veel tijd om te denken.

09/02/2020

Een onrustige nacht. Storm in het hoofd. Alles wat en -belangrijker- iedereen die ertoe doet, komt voorbij. Vroeg wakker, somber. Lastig tegenop te mindfulnessen.

Over die duurloop van 4 kilometer die voor vandaag gepland stond: ‘t zal voor een andere keer gaan zijn, het waait me te hard. En over wind gesproken: de moeder aller stormen staat voor de deur, en ik maak me een beetje zorgen.

Schrijven is schrappen.

Aan het einde van week #6

Ik ben benieuwd hoe het er morgenochtend uit zal zien.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


The highest reward for a person’s toil
is not what they get for it,
but what they become by it

John Ruskin