Eenzaam en alleen

Terugkeek #4: The Blue

Aan het begin van week #4

De derde week van het 5 km schema. So far, so good. Over de hele linie begin ik weer wat meer plezier te krijgen in het hardlopen. Da’s bijvangst, goede bijvangst. Het belangrijkste is dat de langere afstanden weer in mijn systeem zitten. Want dat is al een tijdje lastig.

20/01/2020

Nou, dat was een korte nacht. Naar bed met een onrustig gevoel. En met koude voeten. Tijdje wakker gelegen. Even eruit. Nog een poging. Pingpong in mijn hoofd. Blaffende hond. En nog steeds die koude voeten. Uiteindelijk ben ik in slaap gevallen. De wekker is onverbiddelijk.

21/01/2020

5 km week 3 – Duurloop 3,0 km (gemiddelde snelheid: 7’11”/km)
Run #358
09:00u: Duurloop 5,1 km – 29:08 min. – Route De Linie – 0C, mist
Koud! Nog een beetje spierpijn. Het hindert niet echt. En het gaat vlotjes. Volgende keer wel een andere broek. Want brrr en zo…
(Ik loop een langere afstand om zondag een beetje te compenseren.)
Gemiddelde snelheid: 5’42”/km

Big Fucking Deal!

Maria Sjarapova

Mooie Maria… Eén van mijn favoriete tennissters. Gracieus, gevarieerd, lichtvoetig tennis. Fraaie verschijning. Dat gekreun neem ik op de kop toe. Bovendien, loud is more good.

Na haar schorsing is ze nooit meer echt op niveau gekomen. Ik volg haar al een tijdje op de socials, zie hoe hard ze werkt, hoe positief ze is, en hoe ze vecht. Daarnaast is ze zakelijk ook inspirerend. Ik gun het haar. En misschien geloof ik ook wel in sprookjes.

Het is de tweede dag van de Australian Open, we zijn nog met ronde 1 bezig, en ze ligt er al uit. De aanhoudende schouderproblemen en het gebrek aan wedstrijdritme breken haar opnieuw op. Maar misschien is het ook gewoon op. Dat zou zonde zijn.

Voor nu blijf ik nog in het sprookje geloven.

Maria Sharapova - geëmbed van essentiallysports.com
Maria Sjarapova – geëmbed van essentiallysports.com

Repetitie YTMIDM

Gatver! Mist! Toch maar de weg op. Het blijkt mee te vallen, zicht is zeker 500 meter. Niet dat het mensen weerhoudt van het gebruik van hun mistachterlicht (dat mag overigens pas bij minder dan 50 meter zicht). Eikels.

Drie nieuwe liedjes, die alle drie redelijk tot goed gaan. Ik ben niet overtuigd van “Piano Man”, lang en niet zo interessant. “Sanctify Yourself” valt me mee. En “Hold On, I’m Coming” gaat aardig. Zo’n eerste doorspeel is vooral belangrijk om de basis te checken. Volgende keer wat schaven en dan kijken hoe het erbij staat. Dan pakken we er meteen ook weer drie bij. De derde helft is voor koetjes, kalfjes, en kalenderzaken. Dan de mist weer in.

22/01/2020

5 km week 3 – Speed run 5x 400 m / 1:30 rust (gemiddelde snelheid: 5’33”/km)
Run #359
09:00u: Speed run 2,0 km – 10:01 min. – Route Brandestraat – 0C, grijs, mistig
Brrr! Stoempen! Dat gaat goed.
Gemiddelde snelheid: 4’55”/km

Huiswerk van gisterenavond: repertoire, planning, administratie.

Terry Jones

Acteur, schrijver, komiek en filmmaker Terry Jones is dood. Jones was één van de belangrijkste drijvende krachten achter Monty Python. Hij leed sinds enkele jaren aan een vrij zeldzame vorm van dementie: frontotemporale dementie (FTD), wat in zijn geval o.a. progressieve afasie tot gevolg had, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. Jones overleed gisteren, 77 jaar oud.

Terry Jones - geëmbed van bbc.com
Terry Jones – geëmbed van bbc.com

Obituary (BBC)

23/01/2020

Ik werd onlangs benaderd voor een klusje. Vooronderzoek leverde een FB account op met 5.000 “vrienden”, en toch doorgaans maar een handvol likes onder vrijwel alle berichten en foto’s. Dan weet ik genoeg: voor 350 euro heb je in één keer 5.000 vrienden. Zo iemand dus. Klusje moest trouwens voor niets. Vriendelijk bedankt voor de eer.

24/01/2020

5 km week 3 – Speed run 7x 200 m / 1:30 rust (gemiddelde snelheid: 5’15”/km)
Run #360
08:30u: Speed run 1,44 km – 06:30 min. – Route Brandestraat – 0C, grijs
Koud. Kort. Klaar.
Flink gas erop, wat op die korte stukjes best kan. Ik zie achteraf dat ik niet 60 maar 90 seconden rust had moeten nemen. Nou, dat zal dan wel.
Gemiddelde snelheid: 4’31”/km

Eigenlijk ben ik pas net opgewarmd. Omdat ik morgen (waarschijnlijk) al vroeg van huis ga, schuif ik de geplande work-out naar voren. Het is een lichte en niet al te lange work-out. Dus dat komt mooi uit.

5 km week 3 – NTC Work-out: Een sterk begin | ca.15 min.
Work-out #68
09:00u: Work-out – 15:00 min.
Een sterk begin | Intensiteit laag | Niveau beginner
‘Perfect voor: Actief herstel – Mobiliteit van onderlichaam – Cooling-down na run – Mobiliteit van bovenlichaam’

Warming-up: 30 sec. knee-hugs, 30 sec. tin soldiers, 40 sec. hurdle steps
Flexibiliteit: 30 sec. hip cradles (afwisselend), 40 sec. hip twisters, 30 sec. bird dogs (afwisselend), 30 sec. shoulder squeezes, 30 sec. dynamische borst stretch, 30 sec. YTW – 2 series
Cooling-down: 2x 30 sec. zijwaartse quad stretch, 2x 30 sec. figure four stretch, 2x 30 sec. zijwaartse T-stretch, 30 sec. diep ademhalen, zittend
Een bekende en fijne work-out. Goed om de spieren los te krijgen, of zoals vandaag, om de energie na een korte run kwijt te raken.

Serena naar huis, Federer op miraculeuze wijze door – een spannende dag op de Australian Open.

Deep Blue Delay

Er lag nog een bouwpakket voor een delay te wachten. Dat was vertraagd door het ontbreken van een PCB. Die kwam van de week binnen.

The Bluelay is een clone van de Mad Professor Deep Blue Delay. “Deep Blue Delay is a natural sounding digital/analog delay, with the analog direct signal path. The Deep Blue Delay has about the same bandwidth as the classic tape echo units, and it can be used in front of an amplifier or in amplifier effects loops.” Staat goed bekend.

Meer over Deep Blue Delay (klik/tap om te openen)

Wat een delay doet? Eigenlijk is het gewoon een echo apparaatje. Het originele signaal wordt herhaald, je kunt de snelheid en duur van de herhalingen naar wens instellen, en je kunt het volume ten opzichte van het directe signaal regelen.

Eerder heb ik tevergeefs geprobeerd om mijn Boss DD-3 weer aan de praat te krijgen. Voorlopig gebruik ik een Danelectro Fab Delay. Maar dat is een onhandig ding. En hij is wat noisy, op een onbruikbare manier.

Nu gebruik ik het delay effect sowieso niet veel. Het is wel handig om er eentje te hebben. En dat bouwpakket leek me ook een leuke uitdaging.

NAC-PSV was gisteren zo intens slecht dat ik mijn zinnen wilde verzetten. Een uurtje of wat solderen en assembleren was een goed begin. En vandaag rond de middag heb ik de rest gedaan. Op het gemak, zorgvuldig en netjes.

#010 is klaar!

Deep Blue Delay
Deep Blue Delay
 Deep Blue Delay - de binnenboel
Deep Blue Delay – de binnenboel (ja, het wordt steeds netter)

En hij doet het! Sterker, hij doet het beter dan ik hoopte. Zowel de slapback als lange delay klinken prima! Een nuttige toevoeging aan mijn pedalenarsenaal. Het begint een aardig setje te worden.

Opmerking: er zit een foutje in het schema, waardoor het droge signaal bij inschakeling iets zachter is. Navraag leert dat dit op te lossen is door de waarde van een weerstand (R4, nu 22k) te verlagen. Dat komt later.
Nee, toch niet. Handige Tal heeft over de trimpot R5 heen gekeken. De trimpot die naast weerstand R4 zit. De trimpot die ervoor dient om het bypass signaal te matchen met het signaal als het ding aanstaat. Die dus. Het kostte me maar een maand om dat uit te vogelen.


Pfff. Een van de redenen waarom ik geen hosting meer aanbied, is dat er zoveel bij komt kijken als er iets moet veranderen. Zoals het verhuizen naar een andere hosting partij. Zorgen dat er geen mail verloren gaat, dat alles met zo min mogelijk downtime en overlast plaatsvindt, alles testen, problemen uitpluizen en oplossen, en vooral ook wachten, veel wachten. Dus dat was mijn vrijdagavond. Morgen checken of alles daadwerkelijk gelukt is.

#NP Oil on CanvasJapan (Spotify)
Het laatste Japan album, een min of meer live dubbelaar, opgenomen in 1982. Niet alles heeft de tand des tijds heelhuids doorstaan. Maar een flink deel van “Oil on Canvas” is bijna net zo goed als hun studioplaten (buiten de eerste twee). Geweldige bassist, die Mick Karn. En de stem van David Sylvian

Ergens in het grote archief ligt een cassette met een hele goede liveshow van Japan uit diezelfde periode, volgens mij van dit concert in Leiden. Vaak gedraaid.

(video is foetsie)

25/01/2020

In alle vroegte (half negen op een zaterdagochtend vind ik vroeg) naar Lith. We zijn bezig met onze (Kompas) bijdragen voor een nieuwe editie van ZEST Magazine. Voor vanmorgen staat een fotosessie en een interview gepland in de brandweerkazerne van Lith. De koffie is warm en het gezelschap goed.

Terug thuis een berichtje: bakkie misgelopen. Jammer jammer, was leuk geweest. Volgende keer. Een glimlach.


Rob Rensenbrink

Rob Rensenbrink is gisteren na een lang slepend ziekbed overleden. Ben even weer een joch van een jaar of elf en voel een traan opwellen.

Dag Rob.

Rob Rensenbrink, Argentinië 1978 - geëmbed van nu.nl
Rob Rensenbrink, Argentinië 1978 – geëmbed van nu.nl

De verhuizing van gisteren is goed gelukt. Alleen een paar instellingen aan de kant van de klant kost nog wat tijd. Gelukkig is het weekend, dus kunnen we dat op het gemak doen. Ook weer geregeld.

26/01/2020

Slecht geslapen. Geen beste nacht, humeurig wakker. Last van mijn grote teen (links). Er staat een duurloop gepland, maar dat gaat ‘m niet worden. Morgen maar eens kijken hoe het er dan bij staat.

Aan het einde van week #4

Het sporten gaat lekker (op zondag na), bezig met een paar aardige projecten, en een leuk pedaaltje erbij. Toch een beetje somber. De tijd staat stil en snelt voorbij. Ik zal blij zijn als de deur weer open kan. Enfin, voor komende week staan er een paar leuke dingen gepland. Om naar uit te kijken.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse