Aan de goede kans van de grens

De week #41: Herfst met een hoofdletter H

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #41

Herfst met een hoofdletter H. Een paar dingetjes deze week. Voorbereiden voor het nieuwe YTMIDM-seizoen. Vrijdag een dagje op stap met de Parts Pro bus.

En lopen. Omdat stilstand achteruitgang betekent. Zulks.

Wop bop a loo bop a lop bam boom!

Little Richard

06/10/2019

De broer eet mee. Fijne avond.

En de koudste 6 oktober ooit. Brrr…

#NP Stravinsky: Choral Works – Choir of St Mary’s Cathedral, Edinburgh and Scottish Chamber Orchestra (Spotify)
Hoewel ik met het fantastische “Works of Igor Stravinsky” diens volledige werk al jaren in huis heb, komt er weinig van echt luisteren. Wat bepaald jammer is. Bij toeval kom ik op dit album. Niet perfect, maar wel een mooie klank.

07/10/2019

Ik droom van het gesprek dat er nooit is gekomen, van hoe het begon en hoe we hier beland zijn. Eenmaal wakker, de puntjes verbindend, is de conclusie helder: ik wens zo niet behandeld te worden. De deur is dicht en het is niet aan mij om hem te openen.

Hoe zou ‘t het met Mark Knopfler gaan?

Het zijn zo van die dingen die ik me weleens afvraag. Ik heb een tijdje terug zijn meest recente plaat eens gedraaid. Best te pruimen, mooi gitaarspel, rijke klank, maar niks nieuws en een beetje lang. En ik zag dat hij aan het toeren was. Toch maar eens kijken op YouTube… Oei. Die is in een paar jaar tijd ineens oud geworden. Broos, nuffig, niet heel zeker. Jammer.

08/10/2019

Run #326
08:15u: Basis run 5,0 km – 29:59 min. –
Route De Linie – 12C, grijs en regenachtig
Bewust rustig van start. En opnieuw zonder tussentijden. Ik voel de regelmaat en bovendien is het geen wedstrijd. Een paar druppels, verder zachte temperatuur. Goed. Zweet. Tevreden.
Gemiddelde snelheid: 5’58”/km

De vrouwen laten tegen de Russen beduidend beter voetbal zien dan vorige week tegen de Slovenen. Echt sprankelen doet het nog altijd niet. Maar de individuele kwaliteiten van met name Van de Donk (de beste van het veld), Miedema en de verrassende Van der Most slepen de rest mee. En ze blijven winnen, ook belangrijk.

09/10/2019

Happy Lennon Day!

Het plan om met pa een ochtendje Breda te doen, valt in duigen. Pa voelt zich niet lekker, het regent, ik ben humeurig. Dus alleen lenzen halen, en dan als de sodemieter weer naar huis. Schijtweer.

Contact met X. Morgen gaat het beginnen. Ze is het wachten beu, wat ik me goed kan voorstellen. De eerste stap naar genezing.

#NP Chausson: Poème; Poème de l’amour et de la mer – Chantal Juillet, Francois Le Roux, Orchestre Symphonique de Montréal (Spotify)
Mooie muziek van
Ernest Chausson, een van de meest getalenteerde componisten van de tweede helft van de negentiende eeuw. Een interessante periode van vernieuwing en avontuur, zeker in de Franse muziek.

10/10/2019

Run #327
Speed run 5x 400 meter (1:30 rust)
08:15u: Speed run 2,0 km – 09:36 min. –
Route Witteweg – 9C, herfstzonnetje
Vlammen. ‘t Gaat goed. Goed genoeg.
Een steentje in m’n schoen. Och ja, de symboliek…
Gemiddelde snelheid: 4’44”/km

Prinsenpolder, tegen de ochtendzon in
Witteweg

De hele dag een wat onbestemd gevoel. Ik wou dat ik iets kon doen.

Echt veel komt er ook niet uit mijn handen. Ik tel mijn knopen, letterlijk, door de administratie bij te werken en te betalen wat er betaald moet worden.


Goh, Oranje tegen Noord Ierland. Gelukkig winnen ze (3-1). Maar de schoonheidsprijs, nee, niet echt.

11/10/2019

Weer eens een dagje op stap met de Parts Pro bus. Flinke rit, in ieder geval voor wat betreft de afstand. Het woord ‘troosteloos’ valt een paar keer vandaag. Vies weer, lelijke industrieterreinen vol vergane glorie, Goes, Baarle Nassau, Botlek, Hellevoetsluis. Toch is het een prima dag: muziekje, flesje water, praatje hier, praatje daar, paar leuke appjes en mailtjes, de glimlach, rust in het hoofd. Hatseflats!

Overtreffende trap van troosteloos
Overtreffende trap van troosteloos

The Script bij DWDD. Wat ik van The Script vind? Ieder zijn eigen ding. Maar god oh god, wat is dit toch enorm en ergerlijk braaf. Binnen-de-lijntjes-braaf. EO-Jongerendag-braaf. Met-je-pap-en-mam-naar-Pinkpop-braaf. Voor-als-je-Coldplay-te-heftig-vindt-braaf.

FZ in 1987

12/10/2019

Onrustig. Ongerust. Bezorgd. Niet zonder reden, zo blijkt wat later. Ze is in goede handen.

Het is grijs en grauw buiten. Knutselweer. Aan de slag!

Project Pedalen #1

Ik was aan een heel verhaal over Project Pedalen begonnen. Maar volgens interesseert het niemand hoe, wat en waarom. Anders hoor ik het wel. Dus tadaa: pedaaltjes.

Pedalen van Tal

Alles doet het en ik heb een paar dingen geleerd voor de volgende. Geen brom, geen kortsluiting, geen brandwonden. Goed gedaan Tal.


#NP Giants of All Sizeselbow (Spotify)
Ze zoeken het randje weer op. Dat is na de laatste drie, vier platen waarop het grote gebaar en het vertrouwde geluid de overhand hadden, een flinke stap voorwaarts. Donker, rauw, melancholisch, spannend. Maar op z’n elbow’s.
Negen liedjes, geen vullers. Het album is na 39 minuten klaar. Zoals het hoort.

13/10/2019

Vannacht nog vrij lang naar muziek zitten luisteren. Als ik wakker word, is de start van de Grote Prijs van Japan al geweest. De angel is inmiddels uit de wedstrijd. Het kost moeite om wakker te blijven.

Run #328
11:00u: Basis run 5,0 km – 29:18 min. –
Route De Linie – 17C, zacht
De ene dag is de andere niet. Hard werken vandaag. Lekker weer, een beetje drukkend. Ik probeer te genieten. Mijn hoofd is elders.
Gemiddelde snelheid: 5’52”/km

Laat ontbijt, ei erbij, sterke koffie.

Lekker weer (22C). Pa is naar de 75e Spraakvermaak – voor mij hoeft dat al een tijd niet meer. Ik kan kiezen uit wachtende klusjes: ik denk dat ik maar eens in de tuin ga werken. De rest komt later.


Op de valreep kom ik dit citaat tegen. Ongetwijfeld uit de context getrokken, vol zelfbeklag van iemand die niet gehinderd werd door enige zelfreflectie, en hij zal ‘m ook nog wel gejat hebben. Maar ik warm me graag aan dit vuur.

The finest steel has to go through the hottest fire

Richard Milhous Nixon

Aan het einde van week #41

Een onstuimig weekje. Buiten en binnen.

Tot gauw,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse