Natte voeten

De week #40: Achteraf is het mooi wonen

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #40

Het wordt een regenachtige week. Hopelijk is het droog als ik ga hardlopen. Anders wordt het schuiven.

Paar dingetjes deze week. Geen grote plannen.

Achteraf is het mooi wonen

30/09/2019

Man oh man. Ik was vannacht weer eens veel te wakker om te kunnen slapen. De stuiterbal in mijn hoofd bleef maar stuiteren. Het wordt een lange dag.


Mijn bandgenoten hebben vanmorgen een dikke mail met huiswerk ontvangen: 66 “nieuwe” liedjes. Veel plezier ermee, jongelui!

Heb jij suggesties voor nieuw materiaal voor YTMIDM? Laat het me weten. Ik beloof niets, maar ik doe mijn best.

Zut alors!

Goed, ik stond een paar weken terug met een lekke band. Omdat de reserveband die eronder is gegaan niet al te jofel is, zou de gerepareerde band (ventiel) er weer op gaan, en die lag tot die tijd achterin de bus te wachten. Ik mocht die eerste week niet teveel sjouwen en afgelopen week is het vooral nat geweest. Vandaag, nu, is het droog. En best aardig weer. Dus…

Een band omwisselen doe ik in een kwartiertje. Het reservewiel terug in dat rek onder de bus krijgen, dat blijkt een ander verhaal. Wat een klote systeem! Uiteindelijk lukt het, met behulp van een paar straatstenen en het nodige gezucht en gevloek richting de Créateur d’automobiles.


Oké, waar ik dus al die tijd Nowhere Boys heb gezegd, is het toch echt The Nowhere Boys. Het logo is er, socials staan in de steigers (FB en IG), vanavond volgt de opzet voor de huisstijl en de poster, en later deze week ga ik een website in elkaar bakken.

01/10/2019

100% kans op regen. Schuiven dus.


Zware regenval, drukte op de wegen, boerenprotesten: blij dat ik vandaag niet onderweg ben. En ja, die protesterende boeren, daar vind ik wel iets van, al begrijp ik waarom ze demonstreren. En ze moeten vanavond ook weer terug, door de spits, door de regen. Nee, blij dat ik vandaag niet onderweg ben.


Jessye Norman

Operazangeres Jessye Norman is overleden. “Wie?” Begin hier maar: Spotify.

Ik ben niet echt een liefhebber van opera of überhaupt solozang. Maar Jessye Norman’s warme sopraanstem maakt vrijwel alles mooi.

#NP Tussen De Regels – Henny Vrienten (Spotify)
Van begin tot eind goed. De teksten zijn weemoedig, nostalgisch, donker, maar ook warm en lief. Het laatste deel van een autobiografisch drieluik. Muzikaal is het in lijn met Vrienten’s eerdere solowerk: verrassend én vertrouwd. Vakwerk van een ambachtsman. Het zou zijn laatste plaat zijn. Maar Doe Maar zou ook maar één keer een reünie optreden doen. En die spelen tegenwoordig vaker dan wij…

02/10/2019

Opnieuw moeilijk in slaap. Een gelukje is dat ik nu pas tegen zevenen wakker word.

Run #324
Speed run 5x 200 meter, 3x 400 meter (1:00 rust)
08:00u: Speed run 2,25 km – 10:38 min. –
Route Witteweg – 9C, een zonnestraaltje
De 200 meter sprintjes gaan goed, alles onder 4’30”. De laatste drie van 400 meter gaan iets rustiger, maar ook mooi onder 5’00”.
Gemiddelde snelheid: 4’43”/km

G.A.S.

Ik wil mijn pedalboard functioneler inrichten en een nieuwe alles-in-een snake (de kabels die van mijn pedalboard naar mijn versterker gaan) maken. En ook een kistje hier en een pedaaltje daar, een wah zus en een Gibson zo, zoveel lekkernijen. Na veel wikken en wegen alleen het meest noodzakelijke materiaal besteld. De rest ist für später. Eerst maar eens wat meer optredens.


Mooie winst van Ajax tegen Valencia. Kansen pakken. En Valencia speelde goed, alleen zonder geluk. Wordt het weer zo’n indrukwekkend seizoen voor Ajax? Ik sta nergens meer van te kijken.

03/10/2019

Andere tijden…

Tot zo’n tien jaar geleden had ik/mijn toenmalige bedrijf een grote loods (1200 m² bvo) met volop opslagruimte (stellingen, kasten, entresolvloer). Er was altijd wel ruimte om iets weg te zetten, wat goed uitkwam omdat wij (pa, de broer en ik) geen van allen van het het-kan-altijd-nog-weleens-van-pas-komen type zijn. En als ik iets nodig had, dan haalde of bestelde ik het.

Toen ik in 2010 een deel van de bedrijfsactiviteiten afstootte en naar een veel kleiner pand (>120 m²) verhuisde, ging een flink deel van de het-kan-altijd-nog-weleens-van-pas-komen inhoud mee. Het gevolg was dat het pand volstond met materialen; voorraad, machines, werktafels, meubels, gereedschap, inboedel, en allerhande ander spul. Uiteindelijk heb ik bij het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten eind 2013 grote opruiming gehouden; veel is verkocht, weggegeven of weggegooid, een deel ging naar de broer en een deel ging mee naar de berging hier in huis.

Gevolg is dat ik met enige regelmaat iets mis. Zoals vandaag. Boren met diameter 10 en 12 mm. En de kolomboor. Of een goede boormachine.

Op honderd stappen van mijn huis is een Hubo XL. Ik verdom het om voor twee gaten van 12 mm en één gat van 10 mm twee boren te kopen. Die tijden zijn voorbij. De broer weet gelukkig raad.

De muziekindustrie in een notendop

55 miljoen seconden (15.278 uur -AA) was het liedje ‘Lolly’ te horen als achtergrondmuziek bij Tel Sell. Maar de muzikant en zijn uitgever kregen amper betaald. Ze spanden een proces aan tegen hun belangenbehartiger, stichting Sena. Nu, zes jaar later, ligt de zaak bij de Hoge Raad en is het duo verder van huis dan ooit.

FTM

Het bizarre en lezenswaardige relaas van de makers van “Lolly”. En in het verlengde daarvan componisten en uitvoerende musici in NL.

04/10/2019

Drie keer raden… Juist, regen.

Work-out #66
Yoga Ready – ca.18 min. – Intensiteit: laag – Niveau: beginner
08:00u: Yoga Ready – 17:40 min.

‘Perfect voor: Actief herstel – Mobiliteit – Verbeterde bewegingsvrijheid – Herstel van hardlopen’
34 poses… Het gaat goed, zij het wat gehaast, met telkens 20 seconden voor een pose en 10 seconden om uit te vogelen hoe die pose werkt. En mijn polsen krijgen het flink te verduren; handen staan bij vrijwel alle poses in een hoek van 90 graden ten opzichte van onderarmen.
Tevreden. Vaker doen. Heb ik me al eerder voorgenomen.

Yoga Ready
‘Perfect voor: Actief herstel – Mobiliteit – Verbeterde bewegingsvrijheid – Herstel van hardlopen’
Child’s pose, Cat/Cow, Down dog (pedal feet), High plank, Up dog, High plank (10 sec.), Down dog (pedal feet), Single leg Down dog – links, Low lunge with simple twist – linkerarm (40 sec.), High plank, Down dog (pedal feet) (10 sec.), Single leg Down dog – links, Low lunge with simple twist – rechterarm (40 sec.), High plank, Down dog (pedal feet) (10 sec.), High plank, Child’s pose, High plank, Cat/Cow, Down dog (pedal feet), High plank, Up dog, High plank (10 sec.), Down dog (pedal feet), Single leg Down dog – rechts, Low lunge with simple twist – linkerarm (40 sec.), High plank, Down dog (pedal feet) (10 sec.), Single leg Down dog – rechts, Low lunge with simple twist – rechterarm (40 sec.), High plank, Down dog (pedal feet) (10 sec.), High plank, Child’s pose (40 sec.)
Elke pose 20 seconden, tenzij anders vermeld. En 10 seconden tussen elke pose.
23/11/2019 - YTMIDM, Café de Poot in Lith

Het optreden met YTMIDM op 23 november in Café de Poot in Lith is nu toch definitief. Wanneer speelden we voor het laatst in Lith? 2015? Zoiets. In ieder geval veel te lang geleden. Dus daar gaan we verandering in brengen. Voor het eerst met z’n vijven, dus het zal even wennen zijn. Maar we hebben er zin in en we gaan er een mooi feestje van maken. Dus Lith, we gaan mekaar zien! Op de 23e november! In Café de Poot!

En de kaartverkoop voor het optreden van The Nowhere Boys & Friends (mijn Beatles bandje) op 30 november in Rijsbergen begint zondag. Kaarten (5 euro per stuk) koop je hier.


#NP Rhapsody in BlueBenjamin Grosvenor & Royal Liverpool Philharmonic Orchestra (2012) (Spotify)
God, wat is die Rhapsody toch mooi en spannend. Het lastige van veel van Gershwin’s muziek is dat het vaak met te weinig (Europees) of te veel (Amerikaans) swing wordt uitgevoerd. Deze uitvoering (de originele jazz band versie) zit er goed bovenop.
Dat jochie was negentien toen hij dit opnam…

Zelden zo’n matige wedstrijd van de Oranje vrouwen gezien als die van vanavond tegen Slovenië. Sjonge…


Achteraf is het mooi wonen. De realiteit van het heden brengt me deze dagen geregeld terug naar het verleden.

05/10/2019

Geen zin om op te staan, geen zin om naar mijn baas te gaan

Weet je wat? Ik draai me nog even om en doe alsof de wereld niet bestaat.

Maar de wereld bestaat wel.

Ontbijt, koffie, de krant en Philip Glass op de tv. “Philip Glass – On the Road” uit 2015; aardige docu, hier terug te kijken.

ytmidm.nl

Nu de band langzaam weer tot leven komt, is een opfrisbeurt van de site van YTMIDM geen overbodige luxe. Aan het opfrissen van een bestaande site zitten vaak haken en ogen, dus het is even prullen, pielen en zoeken. Maar prullen, pielen en zoeken, dat kan ik.

Zo! De site kan er weer een paar jaar tegenaan. Nu wij nog…

foto: anp - geëmbed van sportnieuws.nl
foto: anp – geëmbed van sportnieuws.nl

Die Sifan Hassan! Met overmacht en venijn. Wat een mooie gouden plak! En een uniek dubbel.


Ik had van alles kunnen en willen doen. Maar het komt er niet van. Donkere wolken. Een verloren dag.

06/10/2019

Regen. En die regen komt mij best goed uit. Niet best geslapen.

Uiteindelijk sta ik om half elf toch maar op. En verdomd, het is (even) gestopt met regenen. En ik had met mezelf afgesproken dat als het droog is, ik ga lopen. Niets moet, maar dit wel.

Run #325
10:45u: Basis run 5,1 km – 29:56 min. –
Route De Linie – 8C, regenachtig en grijs
iPhone in een zakje, pet op de kop, gaan! Ik loop zonder tussentijden, probeer een rustig tempo te vinden. Als de hamer zich meldt, loop ik door. Dat werkt. En ik heb mazzel: het blijft (min of meer) droog. Tot ik terug ben. Tevreden. Goed.
Gemiddelde snelheid: 5’51”/km

Ginger Baker

Ginger Baker, 2014 - geëmbed van bluenotejazzfestival.com
Ginger Baker, 2014 – geëmbed van bluenotejazzfestival.com

It’s the drummer’s job to make the other guys sound good

Ginger Baker

Ginger Baker is overleden. Niet onverwacht, maar toch… Je kent hem van Cream en Blind Faith. Indrukwekkende drummer, lastig heerschap. De film “Beware of Mr.Baker” is een aanrader. Op de site van de BBC vind je een lezenswaardige necrologie. En anders deze op de site van de Washington Post.


Aan het einde van week #40

Een regenachtige week dus. Na het lezen van het bovenstaande zou je het misschien niet denken, maar ik heb nog best een boel gedaan. Veelal regulier werk, losse eindjes, een paar klusjes. Weinig plezier. De stilte begint me steeds meer tegen te staan.

Komende week een paar dingetjes op de agenda. Waaronder weer eens een ritje met de Parts Pro bus.

En het wordt opnieuw een regenachtige week. Hopelijk is het droog als ik wil gaan hardlopen. En anders maar niet. Het weekend belooft zonnig en warmer te worden. Iets om naar uit te kijken…

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


I’m a leaf on a windy day
Pretty soon I’ll be blown away
How long will the wind blow?
How long will the wind blow?

‘Til I Die – Brian Wilson

De cijfers van september

Hardlopen
Totale afstand: 29,9 km
Gemiddelde snelheid: 5’44”/km
Aantal runs: 8

Work-outs
Totale tijd: 0 minuten
Aantal work-outs: 0

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 70,0 kg