Petje Pitamientje

De week #39: Heb lief. De rest is ruis.

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #39

De weersverwachtingen beloven weinig goeds. De herfst is begonnen en dat laat Moeder Natuur ons merken ook. Dus dat wordt nat worden of schuiven. Voorlopig heeft dat laatste mijn voorkeur.

Het wordt zoetjes aan tijd om wat plannetjes te gaan maken. In ieder geval voor de bandjes en de apparatuur. Zakelijk staat er niet veel op het planbord. Dat komt me deze week niet echt slecht uit. Al moet er wel brood op de plank komen.

De tandarts. Deel zoveel.

Heb lief. De rest is ruis.

Zvezdana Vukojevic

23/09/2019

Vroeger, toen alles beter was, vlogen de t-shirts, petten, shorts en CD’s uit de YTMIDM merchandise mobiel. Goede handel. Toen we in 2008 stopten, is het restant verdeeld en heb ik de kist verkocht. Ondertussen zijn we een jaar of zeven terug aan het front. Maar zonder merchandise. Daarin gaan we voorzichtig -eerst maar eens de markt testen- verandering brengen. Vandaag een paar ontwerpjes gemaakt.

24/09/2019

Grrr. Op tijd op om te gaan hardlopen: regen. Na een half uurtje geef ik het op en begin aan de ochtendrituelen. En ja hoor, meteen daarna stopt het met regenen.

Naar de tandarts. Ik ben inmiddels de tel kwijt, dus voorlopig voor het laatst. De recent behandelde kies herstelt goed. Het ziet er allemaal goed uit. Die andere kies -nog onrustig- heeft wat meer ruimte gekregen. Afspraak voor over zes maanden.

(De factuur van die laatste behandeling is ondertussen binnen. In tegenstelling tot de vorige valt deze me alleszins mee. Maar goed, in totaal inmiddels 550 euro. En daar komt deze controle nog bij. Ach ja.)


Het is half twee. Ik ben klaarwakker. Na een goed uur draaien en woelen toch maar uit bed. Een kwartiertje zachtjes tokkelen en zingen. Niet dat ik daar slaap van krijg. Maar het verzet de gedachten, al is het maar even.

25/09/2019

Hmm, regen. Morgen.

Film du jour: The Accountant

Aardige actiefilm met Ben Affleck in de hoofdrol. Het verhaal rammelt. Behoorlijk. Maar voor een grijze woensdagavond maakt dat niet zoveel uit.

The Accountant - geëmbed van imdb.com
The Accountant – geëmbed van imdb.com

26/09/2019

Je t’embrasse de tout mon coeur

Contact met X. Ze zit inmiddels volop in de medische molen. Een lange weg. Gisteren was een flinke dag. Optimistisch en positief. Ik wou dat ik iets kon doen.


Ja hoor, alweer regen! Ik blijf binnen. Misschien morgen. Het wordt zo zoetjes aan tijd om Plan B van stal te halen.

ˌRoute de l’Abbaye

“Votre commande Amazon.fr pour “Abbey Road 50th Anniversary Edition” a été expédiée.”
Ah, oui! Je peux à peine attendre. Eens kijken of ik de lokroep van Spotify zo lang kan weerstaan…


Wim Crouwel Modernist

De vorige week overleden grafisch vormgever Wim Crouwel geldt als de godfather van de Nederlandse grafische vormgeving en vormt nog altijd een voorbeeld voor de jongste generatie grafisch ontwerpers.

Vanavond in Close Up de documentaire “Wim Crouwel Modernist“. Een mooi beeld van de eigenzinnige en starre ontwerper, één van de belangrijkste naoorlogse grafisch vormgevers. En passant wordt ook de paradox getoond waarmee hij en andere ontwerpers vaak worstelen: het grafisch concept (in Crouwel’s geval het raster en het stramien) is heilig, terwijl de realiteit (de opdracht) een praktische benadering vergt. Ofwel, wat heb je aan het lettertype “New Alphabet” als niemand het kan lezen?

Specimen of the typeface New Alphabet, designed by Wim Crouwel - geëmbed van wikipedia
Specimen of the typeface New Alphabet, designed by Wim Crouwel – geëmbed van wikipedia

27/09/2019

Run #322
08:00u: Basis run 3,2 km – 18:35 min. –
Route Witteweg – 13C, lichtbewolkt
Eindelijk droog. Vlot lopen en plezier vinden, dat is het plan. Dat vlot lopen lukt goed, ondanks een pijntje in de rug. Het plezier komt wel weer. Goed gelopen.
Gemiddelde snelheid: 5’48”/km

De glimlach. Het doet me goed.

Pakketje van Esprit: cadeaubon en korting, en die mooie broek wilde ik wel hebben. Ik twijfel nog tussen redelijk mooie broek en zekerheidje.


Mooi! Op zaterdag 23 november speel ik met YTMIDM in Café de Poot te Lith. En waar ik een tijdje terug 23 november zei voor het optreden met The Nowhere Boys in Rijsbergen is dat 30 november geworden. Stop de tijd! Ik zet geen jokers in.

Dat optreden op de 30e wordt trouwens meer dan alleen maar het bandje dat Beatles nummers speelt. Gaat leuk worden.


De broer is terug van vakantie. Mooie verhalen. Goed gegeten. Fijne avond.


Een berichtje; mijn hart ligt open.

28/09/2019

Niet in beste doen, eigenlijk al een paar dagen niet. Gelukkig is er F1 en WK Wielrennen. Die Annemiek van Vleuten! Wat een glorieuze overwinning! Ook mooie beelden van Yorkshire, waaronder Fountains Abbey, aan de rand van de Dales. Herinneringen van lang geleden. Toen de zon nog scheen.


Contact met Rudy over The Nowhere Boys. Tijd voor een website, socials en lay-outs. Logo heb ik al:

The Nowhere Boys

Abbey Road

Hij is binnen! Eerder dan verwacht:

De nieuwe mix van de hand van Giles Martin en Sam Okell is -voor het overgrote deel- prima. Vergeleken met de originele mix is het een verademing, zeker met de koptelefoon op. Gebalanceerde, transparante en frisse klank. “Here Comes the Sun” en “I Want You (She’s So Heavy)”: wow!

Er zijn een paar dingetjes die ik anders gedaan zou hebben, zoals de swells in “Come Together”, het volume van het orkest in “Golden Slumbers/Carry That Weight”, en in het algemeen de balans tussen zang en band. En ondanks de superlatieven waarmee deze plaat wordt beschreven (DWDD), is “Abbey Road” niet het perfecte Beatles album. Op een perfect album staan geen nummers als “Maxwell’s Silver Hammer” en “Octopus’s Garden”.

De outtakes variëren van goed-om-eens-gehoord-te-hebben tot fascinerend. En het boek is fantastisch.

Ik heb -nog altijd- geen Blu-ray speler en mijn oude 5.1 installatie ligt in een doos op het zoldertje in de berging. Dus net als bij de vorige SDE’s is de surround-sound mix niet aan mij besteed.


In de avond verder met het uitzoeken van liedjes voor YTMIDM. Het begint op te schieten: nog tien van de circa vijfenzestig te gaan. Ik wens de heren alvast veel sterkte bij het instuderen.

Ik zal blij zijn als we weer gaan repeteren en optreden. Ik mis de muziek, de kameraderie, het plezier.

29/09/2019

Goed geslapen, ondanks heftige droom. Rustig. Ik voel me sowieso wat beter.

Run #323
10:15u: Basis run 5,0 km – 30:04 min. –
Route De Linie – 13C, regenachtig
Het is droog, in ieder geval als ik de deur uitstap. Ik richt me op het lopen, en het lopen gaat vrij goed. Na een tijdje begint het opnieuw te regenen. Nou en? Goed bezig, Tal!
Gemiddelde snelheid: 6’00”/km

Het wordt een volle dag sport. Vanaf de bank. Gitaar op schoot. Tablet bij de hand. F1 Sochi (opnieuw een mooie race), WK Wielrennen Yorkshire (drama voor VDP), WK Atletiek in Doha. Volop om naar te kijken.

Bovendien is het onvervalst schijtweer. Nog even en de kachel gaat aan. Tja, herfst…


Aan het einde van week #39

Ik houd het kort.

“Heb lief. De rest is ruis.” Ik heb er deze week vaak aan gedacht.

Tot gauw,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


And in the end
The love you take
Is equal to the love
You make…

The End – The Beatles