Tear Stained Eyes

De week #36: Tear Stained Eyes

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #36

De zomer is bijna voorbij. Bizar hoe snel dat gegaan is. Nou ja, elke zonnige dag is nu meegenomen. Kantoorwerk, enkele zakelijke knopen om door te hakken en een paar privé dingetjes om te regelen. Wachten op servicemonteurs, op pakjes, op berichten. Dat is de week. Ja, het leven is best saai.

Met gisteren in de benen doe ik het even rustig aan. Dus een paar dagen niet hardlopen.

It only takes one prick to burst a balloon

R.Fripp

02/09/2019

Nog aan het nagloeien van de inspanningen, adrenaline rush en emoties van het weekend. De benen zijn wat zwaar, een piepje en een kraakje, maar ik voel me fit en redelijk uitgerust.

Een dag van denken, schrijven en rekenen. ‘t Is net school… Als ik aan het inkakken sla, ga ik de tuin in en pak het laatste beetje zomer mee. Yes we can!

One

Bandperikelen.

03/09/2019

De dag begint goed. Voor de agenda: op 23 november een avondje Beatelen in Rijsbergen met mijn vrienden van de Nowhere Boys. Da’s alles wat ik nu weet. Leuk!

Even bellen met de teamleider. Over gisteren, de verbondenheid, de emoties, het bitterzoete van de finale en de stilte erna. Schrijven. Foto’s editen. Advertentie maken. Contact met het zonnetje. De glimlach.

#NP Orchestral Favorites 40th Anniversary EditionFrank Zappa (Spotify)
Vandaag ontvangen. Een album dat ik niet zo vaak gedraaid heb; ik denk vanwege de combinatie orkest en rockband. Deze mooie 3CD set klinkt als een klok en bevat een aantal juweeltjes. Joe en Ahmet zijn goed bezig!
Tijd voor een hernieuwde waardering.


Goed, bandperikelen dus: gedachten geordend, woorden gewogen, op een rijtje gezet.

04/09/2019

Lopen? Onderhoud van de boiler zul je bedoelen. En als de boilermeneer geweest is, regent het. Misschien morgen. Hoewel, dan komt de verwarmingsmeneer langs. Ja, weer een duur maandje.

Opnieuw veel schrijfwerk vandaag. Er lopen deze week vier of vijf projecten door elkaar, wat de focus lichtelijk verstoort. Stap terug, overzicht, we komen er wel.


X heeft slecht nieuws gekregen. Ze is positief en strijdbaar. Ik zou naar het eind van de wereld wandelen, als dat zou helpen.

05/09/2019

Wachten op de verwarmingsmeneer. Tussen acht en vijf. Het wordt drie.


Typisch dat een paar woorden in een mailtje soms voldoende zijn om te weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Woorden waar meneer Tal niet van gediend is. Genoeg om mijn conclusies te trekken.

#NP The Final CutPink Floyd (Spotify)
Het eerste Pink Floyd album dat ik ‘live’ (kort na de release) kocht. In 1983. Lang niet gedraaid.

Niet het beste Pink Floyd album. Niet eens het beste Roger Waters album. Daarvoor zijn er te weinig goede songs en is er te veel vulling. Zo’n plaat die bij elke luisterbeurt minder indruk maakte. Desondanks is het nu, met de koptelefoon op, luisterend naar de -voor Floyd- sobere maar inventieve arrangementen, genieten.

06/09/2019

Oh ja, hardlopen, de reden van deze schrijverij. Laten we dat maar weer eens gaan doen.

Terugkerende lezers zullen het opgemerkt hebben: waar ik een half jaar terug nog met gemak en in een vlot tempo de vijf kilometer liep, is het de laatste maanden ploeteren. Wat de motivatie niet ten goede komt. Voila: vicieuze cirkel. Iets doe ik verkeerd. Maar wat? Voorlopig pak ik mijn rondjes en probeer er niet te veel mee bezig te zijn. Het antwoord komt later.

Run #316
08:00u: Basis run 3,1 km – 18:18 min. –
Route Witteweg – 9C, ochtendzonnetje
Brrr… Een week geleden kukelden de mussen nog gebraden en wel van het dak. Vandaag kies ik voor een lange broek en een laag extra. Geen overbodige luxe.
De laatste run is alweer een week geleden. Het gaat redelijk. Niet van harte. Rust nemen maakt dus weinig uit.
Nou ja. Ik loop. En de beloning wacht aan de meet.
Gemiddelde snelheid: 5’54”/km

Oh! Darling

Oh! Darling“: de tweede track van de nieuwe mix van “Abbey Road” die later deze maand verschijnt. Eén van mijn favoriete late Beatles tracks. Niet per se een sterke Beatles song. Daarvoor is het te veel een pastiche. Maar zowel de muzikale invulling als de schitterende zang en koortjes maken veel goed. Deze nieuwe mix trekt met name de koortjes naar voren. Transparant. Droge mix. Mooi.


#NP New Friday Music NL (Spotify)
Nieuwe muziek. 73 nummers, dik 4 uur. Van Camila Cabello tot Ilse DeLange, van Naaz tot Stormzy, van Post Malone tot Editors. Goed spul. Af en toe fastforwarden (Don Diablo, Dotan, Tino Martin).


Supergrass 2020

View this post on Instagram

#Supergrass2020

A post shared by Gaz Coombes (@gaz_coombes) on

Fijn bandje. Een paar geweldige platen. En gestopt toen herhaling intrad. Lovenswaardig. Geruchten zijn Glastonbury en een tour, maar ook Pinkpop wordt genoemd. Eerst wat verrassingsoptredens.

Waarom dit goed nieuws is?

Dus…

07/09/2019

X weet inmiddels meer: haar wacht een zware tijd, met “het hele pretpakket”. Maar er is licht in haar duisternis. Dat is positief. Ze is sterk en ze is optimistisch. En dus ik ook.

08/09/2019

Vroeg wakker, na een drukke nacht. Vakliteratuur, Instagram, nieuws en lichte kost. Ineens is het kwart voor elf.

Run #317
Speed run 5x 400 meter (2:00 rust)
11:00u: Speed run 2,0 km – 09:33 min. –
Route Witteweg – 16C, zonnig
Nou, dat gaat best goed. Ik ga diep en de laatste honderd meter komen mijn longen in opstand. Maar daar zijn die twee minuten wandelpauze voor. Nu uitbouwen. Uhm, nee, nu koffie!
Gemiddelde snelheid: 4’42”/km

Privé dingetjes. F1 Monza (mooie race). Vuelta. Vingeroefeningen. De middag is gevuld.


Aan het einde van week #36

De SamenLoop van vorig weekend krijgt plots een extra lading. X zegt dat ik me niet te veel zorgen moet maken. Zij is positief, en dan ben ik het ook.

Ja, verder valt er weinig toe te voegen aan dit journaal. Zo’n week weer eens. Het is allemaal niet bijster spannend of interessant. Of geschikt om te delen.

Volgende week opnieuw naar de tandarts. Nu weer voor die andere kies. Hoog tijd, ook deze week heb ik een aantal keren flink last gehad. Hopelijk blijft het bij een incisie, wortelpunt doorsnijden, dichtnaaien en een paar pijnstillers. Want ik ben er helemaal klaar mee. Het rampenfonds trouwens ook.

Het zal de invulling van komende week in belangrijke mate bepalen. Buiten de lopende zaken geen plannen.

Ik groet u.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Elwood: I…I see the light! I see the light! The band!
Jake: The band?
Elwood: The band!
Both: The band!