Walk, Don't Run

De week #35: Walk, Don’t Run

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #35

Na het tandarts-feuilleton van vorige week gaat het deze week hopelijk alleen maar over leuke dingen. En hooguit wat gezever als “goh, wat is het warm”.

Over dat feuilleton: de ingreep heeft geholpen. De kies is nog wel gevoelig, maar de pijn is weg. Dus we kunnen weer vooruit. En ook pa is weer min of meer de oude.

I am not who you think I am
You are what you think I am

26/08/2019

Om vijf uur wakker. Vrachtwagen. Als ik na wat gewoel en gedoe weer in slaap val, betreed ik een ruimte van het Droomparadijs waar ik liever niet al te vaak kom. Daar waar een bonte parade van mensen, gebeurtenissen en plaatsen uit heden en verleden allerlei verhaallijnen tot een gordiaanse knoop maken. Een hele goedemorgen…

‘s Ochtends werken, met een glimlach. ‘s Middags niet werken, met het zonnetje op de kale knar. Het is goed te doen.

Ik vertelde in de vorige “Week” dat ik nieuwe sportoordopjes had gekocht. Nou, ze gaan terug. Ik heb ze vandaag een uurtje uitgeprobeerd. Ze zitten niet echt lekker. En belangrijker, de geluidskwaliteit valt tegen; weinig laag en midlaag, en een blikkerig midden. Mijn niet goed passende Apple Earpods klinken beter. Maar ja, die vallen uit mijn oren als ik beweeg. Wat ik regelmatig doe – bewegen, bedoel ik. Terug naar de tekentafel. Jammer.

#NP Weasels Ripped My FleshThe Mothers of Invention (Spotify)
De laatste tijd draai ik weer met enige regelmaat albums van
Frank Zappa. Het zijn er inmiddels ruim meer dan honderd, dus genoeg om uit te kiezen. De vroege platen lijden -wat mij betreft- een beetje onder de rommelige drums en percussie. “Weasels” had ik al een hele tijd niet meer gedraaid. Abstract, eclectisch en fascinerend. Misschien niet geschikt als introductie in de Zappa cosmos…

27/08/2019

Run #314
Speed run 10x 200 meter (1:00 rust)

07:45u: Speed run 2,0 km – 09:24 min. –
Route Witteweg – 20C, ochtendzon
Dat gaat lekker. Na de eerste paar kan ik de snelheid opvoeren en vasthouden. En de wereld ziet er mooi uit op deze dinsdagochtend.
Gemiddelde snelheid: 4’36”/km

Ochtend in de Prinsenpolder

Vooruitgang is niet altijd verbetering

Wat geldmaatman wou zeggen met zijn gemopper op een flappentap
Heb je even? Lees dan deze column van Margriet Oostveen eens.


Poeh, toch weer 33 graden… Ik kan het hebben, maar ‘t is warm voor pa. Typisch, vroeger was het andersom. Nog één dag.

Als het begint te schemeren, zakt de temperatuur en is het lekker buiten op het terras aan de vijver. Helaas vinden de muggen dat ook; ik ben een lopend buffet. Ach ja…

#NP ImpressionsJohn Coltrane (Spotify)
‘t Is een beetje een ratjetoe, maar dan wel een erg boeiende ratjetoe.

28/08/2019

Sinds ik een goede twee jaar terug ben gaan hardlopen, komt de fiets nog maar weinig uit de stalling. Ik heb vandaag iets voor de post en ik kan de beweging gebruiken. Dus bandenspanning controleren en op de fiets naar het dorp. En omdat ik geen dringende zaken, kwesties en mensen heb wachten en het aardig weer is, sla ik na gedane zaken rechts- in plaats van linksaf. De Prinsenpolder in, richting Drimmelen, deels over het nieuwe fietspad (mooi geworden) langs ‘t Vaartje. Een rondje van een kilometer of 13. Het laatste stuk is nog best hard werken. Vaker fietsen.

29/08/2019

Run #315
08:00u: Basis run 4,7 km – 28:41 min. –
Route De Linie – 18C, ochtendzon
Zware bovenbenen. En last van mijn knie. Ik doe het rustig aan, maar van harte gaat het niet. Wel lekker. Opgeruimd.
Gemiddelde snelheid: 6’08”/km

F1 2020 Calendar

Mooi, ‘t is definitief. 22 stuks. Waaronder op 3 mei de terugkeer. Enne Zandvoort… op 28 april staan de teams voor de poort. Dus aan de slag!


In the box

Nadat ik enkele weken terug met succes een pedaaltje in elkaar gesoldeerd en gemonteerd had, heb ik de smaak een beetje te pakken. Ik word niet echt gehinderd door kennis van elektronica en ik ben ook niet bovenmatig handig, maar een paar simpele projectjes durf ik wel aan. En al doende ga ik leren. Het lijstje was langer dan wat het uiteindelijk is geworden, maar de bestelling is geplaatst. Drie pedaaltjes voor zo’n 50 euro, plus wat los goed en verzendkosten.

Ik heb meteen ook een nieuwe layout gemaakt voor de routing. Daar is dan wel een -ahem- vijfkabelige snake voor nodig; vier mono en één stereo. Misschien zelfs zeskabelig, als ik in de snake ook 230V mee wil pakken. Dat wordt dan wel een behoorlijk dikke worst die van pedalboard naar versterker loopt. Overigens gaat mijn setup wel eenvoudiger worden. Minder is meer. Althans, da’s de bedoeling.

Eerst maar eens kijken of alles werkt zoals ik het in mijn hoofd heb. En of die setup überhaupt nog nodig gaat zijn. We zullen zien…


Fijn dat er maar liefst drie NL-se clubs door zijn naar de Europa League, maar je zit wel de hele avond naar hemeltergend slecht en saai voetbal te kijken. En Ajax was afgelopen dinsdag ook al niet bijster boeiend. Je hebt gelijk, niemand dwingt me te kijken. Weinig anders op de buis. En ik had een bankhangavond.

Uiteindelijk is het gitaarpørn op YouTube geworden. Tja.

30/08/2019

Nou! Afgelopen dinsdag de retour (oordopjes) aangemeld, woensdag het pakketje naar de post gebracht, vanmorgen geld terug op de rekening. Ik heb tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met Coolblue. En dit is er weer eentje bij!


Waar de vorige week behandelde kies inmiddels aardig geheeld lijkt te zijn, is de ontsteking bij de andere kies weer prominenter (lees: af en toe au). Nog anderhalve week…

Nieuwe Crazy Horse…

31/08/2019

Het ziet ernaar uit dat deze laatste dag van augustus ook de laatste echt zomerse dag van het jaar gaat worden. Met een korte nacht voor de boeg is het plan om weinig tot niets te doen. Rosmalen is net te ver om even op en neer te rijden om vanmiddag de troepen aan te moedigen. F1 Spa-Francorchamps weekend, altijd iets om naar uit te kijken. Even de tuin in. De Tour. Spulletjes klaarleggen. Ontspanning.

Het is de laatste jaren alsmaar drukker geworden hier in de straat. Nu zijn we wel wat gewend, we wonen hier immers al zo’n veertig jaar. Maar vroeger was het op zaterdag vanaf een uur of één en op zondag stil. Dat is niet meer. En het begint een beetje vervelend te worden. Ik weet het, ik woon op een industrieterrein, industrieel kabaal hoort erbij. Net als drukte in de straat. Toch maar eens kijken of we de gemeente aan het werk kunnen zetten. Of een makelaar ga zoeken.

Ineens is er dat trieste nieuws: Anthoine Hubert, talentvol F2-coureur, komt om bij een crash tussen Eau Rouge en Raidillon. Hoe veilig de autosport ook is geworden, het is nooit zonder gevaar. Een grauwe sluier over het weekend. En wellicht ook het seizoen.

01/09/2019

Vroeg naar bed, nog vroeger eruit. De wekker gaat om tien over drie af. Iets over vieren rijd ik de nacht in, op naar Rosmalen, voor de SamenLoop voor Hoop.

Beleven, Meeleven, Doorleven

De KWF SamenLoop voor Hoop Rosmalen is een 24-uur durende wandelestafette waaraan ik samen met mijn vrienden en vriendinnen van Kompas Financiën deelneem. Tijdens de SamenLoop staan we samen stil bij kanker en halen we geld op voor kankeronderzoek. Gisteren om drie uur ‘s middags zijn de eerste leden van ons team gaan lopen. Ik loop deze nacht van vijf tot acht. En daarna zien we wel.

Het is stil op het parkeerterrein waar de SamenLoop wordt gelopen. Het eerste uur loop ik met Ton. Hij heeft ook al van twaalf tot twee gelopen, dus na een goed uur wordt hij afgelost door Arno. We lopen samen met John en Dorine op, maar op een gegeven moment raken we elkaar een beetje kwijt. En eigenlijk vind ik het wel fijn om in eigen tempo door de nacht te lopen. Ik heb mijn oordopjes bij me, en er wachten nog tientallen uren aan podcasts op me, dus ik vermaak me wel. Het is goed weer om te lopen, een graad of vijftien, een beetje klammig, een enkel spatje regen.

Langs de hele route (zo’n 600 meter) staan kaarsenzakken, elk met een boodschap. Het maakt het wandelen in de nacht bijzonder en indrukwekkend, want bij elke kaarsenzak hoort een heel verhaal.

Het laatste uur komen er wat pijntjes. De kilometers gaan tellen. Maar het is goed te doen. Om acht uur geef ik het stokje over aan Yvonne, Monique en Dianne. Ik loop nog een rondje mee, en dan is het tijd voor een glas wijn, schoenen los, even zitten. Goed gevoel.

Langzaam wordt het dan wat drukker. Els en Jip zijn er vroeg bij. Jip gaat de opbrengst van zijn cupcakes actie (200 euro!) inleveren, en loopt daarna samen met zijn zus en nichtje mee in de Kinderloop. Goed hoor! Die Kinderloop levert trouwens een boel geld op: 9.300 euro. Geweldig!

Ondertussen komen ook andere vrienden en bekenden langs. Gezellig. Ik heb dan al voor mezelf besloten om tot het einde te blijven en nog paar uur te lopen. De stand moet bemand worden (de mini-Tesla is een groot succes) en er moet natuurlijk gelopen worden. En we zitten in die laatste uren toch wat krap in de mensen. Dus nog acht kilometer erbij. Eitje.

Het laatste half uur lopen we met vrijwel alle aanwezige teamleden enkele ererondes, waarna de SamenLoop met de slotceremonie wordt afgesloten. Dan wordt ook het voorlopige eindbedrag bekendgemaakt: 150.122 euro. Indrukwekkend!

(Je kunt nog steeds doneren. Ga daarvoor naar: acties.samenloopvoorhoop.nl/steundooreenlossedonatie)

Met de slotceremonie komt ook een -vrij abrupt- einde aan het evenement. Dus opruimen, inladen, afscheid nemen en op huis aan.

Een mooie dag. Tevreden en voldaan. Ik heb 22,3 kilometer (33.736 stappen) gelopen. Die nieuwe schoenen zijn nu wel ingelopen, denk ik.

Complimenten voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen. En in het bijzonder voor Sylvia, met haar onuitputtelijke energie en enthousiasme. Lieve Syl, zonder jou…


Een warme douche en schone kleren doen goed. Het lichaam piept en kraakt een beetje, vooral na stilzitten. Misschien ga ik dat er morgen nog even uit lopen. Als ik uit bed kan komen…


Aan het einde van week #35

Walk, Don’t Run… Genoeg gezegd.

Tot de volgende,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De cijfers van augustus

Hardlopen
Totale afstand: 23,3 km
Gemiddelde snelheid: 5’45”/km
Aantal runs: 6

Work-outs
Totale tijd: 27 minuten
Aantal work-outs: 1

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 70,6 kg