O my Luve is like a red, red rose

De week #33: Tja, zo gaan die dingen…

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #33

Net als vorige week ben ik de komende dagen weer actief als inval-Parts Pro*. Daarnaast een paar lopende zaken. En het is de laatste van de stille weken. Gelukkig komen de eerste vakantiegangers terug. Zo worden de stille weken hopelijk wat minder stil. Iets om aan te werken.

Het hardlopen schiet er deze weken wel een beetje bij in. En het weer helpt daar ook niet bij. Komt wel weer. Datzelfde geldt ook voor wat andere zaken.

* Ik ben sinds een paar jaar de min of meer vaste invaller op de Parts Pro bus – onderdelenbezorging voor de broer. Vorig jaar werd dat door omstandigheden de hele zomer. Dit jaar zouden het twee weken zijn, inmiddels dus vier weken. Leuk om te doen, om tal van redenen.

A man’s got to know his limitations

Harry Callahan

12/08/2019

Dus nog een weekje inval-Parts Pro. De maandagrit is meestal een rustige rit. Zo ook vandaag. Toch de hele dag onder de pannen. Ik houd mijn aandacht op de weg, luister met een half oor naar de radio, probeer afdwalende gedachten los te laten.

Een flinke bak regen in de middag. Goed voor de plantjes. Minder goed voor het hardlopen. Een andere keer.

Red
Mooi rood…

De glimlach. Belangrijk op zo’n dag. Belangrijk op elke dag.


Things can change

Who Do You Think You Are?” is het Engelse origineel van ons “Verborgen verleden“. Vanavond met Kate Winslet. Ik val er bij toeval in. Mooi verhaal, deels in Zweden, schitterende beelden en fantastische kleuren (daarin -cinematografie en kleurcorrectie- is de BBC onovertroffen).

Things can change“.


#NP Lukas Nelson & Promise of the RealLukas Nelson & Promise of the Real (Spotify)
Zoon van Willie, huidige band van Neil Young, Lady Gaga zingt mee, Willie speelt mee. Zo, dat hebben we gehad. Goed debuut album. Americana/country-pop. Mag steviger. Maar dat lijkt niet te gaan gebeuren; de opvolger -“
Turn Off the News, Build a Garden“, van dit jaar- is lichter en flauwer.

13/08/2019

First things first.

Als de ochtend traag op gang komt, dan weet ik uit ervaring dat ik de hele dag achter de feiten ga aanhobbelen. Zo ook vandaag. Ik vertrek een half uur later dan wenselijk. Halverwege de route terug naar de zaak om nog een keer te laden. Hier en daar een kleine file. En ik verlies onderweg ook nog bijna een uur omdat anderen alle tijd hebben. Maakt niet uit. Een lange dag. Een leuke dag.

Na de warme hap –ping– nog een paar uur werken: lopende zaken, een paar mailtjes, administratie.

14/08/2019

Geen gekke dingen vandaag. Een vlot en ontspannen ritje. Ik ben kort na de middag al terug op kantoor. Daar wachten enkele klusjes. Tot tien tellen. Mijn onhandigheid. Een paar mailtjes. En haar wijze woorden: naar buiten!

Run #312
16:00u: Basis run 3,8 km – 21:26 min. –
Route Witteweg – 20C, bewolkt
‘t Was alweer even geleden, maar gelukkig, ik kan het nog. Begin gaat even stroef, iets te traag. Na een kilometer vergroot ik mijn passen. Dat scheelt. Nuttig. Lekker. Net op tijd binnen voor de regen.
Gemiddelde snelheid: 5’38”/km

15/08/2019

Al voor de wekker sta ik naast mijn bed. Hoe-nu-verder stond gisteren weer eens op het menu. En dus moeilijk in slaap, een drukke nacht en vroeg wakker. Gelukkig is er afleiding: op naar Breda!

De Belgen vieren vandaag Maria Hemelvaart. Voor de zekerheid toch maar even laten bellen naar die klant in Loenhout, voor wie ik inmiddels een grote levering in de bus heb staan. Gesloten, zoals vrijwel alles in België. En ja, het kan er allemaal weer uit.

Zo’n dag dus. Ik probeer mijn hoofd leeg te houden. Da’s hard werken.

Hangende oogleden, wallen onder de ogen, een veelzeggende blik...
Als een broer met kiespijn

Gelukkig is er de muziek.

Als ik onderweg ben luister ik tot half tien naar Radio 1. Daarna is het meestal Radio 4. Of StuBru – ooit garantie voor louter goede muziek. Maar na de zoveelste jaren tachtig-plaat (toegegeven, het is pas de derde vandaag, maar hoeveel jaren tachtig prut kan een mens verdragen?) ben ik daar vandaag ook vrij snel klaar mee. Hallo Spotify!

#NP Brighten the CornersPavement (Spotify) – Die eerste acht liedjes, wowee zowee…
#NP
I Am Shelby LynneShelby Lynne (Spotify) – Eentje uit mijn top tien. Alles meegezongen.
#NP
Ill CommunicationBeastie Boys (Spotify) – Lekker.
#NP
How the West Was WonLed Zeppelin (Spotify) – Echt geluisterd. Goed bandje was dat.

Over Spotify en de boordcomputer (weet ik veel hoe dat ding heet) van de Merc: daar valt nog wel winst te behalen voor Mercedes. RTFM, dat kan natuurlijk ook…

The tones are grouped in clusters

Stephen Malkmus

16/08/2019

Het is aardig wat vandaag, zowel route als volume. Eerst Goes, Bergen op Zoom en Halsteren. Dan langs Etten Leur alsnog naar Loenhout (zie gisteren). Via Minderhout -ook België- binnendoor naar Gilze. Na Gilze volgt Rijen. Breda, Raamsdonksveer, Werkendam, Dordrecht en dan terug naar de zaak om een loei van een kist en wat los spul te laden voor het laatste adres. 350 kilometer.

Tijd voor reflectie (en voor een mandarijntje)
Tijd voor reflectie (en voor een mandarijntje)

#NP Jazz Classics Blue Note Edition (Spotify)
Een van mijn favoriete playlists. Veel hardbop van grote helden. Af en toe ook wat geneuzel, soms wat minder interessant spul, maar met zo’n acht uur en regelmatige updates valt er volop te genieten.

Bij terugkomst hangt er een gespannen sfeer. Niet voor het eerst deze week. Botsende karakters, een stoorzender en iemand voor wie het misschien wat te veel is. De broer gaat maandagochtend zijn troepen toespreken. Blij dat ik daar niet bij ben. De stoorzender verwijderen zou een goede eerste stap zijn. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Ken je die Joodse verwensing “Ik wens je veel personeel”? Ik ben zo’n 25 jaar werkgever geweest. Ik mis het sociale, de energie, het samen dingen doen. En ook wel het ‘leiden’. Dit gedoe mis ik niet echt.

Goed, dit was dus mijn laatste rit. Voorlopig. Maandag iets anders. Ook leuk…


“Tja, zo gaan die dingen…”

Geëmbed van imdb.com | Photo by Sunset Boulevard - gettyimages.com
Geëmbed van imdb.com | Photo by Sunset Boulevard – gettyimages.com

Film du jour: Magnum Force
De tweede Dirty Harry film. Ik heb ‘m zeker al een keer of vijf gezien. Geen grootse film. Een fluteinde. Maar Clint Eastwood. Dus…

#NP Dusty In MemphisDusty Springfield (Spotify)
Dit jaar vijftig jaar oud. Wordt alleen maar beter. Ontspannen de nacht in.

17/08/2019

Om acht uur wakker. Ik weet dat ik kan omdraaien en nog een tijdje kan blijven dommelen. Geen haan (of liever: hen) die er naar kraait. Maar ik sta eens op tijd op. Zelfs al regent het, zoals vandaag het geval is. Dan maar niet hardlopen. Ruim baan voor ontbijt, de krant, koffie, koffie, koffie.


Een projectje voor een druilerige dag.

Mystery box
Switched on

#NP Kind of BlueMiles Davis (Spotify)
Vandaag zestig jaar geleden verscheen “Kind of Blue”. Zestig jaar klinkt als een eeuwigheid. En als een paar jaar geleden. Alles rond dit album -de band, de opnames (geen repetities!), het tijdloze- is al net zo indrukwekkend als het album zelf. Een mijlpaal in de muziek. En ook het soort mijlpaal waarvan Miles er elke drie of vier jaar eentje afleverde.

18/08/2019

Na regen komt kennelijk meer regen. Het lijkt wel herfst. Ik denk dat we inmiddels kunnen vaststellen dat deze zomer -buiten de extreme hitte vorige maand– een vrij typische Nederlandse zomer aan het worden is. Mijn plan om in de tuin te gaan werken schuif ik door naar mañana. Eind komende week wordt het trouwens beduidend beter. Tot zover het weerbericht.

Ik laat het hardlopen opnieuw schieten. Niet alleen vanwege het weer trouwens.

#NP Chet Baker SingsChet Baker (Spotify)
Chet zong zoals hij trompet speelde. West Coast cool. Perfecte soundtrack voor de zondagmiddag.


Aan het einde van week #33

Zo. Mijn werk als inval-Parts Pro zit er weer op. Leuk vakantiewerk. Goed voor de staatskas. En het doorbrak de stille weken, ook niet verkeerd. Verder was het rustig. De lopende zaken, wat privé dingen, korte avonden, iets met prioriteiten. Ook even wat minder tijd voor en zin in hardlopen. Dat komt wel weer.

Voor komende week ligt er een to-do-lijstje, zowel zakelijk als privé. Dan wat tijd voor mezelf; je weet wel, ontspanning, leuke dingen. Even afwachten hoe het bij de tandarts gaat gaan.

En ik denk dat ik een of twee oefenwandelingen ga doen, met het oog op de SamenLoop voor Hoop in Rosmalen op 31 augustus en 1 september waaraan ik met het team van Kompas Financiën deelneem. Drie uur wandelen zal geen probleem zijn, maar alvast wat kilometers in de benen hebben kan nooit kwaad. En dan weet ik meteen of ik nog nieuwe wandelschoenen nodig heb.

Tot de volgende,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Whenever it’s early twilight
I watch ’til a star breaks through
Funny, it’s not a star I see
It’s always you

Whenever I roam through roses
And lately I often do
Funny, it’s not a rose I touch
It’s always you

It’s Always You – Johnny Burke/Jimmy Van Heusen (Chet Baker Sings)