De stilte

De week #31: En doorrr…

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #31

De tweede van de stille weken. Geen plannen. Ik ga proberen chagrijn van de voorbije weken kwijt te raken. En verder weet ik het nog niet.

Gelukkig zijn we van die hitte af. Ook voor mijn ‘Fitter worden’ schema is dat fijn. Zweten is goed, maar liever van inspanning dan van warmte.

I’ll make my getaway
Time on my own
Search for a better way
To find my way home
To your smile

Smile – P.Samson

29/07/2019

Voor de goede verstaander...

Tal 2.0 probeert niet tussen regels te lezen. Dus als ik iets niet begrijp vraag ik het. Als de antwoorden vervolgens uitblijven is dat teleurstellend. Het zij zo. Ik heb me erbij neergelegd. Al een tijd geleden. Zoals ik me bij veel heb neergelegd.

Hier enigszins op aansluitend dit artikeltje: Waarom we elkaar niet meer kunnen begrijpen.

Er is een mismatch, zoals wetenschappers van de evolutie dat noemen, tussen waar we genetisch geschikt voor zijn en wat onze huidige omstandigheden van ons vraagt.

Gerard Driehuis, welingelichtekringen.nl

En dan is er ook nog dat grijze gebied, waarin we dénken elkaar te begrijpen.


Over grijs gesproken: pakketje van H&M is binnen, met o.a. een grijs colbert (uit de sale). Blij mee. Mouwen zijn iets aan de lange kant. Inkorten is duurder dan het colbertje, dus daar ga ik nog even over denken.

Dit “Try Some, Buy Some” is een van mijn favoriete George Harrison liedjes, gezongen door Ronnie Spector (die -hoorbaar- weinig met de tekst heeft), en geproduceerd door GH en Phil Spector.

30/07/2019

Run #309
Fitter worden 9 – Tempo | 4 km | 6’5”/km
07:45u: Tempo run 4,6 km – 26:20 min. – Route De Linie – 18C, zonnig

Verdomme, ik blijf nog steeds steken op dat drie kilometer punt. Dan lopen mijn benen vol en is het ineens erg zwaar. En wat ik ook doe, ik blijf er tegenaan lopen. Wel verder gelopen, en aan het eind een paar sprintjes (vandaar het gemiddelde). Niet ontspannen. Hoofd zit ramvol, dat helpt niet.
Gemiddelde snelheid: 5’43”/km

Een (Facebook) vriend minder. Deze keer de vader van mijn beste vriendin uit Trumpistan, wegens te rechts-radicale gedachten en dito uitlatingen. Dat we van mening verschillen is oké, maar er zijn grenzen (hoe toepasselijk). “Deport her stinking ass” (over Ilhan Omar) was de druppel. Niet op mijn Facebook, makker. Als ik dit soort domme en naar racisme riekende, feitenloze quatsch wil lezen, ga ik wel naar Twitter.


Why try to live a life,
That isn't real,
No how
A mind, that wants to wander,
'round a corner,
Is an un-wise mind 
(“Be Here Now”, George Harrison)

In de middag neem ik plaats op het bruggetje over de vijver. En lees en schrijf. Luister en kijk. En probeer mijn hoofd leeg te maken. Vooral dat laatste. Mooi plekje.

#NP The 50 Best Dancehall Songs of All Time – Pitchfork playlist (Spotify)
Fijne Dancehall playlist van
Pitchfork. Begint meteen goed met het briljante “Bam Bam” van Sister Nancy. Lekker! Af en toe trackje overslaan (“Romping Shop” – Vybz Kartel + Spice), af en toe trackje in de herhaling (“You Don’t Love Me (No, No, No)” – Dawn Penn).

31/07/2019

ik heb ’t even opgegeven
ik ben het even moe
ik vind heel even niets aan ’t leven
ik doe m’n ogen toe
 
morgen zal het anders zijn
dus let maar niet op mij
ik zoek gewoon m’n bed weer op
waarom kom je er niet bij?

“Morgen”

Zo’n dag.

01/08/2019

Work-out #65
Fitter worden 10 – NTC Work-out: Burpee Beach | 31 min.
07:30u: Work-out – 27:08 min.
Burpee Beach | Intensiteit gemiddeld | Niveau gemiddeld
‘Perfect voor: Meer uithoudingsvermogen – Core – Benen- Stofwisseling’

Warming-up: 10x beste stretch ooit, 10x achterwaartse lunge reaches, 5x walkout naar push-up, 10x hip lifts, 10x plank saws, 10x achterwaartse lunge reaches, 5x walkout naar push-up, 10x hip lift march, 10x plank saws, 30 sec. herstel
Uithoudingsvermogen van hele lichaam: 30x achterwaartse lunges, 12x boot- naar lage-boot-houding, 20x hip lift march, 10x zijwaartse shuffle burpees, 30 sec. herstel, 30x lunges lopend, 12x boot- naar lage-boot-houding, 20x hip lift march, 14x zijwaartse shuffle burpees, 30 sec. herstel, 30x lunges lopend, 12x boot- naar lage-boot-houding, 20x hip lift march, 16x zijwaartse shuffle burpees, 60 sec. herstel, 30x lunges lopend, 12x boot- naar lage-boot-houding, 10x burpees
Cooling-down: 2x 30 sec. onderrug stretch, 2x 30 sec. hamstring stretch liggend, 2x 30 sec. figure four stretch, 2x 6x zijwaartse T-stretch, 6x quad rockers
Strepen. Dan maar teleurgesteld in mezelf, pech. Andere dingen aan mijn hoofd.

Appje: de broer vraagt of ik de komende twee weken de Parts Pro bus weer kan bemannen. Beetje korte termijn, maar het zijn rustige weken, de meeste verplichtingen en de plannen die ik heb kunnen verschoven worden. Bovendien zijn de avonden lang. Dus ja.

Mits en maar…

Want maandag ga ik weer naar de tandarts. Opnieuw de kaak. Ik vertel er volgende keer wel over, als ik iets meer weet. Ja, een cliffhanger…


“Dexter & Sinister”, de nieuwe single van elbow is vandaag verschenen. Zeven minuten lang. Ik was ze een beetje uit het oog (oor?) verloren, kort na “The Seldom Seen Kid“. Het frisse was ervan af. Zoals dat bij de meeste bands en artiesten na het derde of vierde album het geval is. Het fijne van elbow is dat ze wel iets blijven toevoegen, het rafelig laten, en niet gemakzuchtig worden. Benieuwd naar het nieuwe album. En ik ga weer eens naar het andere werk luisteren.

02/08/2019

Het valt met bakken uit de hemel. Het is druk in mijn hoofd. Vermoeid gevoel.


“Black Girl with Pearl”, een ode aan Vermeer. Mooie foto van Jenny Boot. Brengt schoonheid in deze grauwe week.


De leestafel
Some thoughts on how to feel good” by Thor Harris

03/08/2019

Het was mijn bedoeling om dat ‘Fitter worden’ schema vandaag en morgen nog te volgen en er dan een punt achter te zetten, in verband met de gewijzigde plannen voor de komende weken. Maar ik heb spierpijn en ik voel me niet helemaal lekker. Dus ik zet de punt nu. Morgen een gewoon rondje. En dan zien we de komende weken wel weer. De krant. Koffie.


F1 Hongarije
De allereerste poleposition voor Max Verstappen, en dus voor een NL-er! Red Bull Racing met Honda loopt nu zeker zes maanden voor op schema. Volgend jaar voor de titel. En veel leuke races in de komende tweede seizoenshelft.

Koersen
En Remco Evenepoel! Wint op z’n negentiende de Clasica San Sebastian, op impressionante wijze. Het grootste Belgische talent sinds d’n Eddy. Sodeknetter!


#NP Debussy/Ravel/Massenet: Piano and Orchestral Works – Jean-Efflam Bavouzet/BBC Symphony Orchestra (Spotify)
Het romantische van de 19e eeuw en het moderne en vrije (vroege jazz) van de 20e eeuw raakt elkaar in de stukken van Debussy en Ravel. De solo-stukken van Massenet zijn een fraai toetje.

04/08/2019

Beter dan gisteren.

Run #310
09:45u: Duurloop run 5,0 km – 29:13 min. – Route De Linie – 19C, zonnig
Opnieuw die drie kilometer grens. Tot daar gaat het goed, vandaag zeker. Dan is het ineens op. Na twee minuten wandelen gaat het weer. Maar gewoon vijf kilometer rennen lijkt er op dit moment niet in te zitten. Wel lekker zweten.
Gemiddelde snelheid: 5’50”/km

Het ziet er mooi uit buiten, fijne temperatuur, lekker zonnetje. Even naar buiten. Daarna op de bank voor de F1 Hongarije. Hierna ligt de boel drie weken plat, dus de volgende drie zondagen ben ik ‘vrij’. Hopelijk is het dan ook mooi buiten, fijne temperatuur, lekker zonnetje.

Spannende race. Een titanengevecht tussen Hamilton en Verstappen. En de rest op afstand. Wen er maar aan.


Aan het einde van week #31

Dus, de tweede van de stille weken. De week sukkelde voorbij. Niet in beste doen, moe en sombertjes. Beetje bezorgd over de kaak.

Sorry, ik loop wat met m’n ziel onder de arm.

Fijn dat ik de komende weken op de Parts Pro bus zit. Dat verzet de gedachten. Doorrrrr…

Tot gauw,

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


De cijfers van juli

Hardlopen
Totale afstand: 39,73 km
Gemiddelde snelheid: 5’44”/km
Aantal runs: 11

Work-outs
Totale tijd: 79 minuten
Aantal work-outs: 3

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 70,5 kg