So Close Yet So Far (From Paradise)

De week #28: Een stille week

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #28

Na twee weken van vroeg opstaan en flinke dagen achter het stuur is het nu weer terug naar de normale programmering. Aan de ene kant jammer; ‘t is leuk werk, het verdient aardig, en het is ook fijn om met de broer te werken. Maar op het visitekaartje staat “iets met internet”, en vooralsnog is dat wat ik doe. Goed, met het oog op de toekomst geeft het te denken. Zucht, en dat doe ik al zo veel…

Maandag eerst maar eens aan de slag met enkele dossiers die nog liggen te wachten. En dan wat “Tal-time”. Verder weinig concreets. Ja, lopen, godverdomme!

Parijs is nog ver

Ferdinand Foch

08/07/2019

Tuurlijk joh, om half zes klaarwakker. De voorbije twee weken, de dag van gisteren, zorgen om morgen – ze passeren de revue.

Eerst De week #27, inclusief verslagje over gisteren. De kunst van het weglaten.


Wimbledon
Nou, ik mocht vorige week nog wel zeggen dat Petra Kvitova er zo goed uit zag, en dat ik hoopte dat ze dat kon vasthouden. Vandaag in haar partij tegen Konta is Kvitova geen schim van wie ze kan zijn. Nee, dan Federer tegen Berrettini! Alsof het hem geen enkele moeite kost.

#NP Mussorgsky/Stravinsky – Orchestral Works – The Philadelphia Orchestra, Riccardo Muti -1992 (Spotify)
Respectievelijk “
Tableaux d’une exposition” (georkestreerd door Maurice Ravel) van Modest Moessorgski en “Le Sacre du printemps” van Igor Stravinsky. Twee dynamische en visuele orkeststukken van twee bijzondere Russische componisten. En allebei het meest gegeven antwoord op de vraag “noem een stuk van …”.

09/07/2019

Nummer 300! Precies twee jaar na de spiegel (en zeven kilo, en zoveel meer).

Run #300
08:00u: Basic run 4,7 km – 27:40 min. –
Route De Linie – 13C, zonnig
Oké, nummer 300 dus. Niet echt een memorabele. Zware kuiten van zondag (‘dansen’ en springen op een licht verende en scheefstaande kar). ‘t Is sleuren aan het logge lijf. En misschien wil ik te veel, meer dan er nu in zit. Twee positieve dingen: 1) ik ben gaan lopen, 2) ik heb het hele rondje gelopen. Nou jij weer!
Gemiddelde snelheid: 5’53”/km

Film du jour: Yesterday

Twee uur stilzitten op een stoel is voor mij een behoorlijke opgave. Een reden waarom ik weinig naar het theater of naar de film ga. Bovendien zijn er niet bar veel films die ik per se in de bioscoop (of überhaupt) wil zien. Ze komen na een tijdje toch wel op tv, of vallen van de klep van een digitale vrachtwagen…

Een tijdje terug heb ik in Pathé Breda “De Dirigent” gezien, in de ochtendvoorstelling, en dat was me best bevallen. En onlangs kwam “Yesterday” in de bioscopen. De Beatles-link maakte me nieuwsgierig. Dus vanmorgen ruimte gemaakt in mijn drukke agenda, en naar Breda.

“En?”, vroeg Des op FB. Mijn antwoord (waarmee alles ongeveer gezegd is):
Danny Boyle, dus dat zit wel goed. Scenario Richard Curtis, ook, al is het soms op ‘t randje van klef. En het gegeven op zich (wat als de complete wereldbevolking -op één na- nooit van The Beatles had geweten) is een prima kapstok. Maar het had wat scherper gemogen, een beetje mogen schuren. Het is geen Slumdog Millionaire, of Love Actually of Notting Hill. Leuk voor een vrijdagavond met je lief thuis op de bank. Of -in mijn geval- op een dinsdagochtend met een stuk of vijftien van je beste vrienden in de Pathé (lekkere stoelen in zaal 5).

Yesterday - geëmbed van imdb.com
Yesterday film poster – geëmbed van imdb.com

#NP Eat ‘Em and SmileDavid Lee Roth -1986 (Spotify)
Deze week exact 33 jaar oud en nog kakelvers.
Vai op z’n best (avontuurlijk, soort van spontaan), Roth toen hij nog een zanger was. Lekker.

10/07/2019

Wat hier stond, staat er niet meer.

#NP A Meeting by the RiverRy Cooder & V.M. Bhatt – 1992 (Spotify)
Wat meteen opvalt is hoe transparant het geluid is; je hoort elk detail, elke nuance. Vaak hebben die west-meets-east platen iets oppervlakkigs, zeker als het -zoals hier- om hoofdzakelijk geïmproviseerde muziek gaat. En bij deze muziek hangt het vaak op een constante drone. Vishwa Mohan Bhatt leidt, volgt en beweegt.
Cooder zorgt voor harmonische variaties en kleine thema’s, en speelt verder vooral een dienende rol. Mooie plaat.

11/07/2019

En weer om vijf uur wakker. Dat gaat zo de hele week al. Uiteindelijk lukt het wel weer om in slaap te komen. Dan is het ook meteen feest: droom na droom, half wakker, rommelig. Ugh.

Run #301
07:45u: Basic run 5,0 km – 29:14 min. –
Route De Linie – 16C, bewolkt
Min of meer als #300.
Gemiddelde snelheid: 5’51”/km

Hoe vaak moet ik het nog zeggen, Tal? Eerst de koffie, dan de mail. Iets met prioriteiten…


De administratie
Een van de kleine genoegens in het leven is de ingekomen facturen verwerken en ze meteen betalen. Een opgeruimd gevoel.

#NP Late Night FeelingsMark Ronson (Spotify)
Mark Ronson: goede producer of handige opportunist (of beiden)? Ach, wat doet dat er toe? Dit nieuwe album is -ondanks de acht verschillende zangeressen, waaronder Miley Cyrus, Alicia Keys en Lykke Li- gewoon een lekker popalbum. Zonder al te veel pretenties, en toch inhoudelijk. Muziek terwijl Tal strijkt.


SamenLoop voor Hoop Rosmalen

SamenLoop voor Hoop Rosmalen - Kompas Financiën

Op 31 augustus en 1 september doe ik mee aan de SamenLoop voor Hoop Rosmalen, waarmee we met een team van Kompas Financiën geld ophalen voor KWF, stilstaan bij die ellendige ziekte én het leven vieren.

Voorlopig sta ik ingedeeld voor de vroege zondagochtend, van 5 tot 8. Zin om mij beter te leren kennen (bijvoorbeeld met mij) mee te lopen? Ga naar de site en meld je bij Sylvia. Of stuur mij een mailtje.

En wil je sponsoren of op een andere manier bijdragen? Dat kan. Meer info hierover op de site.


Oh god, niet weer hetzelfde dansje…

Exit stage left - met stille trom
Exit stage left

12/07/2019

Wijselijk mijn mond gehouden. Vond ik wel goed van mezelf.

Na de ochtendrituelen staar ik een tijdje voor me uit. Somber. Gelaten. Berustend.

Hortensia

Op de valreep: de glimlach.


Wimbledon
Federer vs Nadal, wat een kraker! Dat had van mij ook wel de finale mogen zijn. Dat belooft wat voor zondag, Federer vs Djokovic! En morgen Williams vs Halep. Ook een finale om naar uit te kijken. En Silverstone. En de Tour.


Een korte meditatie. Verhelderend. Soms zijn hoofd en hart het hartgrondig met elkaar eens. ‘t Is goed zo.

Ja, ‘t is goed zo.

13/07/2019

Nothing lost and nothing gained
Still things aren’t quite the same
Between you and me

John Cale

Op tijd wakker. Regen? Regen! En telkens als ik denk dat het kan, begint het weer.

Oké, plan B:

Workout #62
09:00u: Runner Stability 20 min. | Intensiteit laag | Niveau beginner
‘Perfect voor corespieren, stabiliteit van heupen, work-out voor run, hardlopen’

Warming-up: 40 sec. wall sit, 2x 30 sec. airplanes, 2x 30 sec. frog kicks
Stabiliteit en balans: 50 sec. dead bugs, 40 sec. hip lifts, 2x 30 sec. hip lifts één been, 50 sec. bird dogs, 60 sec. voorwaartse lunges, 2x 40 sec. runner touches, 60 sec. crossback lunges, 50 sec. lateral leg raise l, 50 sec. lateral knee drives l, 50 sec. lateral leg raise r, 50 sec. lateral knee drives r
Core: 30 sec. full sit-ups, 30 sec. torture twists, 2x 30 sec. sit-up naar één been, 30 sec. torture twists, 30 sec. full sit-ups, 20 sec. cat cow
Het goede nieuws: wall sit lukt! Het slechte nieuws: sit-ups lukken niet. De buikspieren verdienen aandacht. De rest gaat vrij goed. Het voelt oké.
Waarom was ik ook alweer gestopt met die workouts?

Ik had gehoopt vandaag wat in de tuin te kunnen werken. Het weer is er echter niet naar. Op zich goed, want elke druppel is meegenomen. Maar bijhouden is gemakkelijker dan inhalen. En de gezaaide “wilde” bloemen zien er vooralsnog verdacht groen en onkruidachtig uit. Tal en z’n groene vingers…

De leestafel
De leestafel
Een paar mooie foto’s bij het artikel over Klaver. Hij en zijn partij worden er echter door de inhoud van het artikel niet sympathieker op. Niet dat het mij veel uitmaakt. Al zo’n tien jaar niet meer.

Wimbledon
Zo, dat ging sneller dan verwacht. De F1 kwalificatie was net afgelopen; ik heb alleen de laatste twee punten gezien. Jammer voor Serena dat het -voor nu- een sprookje blijft. Halep blijkt een fantastische partij gespeeld te hebben. En wat een leuke, spontane, bescheiden vrouw!


#NP The Island YearsJohn Cale (Spotify)
Hernieuwde kennismaking. Het ging mij eigenlijk om “Helen of Troy” (de tekst van “I Keep A Close Watch” zweeft al de hele dag door mijn hoofd*), maar die is niet los te vinden. Deze compilatie met drie albums en outtakes uit 1974 en 1975 is van begin tot einde de moeite waard.
* Verkeerde versie; ik heb de remake die op “
Music for a New Society” staat, in mijn hoofd. (Spotify)


Paul 77, Ringo 79: zo wil ik ook oud worden… Goed ze samen op het podium te zien. Tal pinkt een klein traantje weg.

14/07/2019

Weliswaar een paar keer wakker geweest, maar eindelijk weer eens fatsoenlijk geslapen.

Run #302
10:00u: Basic run 5,0 km – 29:04 min. –
Route De Linie – 16C, bewolkt
Stijve heupen. Lichaam kraakt en piept een beetje.
Het gaat een stuk beter dan dinsdag en donderdag. Eenmaal in mijn ritme loop ik lichtjes. Halverwege wat overmoedig. Kort daarna toch maar een beetje gas terug. Ontspannen. Tevreden.
Gemiddelde snelheid: 5’49”/km

Een sombere dag. Gelukkig is het Super Sunday in Great Brexit: Silverstone en Wimbledon. En natuurlijk de Tour (op quatorze juillet). Genoeg redenen om de hele dag pontificaal voor de tv door te brengen. Afstandsbediening in de hand, extra batterijen binnen bereik.

Morgen begint de zomer. Morgen, er is altijd een morgen.


Dit weekend wordt op Silverstone de 50e verjaardag van Frank Williams als teameigenaar van het Williams Racing team gevierd. Frank Williams: indrukwekkend leven, indrukwekkend mens.

Silverstone: Wat een mooie race! Volop actie, drama, volwassen racen.
Tour: Niet veel van gezien. Impey wint. Peloton op een dikke vijftien minuten.
Wimbledon: Een thriller! Fantastisch tennis! Ik had het Federer gegund; hij speelde het hele toernooi al fantastisch, ook in deze match, alleen liet hij de twee matchpoints liggen. Djokovic speelde dit toernooi prima tennis, en dat toonde hij vandaag weer. Schitterende finale! Eentje voor de geschiedenisboeken.

Aan het einde van week #28

Twee jaar later dus. Alles is veranderd. Niets is veranderd.

Een stille week. Veelzeggend.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


The dream is over

Lennon