En dat was het dan

De week #27: En dat was het dan

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #27

Deze week breng ik opnieuw grotendeels achter het stuur van de Parts Pro bus door (invalchauffeur onderdelenbezorging voor de broer). Donderdag de laatste repetitie met YTMIDM. Dan zondag de Vijfde Wildse Kermis in ‘t Wild. Door de week is er weinig gelegenheid om te gaan hardlopen, dus dat zal voor het weekend zijn. Of daarna.

The mind replays
what the heart cannot delete

01/07/2019

Aardige rit vandaag. Om de drukte op de A58 te mijden rijd ik binnendoor van Zundert naar Gilze; een fijne doorsteek, het groen is extra mooi vandaag en de luchten impressant. En vlotjes via Den Bosch naar –opnieuw– Hurwenen. Verder weinig noemenswaardigs.

Zicht op Gilze

Ik heb mijn verwachtingen bijgesteld.

02/07/2019

De dag begint met de schrik van mijn leven. Aan het eind van mijn douchebeurt kijk ik naar beneden en zie bloed. Best veel bloed. Nu lijkt dat met water al snel erger dan het is, maar zelfs één druppel bloed is teveel. En ik voel niets. Het kost ook even om er achter te komen waar het vandaan komt. Uiteindelijk vind ik een wondje. Gestoken? Iets in de spons? Een puistje? Of misschien een gesprongen bloedvat? Geen idee, nog nooit meegemaakt. Ik ben drijfnat, het verdunde bloed druppelt, de witte badlakens kleuren rood. Gelukkig stolt het bloed en gaat het wondje dicht. Vreemd. Voor de zekerheid wat extra tissues in de tas, de ochtendrituelen afwerken, en dan naar Breda.

Daar wacht een ‘normale’ rit. Geen reden om paniek te maken als dat niet nodig is, dus ik laad de bus en begin gewoon met de rit. Ik rijd mijn route vlotjes, zonder te haasten, de radio aan, mijn aandacht bij het moment. Niet helemaal gerust, maar ach, zolang er geen bloed vloeit, is het goed. Ondertussen proberen te genieten van wat ik zie. Dezelfde doorsteek als gisteren, alleen nu van Gilze naar Zundert. De noordrand van Tilburg. Dat soort dingen. Het meisje van de receptie bij Porsche herkent me inmiddels.

Terug thuis nog een paar uurtjes werken. Geen bloed meer.

03/07/2019

Het is niet veel vandaag. Met een beetje geluk kan ik vanmiddag de was doen. Ja ja… Op weg naar Goes heb ik twee files en staan er drie de andere kant uit. Later komt er een adres in Zwijndrecht bij. En iets ophalen in Hellevoetsluis. En ineens staan er 435 kilometers op de teller, en heb ik een goede acht uur achter het stuur gezeten.

Te moe en te veel te doen om te gaan hardlopen. Dat komt wel weer.

WK voetbal
NED-ZWE: 1-0. Poeh, hard werken tegen de Zweden. En opnieuw had Oranje niet over mazzel te klagen. Dat wordt nog een hele klus, aanstaande zondag, tegen de Amerikanen. Maar het kan.

04/07/2019

Ugh. Humeurig. Ja, dat zal het zijn…

Korte en overzichtelijke rit. Er is tijd voor een nieuwe voorruit en software update voor de bus. Kort na drieën thuis. Dus tijd om alsnog een wasje te draaien. En dan vanavond naar ‘t Wild.

Och jee, Alan Rogan is overleden. Kloteziekte.

View this post on Instagram

Alan Rogan. Rest in peace

A post shared by The Who (@officialthewho) on


De laatste repetitie met YTMIDM. Omdat vorige week wegens tropisch niet doorging, hebben we vandaag alleen het broodnodige doorgenomen. Hier en daar wat slordigheden, maar die raken we niet kwijt, al zouden we dagelijks repeteren. Een korte wedstrijdbespreking en dan op naar huis.

05/07/2019

Ik begin inmiddels aardig gewend te raken aan het (voor mijn doen) vroege opstaan. Op tijd naar bed gaan kost meer moeite. Gisteren bijvoorbeeld, na de repetitie. Want al was ik tegen half twaalf thuis, het kostte nog wel even om tot rust te komen.

Mijn laatste dag als Parts Pro. In ieder geval voor nu. De nieuwe voorruit blijkt gisteren voor aardig wat problemen (en extra manuren) gezorgd te hebben. Net als gisteren een vrij korte en overzichtelijke rit. De ruit is gelukkig blijven zitten. Aan het eind nog een paar aanvullende klusjes, en dan is het sleutels inleveren, uitklokken en aan het weekend beginnen. Twee goede weken.

Parts Pro

Thuis snel nog wat administratief werk en een paar onderhoudszaken. Dan kan het weekend beginnen. Op de bank. Tennis. F1. Glastonbury compilatie op BBC2. Puf.

06/07/2019

Hoewel ik op tijd wakker ben, zeggen zowel lichaam als geest dat er morgen gaan lopen ook kan. Gas terug vandaag. De was zien draaien. De was zien drogen. Planning voor de tweede helft van 2019 (…). Bijlezen. To gentle.

You need shit to grow flowers

Erwin Olaf

De start van de Tour! Drie weken Wuyts/De Cauwer. Fijn! Nu is het echt zomer. Vandaag indrukwekkende beelden uit Brussel. Mooi eerbetoon aan de baron. En geel voor een NL-er, voor het eerst in dertig jaar!

En Wimbledon is in volle gang, met al een paar schitterende wedstrijden in de eerste week. Weinig sleet op Federer. Meisje Gauff verrast. Benieuwd naar Serena. Die onaangepaste Kyrgios is gelukkig al naar huis. Jammer van Sjarapova en Muguruza. En vanmiddag Kvitova zien spelen. Ziet er goed uit. Nauwelijks fouten, geconcentreerd, overtuigend. Hopelijk houdt ze dat vast. Jammer van Bertens.

Snaren gelegd. Setlijsten geprint. Overhemd gestreken. Tas gepakt. We kunnen.


#NP When We All Fall Asleep, Where Do We Go?Billie Eilish (Spotify)
Een van de beste platen van het moment. Ze is pas zeventien, hè…

#NP Madame X (Deluxe)Madonna (Spotify)
Valt mee. Teveel autotune (gebruikt als effect en als hulp). En met 64 minuten behoorlijk lang. Ze lijkt veel te willen zeggen, zich te willen bewijzen. Wat het hier en daar krampachtig maakt. En overbodig. Maar ten opzichte van haar laatste paar albums is dit zeker een goede plaat. Om een keer te beluisteren.

#NP Western StarsBruce Springsteen (Spotify)
Ik ben geen Springsteen liefhebber. Zoals ik ook geen Dylan liefhebber ben. Van beiden weet ik dat wat ze maken goed is, en tot op zekere hoogte ook waarom het goed is. Maar op enkele uitzonderingen na doen hun platen me niet veel. Beiden werken vooral vanuit het tekstuele, terwijl ik maar zelden naar teksten luister. Dat zal het zijn.
Springsteen’s nieuwste album is ingetogen, rijk georkestreerd, tijdloos, beeldend en nostalgisch. Voor het eerst in jaren luister ik naar een Springsteen album zonder dat ik naar het einde uitkijk. Van het album bedoel ik, niet het einde in het algemeen. Al zijn de liedjes goed, maar niet bijzonder. Geen “Born to Run”, “The River”, “Philadelphia” of “Glory Days”, en zeker geen “Nebraska”. Maar dat is niet erg. Springsteen klinkt alsof hij het prima naar zijn zin heeft. Onwillekeurig denk ik bij het beluisteren van “Western Stars” aan de betreurde
Glen Campbell. En dat is altijd goed.


07/07/2019

Happy Ringo Day! Peace & Love!

Run #299
08:45u: Basic run 3,1 km – 17:45 min. –
Route Witteweg – 14C, zonnig
Vandaag is dát ik doe beter dan wát ik doe.
Gemiddelde snelheid: 5’48”/km

#NP Satie: Uspud – Reinbert de Leeuw (Spotify)
Het hoofd moet leeg.

De Wildse Kermis met YTMIDM

Een fijne middag, aardig optreden, en een oorverdovende derde helft. Hoewel de finale ongetwijfeld mensen voor de buis heeft doen kluisteren, was het toch aardig druk. Zonder gangmakers blijft het een wat doodse boel, maar ach, dat zijn we wel gewend in deze contreien. Leuk om een paar bekende gezichten te zien. Verder vrij veel afwezigen. Geen verwijt. Een constatering. We spelen nog maar weinig, en we spelen te vaak in de buurt. Dan krijg je dat. Ja, laten we het daar maar op houden.

Afscheid

De stilte.


WK voetbal
NED-USA: 0-2. Ik heb de wedstrijd niet gezien. Dat ze zo lang de nul hebben weten te houden, is veelzeggend en positief. Jammer. Heel jammer. Het was op allerlei vlakken een mooi toernooi. Goed voor de toekomst van het vrouwenvoetbal.*

* Aanvullende opmerkingen:
1) het is vrouwenvoetbal, en niet damesvoetbal;
2) het is Nederland, en niet Holland.

Aan het einde van week #27

En dat was het dan.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Wie weet komen we elkaar nog eens tegen