The Crossroads

De week #26

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #26

Het belooft een warme en drukke week te worden. Een hittegolfje, vijf dagen als Parts Pro invaller de baan op (onderdelenbezorging voor de broer) en repetities en een optreden. Dat er door de week veel gelegenheid zal zijn om te gaan hardlopen verwacht ik eerlijk gezegd niet, in ieder geval niet bij temperaturen boven 25 graden. Maar dat komt wel weer goed.

And number one ain’t you
You ain’t even number two

Zappa

24/06/2019

Gisteren op tijd naar bed, vanmorgen redelijk fris wakker.

Ik ben deze en volgende week als inval-Parts Pro onderweg; onderdelenbezorging voor de broer. De rit van vandaag voert langs bekend terrein. Ook nog even naar Porsche in Oirschot; de onderdelen die ik kom halen zijn nog niet binnen, dus wordt het een half uurtje wachten in de showroom, tussen auto’s met een prijs waarvoor je een leuk appartement kunt kopen. Blijft wat ongemakkelijk voelen. Wel lekkere koffie, in een kopje, met een chocolaatje.

Een vlotte rit. Ja, ‘t is warm. Ook met de airco (zachtjes) aan. Relaxt blijven en voldoende drinken. Wat ik misschien te weinig heb gedaan. Beetje hoofdpijn bij thuiskomst. Even ontspannen, bijvullen, en het wordt weer beter.

Maarten van der Weijden!
(Ik heb gedoneerd. Jij ook?)

Op naar Breda voor een repetitie met de Nowhere Boys. Joris heeft een lijstje doorgestuurd, ter plekke komen er nog een paar liedjes bij, we weten wie wat doet en anders is dat snel bekeken. Voor mij is het gemakkelijk schakelen; ik ken al die zangpartijen – tweede stemmen, harmonieën, de oehs en de aahs, de JL, PM en GH stemmen. ‘t Is altijd leuk om Beatles liedjes te zingen en te spelen, zeker ook met de Nowhere Boys. Qua zang is het elke keer weer net iets beter. Jammer dat we zo weinig optreden. Dat doe ik sowieso te weinig.

Adrenaline en slaap; doorgaans geen beste combi. Maar het valt mee.

25/06/2019

Om zes uur wakker. Klaar voor de dag.

Ik zie twintig jaar aan me voorbijvliegen. Bitterzoet.

Bijna tien uur stampen. Met deze temperaturen (34C) is het flink buffelen. Veel gedronken, beter voor mezelf gezorgd. Alles afgeleverd, iedereen tevreden. En om zes uur weer naar huis. Op dat moment nog met het plan om snel onder de douche te springen, de maag te vullen en dan naar ‘t Wild te vliegen voor de repetitie met YTMIDM.

Wetende hoe warm het in de repetitieruimte kan zijn, en met vorige week nog vers in het geheugen, check ik toch maar of we ook écht gaan repeteren. Een suggestieve vraag. Dus blazen we de repetitie af. Volgende week extra goed ons best doen, dan komt het op 7 juli helemaal in orde.

#NP Rhapsody In Blue – Pittsburgh Symphony Orchestra/André Previn (Spotify)
Ik heb geluk en kan het vrijwel helemaal meepakken, onderweg van Tilburg naar Gilze. Genieten. Trouwens, luister ook eens naar deze Leonard Bernstein versie, afkomstig van het album “Panorama: George Gershwin” (Spotify), een prima introductie tot het werk van Gershwin. Mooi hoor! Luisteren!

WK Voetbal
NED-JAP: 2-1. Geluk dwing je niet af, het overkomt je. Ik heb daarstraks Italië zien spelen (op z’n Italiaans). Dan is er toch echt meer dan alleen geluk of mazzel nodig.

26/06/2019

Poeh. Vandaag is kwart over zes ineens best vroeg.

Het is niet eens zo’n grote route, toch tik ik vandaag de 450 kilometer aan. Zigzaggend van west naar oost. Tussendoor naar Gorinchem voor een spoedje. Aan het eind van de rit nog even naar Oirschot om een airbag op te halen. En dat is het zo ongeveer.

Het mooiste meisje van de dag wacht voor een stoplicht in Bergen op Zoom, speelt met haar lange rossige lokken, en lacht. Het stoplicht neemt de tijd. Ik vind het best.

In Stuttgart kampt men heute met een probleem met de dataserver. En dus kan het morgen best eens een rustige dag worden. Wir werden sehen.

Yoko

Add Color (Refugee Boat)

Te warm om te gaan lopen. En na het eten geen zin meer/nog werk te doen. Morgen?

27/06/2019

Zoals verwacht is het niet druk. Morgen volgt de inhaalslag. Het neemt niet weg dat ik toch een flinke rit heb, zo’n 400 kilometer, inclusief uitstapjes naar Tilburg en Tiel.

Onderweg naar mijn laatste adres stop ik tussen Chaam en Ulicoten even op één van mijn favoriete plekjes. Eigenlijk valt er niets te beleven, maar het voelt er goed, vertrouwd, vredig. Welk seizoen het ook is. Een kwartiertje niets, nergens, nu.

Oude Baan, Chaam-Ulicoten
Nergens

Terug in Made wachten er enkele klusjes. Aan de slag. Lopen doen we later wel weer.


Een paar losse mededelingen:
– Le Créateur d’automobiles heeft de uitzondering op de regel wederom weten te bevestigen: de bedrijfsvoiture (°2003) is gewoon door de APK gerold. Slechts één lumière de la ville n’était pas de jofel. We kunnen er weer een jaar tegenaan.
– Onze nieuwe buren (op de hoek) blijken vrij asociaal te zijn vinden het geen probleem om ‘s avonds met de drilboor de zware betonnen fabrieksvloer tot puin te smashen. Zoals ze het ook geen probleem vinden om zondagochtend vanaf acht uur met puincontainers te slepen. Ik weet ‘t, niet zeuren, Tal, je woont op een industrieterrein. Nog wel, ja. Nog wel… Benieuwd hoe lang het duurt voor de andere buurman (met kinderen van een jaar of acht of tien) zich er tegenaan gaat bemoeien.
– Ik hoor ze niet. Ik zie ze niet. Toch laven ze zich nacht na nacht aan mijn kostbare bloed. Zelfs via mijn vingertoppen, mevrouw! Grrr.

28/06/2019

De inhaalslag: het valt eigenlijk best mee. Oké, de bus zit goed vol, het zijn aardig wat adressen, en ik ben wat aan de late kant. Mij krijg je niet gek. Flink wat kilometers vandaag. En flink wat uren. Hurwenen, weleens van gehoord? Het ligt in de Bommelerwaard, naast Zaltbommel. Ver van huis. En nog even naar Oirschot, voor de derde keer deze week. Het meisje van de receptie ziet mij aan voor een potentiële Porsche koper. Ocherm da mêske, bevangen door de warmte.

Kortom, een weekje kilometervreten. Blijft leuk om te doen. Volgende week weer. Dan in bedrijfskleding. Tja, het moet niet gekker worden!

Stormzy op Glastonbury! Is zo te zien naar de sportschool geweest. Goede show! Er komt nog meer, maar Tal gaat naar bed. Morgen op tijd eruit…

29/06/2019

…want ik word rond een uur of tien in Breda verwacht om op te bouwen voor vanavond. Joris en Mireille trouwen vandaag en we spelen met de Nowhere Boys een setje aan het eind van de avond. Volgens mij speelt Abel ook, en nog wat andere bandjes. Enfin, da’s voor straks. Opbouwen, linecheckje, korte babbel, en terug naar huis. Te warm om buiten te zijn.

WK Voetbal
ITA-NED: 0-2. Door naar de halve finale! Laatste half uur gezien. Als het draait, dan draait het goed.

Als ik kort na half negen de deur uitstap, is het nog altijd 31 graden. Hoe gaat dat in de stad zijn? En in De Avenue? Het blijkt mee te vallen. Warm, maar goed te doen.

De bruid straalt, de bruidegom glundert.

Het is verleidelijk om meteen aan het koude bier te gaan. Alleen blijkt het bier niet zo koud als je zou mogen verwachten (en dat blijft de hele avond zo). Misschien maar beter ook, want ik heb nog drie uur te gaan voor ik het podium opstap. Gelukkig is het water wel gekoeld.

Ander dingetje dat ik me pas realiseer als ik binnen ben: ik ken hier niemand. Buiten bandgenoten, maar die zijn druk, of zijn nog niet binnen, of zijn net getrouwd.

Gelukkig is er muziek: de hele avond spelen bands van Joris, van zijn eerste bandje tot en met Abel, een familieband, en de Nowhere Boys -wij- aan het eind. Sommige van de muzikanten hebben jaren niet meer gespeeld, anderen zijn nog volop actief. Het klinkt allemaal goed, en voor wat betreft Abel beter dan toen, rijper, dieper. Leuke optredens. Het geluid laat te wensen over, da’s jammer. Lastige zaal, en dan ook nog al die change-overs. Maar toch…

Ondertussen kom ik wat bekenden tegen. Good times.

"Sweet Child O' Mine"

Losse observaties: korte broek op een trouwfeest, biodanza, jaren tachtig.

Volgens mij gaan we rond middernacht het podium op. Twaalf Beatles liedjes en als afsluiter Abba’s Dancing Queen met Mireille en Mariska. Bandje klinkt als een klok. Zang (vrijwel elk liedje is meerstemmig of heeft koortjes) gaat fijn. En het is een energiek setje. Inclusief de lichte chaos die bij zo’n avond hoort.

Na ons is nog muziek van vinyl en dan is het rond een uur of twee tijd om te gaan. Hoewel het plan was om zondag de spulletjes te halen, pak ik mijn spullen toch maar in, zet de auto op de stoep en prop alles in de kofferbak van de Punto. Past net. En scheelt morgen een uur.

30/06/2019

Beetje brak van the night before. En een klamme, onrustige nacht. De buitenlucht zal me goed doen, en dan is een rondje hardlopen een goed idee. Ook omdat er met die zotte temperaturen niets van is gekomen deze week.

Run #298
10:30u: Basic run 3,0 km – 18:04 min. –
Route Witteweg – 23C, grijs
Grijs, een beetje drukkend, maar met een lekker briesje. Rustig en ontspannen rondje. Meer had gekund, maar het is mooi zo.
Gemiddelde snelheid: 5’55”/km

Douche, ontbijt, koffie. En dan naar Oostenrijk!

Max in Oostenrijk. Foto ANP - Geëmbed van volkskrant.nl
Max in Oostenrijk. Foto ANP – Geëmbed van volkskrant.nl

Een zeldzaam indrukwekkende race van Max Verstappen. Bizar, zo goed! En hij is pas 21! En al die NL-ers daar in Oostenrijk! Dat gaat nog wat worden als ze volgend jaar in Zandvoort gaan racen.

Aan het einde van week #26

De kaaksores is -hoewel minder dan voorheen- nog niet weg. Het advies van de tandarts om het wat tijd te gunnen heb ik ter harte genomen. En dat doe ik komende week ook.

Een drukke fijne week. Vijf lange dagen achter het stuur. En een leuke avond met de Nowhere Boys. Genoeg geschreven.

Komende week breng ik opnieuw grotendeels achter het stuur door. Donderdag de (voorlopig) laatste repetitie met YTMIDM. En dan zondag de Vijfde Wildse Kermis in ‘t Wild. Het belooft mooi weer te worden, dus kom kijken!

Tot gauw.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse

De cijfers van juni

Hardlopen
Totale afstand: 43,34 km
Gemiddelde snelheid: 5’43”/km
Aantal runs: 11

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 70,8 kg