One's company, two's a crowd, and three's a party

De week #24

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #24

Nu het 5 km schema klaar is, denk ik dat ik voorlopig de trainingsschema’s even laat voor wat ze zijn en het van de dag ga laten afhangen. En dan pak ik het in juli wel weer op.

Deze week een paar werkdingetjes. Repetitie en gesprek over de toekomst. Koffie met een maat. En vorige week krijgt een staartje. Eens kijken wat dat wordt.

But I always say,
one’s company,
two’s a crowd,
and three’s a party

Andy Warhol

Nog even terug naar zondag…

Finale Nations League
POR-NED 1-0. Ik heb alleen de laatste tien minuten gezien (wegens F1 Canada). Het verlies was niet onterecht, begrijp ik? Ach, waar ze vandaan komen, en , en dan ook nog eens die verlenging van afgelopen donderdag… Jammer. En ik gun Ronaldo eigenlijk ook wel titels als deze.
Een scorend spitsje of twee en een keepertje extra zou geen overbodige luxe zijn. En dit Oranje is in ontwikkeling, er is nog tijd.

10/06/2019

Niets gehoord, niets gezien.

De plannen! De tuin! Deel 2! Om precies te zijn “achter het huis”. Lastig uit te leggen als je het huis niet kent. “Achter het huis” is een grotendeels betegelde strook van een meter of drie over de hele breedte van het perceel (ca.35 meter), waar overgebleven tegels, stenen, zand, planken en balken en de familieaanhanger wachten op, wel, op niets eigenlijk. Verder valt er weinig eer aan te behalen. Omdat er weinig zonlicht komt is het er altijd vochtig. Ideaal voor mos en onkruid. En dat is nu grotendeels weg. Hopla!

De achterkant
De weinig glorieuze strook achter de huis

Pinkpop 2019 Live!
Headliners: Fleetwood Mac, Mumford & Sons, The Cure, Armin van Buuren. Ahem. En zo’n Jamiroquai, of een Lenny Kravitz, of die Slash, da’s ook al twintig jaar vergane glorie. Plus nog een handvol half lauwe acts. De meesten zetten natuurlijk gewoon een goede show weg. Maar allemaal zo ont-zet-tend braaf. En wat ik vanavond op tv zie ook. Niets gemist. Nou ja, Die Antwoord natuurlijk. En Elbow. Eventueel Mark Ronson. NL acts vallen in positieve zin mee. Maar verder? Mwah…

Hoewel opnieuw o.a. Mumford & Sons en The Cure op de affiche prijken, ziet Rock Werchter er dit jaar interessanter uit. Vooral onder de kleinere namen zijn flink wat leuke acts te vinden. Betere programmering, moderner, en zeker minder braaf.

11/06/2019

Run #292
07:45u: Basic run – 5,1 km – 29:41 min. –
Route De Linie – 11C, grijs
Een beetje souplesse en een boel wilskracht. Stil. Ontspannen.
Gemiddelde snelheid: 5’49”/km

Een vriendin is een boek aan het schrijven, over een boeiend maar ook complex onderwerp. We sturen wat ideeën en gedachtes over en weer. Interessant en uitdagend. Goed bezig. Benieuwd naar wat gaat komen. Blij dat ik een beetje kan helpen.

Film du jour
Charlie’s Angels: Full Throttle (2003)
Met een half oog gekeken, vanwege bezig met iets anders. Flinterdun. Flauwe humor. Gedateerd. Lachwekkend slechte actie. Eye candy. Demi Moore. Vandaar het halve oog.

Charlie's Angels: Full Throttle - geëmbed van filmaffinity.com
Charlie’s Angels: Full Throttle – geëmbed van filmaffinity.com

12/06/2019

Regen! Goed voor de tuin.

Buiten regent het, binnen is er koffie
De leestafel – Mijn zaad is beter!

Een productieve middag in Etten-Leur: bijpraten met een ouwe makker. Al weer een tijdje geleden, doen we te weinig. Goed elkaar weer te zien en te spreken. Proost!

Bij het verlaten van de kroeg schijnt de zon. En zo hoort het!

Waarom? Waarom niet?
Waarom? Waarom niet?

De repetitie gaat niet door. De toekomst komt een weekje later.

13/06/2019

Run #293
08:00u:
Basic run 5,2 km – 29:26 min. – Route De Linie – 14C, bewolkt
Redelijk gelopen, blijven pushen, tempo verhogen als het nodig is. Een venijnig briesje, af en toe wat zon, niet verkeerd. Tevreden. Een koude douche. En een liter koffie.
Gemiddelde snelheid: 5’39”/km

Het is stil.

Bertolf

Hij doet het gewoon nog een keer, die Bertolf. Na vorige weekPenny Lane” nu “Something”, met alles erop en eraan. Niet alleen is het razendknap, het is ook gewoon heel mooi. En nee, ik ga me hier niet aan wagen; ik ga het niet eens proberen.

14/06/2019

Jarig. Da’s al.

geëmbed van billboard.com
geëmbed van billboard.com

Hoewel… nee, da’s niet al.

Voor mij kan die verjaardag niet snel genoeg voorbijgaan. Op zo’n dag als vandaag loop ik rond met een wat opgelaten, ongemakkelijk, onbestemd gevoel. Niet dat ik de felicitaties niet waardeer. In tegendeel. En soms meer dan alleen waardeer. Ik ben blij met iedereen die de moeite neemt. Ik vind het ook geen probleem als mensen even niet aan me denken. Op een enkeling na.


Ideetje gepitcht.

Jarige job luistert naar haar wijze woorden: het zonnetje in.


De avond en petit comité; goed eten, voetbal, koetjes en gouden kalfjes. Een gezellige avond. Zonder alcohol.

15/06/2019

Een onrustige nacht, waarin verleden, heden en toekomst elkaar veelvuldig afwisselen. Vaak wakker. Drukte in het hoofd.

Het stomme is, ik doe het mezelf aan. Ik kan een ander niet de schuld geven van hoe ik me voel. De enige die verantwoordelijk is voor hoe ik me voel, ben ik. Mijn gedachten veroorzaken mijn gevoel. Mijn gevoel is van mij. Al het andere is ruis.*

Tja. Weten is één ding. Hoe ermee om te gaan is een ander verhaal.

* In BNDeStem/AD van vandaag gaat de column van ‘David & Arjan’ precies over dit onderwerp. En hun woorden vatten aardig samen wat ik hier in meer woorden had staan, dus copy/paste.


Het weer laat vandaag helaas te wensen over. Voordeel is dat we relatief weinig last hebben van het Powerweekend, dat hemelsbreed een kleine kilometer verderop wordt gehouden. Gisteren speelden The Dirty Daddies, niets van gehoord. Van de trekkers was gisteren weinig te merken. Vandaag blijven de tuindeuren dicht. Bovendien reikt geluid bij vochtige omstandigheden vaak minder ver. Morgenmiddag komen de echt zware jongens in actie. Dan zien we wel weer.

Bijkomend probleempje is dat de A16 richting Rotterdam dit weekend is afgesloten. En dus staat het op alle omliggende snelwegen en in ieder geval bij Hooipolder muurvast. Goed geregeld. We blijven thuis.

Haitink

Vandaag dirigeert de grote Bernard Haitink nog één maal Bruckner Zeven, met ‘zijn’ Radio Filharmonisch Orkest, tijdens de NTR Zaterdagmatinee in het Concertgebouw. En daarmee neemt de inmiddels negentigjarige maestro afscheid van Nederland. Op 6 september staat hij voor de allerlaatste keer op de bok, in Luzern. Dan, na 65 jaar, is het mooi geweest.

(…) een van de allergrootste dirigenten van onze tijd, voor generaties muziekliefhebbers de personificatie van wat een dirigent kan zijn: een hypersensitieve mediator tussen die zwarte noten op wit papier en hun onzegbare, oneindig kleurrijke zeggingskracht.

Mischa Spel, NRC
Bernard Haitink na afloop van zijn laatste concert in het Concertgebouw Amsterdam. Foto Dingena Mol/ANP - Geëmbed van nrc.nl
Bernard Haitink na afloop van zijn laatste concert in het Concertgebouw Amsterdam. Foto Dingena Mol/ANP – Geëmbed van nrc.nl

De matinee terugluisteren kan hier.

Mooi artikel en interview in De Volkskrant.
Recensie in NRC: “Dirigent Bernard Haitink neemt afscheid: tot de laatste maat alert, soeverein en onvergetelijk
Recensie in Het Parool: “Haitink neemt afscheid met magische middag


WK Voetbal
NED-KAM: 3-1. Die eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland heb ik dinsdag maar deels gezien; niet best, maar gewonnen. En dat geldt voor deze ook. Tuurlijk zal er spanning en druk op staan. Maar de wedstrijden in de aanloop naar dit WK waren ook niet al te overtuigend, dus misschien zijn ze gewoon niet zo goed als we denken/hopen. En als de beste speelsters ook nog eens slordig of onvoldoende scherp zijn, dan wordt het kiele kiele. Maar hé, ze staan in de volgende ronde. Mooi.

Bah. Ik voel me niet lekker. Het zet niet door, het trekt niet weg.

16/06/2019

Hmm, geen verbetering.

Run #294
10:30u:
Basic run 5,0 km – 29:58 min. – Route Oud Drimmelen – 18C, bewolkt
Niet in beste doen dus. Op het gemak. Blij dat ik ben gaan lopen.
Gemiddelde snelheid: 5’59”/km

De wind is gedraaid. En eigenlijk zou de deur open kunnen. Maar jezus, wat een kabaal.


Aan het einde van week #24

“Zeg Tal, wat is dat met die kleuren? Jij zegt toch altijd dat een website geen kerstboom mag worden?”
Helemaal gelijk. Hierna weer gewoon zwart, wit en vijftig tinten grijs, al dan niet met een zweepje.

Hardop denken is niet altijd een goed idee. Schrijven, schaven en schrappen. Vooral dat laatste.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Alles is anders
En er is niets veranderd
Een jaar en een dag

Tegeltjeshaiku

En een liedje…