Linksaf? Rechtsaf?

De week #22

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #22

Deze week repetitie en optreden met YTMIDM. Het wordt ons eerste optreden in zes maanden. En ik weet niet precies wat ik daar nu van vind. Dus dat wordt interessant. Verder een rit voor de broer, misschien Breda Jazz, wat lopende zaken, sporten. En een privé dingetje.

Always remember,
someone’s effort is a reflection
of their interest in you

Tegeltjeswijsheid

27/05/2019

Ze heeft gelijk. Natuurlijk heeft ze gelijk. Twee dagen achter elkaar hardlopen is niet slim. In ieder geval als het vijf kilometer of meer is. Geen pijntjes of kraakjes (houd die gedachte vast). Maar wat stijfheid hier en daar, en vooral een vermoeid gevoel. Ik wil te veel en ik wil te snel. Niet voor het eerst.

Pictures of Lily

En ineens zijn ze er: de waterlelies.

Film du jour: The Joneses

Ik had “The Joneses” (2010) eerder al eens gezien. Ik blijf het een leuke film vinden. De kritische noot -het is tenslotte een ‘aanklacht’ tegen de consumptiemaatschappij- is wat obligaat en het einde is mwah, maar dat wordt gecompenseerd door het tempo en het acteerwerk. Zowel David Duchovny als Demi Moore zetten solide personages neer. Sowieso is er weinig te klagen qua acteren. Jammer dat Demi Moore nauwelijks nog rollen van dit niveau speelt, krijgt of accepteert, of überhaupt nog in te pruimen films speelt. Hetzelfde geldt trouwens voor Duchovny, al staat die een trede of twee, drie lager.
3½/5

"The Joneses" filmposter - Geëmbed van imdb.com
“The Joneses” filmposter – Geëmbed van imdb.com

28/05/2019

Gisteren niet best gegeten, vannacht niet best geslapen, vanmorgen niet best opgestaan. En het regent (eindelijk – de tuin, god, de tuin…). Het schema gaat om; vandaag de work-out, morgen lopen.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 12: NTC Work-out: Runner flexibility | 14 min. | Intensiteit laag – Niveau beginner

08:15u: Work-out #61 – 14:00 min.
‘Perfect voor: Actief herstel – Flexibiliteit – Herstel van hardlopen’

40 sec. wall sit, 30 sec. zijwaartse hip openers, 20 sec. shoulder gators, 30 sec. dynamische borst stretch, 15 sec. down dog, 15 sec. up dog
30 sec. butterfly stretch, 30 sec. hip twisters, 20 sec. hip lifts, 2x 30 sec. leg raises met één been (2 series)
2x 40 sec. onderrug stretch, 40 sec. cat cow, 2x 30 sec. quad stretch geknield, 20 sec. knee hugs
Misschien had ik deze work-out beter gisterenochtend kunnen doen. De oefeningen maken de gewrichten los, rekken de spieren, en brengen wat rust in mijn hoofd. Oh, die wall sit…

Nou, die maaltijd van gisteren is écht niet goed gevallen. Flink uit mijn doen. Bedankt, Kapitein Iglo…


Er zijn zo van die kleine dingen die een dag kunnen breken of maken. Leuke appjes, op het juiste moment. De glimlach.

Met gitaar op schoot voor de telebuis. Er hangen liedjes in de lucht.

Film du jour: Logan

Logan” (2017) is wat mij betreft de beste uit de X-Men serie en misschien zelfs één van de beste in het genre. Het menselijke karakter dat aan de -van origine- eendimensionale personages wordt gegeven, en de sombere, emotionele toon van de film, halen “Logan” uit het standaard X-Men stramien (waarbij de computers overuren draaien). Door de ‘echtheid’ van het verhaal is het bloederige geweld af en toe cartoonesk of simpelweg ‘te’. Dat gezegd hebbende, zowel Hugh Jackman als Patrick Stewart stijgen ver uit boven wat je in dit genre mag verwachten. En haal je dat superheldenaspect eruit, dan blijft er een groffe, donkere roadmovie over. Goede film.
4/5

"Logan" filmposter - Geëmbed van imdb.com
“Logan” filmposter – Geëmbed van imdb.com

29/05/2019

Nog altijd onder de indruk van de verkeerd gevallen maaltijd van maandag. Blijven liggen is geen optie. Misschien zal hardlopen helpen.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 13: Herstel run 5,5 km | Gemiddelde snelheid: 7’30”/km

07:45u: Looptraining #287 – 5,4 km – 32:14 min. –
Route De Linie – 11C, zon
Onrustig maar kalm. Ze is in mijn gedachten. De benen zijn zwaar. Het tempo is oké en constant. Mooi weer. En ik probeer te genieten.
Gemiddelde snelheid: 5’58”/km

Operatie Rijbewijs gaat de laatste week in: pasfoto’s* gemaakt, nieuw rijbewijs aangevraagd, over een week ophalen.

* En ik had nog pasfoto’s, maar geen idee waar die gebleven zijn. Dan maar weer een tientje uitgeven.

#NP Now and ThenRusty Kershaw (Spotify)
Een vrij obscure plaat van een vrij obscure artiest. Ik ben bij Kershaw terechtgekomen via de Neil Young link. Een mengelmoes van traditional country en cajun, met een New Orleans sausje. Aanrader.

Repetitie met YTMIDM. En ik voel me niet goed. Helemaal niet. Afzeggen gaat niet, want het is de laatste repetitie voor ons optreden van a.s. zaterdag en we hebben nog veel te doen. Het gaat niet van harte, maar het gaat. Gelukkig zakt het even. En morgen zien we wel weer.

30/05/2019

Beroerd. Met alles erop en eraan.

31/05/2019

Iets opgeknapt. Nog wel dezelfde symptomen. De ervaring heeft me geleerd dat mwah-voelen en werken beter samengaan dan mwah-voelen en op de bank liggen. En dat laatste heb ik gisteren al genoeg gedaan. Na de ochtendrituelen de kiezen op elkaar, naar Breda, en trappen met dat (fraaie) hok. Eerst naar Goes en dan zigzaggend langs plaatsen als Halsteren, mijn oude honk Zevenbergen, Alphen en Berkel Enschot naar Veghel. De ochtend is pittig, ‘s middags gaat ‘t beter. 382 kilometers. Vroem vroem.

Hallo Breda!
Hallo Breda!

Here, making each day of the year
Changing my life with a wave of her hand

“Here, There and Everywhere” – Paul McCartney

Brian Wilson is twee dagen na Paul McCartney geboren. Toen Wilson (samen met Tony Asher) in de eerste maanden van 1966 “God Only Knows” -het beste popliedje ooit, van wie dan ook, punt, geen discussie, klaar- schreef, was hij 23 jaar. Drieëntwintig…

In juni, kort na de release van “Pet Sounds” en beïnvloed door “God Only Knows”, schreef de 23-jarige McCartney “Here, There and Everywhere“. Eén van zijn beste liedjes en mijn favoriete McCartney liedje. Het is lastig om het origineel van The Beatles te benaderen, want daar zit alles op en aan. Nataly Dawn komt in de buurt.

01/06/2019

Beter dan gisteren. En mooi weer. Maar ik sla vandaag toch maar even over. Dat hardlopen komt wel weer.

Vanavond spelen met YTMIDM tijdens het afsluitende feest rond het 75-jarig jubileum van de Maaskantse Boys in Maren-Kessel.

Het fysieke ongemak van de afgelopen dagen maakt langzaam plaats voor wedstrijdspanning. Die wedstrijdspanning voel ik meestal wel voor een optreden. Het is geen podiumangst of zenuwen of zo. Kriebels in de buik, zoiets. De ene keer meer dan de andere. Deze keer meer. Om verschillende redenen.

Die wedstrijdspanning laat ik doorgaans achter me als ik in de auto stap. Net als mijn humeur of andere dingen die eventueel spelen. Ik doe dit al een tijdje, zij het de laatste jaren minder dan vroeger.

Aangekomen in Maren-Kessel meteen opbouwen en soundchecken. Noll doet het geluid, dus dat zit allemaal snor. Van begroeten van bekenden komt niet veel. Voor een deel met wederzijds goedvinden, voor een deel met excuses achteraf voor mijn afstandelijkheid.

Ik doe alsof ik het niet gehoord heb.

We beginnen vroeg, om half negen. Gelukkig zijn er voldoende aanwezigen om de tent meteen op stelten te zetten. Want we gaan meteen vol gas erop. De nieuwe liedjes gaan lekker, het tempo zit er goed in, en het publiek doet fijn mee. Dat strakke zwarte pak was misschien niet zo’n heel goed idee.

Na onze eerste set volgen speeches, loterij, overhandiging van cheques aan Stichting ALS, en een optreden van Danilo. Even bijkletsen. De glimlach. Moment alleen. En de schouders ophalen.

De tweede set knalt van begin tot eind, inclusief een paar extra liedjes en een verzoekje. Af en toe wat slordigheden, want we spelen te weinig. Niemand merkt het, behalve wij. Een leuk optreden. Bijna als vanouds. Bedankt Maren-Kessel!

Met de mooie mensen van Maren-Kessel
Met de mooie mensen van Maren-Kessel

Op zo’n avond merk ik ook weer hoe ik veranderd ben, zowel fysiek als in het koppie. Vroeger doseerde ik mijn energie, om te voorkomen dat ik halverwege ‘op’ was. Tegenwoordig kan ik voluit gaan en waar nodig nog gas bijgeven. En genieten, zowel van wat we doen als van wat we terugkrijgen. You’ll never walk alone.

Iets na drieën thuis. Strak van de adrenaline. Gelukkig ook moe, dus slapen lukt, al is het met drukke nachtelijke avonturen.

02/06/2019

Stijve nek- en schouderspieren, pijntje hier pijntje daar, rauwe vingertoppen, Barry White stem; da’s goed wakker worden. Koffie!

Het plan was om vanochtend te gaan lopen, maar het is om tien uur al 25 graden, en dat is voor mij vandaag iets teveel van het goede. Het is sowieso oppassen geblazen met dit weer. Ik verbrand snel en met name mijn kale kop krijgt het zwaar te verduren. Daar valt nauwelijks tegenop te smeren. Dus wordt het pendelen tussen parasol en koelere binnenboel, ondersteund door water, leeswaar en muziek.


Oh ja, ik heb de oude pasfoto’s gevonden. Waaronder eentje van tien jaar geleden, die -zie ik nu- ook op mijn rijbewijs staat. Die was ik helemaal vergeten. Op zijn zachtst gezegd schrikken.

2009

2019

Goed, de hoek is anders, het kon me kennelijk niet veel schelen, en je ziet dat ik veel op mijn schouders voel drukken. Maar mijn hemel, wat een dikke harses. En die blik in mijn ogen…


Aan het einde van week #22

Klaar voor de wedstrijd – 5 km | Overzicht week 4
Doel: 4 runs en 1 work-out / Gedaan: 1 run* en 1 work-out
Doel: 16,5 km / Gedaan: 5,4 km
Gemiddelde snelheid: 5’58”/km
(* Volgende week goedmaken)

De week is anders verlopen dan ik had verwacht. Gelukkig aan het einde in de plus. Ik ga er verder niets aan toevoegen.

Volgende week? Geen idee. Ook mooi.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Je krijgt wat je verdient.

De cijfers van mei

Hardlopen
Totale afstand: 57,56 km
Gemiddelde snelheid: 5’40”/km
Aantal runs: 15

Work-outs
Totale tijd: 38 minuten
Aantal work-outs: 2

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 71,5 kg

Eén reactie

Reageren is niet meer mogelijk.