Love is a flower

De week #18

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #18

Na het -ongetwijfeld te openhartige- navelstaren van vorige week heb ik me voorgenomen om het deze week lichter te houden. En korter. 😉

De werkweek begint met een rit voor de broer en eindigt met telefoondienst voor een bevriende zakenrelatie. Verder een paar afspraken, plannen, dingen die ik wil doen, etc. Ik zal ook maar weer eens wat gaan oefenen; volgende week beginnen de repetities met YTMIDM.

Het is ook de laatste week van de “Fitter worden”-training. Geen onverdeeld succes, want echt fitter ben ik voor mijn gevoel niet geworden. Wel fit gebleven, dus da’s goed. Blij dat ik ondanks mijn eerdere twijfel de acht weken vol ga maken.

Silence is easy
It just becomes me
You don’t even know me
You all lie about me

Starsailor

29/04/2019

Vandaag een rit voor de broer. Twintig over zes eruit. Dat ging maar net goed; halfslapend wekker #1 weggedrukt, wekker #2 aangezien voor wekker #1. En dat na een vrij korte nacht. Gelukkig zie ik dat het tijd is om op te staan. Koffie extra sterk. En dan op naar Breda.

Mist. En brrr… Maar de zon doet haar best. Maandag is meestal wat rustiger, en omdat de boel op Koningsdag dicht was, is het nog wat rustiger. Een vlotte rit, zonder noemenswaardigs. Het is meivakantie (kennelijk), wat onderweg ook wel te merken is. En ik drink niet op elk adres koffie, dat scheelt ook. Kortom, zo rond een uur of één zit het er al op.

Trouwens, onderweg mooi licht, mooie kleuren; “The Colours of Spring”.

Nieuwe Maastrichtsebaan, Gilze

Terug thuis wachten er enkele huishoudelijke klusjes en enkele zakelijke mailtjes. Het is lekker weer, koffie smaakt beter in het zonnetje, en dit is extra tijd. Dus zitten, kijken, schrijven, genieten. Het onkruid tiert welig. Ik kan niet langer wegkijken.

Tuin, koffiepauze

Een appje met een vraag die ik positief kan beantwoorden. Blij dat ik kan helpen. Komt dat perseallesmoetenenwillenenzullenbewarenwantjeweetmaarnooit toch nog eens van pas.

#NP Liszt: Via CrucisNederlands Kamerkoor o.l.v. Reinbert de Leeuw (Spotify)
Weliswaar een week na Pasen, maar ach, de Lijdensweg is van alle tijden en deze muziek is tijdloos. En Reinbert de Leeuw…

30/04/2019

Fitter worden
Dag 29 – Herstel run 5,0 km | Gemiddelde snelheid: 6’23”/km
08:15u: Looptraining #272 – 29:28 min. – Route De Linie – 4,9 km – 10C, bewolkt
Zondag zit nog in de benen. Het voelt niet als herstellen als je van begin tot eind aan het sleuren bent. Halverwege twee minuten onderbreking. Dubbele troost: 1) wel gehaald, 2) redelijk tempo.
Ben ik na zeven weken fitter geworden? Nou, nee. Maakt dat veel uit? Eigenlijk niet. Oké, een beetje.
Gemiddelde snelheid: 6’00”/km

Gesprek bij klant in Raamsdonk. Tal van kruisende lijnen (“Van wiej zedde gai dur enuh?”). Bodemprijsje, maar geld is niet het belangrijkste. Daarna op de koffie bij een bevriende zakenrelatie. Verbazing en verwondering. En maar één kopje koffie.

Spurs-Ajax: een matige maar spannende wedstrijd. Met een half been in de CL finale.

De cijfers van april

Hardlopen
Totale afstand: 53,44 km
Gemiddelde snelheid: 6’00”/km
Aantal runs: 11

Work-outs
Totale tijd: 162 minuten
Aantal work-outs: 6

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 71,93 kg

01/05/2019

Wat ik me van 1 mei 1994 herinner: dat ik het vreemd vond dat er toch geracet werd op Imola, ondanks het overlijden van Roland Ratzenberger de dag ervoor, en de crashes van Rubens Barrichello tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag (die daardoor flink in de kreukels lag) en die van JJ Lehto en Pedro Lamy bij de start (waarbij negen mensen gewond raakten, en indirect oorzaak van wat zou volgen); de regie die de beelden bleef uitzenden van het wrak waarin en -later- waarnaast het levenloze lichaam van Ayrton Senna lag; de plas bloed die op het asfalt achterbleef; dat de race ondanks al die ellende werd hervat; dat we vervolgens aan een liedje (wat later “Heavy Weather” cq “In Isolation” werd) gingen werken. En dat Ayrton Senna en Roland Ratzenberger waren overleden.


#NP Les Liaisons Dangereuses 1960Thelonious Monk (Spotify)
In de herhaling, omdat het een prima plaat is.


Elke keer hetzelfde dansje. De 24-uursregel.*


Messi is zonder twijfel de beste voetballer van zijn generatie. Al komt Ronaldo aardig in de buurt. Ik beschouw Messi niet als de beste aller tijden. Daarvoor heeft bijvoorbeeld een Maradona toch meer voor mekaar gekregen, zowel in clubverband als met het nationaal elftal. Dat gezegd hebbend, je zal zo’n Messi maar als tegenstander hebben. Zoals vanavond pijnlijk duidelijk werd voor Liverpool. Toch is die halve finale nog niet gespeeld. Daarvoor heb ik Liverpool te hoog zitten. Zoals ook Ajax nog niet in de finale staat. Dat worden twee leuke wedstrijden volgende week.

* De 24-uursregel is een variant op “een nachtje over slapen” (of “tot tien tellen”)

02/05/2019

Fitter worden
Dag 30 – NTC Work-out: Circuit Breaker | 29 min. | Intensiteit gemiddeld – Niveau gemiddeld
08:15u: Work-out #60 – 23:57 min.
‘Perfect voor: Stabiliteit van core – Kracht voor hardlopen – Uithoudingsvermogen van hele lichaam – Spieren in bovenlichaam’
Warming-up: 40 sec. hip lift march, 2x 30 sec. runner touches, 50 sec. zijwaartse hip openers
Uithoudingsvermogen van hele lichaam 1: 40 sec. rennen op de plaats, 2x 40 sec. split squats, 10 sec. herstel, 2x 30 sec. zijwaartse plank met knee drives, 10 sec. herstel, 40 sec. push-ups, 60 sec. seesaw lunges, 10 sec. herstel, 30 sec. quick feet voor en achter, 40 sec. high plank arm reaches, 10 sec. herstel
Uithoudingsvermogen van hele lichaam 2: 40 sec. rennen op de plaats, 2x 40 sec. split squats, 10 sec. herstel, 2x 30 sec. zijwaartse plank met knee drives, 10 sec. herstel, 40 sec. T push-ups, 60 sec. burpees, 10 sec. herstel, 30 sec. quick feet voor en achter, 40 sec. high plank arm reaches, 10 sec. herstel
Uithoudingsvermogen van hele lichaam 3: 40 sec. rennen op de plaats, 2x 40 sec. split squats, 20 sec. herstel, 2x 30 sec. zijwaartse plank met knee drives, 20 sec. herstel, 40 sec. T push-ups, 40 sec. split jumps, 20 sec. herstel, 30 sec. quick feet voor en achter, 40 sec. high plank arm reaches
Cooling-down: 30 sec. butterfly stretch, 2x 40 sec. quad stretch geknield
Een gehaast gevoel. Het kost moeite om rust, ontspanning en (letterlijk) balans te vinden, zeker in het begin. De eerste twee rondes gaan redelijk tot goed. Behalve die burpees, waar ik na twee pogingen een streep doorzet. Bij de derde ronde is het op. Tja. Dan maar zo.
Wel gedaan. Dus da’s goed.

Voor het eerst in tijden gemediteerd. Vaker doen. Daarna een tijdje naar buiten staan kijken. Vogeltjes (musjes, meesjes, merels, duiven, kraaien) vliegen af en aan. Ze hebben het er maar druk mee. Dan gaan de gedachten richting toekomst. Hoe. Nu. Verder?


#NP Pacific Ocean Blue / Bambu (The Caribou Sessions) – Dennis Wilson (Spotify)
POB raakt me diep in mijn ziel. Telkens weer.
Deze re-release, aangevuld met materiaal voor het nooit afgemaakte Bambu, verscheen in 2008. Inclusief dit schitterende “Holy Man”, dertig jaar later afgemaakt en gezongen door Taylor Hawkins van de Foo Fighters. En de misschien wel meest trieste maar ook intens mooie Dennis song “All Alone”, mijn favoriet.

De 24-uursregel heeft zijn nut weer eens bewezen.

03/05/2019

Vandaag telefoondienst voor een bevriende zakenrelatie. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik het kantoor ook zou bemannen, maar daar heb ik hem -gelukkig- van af kunnen brengen.

Het wordt een rustige dag. Meer telefoontjes voor mij dan voor de bevriende zakenrelatie. Stiekem best een boel dingetjes gedaan. En iemand blij gemaakt. Tal is de beste…


Nou, zeg het maar: een gedrocht of de toekomst?*

* De correcte antwoorden zijn resp. ja en nee. Met je magneetjes…

Ik bedoel…

Fender Telecaster - geëmbed van Joe Bonamassa's website
Fender Telecaster – geëmbed van Joe Bonamassa’s website

Toch?

04/05/2019

Vandaag tachtig jaar geleden werd mijn moeder geboren.

Mam

Stilte.

05/05/2019

Absence blots people out
We really have no absent friends

Ambrose Bierce

Fitter worden
Dag 31 – Herstel run 7,0 km | Gemiddelde snelheid: 6’23”/km
10:00u: Looptraining #273 – 30:26 min. – Route De Linie – 5,1 km – 8C, zonnig, lichtbewolkt
Dit dus: een paar dagen ‘rust’ en nog steeds kost het moeite om op mijn gemak en in een redelijk tempo te lopen. Het is sleuren aan het ouwe lijf. Maar goed, vijf kilometer lukt. Net aan. De optionele twee kilometer richting de rotonde doe ik toch maar niet vandaag. Lekker zonnetje. Onvrede draait naar licht tevreden.
Gemiddelde snelheid: 5’58”/km

Er stond ook nog een duurloop van 10,5 km in het schema. Dat gaat voor een andere keer zijn. Ik ben er wel klaar mee, met dat “Fitter worden” schema.

Onder het genot van een kop koffie en een broodje kaas kijk ik uit het raam: het hagelt. En geen grote korrels Venz…

#NP Vaughan Williams; Symphonies Nos. 6 & 4Hallé, Sir Mark Elder (Spotify)
Symphony No.4 (
Wikipedia) en Symphony No.6 (Wikipedia)
Mooi, zo op de zondagmiddag.


Aan het einde van week #18

Fitter worden
Overzicht week 8

Doel: 4 work-outs / Gedaan: 3 work-outs (2 runs / 1 work-out)
Doel: 22,5 kilometer / Gedaan: 10,0 kilometer
Gemiddelde snelheid: 5’59”/km

Zoals ik in het intro van deze “De week” al schreef, is het “Fitter worden” project van de afgelopen acht weken geen onverdeeld succes gebleken. Wat ik eigenlijk na een paar weken al wel doorhad. Het meest dwars zit me dat juist dat wat ik met de training wilde bereiken -meer puf voor langere runs- niet gekomen is. En dat ik bovendien toch op de een of andere manier heb ingeboet op de kortere runs.

Fitter worden
Totaal (8 weken)

Doel: 32 work-outs / Gedaan: 31 work-outs (21 runs / 10 work-outs)
Doel: 87,5 kilometer / Gedaan: 88,8 kilometer
Gemiddelde snelheid: 5’54”/km
Work-outs: 258 minuten

06/05/2019 Aanvulling :
Ik krijg net van Coach Bennett (Nike+ Run Club Global Head Coach) een tjakka! mailtje: “Je kwam. Je liep. Je overwon.” Yes I can! En de app toont de totalen van de voorbije acht weken. Ik mag dan niet tevreden zijn over de ‘Fitter worden’ training, de cijfers zien er niet eens zo slecht uit. Dus vamos met die geit…

Wat nu? Ik denk dat ik me eerst maar eens op die kortere runs ga richten. Een gericht schema richting een 5 km “wedstrijd”, vier à vijf keer per weken trainen, een week of zes, zoiets. Terug naar de basis.


Uhm, ja, lichter en korter. Alles staat er. En wat er niet staat, vul je zelf maar in.

Komende week een ritje voor de broer, een vervolgafspraak in Raamsdonk en nog wat kleine dingetjes. Werk zoeken. Misschien Fotomuseum/Gemeentemuseum Den Haag (en anders volgende week). En voor het eerst in vijf maanden weer repeteren met YTMIDM. Als dat maar goed gaat…

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Silence is so accurate

Mark Rothko