Thankyouverymuchgoodnight!

De week #20

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #20

Afgelopen zondag ben ik begonnen aan een nieuw trainingsschema: “Klaar voor de wedstrijd – 5 km”. Richtpunt is een ‘wedstrijd’ (één deelnemer, geen prijzen) op 9 juni. Doel is om die vijf kilometer weer goed in de benen te krijgen, zodat ik die wat soepeler loop. En vervolgens door richting tien kilometer. Al is dat minder belangrijk.

Overzicht, afstand, rust in het hoofd; ik merk dat het nodig is. Bovendien staan er sowieso al een paar dingen in de agenda: een werkdingetje, dinsdag repetitie met YTMIDM, donderdag naar Den Bosch. Dus verder even geen plannen.

Walking down through the past
We thought it would always last
Things have changed somehow
It’s all behind us now
Don’t know why I do
I’m still chasing you

JJ Cale

Film du jour

Het is Meimaand Filmmaand bij Veronica. En zondagavond was de Meimaand Filmmaand film “Batman v Superman: Dawn of Justice“.

geëmbed van imdb.com
Geëmbed van imdb.com

153 minuten. Een hele zit. Ik zal proberen het kort samen te vatten:
Batman (Ben Affleck) is boos op Superman (Henry Cavill). En er is een slechterik (Jesse Eisenberg) die de wereld wil vernietigen, of de ultieme macht wil krijgen, of zoiets. Dat is mij niet duidelijk geworden. Ben en Henry vechten en vechten, totdat Henry tegen Ben zegt dat zijn (Henry’s) moeder door Jesse wordt vastgehouden. Dan komt er een groot monster (geen naam, gemaakt door Jesse) dat steeds sterker wordt. En zomaar ineens is daar ook Wonder Woman (Gal Gadot). Ik denk zodat ze een excuus hebben voor een
volgende DC Comics film. Enfin, Ben, Henry en Gal gaan samen met Lois Lane (Amy Adams) vechten met dat monster. En natuurlijk winnen ze. Wel lullig voor Henry, want die gaat daarbij dood. Of niet…
2/5

13/05/2019

Koffie op het terras. Kruin verbrand.


Een Italiaanse FB-vriend heel contentissimo gemaakt met aftershow passes voor de show van donderdag. Tja, ik ken mensen.

Ik ben oud genoeg om te weten wie Doris Day is. Of was, want ze is vandaag op 97-jarige leeftijd overleden. Een paar jaar terug was er een mooie documentaire over haar leven. Hopelijk wordt ie nog eens herhaald.


You ought to see your face
You ought to hear your voice
Last time I was here 
I wouldn’t turn around

#NP This Perfect WorldFreedy Johnston (Spotify)
Dit jaar 25 jaar oud. Mijn favoriete Freedy album (al is “Can You Fly” beter*), en één van mijn lievelingsalbums in het algemeen.

* Ja, dat leg ik nog weleens uit.

14/05/2019

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 2: Benchmark | Warming-up 7:00 – Benchmark 3:00 – Cooling-down 5:00

08:00u: Looptraining #277 – 3,0 km – 17:21 min. – Route Witteweg – 6C, zonnetje

De benchmark is een terugkerend iets in de NRC+ app. Het is de bedoeling dat je tijdens die drie minuten voluit gaat. Het behaalde tempo wordt gebruikt om de snelheid en opbouw van het trainingsschema mede te bepalen.
Rustig inlopen, met de rem erop. De drie minuten benchmark gaat goed. Voluit. Longen hebben het zwaarder dan mijn benen. Het uitlopen gaat ontspannen.
Geen idee hoe snel de benchmark ging, want dat laat de app niet zien. Mijn gemiddelde snelheid ligt hoger dan vorige keren (resp. 6’00”/km en 6’01”/km), dus dat is positief.
Gemiddelde snelheid: 5’47”/km (incl. warming-up en cooling-down)

Zandvoort 2020

https://www.instagram.com/p/BxcBywogfby/?utm_source=ig_web_copy_link

Mooi!

#NP Stay Around – JJ Cale (Spotify)
Een verzameling van niet eerder gereleased materiaal. Meestal zijn er goede redenen waarom het op de plank is gelegd. Bij JJ Cale maakt dat niet zo veel uit. Het kabbelt, het pruttelt, het groovet. Mellow.


Repetitieavond. Aangekomen in ‘t Wild zijn er twee berichtjes. Of ik vrijdag naar Amsterdam kom? En de stilte wordt even doorbroken.

Gehannes met m’n versterker; de brilliance switch van het ene kanaal dempt het andere kanaal. De logica ontgaat me. En niet eerder opgevallen. Maar ik kan er wel iets mee. De repetitie zelf gaat vlotjes. Het vaste repertoire zit er allemaal vrij goed in, en dus kunnen we de komende weken misschien nog wat nieuws uitproberen.

15/05/2019

Een nieuwe dag!

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 3: Herstel run 2,5 km | Gemiddelde snelheid: 7’30”/km

07:45u: Looptraining #278 – 5,0 km – 28:41 min. –
Route De Linie – 7C, zonnig
Daags na repetitie, bier, laat in bed, vroeg wakker. En zin. Waarom 2,5 als 5 ook kan?
De tweede helft vergt wat motivatie, maar ik weet nu dat het versnellen van mijn pas dan weleens wil werken. Ook vandaag. De tweede helft blijkt zelfs sneller te gaan dan de eerste! Goed gelopen. Lekker weer. Een nieuwe dag.
Gemiddelde snelheid: 5’44”/km

Werken zult gij, in het zweet uws aanschijns...
Werken zult gij, in het zweet uws aanschijns…

Bericht van het CBR:

Uw medische situatie is door het CBR beoordeeld. (…)

Het besluit
U blijft rijgeschikt voor de onderstaande voertuigen. Eerder bent u rijgeschikt verklaard met bepaalde voorwaarden. Deze voorwaarden veranderen niet.

Zo. Nu nog een pasfoto laten maken, 40 euro aftikken op het gemeentehuis, en dan kan ik er weer tien jaar tegenaan. Vier maanden en zo’n 170 euro later.


#NP PurseElvis Costello & The Imposters (Spotify)
Een tussendoor EP met vier liedjes die Costello schreef met Paul McCartney, Burt Bacharach en (postuum) Johnny Cash en Bob Dylan. Bepaald geen prutsers. Pure Elvis Costello.

Terugbladeren naar september 2016 (ik, niet jullie). “Niet voor herhaling vatbaar“, staat er. Met reden. Heb ik hier nog zin in? Nachtje over slapen.

Film du jour

John Wick: Chapter 2
Van de eerste kan ik me herinneren dat ik ‘m best oké vond en dat er ontzettend veel dooien vielen. Deze keer minder verhaal, meer actie en nog meer dooien. En een open eind, want
deel 3 stond natuurlijk al gepland. En die ga ik ook zien, want Halle Berry doet mee.
3/5 (omdat ik in een goede bui ben)

John Wick: Chapter 2 - geëmbed van imdb.com
John Wick: Chapter 2 – geëmbed van imdb.com

16/05/2019

Het antwoord op de vraag van gisteren is: nee, ik heb hier geen zin meer in.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 4: Herstel run 2,5 km | Gemiddelde snelheid: 7’30”/km

07:30u: Looptraining #279 – 3,1 km – 18:10 min. –
Route Witteweg – 8C, zonnig
Misschien weer iets aan de snelle kant. Ik probeer af te remmen, maar dan gaat die 6’00”/km grens die ik in mijn stijfkop heb, meespelen. Nou ja. Kuiten voelen wat stijfjes na gisteren. Ik loop het er uit. Lekker weer. Rust in de polder. Rust in het hoofd. Tevreden.
Gemiddelde snelheid: 5’51”/km

En ook om tien uur staat het weer vast voor Hooipolder. Zeven kilometer lang. Echt, als ik dit dagelijks zou moeten meemaken, stond er in no time een verhuiswagen voor de deur. Gisteren op Funda nog een mooi en betaalbaar huis gezien aan die kant.

Gelukkig ben ik vroeg vertrokken. En dus mooi op tijd bij Kompas. Een paar nieuwe plannen voor de tweede helft van het jaar. Wat ideeën om aan verder te werken. Goed om even bij te praten.


Pakketje voor Tal. Strak in het pak. Als het past.

Ik pieker mezelf in een dip. Ineens moe.

#NP Chopin: Nocturnes – Daniel Barenboim (Spotify)
Muziek voor het slapengaan.

17/05/2019

Zitmeditatie (aandacht voor ademhaling, lichaam, geluid, gedachten, gevoelens, het nu). 40 minuten.
Vaker doen.

Ik ben er met mijn hoofd niet bij, maak fouten, doe domme dingen. Vrijdag wordt een vrije dag.


Holo Zappiens

(De uitgebreide versie van dit verslag, met meer foto’s en zo, vind je hier)

Als je me een beetje kent, dan weet je dat ik een liefhebber van de muziek van Frank Zappa ben. Zappa overleed in 1993, 53 jaar oud. Nu, 26 jaar na zijn dood, is er de Bizarre World of Frank Zappa. Een muzikaal en visueel spektakel, met FZ zelf (hologram, video, animatie en audio), een live band met muzikanten die met Zappa getoerd hebben, niet eerder gespeelde composities, etc. Twee van de bandleden –Mike Keneally en Scott Thunes– zijn vrienden van mij.

Vanavond de laatste show, in het RAI Theater in Amsterdam. Meneer Adriaanse staat op de guestlist. Goed vooraan, eerste stoel bij het gangpad, top!

De show start met “Cosmik Debris” en voert vervolgens langs bekend, minder bekend en onbekend werk van FZ. Een strakke band*, the real deal. Geen naspelen of arrangementen van 30 of 40 jaar terug. Gewoon een actuele benadering van Zappa’s muziek. En dan heel goed.

Dit is The Bizarre World of Frank Zappa. Met FZ in hologram vorm, zingend en gitaarspelend vanuit een andere dimensie, met videoschermen, lichteffecten, visueel spektakel. Oké, Holofrank viel een beetje tegen. De visuals als geheel zijn fantastisch.

Prima show. Fantastisch om deze band en deze muziek live te zien en te horen, meer dan dertig jaar na Zappa’s laatste toer. Blij dat ik erbij kon zijn.

* De band: Mike Keneally (gitaar, toetsen, zang), Ray White (zang, gitaar), Robert Martin (zang, toetsen, sax), Ed Mann (percussie), Scott Thunes (bass, zang), Joe Travers (drums, zang), en voor enkele tracks Ahmet Zappa (zang).

Aftershow

Die aftershow dingetjes zijn altijd lastig in te schatten. Het kan een haastige meet & greet zijn, het kan op het gemak gaan. Deze keer is er volop tijd. ST laat zich niet zien, MK en de overige bandleden zijn er wel, net als Ahmet en Jeff (van Eyellusion). JT vraagt of ik meega naar het hotel om in de bar verder te kletsen? Tuurlijk. MK rijdt met mij mee, samen met zijn koffers. Kunnen we meteen even bijpraten.

Het hotel blijkt het Sheraton Schiphol te zijn. Chique. Als ik twee halve liters bier (Heineken, gatver) bestel, schrik ik even: € 21,40. Oké…

Quality time. Met Mike, Joe, Ahmet, Jeff en enkele gezamenlijke bekenden gaat het over van alles en over niets. En gelukkig laat Scott zich ook even zien. Met MK heb ik een vriendschappelijke band, met ST is die band intenser. Een lange hug, een glas bier, een scherpe ondervraging, en weg is ie weer. Als de bar dichtgaat, is het tijd om te gaan. Afscheid, tot de volgende! Om half drie thuis. Een mooie avond.

Without music to decorate it, time is just a bunch of boring production deadlines or dates by which bills must be paid.

FZ

18/05/2019

Lichte kater van te weinig en te veel. Moving to Montana soon.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 5: Tempo run 1,0 km | Gemiddelde snelheid: 6’05”/km

11:00u: Looptraining #280 – 1,36 km – 06:59 min. –
Route Kerkdijk – 16C, zon
Eén kilometer… Nou ja. Grote stappen, snel thuis. Ik weet niet wat dit oplevert. Mijn hoofdpijn is gezakt, dus da’s winst. Hopla! Goedemorgen.
Gemiddelde snelheid: 5’08”/km


Die Duncan! Leuk hoor! Een goed en oprecht liedje (voor songfestivalbegrippen), een normale kerel en een volwassen performance. En gelukkig geen kermisact.

En Madonna… Dit gun je niemand, zeker niet voor zo’n enorm publiek. Het ergste is dat ik haar weleens valser heb horen zingen.

19/05/2019

Ik lig hier goed.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 6: Duurloop 6,0 km | Gemiddelde snelheid: 7’15”/km

11:30u: Looptraining #281 – 5,34 km – 32:11 min. –
Route Oud Drimmelen – 16C, grijs en benauwd
Boontje loontje. Te lang liggen luiwammesen en nu niet vooruit te branden. Hoewel, het tempo gaat nog wel. Maar vooral mijn kuiten hebben er geen zin in. En het is benauwd.
Halverwege stop ik even. En daarna nog eens. Niet tevreden, maar het is niet anders. En misschien is vijf keer in de week iets te ambitieus.
Ik ga douchen.
Gemiddelde snelheid: 6’01”/km

Losse eindjes, kleine stapeltjes en hoofd leegmaken. En de plantjes water geven. Want regenen doet het nog altijd niet.


Aan het einde van week #20

Klaar voor de wedstrijd – 5 km | Overzicht week 2
Doel: 5 runs / Gedaan: 5 runs (4 runs/1 benchmark)
Doel: 12,0 km / Gedaan: 17,8 km
Gemiddelde snelheid: 5’41”/km

Een week van gas terug, hoop, goede gesprekken, muziek en een fijne avond met vrienden. Het nieuwe schema bevalt, behalve dan deze zondagochtend (dagkoersen). En ik merk dat ik aan het zoeken ben. Naar wat, naar wie, ik hoop dat ik erachter kom. Beter naïef dan cynisch…

Geen bijzondere plannen voor de komende week. Repetitie, tandarts, werk. Dus kom maar op!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse