The sky is crying, can you see the tears roll down the street

De week #19

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #19

Deze week even geen trainingsschema. Ik zie wel. Een rit voor de broer, een vervolgafspraak in Raamsdonk, repetitie met YTMIDM, de tuin, weinig spannends verder. En een hete aardappel in de persoonlijk sfeer, eentje die ik nog maar eens voor me uitschuif (en ja, dat is een pleonasme, dat weet ik).

Het aftellen is begonnen.

Please forgive me
I never meant to hurt you


Sprakeloos. Christophe Lambrecht, een van mijn favoriete StuBru presentatoren, een van de mooiste radiostemmen die ik ken, is zondag plots overleden. Hartfalen. 48 jaar jong.

Foto: Steven Richardson | Geëmbed van De Morgen
Foto: Steven Richardson | Geëmbed van De Morgen

06/05/2019

Een barst in zijn hart. Het is niet te geloven.

Mark Coenen

StuBru treurt, zwijgt en draait vandaag de lievelingsmuziek van Christophe Lambrecht. Negen uur, eerste plaat “Purple Rain” van Prince, en ik zit met tranen in mijn ogen. De uren daarop volgt zo ongeveer de soundtrack van mijn leven. Zonder zijn stem. Mijn god, Christophe, wat gaan we je missen…


Fitter worden
Totaal (8 weken)

Doel: 32 work-outs / Gedaan: 31 work-outs (21 runs / 10 work-outs)
Doel: 87,5 kilometer / Gedaan: 88,8 kilometer
Gemiddelde snelheid: 5’54”/km
Work-outs: 258 minuten

Ik krijg net van ‘Coach Bennett’ (Nike+ Run Club Global Head Coach) een tjakka!-mailtje: “Je kwam. Je liep. Je overwon.” Ahem… En de app toont de totalen van de voorbije acht weken. Ik mag dan niet tevreden zijn over de ‘Fitter worden’ training, die cijfers zien er niet eens zo slecht uit.


Film du jour: “Unlocked” – Een aardig CIA/MI5/terrorisme verhaal, sober gefilmd, zonder moderne poespas, dat nooit echt van de grond komt. 3/5

07/05/2019

08:15u: Looptraining #274 – 23:01 min. – 4,0 km – Route Scheerbiesstraat – 5C, grijs
Een herstel run. Een vlot begin. Dan komen ritme en focus. Lichter dan zondag, rustiger, een beter gevoel. De ene dag is de andere niet. Goed. In de pocket.
Gemiddelde snelheid: 5’44”/km

Op tijd in ‘t Wild. Repeteren met Steeltown Yoe Teek Mie In De Meeling. Ondanks vijf maanden ‘rust’ blijkt het vrij eenvoudig om de draad weer op te pakken. Na de (korte) repetitie een interview over verleden en heden. En dan, in plaats van naar huis gaan, toch kijken naar het spannende slot van Liverpool-Barcelona. Gekkenhuis!

Later dan de bedoeling en dan verstandig naar huis. Een beetje opgefokt, en dus lig ik om één uur nog wakker.

Twisting and turning

08/05/2019

06:20 uur. Zo. Dat was een kort nachtje.

Vandaag weer een rit als inval-Parts Pro voor de broer. Ik ben weleens fitter achter het stuur gaan zitten. Het is een vrij overzichtelijke route, met een paar uithoeken, maar goed te doen. Zeikweer. Een paar buitjes, daarna regen, vies. Goed voor de tuin, zullen we maar zeggen.

Bergen op Zoom

Eerst naar Goes, en dan via Bergen op Zoom en Halsteren terug richting Breda. Maar iemand is een bestelling vergeten uit te draaien, en dus kan ik nog een keer terug naar Bergen op Zoom; 80 kilometer en een dik uur extra. Met die uithoeken erbij is het dan alsnog een flinke rit. Ondertussen ook nog een paar mailtjes en appjes. De glimlach. Een beste dag. Kwart voor vijf thuis.


Een terloopse opmerking en ze heeft gelijk: ik maak me nog steeds te druk over dingen (en mensen) waar ik geen vat op heb.


Ajax

Ongelofelijk. Zo’n mooie reeks… En ze liggen er uit.

Het is veel moeilijker om niet te verliezen dan het is om te winnen.

09/05/2019

Nou, de zomer kan beginnen – tuinman is geweest, plantjes zijn geplant, potten zijn gevuld en onkruidverdelger is verspreid. Ik zit nog met een paar moeilijke stroken in de tuin. De grond is erg arm, de ene strook krijgt te veel zon, de andere te weinig. Maar welke plantjes? Ik weet het niet. Iemand ideeën?

#NP Houses of the HolyLed Zeppelin (Spotify)
Vroeger grijs gedraaid. Vrijwel alles van Led Zeppelin. Ouwe meuk. Lang niet gehoord. Lekker!

Moe. Onrust.

10/05/2019

Ik pak een uurtje extra. Omdat het kan.

08:45u: Looptraining #275 – 16:45 min. – 3,0 km – Route Witteweg – 10C, zacht
Nieuw schema. Eerste meters gaan stroef, daarna steeds beter. Ik houd een iets hoger beentempo aan. Dat loopt lichter en voelt goed. Natuurlijk is het maar een kort rondje, dus dan mag het ook wel sneller gaan. Tevreden. En een goed gevoel.
Gemiddelde snelheid: 5’34”/km

Ik ben dus aan een nieuw schema begonnen. Maar dit is een valse start. Door nu te beginnen liggen de rustdagen en de lichte runs in de weekenden, en de zwaardere runs vooral op de dagen waarop het mij niet uitkomt. Als ik morgen begin, schuift dat precies goed op. Denk ik. Dus morgen begin ik echt. Of zondag. Dat kan ook.

Een productieve middag voor de River Zydeco Band. Allez!

Paar losse dingetjes. De was draait. Verder is het een stille vrijdag.

#NP Happy Hour – Tim Knol & Blue Grass Boogiemen (Spotify)
Goed plaatje hoor. Nederlandse acts die zich aan Americana wagen, lopen het risico de plank flink mis te slaan (en doen dat ook vrijwel allemaal). Bluegrass is nog een categorie gevaarlijker. Of het zo authentiek is als het klinkt, weet ik niet. Maar Tim Knol (pas 29…) stelt nooit teleur. En ook nu niet.


Nog steeds die onrust. Wat gegrom. Ik ben er wel een beetje klaar mee. Alleen is het te laat. Of te vroeg.

‘No’ is a complete sentence.
An explanation is not required.

11/05/2019

Het lijkt alsof ik honderd keer gedroomd heb, over hier en over daar, over toen en over nu, over jou en over mij. En elke droom eindigt met gedoe, alleen en onbegrepen. En daar kan vanmorgen geen gedachtenschema tegenop. Ik draai me nog eens om.

Hmm, als ik nu aan dat nieuwe loopschema begin, komt het nog steeds niet goed uit. Dus het wordt morgen. Dan begin ik echt. Of misschien morgen een vijf kilometer en dinsdag beginnen.

Il Giardino

Stand van zaken

F1 Barcelona. En de Giro is begonnen!

#NP Pärt: Spiegel im Spiegel / Fratres / Für AlinaArvo Pärt (Spotify)
De nacht in…

12/05/2019

Oké. Aan mij gaat het niet liggen.

Klaar voor de wedstrijd – 5 km
Dag 1: Een goed begin 2,5 km | Gemiddelde snelheid: 7’30”/km
10:15u: Looptraining #276 – 3,07 km – 17:44 min. – Route
Witteweg – 11C, bewolkt
Het gaat iets minder soepel dan vrijdag. Drukte in het hoofd, laten we het daar maar op houden. Na kilometer twee versnel ik mijn pas. Dat scheelt; wel sneller (5’30” tegenover 6’00”), niet zwaarder. Goed om te weten. Er hangen donkere wolken, dus houd ik het bij de korte route.
Gemiddelde snelheid: 5’47”/km

Dag één van een nieuw schema dus. De terug-naar-de-basis training blijkt weinig af te wijken van het schema voor de 5 km. Dus dan doen we die laatste. “Wedstrijd” op 9 juni. Variatie in afstanden, soort runs en snelheden. Wel dodelijk langzaam. Alleen de speed runs zijn onder de 6’00”/km. Ik weet niet wat ik daarvan vind. Maar ik ga de komende tijd de adviessnelheid beter in de gaten houden.

Met enige verontwaardiging naar Buitenhof zitten kijken. Feitenvrij populistisch gezwets van Derk Jan Eppink, een op de man spelende beroepsopportunist met 30+ jaar ervaring in de Europese wandelgangen, die met alle rechtse winden meewaait, en die nu ongeveer min of meer soort van het FvD standpunt -wat dat dan ook wezen mag- uitvent. Het typische is dat de gemiddelde FvD-aanhanger dit gebazel voor zoete koek neemt.

F1 Barcelona. Saai én spannend. Mooi als/dat hij van de kalender verdwijnt.


Aan het einde van week #19

Klaar voor de wedstrijd – 5 km | Overzicht week 1
Doel: 1 run / Gedaan: 1 run
Doel: 2,5 km / Gedaan: 3,1 km
Gemiddelde snelheid: 5’47”/km

Ik houd het kort. Niets toe te voegen aan het bovenstaande. Ook niet aan die aardappel.

Ik maak even geen plannen. Alleen ga ik toch proberen om die Erwin Olaf overzichtstentoonstelling in het Fotomuseum/Gemeentemuseum in Den Haag er op korte termijn ergens tussen te foefelen. Repetitie met YTMIDM. Een paar afspraken. Verder zullen we zien.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


I’m only here for this moment