You can do anything, but stay off of my blue suede shoes

De week #14

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #14

Lopende zaken, resp.afwikkeling en opstart van een paar projecten, administratie en -ahem- IB aangifte. Plannetje om naar Breda en/of de grote stad te gaan, voor een ‘change of scenery’ en een frisse neus. Maar het zal afhangen van de agenda. En mijn humeur.

En week vier van de ‘Fitter worden’-training. Eind deze week is een ijkpunt. Ik ben aan deze training begonnen om mijn uithoudingsvermogen stapsgewijs op te krikken. Maar al die oefeningen hebben weinig zin als ik steeds maar moeite blijf houden met vier, vijf of meer kilometers.

Een zaadje dat een tijdje terug geplant is, heeft mijn aandacht. Al blijf ik voorzichtig, ‘t is de moeite waard.


All I have is yours
All you see is mine 
And I’m glad to hold you in my arms 
I’d have you anytime

George Harrison/Bob Dylan

01/04/2019

Maandagmorgen

Om zeven uur wakker. Dus eigenlijk zes uur. De koffie is dan ook gitzwart.

Een drukke ochtend voor de boeg. Eerste werk van de dag is het afmaken van een extra artikel voor een later dit jaar te verschijnen glossy. Dan een prijsvoorstel uitwerken, controleren en verzenden. Het is inmiddels half tien. Een privé kwestie. En vervolgens is het wachten tot elf uur, voor een telefonische rondleiding door de beheerdersomgeving van een nieuw account. Een uur later ben ik wijzer en tevreden. Wat losse zaken. Het is net middag.

En toch zijn een paar welgekozen woorden voldoende om mijn dag grondig te verpesten. Nee, m’n humeur is niet om te lachen vandaag. Gelukkig heb ik de dringende zaken vanmorgen afgewerkt. Nu zou het afraffelen zijn geworden. Tijd voor een frisse neus en een moment voor mezelf.

Na een kwartiertje aan de vijver begint de zon weer wat te schijnen. Nog niet voldoende om grapjes te maken, wel om de boel de boel te laten en aan de strijk te beginnen. Muziek erbij, rust in het hoofd. Een paar leuke berichtjes. De knipoog en de glimlach… 😘

#NP All Things Must Pass – George Harrison (Spotify)
Alleen al die opener, “I’d Have You Anytime“, met een toepasselijke tekst. En een mooie plaat, nog altijd. Muziek terwijl u strijkt…


Tja…


Voor het slapen gaan, kijk ik eens goed in de spiegel en zet alles nog eens op een rijtje. Reality check. Dromen mag. Hopen mag. Meer niet.

02/04/2019

Met frisse moed, goede hoop en een positief gevoel uit bed. Hopla!

Fitter worden
Dag 13 – Herstel run: 3,0 km | Gemiddelde snelheid: 7’18”/km
08:00u: Looptraining #262 – 18:29 min. – Route Witteweg – 3,1 km – 8C, licht bewolkt, peu de soleil
Lekker gelopen, ondanks de zondag al aangekondigde spierpijn. Oude schoenen weer aan: toch nog even aflopen. Ik probeer op mijn tempo te letten. En op de opkomende zon, de vogeltjes en de omgeving. En de vele auto’s. Werkend NL heeft haast. Ik niet. Ik heb de tijd. Koffie!
Gemiddelde snelheid: 5’57”/km

Sodeknetter. Na mijn kuiten, billen en schouders nu ook spierpijn in mijn bovenbeenspieren. Een massage, mijn koninkrijk voor een massage!

De proofs voor de glossy zijn binnen. Een laatste controle en dan zit mijn deel erop. Dat wordt een mooi magazine (ETA medio juni). En nu ik toch bezig ben meteen nog wat foto’s editen en berichten inplannen. Het kan maar klaarstaan. In de avond (buiten kantooruren) een lastige update van een (te) complexe site. En ja hoor, ze hebben weer eens van alles veranderd, zonder toelichting, en Tal mag zelf uitpluizen hoe wat waar. Ondertussen ken ik mijn pappenheimers. Het kost deze keer maar een half uur. Koffie!

#NP The Downward Spiral – Nine Inch Nails (Spotify)
Dit is zo’n plaat die ik maar eens in de zoveel jaar draai. Donker, hard, schurend, naargeestig, kil. En erg goed.

Morgen ga ik sterven.

03/04/2019

Fitter worden
Dag 14 – NTC Work-out: Van 0 tot 100 | 30 min.| Intensiteit gemiddeld – Niveau gemiddeld
08:00u: Work-out #54 – 28:14 min.
‘Perfect voor: Stabiliteit van core – Spieren in onderlichaam  – Stabiliteit van schouders – Uithoudingsvermogen’
Warming-up: 60 sec. inchworms, 60 sec. beste stretch ooit, 40 sec. hakken-billen, 40 sec. tin soldiers, 40 sec. bergbeklimmers, 2x 30 sec. hip lifts, 30 sec. hakken-billen, 30 sec. tin soldiers, 30 sec. bergbeklimmers, 2x 30 sec. hip lifts – 20 sec. herstel
Kracht 1: 30 sec. plank saws, 60 sec. seesaw lunges (3 series) – 20 sec. herstel
Kracht 2: 30 sec. bear crawl, 30 sec. split jumps (3 series 1 serie) – 20 sec. herstel
Kracht 3: 60 sec. zijwaartse lunges, 30 sec. high plank met shoulder taps (2 series) – 20 sec. herstel
Kracht 4: 30 sec. zijwaartse bounds, 30 sec. high plank arm reaches (2 series), 20 sec. herstel
Cooling-down: 30 sec. bird dogs, 2x 30 sec. figure four stretch, 40 sec. walkouts, 30 sec. quad rockers
Ik weet wat gaat komen. En net als de vorige keren blijken de split jumps teveel van het goede. Eén keer lukt (net), daarna swipe ik door. Met de pest in mijn lijf, want ik moet dit kunnen. Hé, daar is het in mijn vocabulaire bijna uitgebannen woord ‘moeten‘ weer eens. Ik ‘moet’ niets. Oké, met de pest in mijn lijf, want ik wil dit kunnen. Een andere keer misschien.
De rest gaat zowaar redelijk tot goed. De spierpijn van de afgelopen dagen is wat gezakt. Wel voelt alles stijf aan, maar dat beweeg ik er aardig uit.
Al met al best tevreden. Blij dat dit erop zit. Ik leef nog. Zin in een warme douche, boterham met hagelslag, koffie, en dan aan de slag!

Ik had zin om vandaag een paar uurtjes te spijbelen. Even naar Breda, eindje door de stad en langs de singel. Helaas: Hagel! Regen! Kou! Dan toch maar met de aangifte IB aan de slag. Ugh! Het is iets anders geworden.


#NP Shostakovich: Violin Concerto No. 1, Op. 77 / Gubaidulina: In tempus praesensSimone Lamsma, Netherlands Radio Philharmonic Orchestra, James Gaffigan (Shostakovich) / Reinbert de Leeuw (Gubaidulina) (Spotify)
Geen lichte kost. Shostakovich componeerde dit “Violin Concerto No.1, Op.77” kort na WW2, onder de kilte en onderdrukking tijdens de Zhdanov Doctrine. Gubaidulina voltooide “In tempus praesens” in 2007. Andere tijden, vergelijkbare diepgang.

04/04/2019

Rond een uur of zes wakker. Het is druk in de straat, bij de buren rijdt een vrachtwagen het terrein af, en verderop begint iemand op een stuk ijzer te rammen. Ik lig een tijdje wakker te liggen, denk over verleden, heden en toekomst, weemoed en verlangen. Yep, melancholie. Niet het beste begin van de dag. Gelukkig val ik weer in slaap, al is het maar een klein uurtje.

Fitter worden
Dag 15 -Tempo run: 4,0 km | Gemiddelde snelheid: 6’48”/km
08:15u: Looptraining #263 – 29:33 min. – Route De Linie – 5,0 km – 3C, bewolkt
Ik weet het, ik val in herhaling: spierpijn, vooral bovenbenen. Echt vreemd is het niet, want ik loop er al mee vanaf de work-out van zondag, en met die herstel run van dinsdag en de work-out van gisteren is het er bepaald niet beter op geworden.
Dat gezegd hebbende: goed gelopen! Rustig, vrij constant en met een goed gevoel. Als mijn gedachten naar iets negatiefs afdwalen, breng ik mezelf weer snel terug naar de meters voor me. Als ze naar iets positiefs afdwalen, houd ik ze even vast, en keer daarna terug naar de meters voor me.
Koffie!
Gemiddelde snelheid: 5’55”/km

Zo. En weer iemand van Kompas voorgesteld. ‘t Blijft leuk werk.

De lunch bestaat vandaag uit een appeltje. Ik geniet even van de drukte in de tuin, waar merels, meesjes en musjes af en aan vliegen om pa’s bijvoederprogramma maximaal te benutten. Verderop zijn twee duiven aan het tortelen. En één van de vogelhokjes lijkt vaste bewoners te hebben gekregen. Ja ja, volop romantiek hier. Hullie wel. 😉

Terug achter mijn bureau kijk ik nog even naar de musjes die tussen de heg en de struik aan de vijver op en neer vliegen. Dan begin ik aan een lastige klus. En ineens is het vijf uur.

Tijd voor iets anders. Om precies te zijn voor dik zestien minuten keiharde porno:

David Gilmour heeft eerder al miljoenen geschonken aan diverse charities. En daar komt ongetwijfeld nog een flinke som bij. De genoemde bedragen voor de vijf toppers lijken mij trouwens aan de lage kant. Het zou me niet verbazen als die rode de 50k passeert en de witte en de zwarte zouden weleens richting half miljoen kunnen gaan. En zo zijn er 120 veelal bijzondere gitaren die geveild gaan worden.

Overigens, gitaren zijn er om bespeeld te worden, niet om in een vitrine of in een museum of in een kluis te hangen. Oké, misschien op een paar uitzonderingen na.

#NP David Gilmour – David Gilmour (Spotify)
Ooit kreeg ik van iemand een cassettebandje met daarop dit album. Ik denk dat ik zestien of zeventien was. Lang niet meer gehoord. Wow! Die timing, die rust, die tone.

Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (foto geëmbed van BNNVARA)
Die kou - ik moet er niet aan denken...
Floortje Naar Het Einde Van De Wereld (foto geëmbed van BNNVARA)
Die kou – ik moet er niet aan denken…

Ik mis vrij structureel afleveringen van series die me interesseren. En van terugkijken komt ook weinig. Vanavond ben ik net op tijd voor “Floortje Naar Het Einde Van De Wereld“. Daarvan heb ik door de jaren heen meer afleveringen gemist dan me lief is. Het verhaal in deze aflevering over ‘bosjesman’ Sam in Nova Scotia is aardig maar een beetje vaag. De beelden én de muziek zijn bijzonder. Dat zijn ze vaak in Floortje’s programma’s. De soundtrack is als playlist terug te vinden op Spotify. Mooi, blij mee!

05/04/2019

In een droom zie ik het silhouet van een vrouw
En in haar armen leidt zij mij ver weg van jou
Ik vraag haar waar we heen gaan
Zwijgend draait ze om

Het blijft stil.

Terwijl ik nog rustig onderweg ben richting ontbijt, ietwat vertraagd door een mailtje dat om aandacht vraagt, belt de broer: of ik het druk heb (“nee, niets wat niet kan wachten”*), lichte paniek in Breda, snel iets ophalen in Dordrecht. Oké, ontbijt komt later – we gaan! Ik weet waar ik zijn moet, bij de meest chagrijnige autoglasboer van Zuidwest Nederland. Maar dat (het chagrijnig zijn) is zijn probleem, niet het mijne. “Bedankt, fijn weekend!” Eenmaal terug in Breda is er een dringend ritje bijgekomen, deze keer naar de Velgenkoning in Zundert. En daarna nog even naar de Autoalarmkampioen. Dus toch de hele ochtend op pad. Fluitend! Altijd fijn! Wel een beetje honger.

* Ik had het plan om vanochtend even de stad (Breda) in te gaan. In m’n haast ben ik echter vergeten centjes mee te nemen. Volgende week dan maar.

Moerdijkbrug / Hollands Diep Ik zie een ster, hij staat zo ver, maar strakjes komt ie dichterbij

Tijdens mijn verlate ontbijt lunch werk ik me door de vrijdageditie van BNdeStem (in feite het AD met een regio katern) en verbaas me over de kwaliteit en toon van de berichtgeving. Het begint zorgwekkende vormen aan te nemen. Het is vanwege het stad en streek katern dat we die krant nog hebben. Hé, musjes, en meesjes, en merels, en andere vogeltjes!

In het Engels heet het procrastrination… Ik ga echt nog wel wat doen vandaag.

Keith Richards - geëmbed van discogs.com
Keith Richards – geëmbed van discogs.com

#NP Talk Is CheapKeith Richards (Spotify)
Nu geremasterd. Indrukwekkend tijdloos. De beste Stones plaat van de voorbije veertig jaar, met gemak.
(Er is vorige maand een -bizar dure want getekend door KR en bovendien vooral ook uitverkochte- 30th anniversary box verschenen, met de geremasterde album en bonus tracks (leuk, maar je mist niet veel) op zowel vinyl als cd, plus twee vinyl singles én een hardcover boek en wat los spul. Ach ja, je speelt er één keer mee, en dan gaat ie in de hoek bij al het andere speelgoed.)


#NP When We All Fall Asleep, Where Do We Go?Billie Eilish (Spotify)
Wat een album! Wat. Een. Album.
Zeventien? Dat wicht is pas zeventien?
(Met dank aan Roos, die vorige week Billie Eilish (en Khalid) noemde. Goede smaak, jongedame!)


Nachtelijke overwegingen:
Mijn god, hoe ben ik hier verzeild geraakt? En belangrijker, hoe word ik wie ik zijn wil?
Welterusten…

06/04/2019

De nieuwe single van Marike Jager klinkt zoals het nu in mijn hoofd tekeergaat.

07/04/2019

Grauw en groezelig. Verder ga ik niets over gisteren zeggen.

Vandaag met een betere ‘mindset’ opgestaan.

Fitter worden
Dag 16 – Duurloop: 6,5 km | Gemiddelde snelheid: 7’29”/km
10:30u: Looptraining #264 – 39:00 min. – Route Oud Drimmelen – 6,3 km – 15C, zonnig
Het ijkpunt. En ik was er al bang voor: na een kilometer of drie zit ik er doorheen en stap ik even uit. Twee minuutjes, om me te herpakken. Met enig chagrijn maak ik de rest van het rondje af. Soepeltjes is anders. Dit is na vier weken niet waar ik zijn wil. Ja, en ik weet wat je gaat zeggen: waarom loop je 6’12”/km als de app 7’29”/km aangeeft? Zo langzaam en gecontroleerd lopen lukt me niet.
Goed, ik kan nu nog vier weken doorgaan met dit ‘Fitter worden’ schema, maar wat schiet ik daar voor wat betreft het hardlopen en zeker de langere afstanden mee op? Eerst maar eens terug naar het niveau van een half jaar terug, toen vijf kilometers nog gewoon te doen waren. Wikken en wegen. Suggesties?
Enfin, laten we positief eindigen: de zon schijnt, het is heerlijk weer en ik voel me goed.
Gemiddelde snelheid: 6’12”/km

Het luie zweet

Broodjes rosbief! Koffie! De Ronde, op beide Vlaamse zenders! Mooi lenteweer! Dat wordt keuzes maken.

Het weer heeft het op punten gewonnen. Beide finales wel gezien.

Lief

Aan het einde van week #14

Fitter worden
Overzicht week 4

Doel: 4 work-outs / Gedaan: 4 work-outs (3 runs, 1 work-out)
Doel: 13,5 kilometer / Gedaan: 14,4 kilometer
Gemiddelde snelheid: 6’01”/km

Zoals vaker is het weer een week met veel gezichten geworden. De lente aarzelt. Paar projectjes afgewerkt, paar projectjes opgestart. Ook de binnenboel is wat wisselvallig.

Komende week? Poeh, er staat nog veel open. Morgen misschien met de broer mee naar Vinkeveen. Dinsdag in ieder geval even naar Breda. Zondag misschien iets. En werk. Zoeken naar zin. En dromen.

We zullen zien wat gaat komen. Komt goed.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


I pass by these walls, the walls of Layla
And I kiss this wall and that wall
It’s not Love of the walls that has enraptured my heart
But of the One who dwells within them

Nizami Ganjavi