Met enig gevoel voor symboliek...

De week #11

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #11

Meer vies weer op komst. Een paar afspraken deze week. Hopelijk bericht van een klant. Plan de campagne. Proberen te zwijgen. Omdat het beter is.

Week één van de 5 km training Fitter worden training. Twee doelen: uithoudingsvermogen opkrikken en weer meer plezier krijgen.

Ik maak momenteel te veel foutjes. Nauwkeurig werken, beter controleren, focus.


And yet I’ll gaze
At the colour of spring
Immerse in that one moment
Left in love with everything

Mark Hollis

11/03/2019

Vandaag vijftien jaar geleden overleed mijn moeder. Alsof het gisteren was.

pa & ma

Vandaag tien jaar geleden had ik een bespreking met mijn destijds belangrijkste klant. Het was voor mij een cruciaal gesprek. En het begin van het einde. Zelden zo onbeschoft behandeld als toen die dag.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik zal blij zijn als het 21 maart is. Niet alleen omdat dan de lente begint. Vooral omdat het de dag na de verkiezingen is. De hoeveelheid onzin die de afgelopen dagen voorbij is gekomen, veelal niets met Provinciale Staten, Eerste Kamer of zelfs landelijke politiek van doen hebbend, is stuitend. Je behandelt de burger alsof ie debiel is, en dan vraag je je vervolgens af waarom de kloof alsmaar groeit. En dan heb ik het nog niet eens over Baudet c.s. en hun fascistische agenda.

21 maart. Mooie datum.

12/03/2019

Vandaag tien jaar geleden begon ik deze weblog. Inmiddels zijn we zo’n 1000 artikelen verder. Hoera! Denk ik…

Fitter worden
Dag 1 – Een goed begin: 2 km | Gemiddelde snelheid: 7’18”/km

08:00u: Looptraining #253 – 21:32 min. – Route Scheerbiesstraat – 3,7 km – 4C, bewolkt
Uhm, fitter worden? En die 5 km training dan? Ja, nadat ik het schema voor die 5 km eens goed bekeken had, leek een herhaling van het ‘fitter worden’ schema toch een beter idee. Dat was vorige keer aan het eind wat teveel van het goede. Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen. En dus nieuwe doelen (al neem ik dat niet al te serieus).

Flink werken, zeker de eerste kilometer met de wind vol van voren.
Gemiddelde snelheid: 5’49”/km

Breda: eerst bij Mertens langs. Daarna een rondje Ikea (kastje gekocht, ideeën opgedaan, aangenaam gekuierd). Een relaxte dag.

Positieve berichten van de broer: geen onregelmatigheden, vinger blijft aan de pols.

#NP Silver Liner – Ethan Johns (Spotify)
Begint goed, hapert even, eindigt goed.

13/03/2019

Vandaag tien jaar geleden namen we afscheid. De dagen zijn leger.

Vandaag ook tien jaar geleden begonnen we aan een album.

Voor de laatste keer de stukken voor het schrijfproject nog eens doorgenomen. In dit geval (‘onze’ bijdrage aan een glossy) hadden de teksten een journalistieke benadering en toon nodig. Pittig. Daar valt voor Tal nog wel winst te behalen. En compacte teksten. Daar ook. Maar het is goed zo.

Hoe het gaat, vraagt iemand vandaag. Wel goed, antwoord ik maar. Hij vraagt niet door. Beter zo.

14/03/2019

Op de dag waarop het nieuwe Formule 1 seizoen begint, komt het trieste bericht dat race director Charlie Whiting onverwacht is komen te overlijden. Een groot verlies voor de sport.

Fitter worden
Dag 2 – NTC Work-out – Flexibiliteit – Voor je core | 30 min. | Intensiteit laag | Niveau beginner
08:30u: Work-out #51 – 30:00 min.
‘Perfect voor: Stabiliteit van core – Mobiliteit van heupen – Bewegingsvrijheid – Stabiliteit en balans’
Warming-up: 30 sec. knee hugs, 30 sec. tin soldiers, 90 sec. best stretch ooit (afwisselend), 60 sec. hurdle steps, 60 sec. walkouts
Stabiliteit en balans: 2x 30 sec. runner touches, 2x 30 sec. airplanes, 2x 30 sec. leg balance met toe reach, 20 sec. herstel
Mobiliteit van heupen: 60 sec. achterwaartse lunge reaches, 60 sec. seesaw lunges, 60 sec. hip cradles, 60 sec. zijwaartse hip openers, 20 sec. herstel
Mobiliteit van bovenlichaam: 2x 30 sec. zijwaartse T-stretch, 60 sec. hip twisters, 30 sec. T push-ups, 20 sec. herstel, 30 sec. dynamische borst stretch, 60 sec. inch worms
Stabiliteit van core: 2x 30 sec. hip burners, 60 sec. plank saws, 60 sec. pendulum met de benen, 60 sec. bird dogs, 60 sec. dead bugs, 20 sec. herstel
Cooling-down: 2x 30 sec. onderrug stretch, 2x 30 sec. figure four stretch, 60 sec. quad rockers

Bekend terrein, een terugkerende work-out. Het is al even geleden dat ik zo’n NTC work-out had gedaan, en dat is te merken. Alles lukt, maar sommige oefeningen kosten meer moeite dan ik zou willen. Alvast vooruitlopend op ‘later’ is dit misschien een goede work-out om naast het lopen te blijven doen. Volgens mij worden met deze work-out alle onderdelen zo’n beetje getraind.

En ‘send’! Punt achter een flink project. De streep eronder volgt later.

Pissen in een potje...

Pissen in een potje…
Met vlag en wimpel!

#NP Homemade BloodChuck Prophet (Spotify)
Waar Rick flink wat mosterd haalde. Een beetje gedateerd, dat ook.

15/03/2019

Een kip-en-eiprobleem. Of meerdere kip-en-eiproblemen. Eigenlijk best een boel kip-en-eiproblemen.

En spierpijn – vooral de bilspieren zijn gisteren op de proef gesteld.


Mijn hemel… Een gitzwarte middag in Nieuw-Zeeland.

Coda: I Have a Dream

Tragedies of Kennedys, refugees, AIDS disease
Photos of Hiroshima, the Holocaust, and Kosovo
Tim McVeigh, Saddam Hussein, the bombing of the World Trade
Hostages in Bosnia, atrocities, South Africa
Abortion and Kevorkian, Vietnam, napalm
Lady Di, and Lennon died a violent crime, Columbine
“I have a dream that one day…”
Rodney King, O.J., symbols of our lifes and times
“One giant leap for mankind”

Adrian Belew

Er is een leven voor en een leven na 15 maart 1985.

16/03/2019

In alle vroegte (05:45u) wakker voor de kwalificatie van de F1. Fijn dat het seizoen weer begonnen is, maar god, wat is dit elk jaar weer vroeg. Nou ja. Na de kwalificatie zou ik gaan lopen. Maar nee, valse start: regen. Dus terug onder de dekens, een paar uur dommelen en het geluid van de buren (kettingzaag en shovel) wegdenken.

Fitter worden
Dag 3 – Herstel run: 2 km | Gemiddelde snelheid: 7’18”/km
11:00u: Looptraining #254 – 22:45 min. – Route Scheerbiesstraat – 3,8 km – 9C, grijs, harde wind
Au! Bilspieren…
Veel wind, en omdat ik met de klok meeloop is ie vooral tegen. Hoewel het door die wind behoorlijk aanpoten is, loop ik vrij ontspannen. Nog een paar dagen en dan wordt het beter. Lente!
Gemiddelde snelheid: 5’59”/km

Krant, broodjes, koffie.

Kastje in elkaar gezet. ‘t Ziet er -op een krasje na, omdat ik het niet nodig vond om er karton onder te leggen- netjes uit.

#NP Life Thru A Lens – Robbie Williams (Spotify)
Ik zag op de BBC een live show van een paar jaar terug voorbijkomen. Pfff… Die eerste paar RW platen waren goed. Deze sowieso.

17/03/2019

F1 Melbourne. Ik heb de start gemist. Bij lap 15 kom ik erbij en bekijk ik op mijn tablet de rest van de race. Max knap derde. Aju Melbourne – de kop is eraf, het seizoen is begonnen. Daarna terug naar dromenland, voor een paar nuttige uren in andere tijden.

Fitter worden
Dag 4 – Benchmark | Warming-up 7:00 – Benchmark 3:00 – Cooling-down 5:00

11:45u: Looptraining #255 – 18:22 min. – Route Witteweg – 3,05 km – 6C, grijs, harde wind
De benchmark is een terugkerend iets in de app. Het is de bedoeling dat je tijdens die 3 minuten voluit gaat. Het behaalde tempo wordt gebruikt om de snelheid en opbouw van het trainingsschema mede te bepalen.
Ik loop met de klok mee, en het eerste stuk is wind tegen. En het waait flink. Rustig inlopen, met de rem erop en geholpen door de wind. Dan drie minuten zo hard als ik kan. Inmiddels weet ik hoe lang die drie minuten duren, dus kan ik ze vrij aardig indelen. Het uitlopen gaat deze keer gemakkelijker dan vorige keren. Alleen die wind…
Net voor de regen binnen.
Gemiddelde snelheid: 6’00”/km (incl. warming-up en cooling-down)

Polletiek

20 maart verkiezingen voor Provinciale Staten (in mijn geval Brabant) en indirect Eerste Kamer, en voor het waterschap (in mijn geval Brabantse Delta). Met name voor dat laatste blijkt enig inlezen gewenst. Voor de PS ben ik er ongeveer wel uit, al overweeg ik met het oog op de Eerste Kamer toch tactisch te stemmen.

Afgaande op de peilingen (niet die van Maurice de Hond, die zijn peilingen naar eigen goeddunken aanpast) gaat zo’n 22% van de Nederlanders stemmen op de PVV (die van “We worden vervangen” en “De omvolking van Rotterdam. En van het Avondland.” https://revu.nl/columns/omvolking-is-een-term-die-alleen-gebruikt-wordt-door-racisten) en het FvD (die van de “homeopathische verdunning van de Nederlandse bevolking” en schimmige vriendjes in donderbruine kledij). Meer dan een vijfde van de Nederlanders ontkent dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde (wat wetenschappelijk bewezen is), wil onderwijs en media zuiveren van ‘linkse’ elementen (wat dat dan ook mogen zijn) en is dus tegen de vrijheid van meningsuiting, en vindt dat ‘wit’ Europa door moslims en Afrikanen (en Joden, Polen, Bulgaren, Roemenen, etc.) wordt bedreigd. Trap niet in de praatjes van de PVV en het FvD. Dit zijn slechte mensen.


LOVE


Aan het einde van week #11

Fitter worden
Overzicht week 1

Doel: 4 work-outs / Gedaan: 4 work-outs (3 runs, 1 work-out)
Doel: 4,00 kilometer / Gedaan: 10,56 kilometer
Gemiddelde snelheid: 5’56”/km

Het was zo’n week met datums/data (mag allebei) die in mijn geheugen gegrift staan. Het begint natuurlijk met het overlijden van mijn moeder, op 11 maart 2004, en elke dag daarna tot en met de uitvaart. Als ik mijn ogen sluit, kan ik die dagen van uur tot uur terughalen. Maar ook andere gebeurtenissen tussen 11 en 17 maart, zo door de jaren heen, zijn om allerlei redenen blijven hangen. Ach, ik maak het misschien groter dan het is/was. Ik heb iets met datums.

Volgende week begint de lente. En volgende week wordt het beter weer. Fijn, want ik ben een beetje klaar met de wind en de regen.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


The happenings set in motion by a particular scheme of action will rarely be those narrowly intended, are intrinsically unpredictable and will ramify far beyond the anticipation of the instigator.

John Keegan