Wild is the Wind

De week #10

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #10

Weinig plannen. Ik ga op mijn gemak het schrijfproject afronden. En nog wat losse zaken.

Week vier van de 10 km training.

The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river

Samson/Gilmour

Iemand heeft een nieuwe tondeuse

Iemand heeft een nieuwe tondeuse…


04/03/2019

Een onrustige nacht, een onrustige dag.

Meer somberheid dan melancholie.

Schema voor 10 km
Dag 12 – Herstel run: 5 km | Gemiddelde snelheid: 6’40”/km

16:30u: Looptraining #250 – 31:23 min. – Route De Linie – 5,2 km – 7C, bewolkt
Flinke en frisse bries tegen. We kunnen die wind tegen maar gehad hebben, denk ik nog, maar dat ‘gehad hebben’ komt pas na een dikke anderhalve kilometer. Verderop neem ik toch even pauze. Rest gaat redelijk, al gaat de laatste kilometer ook weer tegen die wind in.
M’n 250e run! De glimlach komt vrij laat.
Gemiddelde snelheid: 6’02”/km

#NP Fauré: Requiem, Op.48 (version 1893) – Phillip Herreweghe, La Chapelle Royale & Ensemble Musique Oblique (Spotify)
Gabriel Fauré’s Requiem, for 2 solo voices, chorus, organ & orchestra, Op. 48, in de 1893 versie, met sopraan Agnès Mellon en bariton Peter Kooy, en met een engelachtig jongenskoor. En Fauré & André Messager’s Messe des pêcheurs de Villerville, for solo voices, women’s chorus, organ & violin or small orchestra. Mooi. Emotievol. Louterend.

05/03/2019

Over Michael Jackson en Leaving Neverland: ik heb geleerd dat het onverstandig is om mijn handen in het vuur te steken. Zeker voor iemand die ik niet persoonlijk ken. Zeker voor iemand die al vanaf 1993 herhaaldelijk en met regelmaat van kindermisbruik is beschuldigd. Zeker voor iemand die met de duurste advocaten en enorme afkoopsommen eerdere zaken wist te sussen (Jordie Chandler, Gavin Arvizo, Jason Francia). Zeker voor iemand die inmiddels door vijf (toen) jonge jongens (waarvan we weten) van vrijwel identieke handelingen is beschuldigd.

Dat je twijfelt aan de juistheid of echtheid van de beschuldigingen is mogelijk. Wetende wat we weten over MJ’s handel en wandel (ook wat in rechtszaken aan de orde is gekomen), ben ik geneigd de slachtoffers te geloven. Zoals ik geneigd ben in dit soort misbruikzaken eerder slachtoffers te geloven dan beschuldigden. Maar steek gerust je handen in dat vuur. Kom, doe maar…

En nog iets: de verontwaardiging en de twijfel over wie de waarheid spreekt, gaan voorbij aan het onderliggende probleem. Namelijk de complexiteit van (kinder)misbruik, zoals schaamte en gevoelens van loyaliteit bij slachtoffers én daders, de onherstelbare schade bij slachtoffers én beschuldigden op het moment zelf en (veel) later, de macht van geld, faam en peer pressure, etc.

Feitjes

Real Madrid-Ajax! Een historische wedstrijd. Prima spel van Ajax. En ook weer eens bevestiging van wat voor een groot speler Ronaldo is/was.

#NP En t’attendant – Mélanie Laurent (Spotify)
Een verrassend goede plaat, uit 2011.

06/03/2019

Oh?

Beste mensen, dat jullie over me ouwehoeren, soit. Maar misschien is veronderstellen wat ik denk niet voldoende…

Schema voor 10 km
Dag 13 – Herstel run: 5,5 km | Gemiddelde snelheid: 6’40”/km

08:30u: Looptraining #251a – 21:43 min. – Route Oud Drimmelen – 3,7 km – 8C, bewolkt
Niet soepeltjes, maar het gaat. Beter dan maandag. Het waait behoorlijk. Als ik bij Oud Drimmelen linksaf sla, komt de wind van linksvoor en wordt het werken. Dat betekent ook dat verderop de laatste twee kilometer vol tegen de wind zullen gaan. En dan gaat ook de telefoon nog eens. Stop!
Gemiddelde snelheid: 5’55”/km

08:55u: Looptraining #251b – 12:52 min. – Route Zanddijk – 2,0 km – 8C, bewolkt
Het beste is er inmiddels wel vanaf. Wind tegen. Geen zin meer. En druppels. Laatste loodjes.
Gemiddelde snelheid: 6’26”/km

De twijfel over dit schema blijft. Ergens in de voorbije maanden heb ik ingeleverd op duurvermogen. Voordat ik tien kilometers ga kunnen lopen verdient dat misschien eerst aandacht. Zondag hak ik de knoop door.

NAS

Rond de jaarwisseling vertoonde mijn NAS (Network-attached storage) ineens kuren. Ik gebruik de NAS voornamelijk voor backups en voor opslag van foto’s, films, muziek en downloads. Vanwege de drukte en omdat ik inmiddels overgestapt ben op Office 365 (met backups in de cloud), heb ik hem uitgeschakeld en onderzoek en eventuele reparatie op het to do-lijstje gezet. En een beetje vergeten.

Maandag heb ik het ding weer aangezet en onderzocht wat er mis is: één van de twee Western Digital Red 3TB harddisks is gaan hemelen. Na drie jaar. Grrr. Dus een nieuwe besteld. 100 piek. Ellende is dat die andere harddisk (ik heb de NAS zo ingesteld dat hij alle data ‘mirrort’, dus zowel op de ene als op de andere harddisk opslaat – RAID-1 opstelling) net zoveel uren heeft gedraaid. Dus die zou ook weleens aan het eind van zijn levensduur kunnen zitten.

Knutselen met computers en randapparatuur is niet mijn favoriete bezigheid. Er zijn leukere dingen in het leven. Ik weet net voldoende om het aan te durven maar niet voldoende om te weten wat ik aan het doen ben. En het stoort me mateloos dat zowel de software als de informatie in de help-modus en online gericht is op mensen die ervoor gestudeerd hebben, in plaats van op de gebruiker.

Enfin, gisteren kwam de nieuwe harde schijf binnen, en vandaag heb ik de kapotte schijf vervangen. Zonder erg. Ook weer gedaan. Gedoe.

07/03/2019

Even voorstellen. Foto’s selecteren. Schrijven. Overleggen.

#NP The Fantastic Expedition of Dillard & Clark / Through the Morning, Through the Night – Dillard & Clark (Spotify)
“The Fantastic Expedition” (1968) is geniaal; waar country-rock en americana elkaar voor een van de eerste keren raken. “Through the Morning” is meer behoudend. Dat album lijdt ook onder een gebrek aan eigen materiaal. Maar daar staat dan weer één van de beste Beatles covers ooit op.

08/03/2019

Hmm.

Schema voor 10 km
Dag 14 – Herstel run: 3,5 km | Gemiddelde snelheid: 6’40”/km

08:15u: Looptraining #252 – 20:21 min. – Route Witteweg – 3,5 km – 6C, zon, licht bewolkt
Het gaat niet vanzelf, maar het gaat aardig.
Gemiddelde snelheid: 5’48”/km

In de ochtend een gesprek met een klant over een (zieltogende) website van een gemeente. Het idee achter dat initiatief is best goed. De ingewikkelde uitwerking en invulling, de betrokken partijen en de vele, vele bureaus waarop het dossier passeert, hebben als gevolg dat het drie jaar later nog altijd niet veel meer is dan een lege huls. Mijn klant is benaderd om burgers, organisaties en bedrijven warm te maken. En ik nu om mee te denken, te adviseren, en kritisch naar structuur, layout en functionaliteit te kijken. Onderaan mijn notities staat ‘wespennest?’.

Op naar Geertruidenberg voor een fijne middag met Joan en Piet. 35 jaar bijpraten. Gezellig.

Oppassen met wijn, Tal.

#NP The Colours of ChloëEberhard Weber (Spotify)
Jazz in een symfonisch bad van componist en bassist Eberhard Weber. Interessant.

09/03/2019

Bruiloft, huisband, eind juni – ja gezegd.

Gitaar op de schoot. TV aan. Verstand uit.

10/03/2019

This is where I want to be
This is what I need
This is where I want to be
But I know that this will never be mine

Kate Bush

Een paar dromen, dicht bij huis, vrij concreet en herkenbaar. Niet blij met mezelf. Niet blij met anderen. Gedachten op een rijtje, wijselijk zwijgen, loslaten.

Schema voor 10 km
Het zal niet als een verrassing komen. Deels geholpen door de harde wind, de regen, en een lichte rugpijn, maar vooral omdat de ‘gewone’ afstanden niet naar wens gaan, heb ik vanmorgen dit schema afgebroken. Ik ga dinsdag beginnen aan een nieuw schema, gericht op 5 km. Eerst de basis. En dan ga ik weer verder opbouwen.

Ergens in de wintermaanden heeft mijn conditie een knauwtje gekregen. En het grieperig zijn van een paar weken terug schuurde met het trainingsschema. Geen probleem, het is geen wedstrijd, er is geen wedstrijd, en ik heb de tijd.

Het waait. Hard.

De tuinhekken krijgen het hard voor de -ahem- kiezen met deze westenwind. Ik denk dat het een kwestie van tijd is tot er iets knakt. Binnenkort maar eens een plannetje maken en de broer vriendelijk aankijken. Nieuwe palen in de grond, misschien zelfs nieuwe hekken maken/kopen, tijd aan besteden.


Aan het einde van week #10

Schema voor 10 km
Overzicht week 4

Doel: 4 work-outs / Gedaan: 3 work-outs
Doel: 15,2 kilometer / Gedaan: 14,37 kilometer

Een rustige week. Wat herrie op de lijn, maar ook een paar mooie ontmoetingen.

Het 10 km plan is dus even van tafel. Volgende week begin ik opnieuw, dan aan een schema om de 5 km beter in de benen te krijgen. De weersverwachtingen zijn niet al te best, met harde wind, regen en onstuimigheid. Achter de wolken…

Achter de wolken!

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Love is free, free is love
Love is living, living love
Love is needing to be loved

Lennon