1000 miljard kleuren

De week #6

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken en gebeurtenissen.

Aan het begin van week #6

Verder werken aan die grijze wolk van vorige week. Geen plannen, geen verplichtingen. Pas op de plaats, gedachten ordenen, tijd voor mezelf. Een goed voornemen.

Voor wat betreft het hardlopen ben ik op het moment een beetje aan het hannesen met de motivatie. Het weer helpt ook niet echt. Als dat deze week blijft spelen, dan wordt het tijd voor een schema, voor zelfopgelegde dwang.


04/02/2019

Vijf uur: klaarwakker. Niet dat ik me uitgerust voel of klaar om te beginnen of zo. Nee, gewoon wakker. En dan wordt het al snel druk in het koppie. De rest van de nacht beweeg ik me in de schemerzone, waar gedachten en dromen elkaar raken. Kortom, de week begint met hoofdpijn.

Ingewikkelde dag. Een kleine teleurstelling. Onbedoeld kortaf tegen aardige jongedame aan de telefoon. Drukproef. Hersentraining. Dingen uitzoeken. Mussen in de moerbei. Technisch akkefietje. Weinig focus.

Definitieve mixdown gemaakt van het projectje voor Belker. Al weet ik na het A-B-en met zijn eigen mix niet welke beter is…

2Doc: De Race

Over Leo Kouwenhoven, het Majorana-deeltje en de uitvinding van de quantumcomputer. Begin gemist. En te veel autodidact om het theoretische snel terug te halen. Ik kom een eind.

Een intrigerend kijkje in de toekomst. En dit is in feite deel één. Want ‘we’ zijn er nog niet.

#NP Better Oblivion Community Center
De som is groter dan de delen. Soort van folkrock. Mooie plaat.

05/02/2019

Gisterenochtend te vroeg wakker, gisterenavond te laat in slaap. Twee korte nachten dus, en ik weet waarom. Een blik in de spiegel, enkele momenten van introspectie, lucht in de longen.

Eerst een paar mailtjes en een telefoontje, dan schoenen aan en naar buiten.

08:45u: Looptraining #238 – 30:14 min. – Route De Linie – 5,1/5,5 km – 3C, mistig
Gisteren begon de dag met een schitterende rode hemel. Zo zag ik vanaf de ontbijttafel. Gemiste kans. Vandaag is het grijs en mistig. Ach, het is droog, en dat is het belangrijkste.
Net als zondag gaat de eerste kilometer vrij vlotjes en licht. Ik kom alleen niet in mijn ritme. En dat merk ik verderop. Even bijten; grotere passen of een hoger tempo. Het helpt. De laatste kilometer of zo gaat weer lichter. Maar blij dat het erop zit.
Eigenlijk is het mijn bedoeling om elke stap volledig in me op te nemen en verder nergens aan te denken. Maar dat lukt niet altijd. Als ik de route in mijn hoofd opnieuw loop, kan ik de beelden meestal wel terughalen. Nu, een goed uur later, ben ik al hele stukken kwijt. Iets om aan te werken.
Gemiddelde snelheid: 5:55/km

Avondje klimaatdebat: wachten op doorberekeningen. Ofwel, we schuiven het dossier maar weer eens voor ons uit. Vrijwel kamerbreed. Slecht voor het humeur. En die Baudet, met zijn pseudo-intellectuele drogredeneringen, onnavolgbare en niet onderbouwde berekeningen, gescherm met ‘wetenschappers’ van bedenkelijk allooi, en zijn neerbuigende toon naar alles en iedereen die hem op zijn kul aanspreekt. Wat een pias!

06/02/2019

Ik ben even kwijt wie het onlangs nog eens zei: je hersenen zijn ‘s nachts veel actiever dan overdag. Tijdens je slaap verwerken de hersenen de opgedane informatie, leggen verbanden, en brengen orde. Jammer alleen dat ik daar de volgende dag dan zo weinig van merk. Wat een nacht weer…

#NP Daniel Barenboim plays Chopin: The Warsaw Recital
Fraai spel en mooie muziek, niet al te briljant opgenomen.

#NP Claude Debussy – Daniel Barenboim
Kijk, dit bedoel ik. Helder en gefocust. En schitterende muziek.

07/02/2019

08:45u: Looptraining #239 – 30:14 min. – Route De Linie – 5,1/5,5 km – 7C, licht bewolkt
Tegenwind! Flink pushen, zeker de eerste paar kilometer. Het gaat allemaal wat lichter dan de afgelopen keren. Het tempo is nog niet geweldig, maar het gevoel is beter. Ook meer focus. De regelmaat is goed.
Gemiddelde snelheid: 5:56/km

De aanwezige olifant wordt door ons beiden zorgvuldig genegeerd.

Lopende zaken, facturering, mail, trekken aan een bijna dood paard (nieuw project), de was, kaken op elkaar.

Indrukwekkende demonstratie in Den Haag: jongeren die de politiek en ons, de generaties voor hen, terecht aanspreken op falen, apathie en korte-termijn-denken.

08/02/2019

Een mailtje. De glimlach…

Gedachten ordenen. Lopende zaken. De eerste krokussen. Gesleep met dat paard. Stoute schoenen. Werken aan de grijze wolk. Weekend!

#NP Zonder Omweg – Rick de Leeuw
Zonder twijfel zijn beste album tot nu toe.

Het is dit jaar twintig jaar geleden dat we met Rick aan de eerste In ‘t Wild plaat begonnen. Als we toen geweten en gekund hadden wat we nu weten en kunnen…

09/02/2019

Nou nou! Wakker om zes uur. Terug in slaap om zeven uur. Een rauwe rammelende half-lucide droom. Met een rotgevoel en veel te laat wakker. Plus harde wind. Geen zin om te gaan lopen. Misschien morgen. Nu douche, krant, ontbijt en koffie, vooral koffie. En weinig meer.

Ineens vertoont het bijkans dode paard tekenen van leven. Een paar telefoontjes en mailtjes, en de puzzelstukjes vallen eindelijk op hun plek. Was dat nou zo moeilijk?

Pa is -voor zichzelf, ik bedank- erwtensoep aan het maken. Het hele huis meurt naar dat zurige brouwsel, en dan vooral laurier. En de luchtverwarming pompt de geur nog een tijd rond. Gatverdamme!

C’era una volta il West

Op RTL7 draait een van mijn favoriete films: “Once Upon a Time in the West“. Helaas in 16:9, en niet in widescreen 2.35:1 beeldverhouding. En volgens mij ook niet in de 166 minuten versie. Ik kan ermee leven.

Embedded from Dr.Macro’s

Sergio Leone‘s epische film is inmiddels meer dan vijftig oud maar staat nog steeds als een huis. Het verhaal van Leone, Bernardo Bertolucci en Dario Argento, de muziek van Ennio Morricone, het acteren van Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards en Henry Fonda, het ingehouden tempo, het decor en landschap, het is allemaal briljant. Daar doet het af en toe matige nasynchroniseren, dat mondharmonica gedoe en knullige acteren van de extra’s niets aan af. En mijn hemel, wat is die Claudia Cardinale beeldschoon.

#NP Soused – Scott Walker + Sunn O)))
Een toegankelijke Scott Walker plaat. Maar ‘toegankelijk’ op z’n Scott Walkers… Toch, zoals altijd, briljant.

10/02/2019

Om negen uur klaar om te gaan hardlopen. Maar het regent. En bij poging twee hetzelfde verhaal. Ik heb geen zin in een nat pak. Dus een andere keer. Ik ga het trouwens anders aanpakken: een nieuw trainingsschema, waarmee ik de komende twaalf weken zoet zal zijn. Doel: een 10 kilometer ‘wedstrijd’ eind april. Dinsdag wordt dag één.

Strijken, schaatsen, slenteren.

There is nothing wrong in change,
if it is in the right direction.
To improve is to change,
so to be perfect is
to have changed often.

Winston Churchill, 1924

In de goede richting, met beleid.


Aan het einde van week #6

Aan de grijze wolk wordt gewerkt. Aan de pas op de plaats, het gedachten ordenen, de tijd voor mezelf ben ik ten dele toegekomen. Er hangt iets in de lucht. Hopelijk binnenkort meer hierover.

Komende week een paar zakelijke afspraken.

Dinsdag begin ik aan het nieuwe trainingsschema. Het einddoel is een 10 kilometer ‘wedstrijd’. Het onderliggend doel is om beter te gaan lopen en meer plezier in het hardlopen te vinden. Niets moet, maar ik weet dat het goed voor me is.

De weergave van de Spotify albums hierboven is trouwens een experimentje. Is iemand geïnteresseerd in de muziek waar ik naar luister? Laat het me weten.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


En alles staat stil…