Now you see me, now you don't

De week #5

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van week #5

Op papier wordt dit een rustige, overzichtelijke week. Maar je weet het nooit. In ieder geval dinsdag een rit voor de broer. Een paar lastige en leuke klusjes. En wat verder ter tafel komt.

De weersverwachtingen veranderen per uur. Sneeuw. Kou. Regen. Mildere temperaturen. We zullen zien. Als het droog is en ik zin heb, ga ik hardlopen. En anders maar niet.

Er hangt een wolk boven me. De wolk is niet donker, wel grijs. Ik heb de handvaten, weet hoe ermee om te gaan. Komt wel weer goed. Al zou een beetje zon welkom zijn.


28/01/2019

Een onrustige nacht.
Een stille dag.

29/01/2019

January 29: Ryker’s first birthday. Hooray! Happy birthday little man!

Vandaag opnieuw invallen als Parts Pro. Ik doe het graag. Toch is het met een gemengd gevoel; ik weet waarom ik vandaag inval. Er is gelukkig ook goed of in ieder geval geruststellend nieuws.

De rit zelf is gewoontjes. Het enige bijzondere is dat ik rond half twee ineens een bak koffie op het schermpje zie verschijnen. Kennelijk vindt Mercedes dat ik aan een pauze toe ben. Ik houd niet van dit soort CDA-betutteling. Een kop koffie is echter nooit verkeerd.

Dwingend advies
Dwingend advies
Advies opgevolgd
Advies opgevolgd

Bij terugkomst op kantoor wachten me mailtjes en een paar urgente zaken. Geen punt, ik heb overzicht en weet aan welke knoppen te draaien. Even eten en dan aan de slag!

Een mailtje waarin tussen de regels misschien minder staat dan ik meen te lezen, zet me aan het denken. Over de toekomst, over keuzes, over wat ik wil.

De studie, Tal. De studie!

#NP Prokofiev – Janine Jansen, London Philharmonic Orchestra (Spotify)

30/01/2019

Gisteren tot laat in de avond gewerkt. Ik neem de tijd.

09:00u: Looptraining #236 – 30:13 min. – Route De Linie – 5,1/5,5 km – 0C, grijs
Het gaat straks sneeuwen, zeker vijf centimeter. Dus niet uitstellen; muts op, handschoenen aan, lopen!
Het gaat beter dan vorige keer. Beetje last van de onderrug, stijfjes. Het hindert niet. Wel hard werken. En dat is goed.
Meisje met mooie lach loopt dezelfde route, maar dan in omgekeerde richting. En sneller. Maar ja, wat wil je, met zulke benen…
Gemiddelde snelheid: 5:55/km

Lunch, vandaag vijftig jaar geleden:

Vandaag komt het bericht dat Peter Jackson (die van “Lord of the Rings”) de tapes van wat later de film “Let It Be” werd, gaat verherknippen. Na wat Ron Howard eerder met de livefilm heeft gedaan, is de vrees voor revisionisme gerechtvaardigd. Al zal het een klus worden om de heroïne die door Lennon’s aderen stroomde, weg te moffelen. Hopelijk syncen ze de beelden met de muziek. Apple Corps belooft trouwens dat de originele film ook zal worden heruitgebracht. Dat hebben we al vaker gehoord.

Goed nieuws uit Breda, in tweevoud.

Sneeuw; het soort dat wij hier ook wel ‘regen’ noemen…

#NP Nielsen: Symphonies Nos. 3 & 4 – Seattle Symphony Orchestra (Spotify)

31/01/2019

Veel kleine dingen vandaag. Een opgejaagd gevoel. Aan het dubben over wel of niet, en de gevolgen.

Embedded from Wikipedia
embedded from Wikipedia

Vanavond in Het Uur van de Wolf: “The Kinks – Echoes of a World” (embedden lukt niet). “Village Green“, vijftig jaar later. Ik ga nog eens luisteren. Ray komt erg fragiel over. Verder een mooi gevalletje ‘revisionisme’ van The Kinks. En die Dave… Alsof de broertjes Davies niet jarenlang intens en hartstochtelijk gebrouilleerd zijn geweest. De schoorsteen? Of toch milder geworden? Ach. Ze schijnen dit jaar te gaan toeren. Als Ray dat maar overleeft…

#NP The Kinks Are the Village Green Preservation Society (Deluxe – 50th Anniversary Edition) – The Kinks (Spotify)

De cijfers van januari

Hardlopen
Totale afstand: 30,1 km
Gemiddelde snelheid: 5:53/km
Aantal runs: 6

Lichaam
Gemiddeld gewicht: 71,5 kg

01/02/2019

Godver, nu heeft het toch weer gesneeuwd! Geen trek om te gaan hardlopen. Drab, glad, nat, modder. Bah!

Nog meer kleren! De combinatie van flinke kortingen en een tegoedbon (15 euro!) heeft het gewonnen van het gezond verstand. Maar ach, Esprit is al jaren mijn vaste jeansmerk en voor 20 euro per stuk leg ik er graag een paar extra in de kast. Hetzelfde geldt voor shirts voor zeven euro en ander afgeprijsd spul. Handschoenen met touchscreen vingertoppen! Je kunt ze maar hebben… #comfortshopping

Er zijn de laatste tijd opvallend veel boeiende documentaireseries. Goed dat de publieke omroep -ondanks het rücksichtloos snijden in kunst en cultuur- toch geld steekt in dit soort producties.

Zo begint vandaag de serie “Diederik en Da Vinci“, waarin Diederik van Vleuten Leonardo da Vinci achterna reist. De bevlogenheid waarmee hij op het podium kan vertellen, is ideaal voor zo’n serie. Maar gek genoeg valt er in deze eerste aflevering enige aarzeling te bespeuren. Hopelijk komt dat de komende weken goed. Want het werk en het leven van Da Vinci is fascinerend. In Van Vleuten’s woorden: “Deze man heeft zo’n wervelende geest, zo’n verbeeldingskracht en hij heeft zo ongelooflijk veel geproduceerd, hier raak je nooit op uitgestudeerd”. Kijken!

#NP Arvo Pärt: Tabula Rasa (Spotify)

02/02/2019

Als ik om een uur of zeven wakker word, bevestigt een blik op mijn iPhone wat ik hoor: regen, de ganse dag. Ik draai me nog eens om.

#NP 3:47 EST – Klaatu (Spotify)
#NP Greetings from Planet Earth – The Fraternital Order of the All (Spotify)

Een uurtje mixen. Klaar. Groezelig en toch vrij transparant en open. Morgen nog een laatste check, de mixdown, en dan kan ie naar Belker.

Mensen die geen twijfel kennen
Kun je niet vertrouwen

03/02/2019

Of het die grijze wolk of simpelweg luiheid is, ik heb de slaap kennelijk nodig.

11:30u: Looptraining #237 – 32:45 min. – Route Oud Drimmelen – 5,5/6,0 km – 4C, zonnig
Na de afgelopen weken eindelijk een mooie zonnige dag. Ik probeer te genieten.
Hard van start. En het voelt goed. Maar na anderhalve kilometer raakt de gang eruit. Dat beetje wind tegen helpt niet, al is dat een zwak excuus. Net als de lichte stijfheid in de onderrug. Nee, het moet van diep komen vandaag. Het is ploeteren. Binnenkort toch maar weer eens aan een trainingsschema beginnen.
Gemiddelde snelheid: 5:57/km

Terug waar ik ooit de zon zag...
Terug waar ik ooit de zon zag…

Ik maak een grote fout, lees en luister naar wat Thierry Baudet c.s. aan onzin de wereld in spugen, en word intens kwaad. Als je overweegt om op dit fascistisch gespuis te gaan stemmen, doe mij en jezelf dan een plezier en ontvriendt mij. Dat we het niet over alles met elkaar eens zijn, is een goede zaak. Dat je je niet laat hinderen door feiten en met allerlei samenzweringstheorieën, pseudo-intellectuele kolder en haatzaaiende leugens je gelijk probeert te halen, is mij vele bruggen te ver.

Een mooie februari dag. Het veldrijden gaat het vanmiddag winnen van de zon, vooral omdat ik al buiten geweest ben.

Mathieu van der Poel!


Aan het einde van week #5

Terugkerende lezers weten het inmiddels: Tal en sneeuw/kou is geen gelukkige combinatie. Blij dat de verwachtingen voor de komende weken temperaturen laten zien die ruim boven het vriespunt liggen.

Aan de grijze wolk wordt gewerkt.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Met een dun laagje chroom