Kiezelsteen, vertel eens even...

De week #3

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van week #3

Een paar interessante afspraken deze week. Een rit voor de broer. En nog wat andere zakelijke zaken. Verder wat goede voornemens, stapeltjes om weg te werken, en muziek om te beluisteren.

Sporten zal afhangen van de weersomstandigheden. Het dreigt kouder te gaan worden. Da’s niet bevorderlijk voor mijn enthousiasme. We shall see.


Zondagavond belt de tuinman: maandag half negen staan ze met de Bobcat, de nieuwe coniferen en dik twee ton aan kiezels voor de deur.

14/01/2019

Dus vanmorgen eerst snel de definitieve plannen met de tuinman doornemen. En dan als de wiedeweerga naar Rotterdam voor mijn afspraak met de beste geluidsman van Nederland. Even bijpraten, en dan zakelijke zaken bekokstoven. Leuk project.

Nou nou. Een cursusje klantvriendelijkheid zou geen overbodige luxe zijn voor bedrijf X. Kastje <-> muur is al een kleine week gaande, en nu inclusief sneer naar mij en derde partij. Ik draag het stokje volgaarne over. Zen, Tal. Zen.

Er is hard gewerkt in de tuin. Later deze week nog een trottoirband en een meter coniferen. Blij.

15/01/2019

Een pittige en aangename dag op de baan, als Parts Pro invaller. Om kwart voor acht op de zaak en om half zes terug. Net geen tien uur. 450 kilometer. Beetje moe. Beetje koppijn. Beetje te weinig gedronken.

Nog een paar uur werken in de avonduren. Vermoeiend, maar nuttig. Een lange dag.

16/01/2019

Morgen ga ik hardlopen. Echt. Nu niet. Even niet haasten. Dat is beter.

Op naar Den Bosch. Bijpraten, een korte terugblik en dan de lijnen voor de komende tijd. Zakelijke zaken. Een productieve ochtend. Volgende week het vervolg. Met Powerpoint presentatie…

In de middag naar Raamsdonk voor een kennismakingsgesprek, een kop koffie en een rondleiding door een wonderschone en (in meerdere opzichten) stille opnamestudio. Interessant. Benieuwd.

#NP “Down The Line” – River Zydeco Band (Spotify)

17/01/2019

Verdwaald in het oneindige niets.

De app zegt 100% kans op regen. Buiten is het droog. Deruit! Het mag onderhand wel weer een keertje.

08:15u: Looptraining #234 – 32:05 min. – Route Stuivezand 5,4/5,5 km – 4C, grijs, druilerig
Ja, het is droog. Maar dan ook maar net. Ik heb een week niet gelopen, ik ben moe, het is druk in het hoofd. En ik weet dat ik me straks beter voel.

Zoals altijd is het even zoeken naar het juiste ritme en tempo. Eenmaal op gang komt de ontspanning. Gedachten dwalen af en keren ook weer terug.

Na een kilometer of drie begint het wat te druppelen. Tegen de tijd dat ik het industrieterrein weer opdraai, gaat het druppelen over in regen. Daar is de 100%. Net op tijd terug. Lekker om weer te lopen.

Gemiddelde snelheid: 5:56/km

De tuinman meldt zich in de middag met de coniferen en het ontbrekende bandje. Klaar! Mooier geworden dan ik gehoopt had. Nu wachten op het voorjaar, dan plantjes erin, en we kunnen er weer een tijdje tegenaan.

De Haag
‘Hoe het was’ en ‘Hoe het is’ – Klik op de afbeelding

Lekker gewerkt vandaag: ontwerp formulier, opzet website, een adviesje. En een goede daad verricht, door twee oude kameraden na bijna vijftig jaar weer met elkaar in contact weten te brengen; de wereld is klein.

Bijna mis ik ‘m: “John & Yoko – Above Us Only Sky“. Klik op deze link om de docu te bekijken.

18/12/2019

Een koude nacht.

Ongeveer op mijn 21e begon mijn haar dunner te worden. Zo rond mijn 24e kwam de tondeuse in mijn leven. Eerst aarzelend, maar al snel daarna op de stand millimeteren. Ik ben inmiddels al zo’n 25 jaar niet meer bij een kapper geweest. (Zie Man met baard)

Instagram leent zich bij uitstek voor guerilla marketing. Mits goed aangepakt kan dat heel effectief zijn. Sterker, ik ga dinsdag bij een klant een presentatie geven waarin ik onder andere dat aan de orde zal brengen. Maar diegene die voor de beide barbershops op de likes (>50, over meerdere dagen verspreid) zit te klikken (en ja, het is een mens, geen robot), zal aan mijn selfies toch wel zien dat er aan mij helemaal niets te verdienen valt? En het is een beetje overdreven, zoveel likes.

Kaal kaal kaal kaal kaal kaal kaal kaal kaal kaal

#NP “Absent Lovers (Live in Montreal, 1984)” – King Crimson (Spotify)

19/01/2019

Uitslapen. Omdat het kan.

De coniferen hebben de eerste weken hulp nodig om te aarden. Dus een paar keer per week een flinke plets water. En meteen nog een paar struiken snoeien. Kennelijk vergeten…

Ik houd niet van emo-tv. Ik hoef niet te weten hoe andere mensen zich (zeggen te) voelen en zogenaamd spontaan doen terwijl er een cameraploeg om hen heen dwarrelt. Het heeft iets voyeuristisch. Ongemakkelijk.

Een programma dat ik tot nu gemeden heb, is “Liefde is…” van Sophie Hilbrand. Ligt gevoelig. Vanmiddag pak ik bij toeval een stuk mee van de herhaling van de laatste aflevering, “Liefde is… – Alleen Zijn“. Persoonlijk en intiem, én luchtig. Misschien toch maar eens in de herkansing, die serie.

Vanavond op Canvas: “Your Sister’s Sister“. Een mooie, kleine, verrassende film. Low budget, geen opsmuk, goed spel van Emily Blunt, Rosemarie DeWitt en Mark Duplass.

foto geëmbed van nytimes.com

#NP “Bish Bosch” – Scott Walker (Spotify)

20/01/2019

Ik kwam wat oude foto’s tegen. Het heeft me gisteren aan het piekeren gezet. En dat heb ik onwillekeurig mee de nacht in genomen. Humeurig. Verveeld. Hoofdpijn. Koud in huis. En buiten is het min vier. Geen zin om te gaan hardlopen. Geen zin om op te staan. Nergens zin in.

Blue Sunday dus. Gaat ook weer voorbij.

Loslaten.

Studiemap ligt klaar voor morgen. We gaan weer beginnen.


Aan het einde van week #3

Een paar leuke klusjes in het vooruitzicht. Verder ligt de toekomst open.

Ik ga proberen om overdag te werken en ‘s avonds te ontspannen. Dat is er de afgelopen maanden niet echt van gekomen. Dat is niet erg, want ik ga over mijn eigen agenda. Wat meer ontspanning kan geen kwaad.

Weinig gesport deze week. Een paar ochtenden met afspraken en paar ochtenden met geen zin (want koud). Ik kan het hebben. Ik pak het komende week wel weer op. Het plan om aan de hand van een trainingsschema te gaan hardlopen wacht trouwens tot de kou uit de lucht is.

Van mij mag het lente worden.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


As I sit and close my eyes
There’s peace in my mind
And I’m hoping that you’ll find it too
And these feelings in my heart
I know are meant for you
Meant for you

Mike Love/Brian Wilson (‘Meant For You‘)