Gevangen in één beeld

De week #2

In juli 2017 ben ik begonnen met hardlopen. Om een beeld te houden van de voortgang (en als stok achter de deur) houd ik sindsdien de trainingssessies in deze wekelijkse afleveringen bij. Inmiddels is het ook een kapstok voor andere zaken die zoal spelen. Voor wie het interesseert.

Aan het begin van week #2

Een normale week. Nou ja, normaal. Het wordt een week van hopen. Hopen dat alles goed gaat met de live-gang. Hopen dat ik kan ontspannen. Hopen dat ik rust vind. Hopen.


07/01/2019

Druk druk druk.

08/01/2019

Flinke wind, regen – geen weer om te gaan hardlopen. Bovendien is het alle hens aan dek vandaag want we gaan ‘live’. Althans, dat is de bedoeling. Dat betekent dat ik voor dat moment nog laatste dingetjes aan het regelen zal zijn, en zodra we ‘live’ zijn als de wiedeweerga bezig ga met links controleren, plugins installeren, SEO inrichten, dit, dat, zus, zo, etc. Dus koffie, muziek, pen + papier, en concentratie.

Wat zouden we nou ook alweer niet meer doen, Adriaanse? Juist, tot ‘s avonds laat jakkeren.

09/01/2019

Wachten tot het licht wordt, paar mailtjes behandelen, en ja hoor: regen. Nog even wachten. Ja, het is gestopt met reg… ah, nee, toch niet. Het zal voor een andere keer zijn.

En verdomd dat het niet waar is: een half uur later begint de zon te schijnen.

Zo.

Moe. De rek is er even uit.

10/01/2019

Morgenrood brengt water in de sloot

Ik zie nog net het laatste restje van het morgenrood. Een kwartiertje te laat. Afgaande op de foto’s die her en der verschijnen, heb ik iets fraais gemist.

08:45u: Looptraining #233 – 29:52 min. – Route Stuivezand 5,1/5,5 km – 0C, grijs
Brrr… Ik wil meer dan er vandaag in zit. Zoveel wordt me na een minuut of tien wel duidelijk. Dus gas terug. Dat gaat beter. Gemiddelde snelheid: 5:52/km.
Vorig jaar liep ik op dit soort dagen dik ingepakt (twee broeken, vier lagen bovenkleding) te zwoegen. Nu ga ik gekleed in een -weinig elegante- maillot-achtige hardloopbroek, een shirt met korte en een met lange mouwen, en een hardloopjack. Plus een muts en handschoenen. Het is goed te doen. Ik zweet er niet minder om. Toch, van mij mag het voorjaar worden. Liever vandaag dan morgen.

De live-gang van de beide sites (de hoofdsite en de makelaardij) is goed verlopen. Nu is het zaak om de laatste vlekjes, losse eindjes en rafeltjes aan te pakken. Dat zijn er stiekem nog aardig wat. Maar dat gaan we regelen.

Het noodfonds heeft een gevoelige tik gekregen: de wasdroger in Huize A heeft het eerder deze week na een lang en productief leven begeven. Hoe oud het beestje is geworden, is onbekend. Eind jaren tachtig, volgens mij. Enfin, morgen komt de nieuwe warmtepompdroger (AEG). Niet echt goedkoop, maar wel zuinig, en goed voor het wasgoed.

De al vele jaren durende diepvriesdiscussie loopt overigens nog altijd, in ieder geval tot het noodlot toeslaat. Want die krengen hebben ook niet het eeuwige leven.

Hoe het met de studie gaat… Ja, goede vraag. Ik beantwoord hem hier.

11/01/2019

Vlekjes, eindjes, rafeltjes. We hebben het er maar druk mee.

En hoera! We kunnen weer drogen!

Wash & Tumble
Kleine wasjes, grote wasjes…

#NP Cut The Wire – Tim Knol (Spotify)

Tot nu heb ik prima kunnen werken met MS Office 2007. Maar dat pakket wordt niet meer volledig ondersteund, Office 365 biedt een aantal extra mogelijkheden, en dus werd het zo zoetjes aan tijd om over te stappen. 365 ligt al een dikke maand te wachten op installatie. Dat blijkt een fluitje van een cent. Maar ja, dat weet je pas als je het weet.

Voor mijn zakelijke e-mail gebruikte ik Gmail als mail client. Vooral om de praktische reden dat ik dan altijd en overal meteen bij mijn mail (en mailarchief) kon. Maar Gmail is vrij beperkt qua mogelijkheden. En ook niet heel erg veilig. Bovendien weet je nooit wat blijft en wat verandert bij Google. Tja, gratis…

En dus ben ik vanavond om zes uur begonnen met het overzetten van mijn belangrijkste zakelijke mailaccounts (en mailarchief) naar de nieuwe Outlook. Want dat kan. Volgens Microsoft. Alleen staat er niet bij dat het synchroniseren tergend lang duurt.

12/01/2019

Ja, nog steeds aan het synchroniseren…

En het regent.

In theorie werkt dat verhaal van Microsoft misschien, in de mijn praktijk blijkt dat niet het geval. Met de nodige omwegen, trial-and-error, en uiteindelijk nuchter denken, is het uiteindelijk gelukt.

#NP Dusty In Memphis – Dusty Springfield (Spotify)

13/01/2019

Een drukke nacht. De hoofdpersonen komen meerdere keren voorbij.

Het regent.

Organiseren, opruimen, opbergen.


Aan het einde van week #2

Kort en bondig deze week, in ieder geval voor mijn doen. Even niets te zeggen.

En ik weet het. Eén keer hardlopen deze week is onacceptabel. Komende week pak ik het weer gewoon op. Beloofd.

Antal

Instagram: @antaladriaanse
Facebook: @antaladriaanse


Met m’n ogen dicht